onsdag 27 februari 2013

Ett grönt inslag

Näpp, fortfarande inte frisk.
Men nu vill jag inte tala om eländet längre! (jag har just ingen röst att tala med heller för den delen)

Istället har jag spanat in lite andra levande varelser som tycks befinna sig på varsin sida om Styx. Möjligen att en sitter och språkar lite med Kerberos just nu, för den ser allt bra olycksalig ut.

De som har vaknat till liv igen är mina olivträd - samtliga har klarat vintern! Jippie! Enligt min erfarenhet så är den första vintern inomhus avgörande. Överlever de första vintern så överlever de följande vintrar också - ja, förutsatt att man vattnar och sånt då! Däremot kan de ibland plötsligt sätta iväg med nya skott vid helt otippade tidpunkter som november.. Mitt stora träd som jag fick i present i somras, har mängder med nya skott, och ser lite allmänt vårtokigt ut.


Den som håller till på den mörka sidan är den här pelargonen, som sticker upp som en stump. Tror ni att det finns hopp om liv där? Solen har ju precis börjat återvända häruppe, så jag hoppas att den snart vaknar till liv.  Den  är nämligen av en lite ovanligare sort, så jag kan inte riktigt köpa en ny på ICA.
(under glasen har jag planterat paprika i förra veckan - har ingen aning om det är för tidigt, jag bara provar och så får vi se om det händer något!)

Tjusiga krukor är loppisfynd och samtliga är från Uppsala Ekeby. Har betalat
5-10 kr styck.

14 kommentarer:

Grodmamman sa...

Har inte vågat mig på att köpa något olivträd än, men kanske att man skulle våga det någon gång.
Kram

Helena sa...

Härligt med vårtokiga växter :-) det har inte mina blivit riktigt än :-) Ja du ang.pelargonen....om jag säger så här...jag kan skicka några nya sticklingar till dig om du vill :D Paprika är helt OK att sätta nu lycka till med sådden!
KRAM från mig!

Silverkant sa...

Trist att du fortfarande är sjuk! Hoppas du slipper fler svimningar.

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med pelargonen. Hade något liknande på min fönsterbräda så hade det åkt i soporna! Har inget tålamod med växter. Snygga krukor, förresten. Här i Uppsala är det omöjligt att få såna så billigt...

/Linda

Ewa`s Galleri sa...

Vilken lycka att olivträdet klarat sig
Och vilka fynd Uppsala ekeby krukor så billigt
Krya på dig

Bellas Lantliv sa...

Härligt med olivträden. Paprika är alldeles rätt tid att så nu tycker jag.
Kram o krya på dig!

Det Vita Drömhuset sa...

Hmmmmm pelargonen ser skum ut! Fast å andra sidan såg mina 4 i vardagsrumsfönstret sådana ut för ett par veckor sedan men nu är 3 av dem så fina så men det verkar tyvärr som att en av dem inte har överlevt (som det ser ut just nu i alla fall!)
Mitt olivträd var lika fint som ditt och så fick jag för mig att ställa ut det i uterummet när det var typ 20 minus ute(!!!!) för att jag läst att om man ger dem en köldknäpp så kommer det att blomma så vackert! Det STENDOG!!!!! Såklart! Och då hade jag ju fått det att överleva 2 vintrar inomhus! Snyft! Mitt enda olivträd....
Jaja jag får väl köpa nytt!

Kram Åse

P.s Håller tummarna för din pelargon! :)

Karin A sa...

Usch, trist att du inte blir bättre. :( Vilken skön frisyr din oliv har. Min klarar sig också än så länge (peppar peppar).

Emma sa...

Har noll erfarenhet med växter, men sicken tur du haft med krukorna! Fina:)

Vit dröm sa...

Mitt olivträd är också sådär vårtokigt, tror du man kan klippa ner det? Annars får det väl vara ;)
Krya nu!!
Kram Anna

Funkisbloggen och www.inredum.se - inredning på nätet... sa...

Hej!
Ha tålamod med Pelargonen. Mina ser ut sådär varje år efter vintern! Det kan ta ett bra tag men jag tro nog att det kan komma små skott ändå. : )

Älskar krukorna! har en sån där rutig också från en loppis på Öland. Men här i Sthlm kostar en krackelerad sådan 75-100 kr på mässor och sånt... inte direkt rätt ställe att leta på känner jag.
Längtar till sommarloppisarna ut i landet...

Krya på dig!
/ Linda

Lantmätarvillan sa...

Jag tror du är rätt ute vad gäller paprikorna för vi sådde i maj tror jag och det var alldeles för sent. Blev fina växter, men inga paprikor :(

Anonym sa...

Jag har också planterat mina paprikor och chilis nu, tror att det är ungefär samma tid som förra året och då blev det bra!

Men så snyggt det var att sätta glas över, du är smart du!!
Själv dras jag med fula plastpåsar i hopp om att sambon ska förbarma sig och köpa mig ett miniväxthus i veckan som kommer..
/Lina

Gila sa...

Verkligen snygga krukor till fyndpriser!

Kajsa sa...

oj. hur har du fått ditt olivträd att övervintra undrar jag? hur förvarar du den? min står i källarn, men kanske ska jag ta upp den nu och börja förbereda den att komma igång, för den ser ut som en risbuske med några skott längst ner på stammen..=)
inte alls så fint som ditt alltså.. fniss..
tack för inspirationen