måndag 11 juli 2011

När man väger sina ord mycket noga

Hum-hum.
Hur ska jag formulera det här då...

Ja, jag vet att jag sa att jag inte skulle klaga på värmen, så detta är inget klagomål, utan mer..vad ska vi säga, jo; ett konstaterande av vissa meterologiska fenomen!
Det har varit sol från klarblå himmel och stekhett i ungefär tre veckor nu. Detta gör att det liksom blir lite knepigt att göra så mycket annat än att ligga utslagen i lämplig möbel. Och jag har massor av halvfärdiga pyssel på lut som jag inte mäktat med att slutföra.

Så vädret, det är helt okej om du har lust med lite regn i en dag. Men observera, jag sa EN DAG, inte resten av sommaren. Vi har ju en solliga att vinna.

Men man kan äntligen äta egna jordgubbar!
Har ni inte ätit jordgubbar från Norrbotten vet ni inte hur jordgubbar kan smaka!

Och så kan man släpa sig till en loppis med sina sista krafter,
och fynda både kökshanduk och en stor duk i linne för 20 kr!

20 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Jag tror inte jag har ätit jordgubbar därifrån- så då har jag missat något alltså? Det blir nog jordgubbar och lite bubbel här om en stund....Kram Johanna

Hildas hem - Sofia sa...

Ibland vill jag också ha regniga dagar bland alla de soliga.

Det spelar ingen roll hur vädret gör - för ingen är någonsin nöjd. Det måste vara ett otacksamt jobb :)

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia

Den där Victoria sa...

Skulle gärna smaka på lite jordgubbar från Norrland :) . Den här veckan får solen gärna skina, för då är jag ledig.

Läste med ett leende om ert besök på IKEA, har också en lite motsträvig äkta hälft som inte är lika sugen som jag på att titta runt på hela varuhuset för idéer och inspiration.

Kram Elvira

Grodmamman sa...

Du får gärna skicka ner lite hetta hit ned! Vill också sola och bada på semestern!:)
Har aldrig ätit jordgubbar från Norrland, har tydligen missat något då!;)
Håller med dig, gärna regn EN dag emellanåt!
Kram

Vitt hus med svarta knutar sa...

För många år sen var jag i Västindien. Där var det sol och varmt på dagarna och på nätterna regnade det. Perfekt, varje morgon kändes nytvättad och fräsch=)

Hi hi hi vi kommer precis från Ikea!! Vi har fått ett nytt Ikea i Västerås. Det är gigantiskt. Maken och jag är faktiskt trötta i benen av alla km vi gått.

Önskar dig en fin kväll!!!
Kram,
Regina

Fröken Grön sa...

Hmmm, ett dilemma det där med värmen... Kan vi inte enas om att det är OK om det regnar på nätterna?

Sommarkram från Skåne!
/Anna-Karin

LyckligaPraliner sa...

De jordgubbarna är bäst :)

Marita sa...

Visst är det lite så, man vågar inte riktigt uttrycka önskemål om regn av då man nästan kan vara säker på att det kommer att regna flera dagar i sträck om det liksom har kommit igång...men med tanke på alla inomhus projekt och pyssel som väntar på ens uppmärksamhet skulle det vara liiite bra...
kram, Marita

Jo sa...

Det kan få regna litelite, men från och med lördag ska det banne mig vara fint väder! ;)
Eller så kan det regna uppe hos dig och vara sol hos mig, för nu har jag snart semester och jag vill hemskt gärna få lite sol!

Livet på Vestergård sa...

Jag har nyss satt i mig en hel skål jordgubbar. Jättegott!

Systrarna Hjertén sa...

Jasså, det är hos dig sommaren är?! Du får gärna skicka hit lite värme, för jag längtar efter att bada, men det gör jag BARA om det är soligt och varmt i luften!

Mvh
Frida

Marie - Systrarna sa...

En fundering kring loppis (alltså tidigare inlägg satte igång denna) eller framförallt second hand-affärer. Jag ser dom som en FÖRVARING, en garderob för grejer man tröttnat på. Man lämnar alltså in sina gamla prylar. När man sen vill ha dom igen.... då går man dit och letar och hittar garanterat något lika, som kan få följa med hem för ett par tjugor eller tior. Dyrare är så är inte den förvaringen! Det är såå bra så.


Läser som vanligt din blogg med ett stort leende på läpparna. Fick massor av tankar och idéer kring magskänsla, som jag inte ids skriva här och nu. Senare kanske... Kram!

Felix sa...

Va, har ni haft sol och värme så länge!!?? Här har det varit lite mera variation på vädret, men ändå ganska varmt hela tiden. Men det såg ut som att regnet var på väg till er...

När det blir riktigt torrt och varmt en längre tid brukar vi vattna grusvägen som går förbi oss, för att det inte ska damma så från bilarna som kör förbi. De gånger mannen har gjort det (i år och tidigare år) har det blivit skyfall och regniga dagar ganska kort efter, så nu får vi nog låta bli att vattna vägen... ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Hanna sa...

Jag tror det är lite si så där med sommaren, på en del ställen har det varit fantastiskt, medan den inte riktigt kommit till andra ännu, utan de väntar fortfarande.
Ha en fortsatt fin vecka.
kram
Hanna

Hannis sa...

Nej, nej Fröken!
Inte regn, i alla fall inte här där jag är.
Ligger mer än gärna utslagen på en filt med en bok och väntar med pysslandet ett tag!
Jag har en riktigt lat period just för tillfället=))

Vilket loppisfynd, 20-: var ju inga pengar direkt.

Elina sa...

Här kostade jordgubbarna 35:- och såg trista ut så det blev inga idag. Skräp.

Bella sa...

Jordgubbar från norr har jag mig veterligen inte ätit så där har jag missat något :(

I mina öron låter det underbart med värmen, då jag alltid fryser, här på Västkusten har det varit väldigt varierat väder senaste veckan och det verkar tyvärr som det ska bli riktigt trist väder i den som kommer. Varmt med en dag med regn emellanåt hade varit perfekt :) Håller med dig!!

Kramar Bella

Gilla Yoga sa...

Fniss, jag känner igen den där känslan... När man nästan välkomnar en mulen dag så man får en legitim anledning att vara inomhus =)

Kram Linda

Smultron på ett strå sa...

Jo, man får passa sej för vad man säger - det kan ju slå in! Eller så blir det som det blir, jag tycker det är skönt med omväxling, det finns ju saker både inne och ute som man vill hinna med!//kram maria

Helena sa...

Ok jag ger mig!Mailar min adress så får du skicka en jordgubbe till mig :-) detta måste undersökas!
KRAM från mig!
ps.jag kan bidra med en bigarrå samt ett hallon ;-)