tisdag 26 februari 2013

Här vare bacillsnack, ännu mera bacillsnack (världens mest lockande rubrik)

Tack för alla omtänksamma kommentarer till föregående inlägg! De värmer verkligen en som känner sig lite ynklig just nu..

Jag kan glädjande meddela att i natt har det varken svimmats på badrumsgolvet (för säkerhets skull hade jag lagt ut en handduk där) eller skett plötsliga blodförluster. Jag vet ju hur det brukar vara, jag får alltid en sådan här värstingförkylning 1-2 gånger per år, och sådant kan man inte göra så mycket annat åt än att vänta ut och försöka lindra.

Men så började jag googla lite på halsont och hosta.
Och det skulle jag ju aldrig ha gjort!
Det är förbjudet för sådana som är så lättpåverkade som jag är.
Så i förmiddags var jag övertygad om att jag hade struplocksinflammation, kallbrand, halsfluss, halsbölder, röda hund och gud vet vad mer. Så, jag har ringt vårdcentralen! Och det visade sig att jag nog faktiskt inte hade någon av de ovanstående sjukdomarna, utan blev fortsatt hänvisad till olika receptfria läkemedel (vilket jag ju egentligen tycker är bra, man ska inte få antibiotika bara för att man har hosta. Dock kan jag bli lite trött på att sjukdomsgraden alltid bedöms utifrån om man har feber eller ej, vilket jag i princip aldrig har men kan känna mig väldigt risig ändå).  Så jag har precis släpat mig till Apoteket och bunkrat upp med lite nya medikamenter för furstliga summor.

Och vet ni? Det är TIO PLUSGRADER här!
Så nu tänker jag låtsas lite som att det är vår...

12 kommentarer:

Bellas Lantliv sa...

Hoppa att du snart är pigg igen och att våren snart är här på riktigt!
Kram

Unknown sa...

Men gudars skymning, svimmat i badrummet och fläskläpp. Ta det riktigt lugnt nu och så hoppas jag du kryar på dig illa kvickt!!!!

Pernilla

På landet vid havet sa...

Haha, du har rätt att man aldrig ska googla sjukdomar. Krya på dig!

Tyg och otyg sa...

Jag irriterar mig också lite på det. Jag är lågtempare och har typ aldrig feber i den bemärkelse som vårdcentralen tillämpar, fast jag känner mig döende när jag kommer upp över 37,5 vilket tack och lov inte är så ofta det heller... :) Men det är väl så att har man en bakteriell infektion som kan behöva antibiotika, så har man oftare hög feber. Krya på dig nu!

Ninnie sa...

Nä usch! Googlarna så har man helt plötsligt alla sjukdomar i hela världen! Dont do it! Krya på dig!:)

Anonym sa...

Man ska nog vara lite försiktig med googlandet. Det kan bli lite för mycket av det hela. Skönt om du klarar dig utan penicillin.
Krya på dig!
Kram Maria

Det Vita Drömhuset sa...

Herre jistanes, vad har du varit med om?! Stackare som e så förkyld! Och jag klagar på liiite nästäppa! Sorry!
Krya på dig, och du, snart är det VÅR!!! :)

Kram Åse

kungen o majkis sa...

Livsfarligt att googla symtom ju :-D! Hoppas att du kryar på dig snart så du kan gå ut i våren :-)!

Elin sa...

Ha ja! google ska man undvika när det gäller sjukdomar. För innan man vet ordet av så är man inte längre bara lite förkyld(eller mycket i ditt fall kanske) utan snarare döende i någon sällsynt cancerform, som man kan läsa mer om i någon broschyr som finns att ladda hem i pdf.format.
krya på dig. Här är det också förkylt. Men plusgrader och sol ute. Man kan ju inte få allt!

Grodmamman sa...

Tråkigt att vara så där sjuk!:(
Har också lärt mig att man inte ska googla på sjukdomar, man har alltid det värsta tänkbara efter sådant.
Krya på dig och njut av plusgrader!:) Vi har nu på morgonen -3 grader, men igår hade vi -14 på morgonen så det går framåt!;)
Kram

Tekla sa...

Men lilla fröken... vilket elände! Missade alldeles ditt förra inlägg, men om det hjälper så tycker tant såååå synd om dig i superkalla Skåne! I morse hade vi -7 grader. Brrrr! Men, se nu till att bli frisk igen och ha det sedan bäst på alla sätt!!!

Lantmätarvillan sa...

Men vad i glödheta! Inte bra med svimning så där..inte alls. Värmen är dock bra, myyyycket bra. Vårjacka var det här, värme mot kinden och i själen.