fredag 8 juli 2011

Det här med magkänsla

Jag hör ofta folk säga att "man ska gå på sin magkänsla".
Exakt vad menar ni med detta?

En anledning till att jag är så bra på små förändringar här hemma, är kanske att jag inte är så bra på stora förändringar. Byta jobb, flytta, köpa bostadsrätt, tala ut med människor som man inte kommer överens med, ja listan kan göras lång. Jag är nämligen expert på att överanalysera varje beslut.
Vissa personer kastar sig med friskt mod in i det nya, medan jag funderar över varje konsekvens.
Min magkänsla skriker alltid "Nej, nej, nej!" även då jag vet att förändringen är bra, och att jag kommer att vara överlycklig sedan.

Så, hur läxar man egentligen upp sin magkänsla?
Medan ni kommer på något bra svar på detta, så ska jag förstora upp frågan kring huruvida jag ska måla om mina vardagsrumsväggar eller ej (För tänk om jag kommer på att jag ska flytta, då kanske jag måste återställa allt, och det blir ju ett himla jobb! Och egentligen är jag ju ganska trött, orkar jag dra igång det? Eller gillar jag ändå tapeterna som de är?)


Men man kan muntra upp diskandet genom att ställa en minibukett
med penséer i kökshyllan ovanför diskbänken.
Penséerna har frösått sig själva i gräsmattan här!

15 kommentarer:

MårsArt sa...

Känner igen tankegångarna.
Ibland är jag bara för lik Alfons Åberg. SKA BARA...tänka t.ex.
Fast ibland gör jag saker fort och effektivt UTAN att tänka så länge. Vet inte om det ena sättet är bättre än det andra...???

Johanna Stålros sa...

Jaa du...jag är nog mer som du, och överanalyserar allt....skulle oxå vilja ha lite svar på detta. Underbar glad bukett. kram johanna

Svarta tassar i vit soffa sa...

Jag är ju en sådan som oftast kastar mig handlöst in i saker. Tänker efter före... på gott och ont måste jag säga.
Fast det beror nog på vad det gäller... hur stora beslut det är och hur stora konsekvenserna blir.
Har inget bra svar på hur man läxar upp magkänslan riktigt :) Släppa taget lite för en sekund kanske :)
Hmmm... är det en liten blombukett som ska till för att få disken lite roligare. Ska absolut prova!
Kram
Jenny

Millas hem sa...

Ett kanoninlägg tycker jag!

Jag känner igen mig i så mycket!

Det är ofta förändringar som skrämmer oss fast i slutändan blir det nästan alltid väldigt positivt!

Jag övertygar mig ofta själv med meningar som "jag lever bara en gång" eller "vad är det värsta som kan hända"....Ja, sådär håller jag på!=)

Jag tittar in senare och ser vad du får för svar. För på den frågan söker jag också svar!=)

Kram ♥

Nyanser av vitt sa...

Att försöka släppa på sitt kontrollbehov kan vara en början här :O). Har jag rätt tro?
Sköt om dig fröken

Malin sa...

Svar ang färger: jag har målat med både dyra och billiga. just nu målar jag med en cheapyfärg som kostar 99 kr för 10 liter. Inte världens bästa och man får måla någon gång extra, men slutresultatet blir bra för en liten peng. Alcros väggfärg är bra!

Mariette sa...

Ibland ska man inte tänka för mycket..kanske då man går på magkänslan...Fel eller rätt?

Må så gott där upp i norr!

Jag tror du fattar rätt beslut, när du funderat lite...(!)

Grodmamman sa...

Åh, vad jag känner igen det där! Fast jag har nog ganska svårt för förändringar överhuvudtaget, det är nog det jag tränar på mest här i livet!:) Önskar att jag vågade mer och inte var så rädd för konsekvenserna. Min ena svägerska sa upp sig innan hon hade fått definitivt svar på om hon fått jobbet hon sökt och det gjorde mig super nervös!:) Nu gick det bra, men jag hade aldrig vågat.
Hoppas att du delger oss svaret på din fråga om du hittar den!
Kram

Anna sa...

