onsdag 13 februari 2013

London calling


Medan vissa får åka på studieresa till Arjeplog, så får andra åka till London.

Vissa är i detta fall Fröken Fräken, och andra är Herr Fräken. Eftersom jag inte kan låta Herr Fräken åka iväg utan lite vägledning, så frågar jag nu er som hängt i London mer än jag om tips!!

Nu är ju London hur stort som helst, men låt säga att man bor i trakterna kring Euston Station - vad ska man passa på att göra då?
Restaurangbesök, sitta och titta på folk eller besöka Madame Tussauds är dock inte aktuellt. Tänk istället inredning, inredning och pyssel.

Okej, det kan hända att Herr Fräken är lite intresserad av musikaffärer.

Kom igen, era bästa Londontips!

6 kommentarer:

Irene Lundell sa...

Hej,
Emma Bridgewater har en affär på Marylebone High Street:
http://www.emmabridgewater.co.uk/

Conran Shop finns också i närheten:
http://www.conranshop.co.uk/our-stores/Marylebone/

Annars är min egen favorit att ta sig till Conran Shop på Fulham Road och gå ner därifrån till Kings Road och upp mot Sloane Square. Då täcker man in även Designers Guild och Heals, bla. I trakter där det inte är lika mycket trängsel som på Oxford Street.

Enjoy!

Grodmamman sa...

Vad är väl London när man kan åka till Arjeplog!;)
Jag och dottern åker till Göteborg imorgon och ska vara borta tills på lördag.
Kram

Bella sa...

Hmmm, det där kändes inte riktigt rättvist :)

Hoppas i alla fall att ni båda får trevliga och givande studieresor, tyvärr har jag inga Londontips att dela med mig av...

Kram Bella

Lantmätarvillan sa...

Vilken tur att du kan ge honom en snitslad tour förbi "passande" ställen ;)

Jo sa...

Om du som jag, gillar böcker, skulle jag skicka Herr Fräken till Waterstones (Piccadilly Circus) för att han ska shoppa fina pysselböcker. Eftersom bokhandeln är gigantisk kommer han med största sannolikhet hitta en massa bra musikböcker också. Sen beror ju allt på hur mycket vikt hans bagage tillåter... :)
Jag gillar ju Habitat (http://www.habitat.co.uk/) så det kanske kan vara något?
Hoppas att ni får det skoj på era resor!

Jo sa...

Ojoj, om du menade allvar med att Herr F blev exalterad, kan jag säga att han han kommer att bli nöjd! Bokhandeln är så stor att man kan fluffa runt en hel dag (vi gjorde det). Åtta våningar, varav sex av dem är med böcker, resten är restaurang och ngt annat. Man kan alltså pausa i bok.
-browsandet och gå och äta utan att lämna huset! Det verkade vara helt okej och kutym att slå sig ner i en av sofforna och läsa lite, det satt folk överallt! För vår del som var vana vid max 3 hyllmeter trädgårdsböcker, blev avdelningen med hel sektion dedikerade till t ex Cottage Garden, Romantic Garden osv, en så stor chock att vi inte köpte nåt. Vi visste ju inte ens i vilken sektion vi skulle börja titta!!
Pyssel- och sticksektionen ska vi bara inte prata om. Jmf med hemma här där vi hade EN hyllmeter då (har bättrat sig nu) var det ett himmelrike! Så jag anar att hans musiksektion kommer att vara tillräcklig.

Märks det att jag vill tillbaka?! ;) Efter första besöket i London ser vi till att ha en dag att spendera där, både jag och J älskar böcker.