fredag 25 oktober 2013

En biljettavla

Då är man åter i hemmets hägn efter att ha varit på resande fot större delen av denna vecka.

Nu har jag fredagskänsla i hela kroppen och vill bara vara ledig och dra igång lite pysselprojekt som jag fått inspiration till under resan! Hjärnan hinner tänka ut en hel del nya idéer när fingrarna inte har möjlighet att göra något (himla dåligt med pysselmöjligheter på hotell alltså)

Här kommer i alla fall ett pyssel med resekoppling.
Jag har sparat ett gäng minnessaker från min glada ungdom (som om jag vore pensionär nu) och bland det hittade jag en biljett från när jag kanske var tio och åkte museispårvagn i Göteborg. Helt enkelt charmant! Den beslutade jag mig för att förstora upp (biljetten var i original ca 3 x 9 cm) och göra en tavla av.


 8 kommentarer:

dammråttor och rabarber sa...

Fin biljett-tavla. Kul att spara minnen bakom glas och ram. Ha en skön fredag!/Lisa

Tyg och otyg sa...

Snyggt! Haha, man kan faktiskt nästan tro att du är pensionär, biljetten ser liksom så gammaldags ut. ;) Det har hänt en del på biljettfronten de senaste åren kan man ju lugnt säga, med plastkort och sms-betalning och whatnot.

Fröken Fräken sa...

Tyg och otyg:
Jag tröstar mig med att tänka att det var de som drev museijärnvägen som tryckt upp biljetterna med typsnitt och övrig formgivning så att de skulle se riktigt gamla ut. Jag antar att om man åker i vagnar från tidigt 1900-tal så vill man inte scanna biljetter på kort, utan att allt ska se gammaldags ut!

Ester sa...

Snyggt!

Maria sa...

Nu tittar jag in efter ett längre upphåll. Mycket att ta igen nu :) Önskar dig också en fin fin helg. Kram från Maria

Det Vita Drömhuset sa...

Snygg biljett som ser riktigt gammal ut! :) Mysigt minne. :)

Vart köper du dina ramar? Gillar att det är så smal (svart) kant runt om. :)

Kram Åse

Jo sa...

Fin tavla! Jag måste ju ha sett den där vagnen (vagnarna) säkert hundra gånger, men faktiskt aldrig åkt den "på riktigt". Jag tror att jag åkte med någon hållplats någon gång för att slippa gå, men då köpte jag ju ingen sådan biljett utan åkte väl på vanligt kort. Skandal egentligen att man så sällan turistar i sin egen stad! Jag får väl åka den där vagnen nu när jag inte bor i Götlaborg längre, bara jobbar... :)

Petra / Popetotrora sa...

Vilken rolig idé! Men det gäller ju att resa någonstans dä rman får en sån där fin biljett. SJ-biljett X2000 Sthlm-Gbg känns ju sådär kul att rama in... ;)