Oj, går ju igång DIREKT på Din fråga. Det är sånt här som jag jobbat med mig själv med och idag ingår det i mitt arbete att hjälpa andra med. Det är, skulle jag vilja säga, ganska enkelt. Dock inte lätt eller mindre smärtsamt, ånej! Tvärtom, det gör ont som f-n. Men som jag alltid vill hävda, det SKA göra ont, annars är Du på väg bakåt. Allt är i ständig rörelse, antingen går det framåt eller så går det bakåt. Inget är konstant. T.o.m byggnader, förhållanden, ja allt. Så se för guds skull till att det går framåt!
Fråga Dig själv, kan det hända att jag ångrar mig om jag inte "hoppar". Mitt motto i livet är att jag inte ska ångra nåt när jag sitter där på pinnen, jag ska ha fyllt mitt liv med så mycket tokigt o kul att jag sitter där å skrattar mig av pinnen.
..oj, det var skönt, att få skriva av sig lite. Blir så i gasen när folk pratar om att de INTE vågar. Då får jag gåshud. Nej, hoppa, och det kommer att bli lättare och lättare att hoppa. Get used to the pain and you´ll like it!
Styrkekramar i MASSOR!!!!!!
PS Ett kort svar - HOPPA !

Jo sa...

Måla om för sjutton gubbar! Det är inte vansinnigt jobbigt att måla om om du måste återställa. Hittills har jag aldrig behövt återställa något jag har målat i någon lägenhet och det har varit ett par...

Hälsningar från Hon som sitter i sitt nya hus i en ny stad och undrar vad som egentligen hände... ;)

Katarina sa...

Att gå på sin magkänsla är för mig detsamma som att inte svika sig själv. Oavsett vad andra tycker så vill jag inte göra saker som känns fel för mig, det brukar annars kännas i magen. Men så kan jag ta tjuren vid hornen vid nya situationer eller utmaningar och öka takten, för att ta kommandot över min rädsla och snabbast möjligt sätta mig in det nya. Och återigen kan jag andra gånger vara konflikträdd och dra ut på saker, för att se om det försvinner eller hinna fundera på eventuellt nästa drag. Jisses, vilken diagnos låter det här som?!

Hanna sa...

Jag är precis tvärtom. Att köpa hus, byta jobb osv, är ingenting, men vilken sort godis vi skall ha kan ta lång tid. De stora besluten där har jag alltid känt mig säker, men i de små besluten då kommer osäkerheten och oron, knäppt, ja jag vet, men kan inte hjälpa det.
Kram
Hanna

millandante sa...

Intressant! Själv tror jag magkänsla är en sak och förändringen sedan en annan. Förändringar får många av oss att må mer eller mindre illa, även positiva sådana, men känner man då att magkänslan är rätt så är det bara att ta fram spypåsen och hoppa. Oftast behövs den inte, hoppet, själva förändringen, känns efteråt som att ha hoppat från en ynka trottoarkant...
Härligt att du har fullt upp och att kreativiteten är på topp!:)
KRAM

Kristina sa...

"Nej, nej ,nej" är bara din urgamla retilhjärna som talar. Ren och skär överlevnadsintinkt,som går igång per automatik stoppa automatiken och tänk annorlunda. Är det verkligen farligt...?Allt brukar ordna sig .Till slut.

Kristina sa...

Förresten.Magkänslan är det samma som intuition. Intuition får man utav god självkänsla och en tro på att man är kapabel. Tänk på alla de ggr du gjort rätt val och agerat kapabelt. Lägg fokus och energi på positiva hänelser och erfarenheter och varför ta ut något i förväg soger eller oro...? Det som händer det händer och vi överlever det mesta.