onsdag 24 augusti 2011

En hälsning från västfronten

Antingen kan jag ge er en redogörelse för hur det är när man ligger i skyttegravarna på västfronten på jobbet. Eller så kan jag komma med ett tips på hur man kan sy gardiner av gamla lakan.

Jag tror att vi satsar på det sistnämnda va?

Ett problem med monogramprydda lakan är ju att om man vill ha broderierna rätt väg så måste man hänga dem så att broderierna hamnar nedåt, mot golvet. Och då syns de ju inte särskilt mycket. Istället klippte jag av den broderade delen, vände på den 180 grader och sydde ihop den med resten av lakanet igen. Vips hamnar allt både rätt och högst upp. Den söm som tillkommer tycker jag blir dekorativ.
Hänger man upp gardinen i ringar med klämmor behöver man ju bara fålla lakanet runt om och så är gardinen fix och färdig.


Sedan får ni ju tänka lite på hur ljust och fint detta skulle vara om man hade lärt sig hur man fotar mot fönster.

16 kommentarer:

Bella sa...

Såå snyggt!! Den sydda sömmen under tycker jag precis som du skriver blev dekorativ och gjorde gardinerna :)

Ha det gott!

Kram Bella

Anonym sa...

Jättefint!! Är så glad över att jag hittat din blogg, jag håller på läsa ikapp allt du skrivit! Superunderhållande, du har en rolig och egen stil! :) // Ella

Camilla sa...

Det blev riktigt riktigt fint. Sömmen gjorde sej bara bra där den sitter, lyfter ju fram monogramet på ett bra sätt.

Camilla L sa...

Hej! Vilken smart idé!!! Jag snor den rakt av...:)

Hälsn Camilla

Johanna Stålros sa...

superfina!!! Kul ide oxå;) Kram J

Helena sa...

Det fladdrar till i en tyllgarden...näe visst det var lakan.Superfint o fräscht kan nästan känna lukten av nytvättade lakan som hängt ute på tork sniff sniff
KRAM från mig!

Fröken Grön sa...

Du är rackarns så händig, du! Det där blev jättefint! Fast om jag får för mig att göra något liknande får jag nog "hyra in" min mamma, för symaskinen och jag är INTE goda vänner...

Det smickrar mig att du ställer frågor om tomatskörd; dessvärre får jag erkänna att jag är fullständigt okunnig. Jag är den typen av odlare som mest bara gör, blundar och håller tummarna att det ska gå vägen, hehe! Fast du kan ju provplocka en eller två och se vad som händer.

Må så gott där uppe i norr!
/Anna-Karin

Ewa`s Galleri sa...

Jättebra tips
Blev kanon fina
Ha en bra dag

Grodmamman sa...

Gillar också den extra sömmen på gardinen!:)
Jag har sytt en kappa av ett lakan jag fått av min mormor, hennes och morfars bröllopslakan. Kul att återanvända gamla saker!:)
Du det där med jobbet, jag vill inte prata om mitt heller!:( Igår funderade jag på att säga upp mig med omedelbar verkan.
Kram

Livet på Vestergård sa...

Lakan med monogram tycker jag blir så snygga gardiner, och visst vill man se monogrammet rätt väg!
Kram Kicki

Marie - Systrarna sa...

Väldigt fiffigt och fint fröken! Själv har jag gått och grunnat på hur man på bästa sätt syr ihop fina spets/monogramlakan till påslakan... utan att komma till skott. Har du nåt tips där blir jag glad! De är ju liksom lite olika stora....

Karin A sa...

De blev ju kanonfina - absolut dekorativt med sömmen. I somras såg jag hur man använt gamla lakan till hissgardiner och liksom sytt på den delen med monogram/spets "ovanpå" för att dölja knytbanden. Jag funderar på att testa något likande jag!

Vintage House sa...

Hej
Det blev kanon och väldigt väldigt fint..
ha dig en skön torsdag snart helg:)
kram
sandra

Ulle sa...

Så SNYGGT!!! Jag har en hel hög lakan liggandes som jag ej ids slänga för jag VILL ju göra något med dem. De är sambons farmors gamla lakan och han tycker att vi ska göra oss av med dem men där säger jag Nej!
Gillar hur du har hängt upp dem med "veckningen" så att monogramet syns.
Kram

Lina Gardelid sa...

Hej!! Kom gärna och fira hos mig. Jag har en STOR utlottning av wings-reproduktioner, personliga tavlor, retro-motiv m.m. Välkommen att delta och lycka till!

Hälsningar
/Lina

Compact Garden sa...

Fin fint..varför köpa dyrt när det finns duktiga bloggare som visar..

Ha en skön helg Kram Anne