torsdag 4 augusti 2011

När man tar till vilka metoder som helst

Efter att ett antal personer i min närvaro de senaste dagarna tröttnat på hur jag suckandes, med axlarna nere vid knäna och med ångestfylld blick beklagat mig över att jag måste börja jobba på måndag har jag försökt anta en mer positiv attityd till mitt arbete. Jag har ju hört allt det där om att man ska visualisera det man vill ha, för då får man det (fast jag har försökt visualisera fram en gammal knoppbräda i sådär tre år nu utan att det har hänt ett skvatt!).

Så nu kniper jag ihop ögonen och ser framför mig hur min chef skrider fram - inte helt olikt en Lucia, om Lucior nu kan ha skägg och mustasch - och räcker mig ett kuvert, innehållandes ett meddelande om att jag får ha semester året ut.
Det var väl en positiv inställning till mitt jobb, eller hur?

Om ni har andra förslag på hur jobbstarten kan bli en mer angenäm upplevelse så får ni gärna berätta! De får gärna innehålla choklad tänker jag mig...

18 kommentarer:

Vitt och Blått sa...

Jaaa, jeabsmattan från Åhléns - sååå fin, har den längre också i tvättstugan! Jag har hittat ett JÄTTEfint vitt tyg med blåa rosor, ska kolla om jag har en bild att visa dig.

Johanna Stålros sa...

Hihi ja det kallar jag positiv inställning;) Jag går själv på semester i morgon....vad jobbar du med? Kram J

kungen o majkis sa...

Du får köpa dig ett gäng alladin askar...och så får du bara ta en god bit på morgonen på vardagarna när du ska jobba. Typ fransk nougat och den där nötnougaten med solen på. Och på helgen när du är ledig måste du äta upp marsipan, apelsinchoklad och körsbärs-bitarna. På så sätt kommer du automatiskt, och väldigt undermedvetet, ändra ditt tänk så att du helt plötsligt längtar efter jobbdagarna.
Så där ja. Problemet löst. Eller kanske inte...men mer kreativ än så kan jag nog inte vara klockan mitt i natten. Hoppas att du hittar och får ditt drömjobb snart.

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla sa...

Positive thinking!!

Ha en bra dag, eller natt blir det ju ;)

Kram från Australien♥

Hannis sa...

Just den där typen av tankar har jag också innan jag ska avsluta min semester.
Ibland räcker det med att det är söndagskväll för att jag ska tänka så.
Nu har jag jobbat två veckor efter semester och är förvånad över hur snabbt det blir fredag!
Bestämde mig för att gilla läget och fylla den lediga tiden med "må bra" saker!

Hoppas att du får en bra helg och en ännu bättre start på jobbandet!

Maria sa...

Hi hi...nu är det så att jag oftast tycker om att börja jobba igen. Det blir mer ordning i vardagen då. Nu tror du väl jag är knäpp :) men så är det faktiskt. Önskar dig härliga jobbdagar nu. Kram Maria

Lyckoslanten sa...

Kanske därför axlarna är sjuka när de tyngs ner dessa dagar :o) Idag är en regnig dag och då går det lättare att föreställa sig jobb så småningom. Ja det är svårt att tänka positivt i alla lägen, men man får försöka förtränga det vemodiga i att sommaren är på väg bort.
Det blir nog bra det här ska du se! ♥

MårsArt sa...

Jag har INGEN SOM HELST längtan tillbaka till mitt jobb.
Allt är KAOS på skolan och skolgården p.g av byggnation ute och fönsterbyten inne.
Barnen har ingenstans att vara!
Kan man rymma med bibehållen lön???
Agneta

Spirande grönt - sa...

Önskar mig också en chokladfylld jobbstart:)

Ha det fint och njut av helgen,
Rebecca

Hanna sa...

Ha en fin helg.
Kram¨
Hanna

Grodmamman sa...

Känner igen det där, men nu har jag överlevt första veckan! Däremot har jag inte varit på mitt ordinarie jobb och inte jobbat med mina ordinarie arbetskompisar, vilket gjort att det varit ganska trevligt. Så nu har jag nästan samma ångest som du eftersom jag ska tillbaka till mitt ordinarie jobb på måndag!:(
Ska nog köpa mig en ordentlig godispåse och tröstäta lite i helgen!:)
Kram

Silverkant sa...

Choklad - bra idé! Alltså bara lite allmänt sådär att du fyller dina arbetsdagar med choklad. Kungen och Majkis hade en finfin tanke med Aladdinaskarna, tycker jag. Lite KBT sådär. Fast då ska man ju helst undvika straff... Skicka bitarna med körsbär, marsipan eller vad det nu må vara som du inte gillar, till mig - jag är allätare :-)

Nej, ärligt talat är det bara att ta tjuren vid hornen, köpa lite extra choklad och sen brukar det ju aldrig vara riktigt sååå illa som man föreställer sig i semesterruset.

Ha en skön helg!

/Linda

LyckligaPraliner ♥ sa...

Jag vill också ha en sån chef hihi . Ett enormt vackert kort!! Snyggt. :)
Ann-Louise

Helena sa...

HOHO ropade du du häromdan såg jag på min lånade iphone men orkade då verkligen inte tragla med den o ropa HÄR ÄR JAG på den heller ;-)
Jag var i Jämtland o levde vildmarks liv nåja vi bodde i hus men på dagarna o så länge det var ljust (o det var det ju länge)då var det utomhus som gällde!
Så då är jag tebaks å int far jag nå mer heller ;-)
KRAM från mig!
ps.det är synd om mig med det är jag säker på! Börjar jobba på tisdag...

MMS sa...

Njut av tiden du är ledig, planera in något roligt att göra någon helg längre fram så att du har något att se fram emot. Hoppas jobbtarten blir bättre än vad du tänkt dig!

Karin A sa...

Åh önskar jag satt inne med lösningen men tyvärr. Jag börjar också jobba igen på måndag men vill inte alls. Hoppas du har några roliga planer för helgen i alla fall...

mammaxtre sa...

Jag föreslår att du bokar in ngt trevligt inom snar framtid. Något att se fram emot. kankse lättar det då.

Jag förstår dig precis.....

Dagar man minns sa...

Hahahahahahahaha, så enormt roligt skrivet :) Kanske extra roligt om man inte riktigt förstår allvaret bakom, jag tycker det ska bli helt OK att börja jobba om 1,5 veckor efter 6 v ledighet. Längtar redan liiiite :)