fredag 29 juli 2011

Colour me irriterad

Ni vet hur de i alla inredningsprogram och -tidningar säger att om man hittar en inspirationsbild där en vacker färgnyans förekommer, så ska man vända sig direkt till proffsen på färgaffärer så kan de ta ut färgen åt en?

HA!!!

Det fungerar då inte på någon av färgaffärerna här i stan, jag har försökt!
På den första färgaffärern ville jag ha hjälp med att hitta en grå färg som inte drog åt blått. Förmodligen inte ett helt ovanligt önskemål, kan man tycka. Försäljaren där sa att jag måste ha en färgkod med mig, annars gick det inte, för hon visste minsann inte sådant.
På den andra färgaffären hade jag med mig faten på bilderna nedan och ville ha den gröna färgen de har. Då möttes jag av en försäljare som slängde fram hela NCS-solfjädern med färgnyanser och sa "Välj själv!" och sedan gick iväg.

Men försöker man köpa obruten vit färg, då är de minsann där och tycker att man ju inte kan måla kritvitt...

Loppisfynd från tiden då man fortfarande hade flera veckor kvar på semestern.
Nu har man bara en ynka vecka kvar... hjälp!

12 kommentarer:

Maria sa...

Vilken underbar färg...den gillar jag minsann. Ja att få hjälp med detta är inte lätt alls. En del är dom stora ????. Fast ibland har man tur. Kramar från Maria

Systrarna Hjertén sa...

Jag har samma upplevelse som du och dessutom får man ibland utbilda personalen i hur olika produkter ska användas, mycket irriterande!

Väldigt fina fat har du fyndat i alla fall!

Mvh
Frida

Karin A sa...

Det där är trist! Det borde finnas något på nätet (allt annat finns ju!) som kan hjälpa en att ta fram rätt NCS-kod. Faten har ju en helt underbar grön färg.

Marita sa...

Vilka läckra fat! Älskar kulören!! Fy tusan vilket oproffsigt bemötande du har fått!! Jag brukar ha "tur" med personalen i "vår" färgaffär här i stan. De brukar blanda och blanda tills jag är nöjd... och det kan ta en god stund! Men så har de yrkesstolthet och kunnighet! De vet att en nöjd kund kommer tillbaka! Lycka till!
kram, Marita

Unknown sa...

Oproffsig serviceanda.. har fått hjälp av personalen på färgaffären här med såna saker då de får fram en färgkod med ett dataprogram och som de sedan blandar och blandar färgen tills jag är nöjd.

Kram Maria

Anonym sa...

Det var verkligen en fin färg, men den är nog inte helt lätt att hitta. Jag är absolut inte kunnig på färg, men den ser speciell ut! Kanonfin! Tråkigt att de inte kunde hjälpa dig.

Edith och Jag sa...

Vilka vackra fat! Både färg och form är hur fint som helst. Visst blir man förvånad och irriterad när man inte kan få den hjälp man behöver i en butik. Vem ska vara proffs på färg om inte de som jobbar med färg är det?
Kram Maria

Grodmamman sa...

Jag trodde verkligen att man kunde få sådan hjälp i alla färgaffärer. Vi har flera gånger tagit med saker med den färg vi velat ha och fått sådan tillblandad.
Du har en vecka kvar! Jag börjar på måndag!:( Känns sådär idag kan jag ju säga.
Kram

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig grön färg på dina fat!

Hem och Harmoni Marie sa...

Himla uselt tycker jag. Om de inte kan så kan de väl ta hjälp av en mer erfaren kollega... Snygg färg hur som helst. Kan se den på en pall eller din kökssoffa....

Ha det gott!
Marie

Johanna Stålros sa...

Underbara fat och jag förstår att du vill ha den färgen-tråkigt att man inte kan få bättre hjälp....lycka till, Kram J

Veronica sa...

Första gången jag ville måla möbler i "chabby chic" stil och gick till färgaffären för att köpa rätt färger och kanske få lite tips tittade personalen tvivlande på mig och försökte prata mig ur det. Jag var bestämd och hänvisade till en blogg där det beskrivs steg för steg hur hon gjorde.(Finns lite olika sätt) Kändes som om jag blev totalt utdömd som på fullaste allvar trodde att metoden verkligen skulle fungera...och expediten jobbade för att få mig och ändra inställning till hur man målar ..... Va!? Jag som målat möbler långt innan tjejen i butiken ens var född!! (det sa jag dock inte)Kan tillägga att jag fick rätt och möblerna blev kanonfina. =)