måndag 21 oktober 2013

Ja se det blommar. Inte.

I början av sommaren (på den fina gamla goda tiden alltså) så slog jag till på ett par kvarlämnade stackars pelargoner som doftade cocacola och som jag fick för någon tia (jag tål inte vanliga pelargoner som jag tycker luktar metalliskt och starkt, utan det måste vara någon typ av doftpelargon för att jag ska kunna ha dem hemma).
Jag fick en samvetsgrann föreläsning hur jag skulle beskära pelargonerna för att de skulle bli "bulliga", täta och blomma. Och sedan fick jag en ... annan sorts blick när jag sade att jag ville att de skulle bli höga, rangliga och utan blommor (ja, alltså, det låter kanske konstigt, men jag gillar inte blommande krukväxter).
 
 


Men, se det blev som jag ville! Och nu törs jag inte beskära dem. Eller borde jag göra det nu när det höstat till sig?
8 kommentarer:

Ellinor sa...

För att må riktigt bra bör de ju stå kallt över vintern. Eller i alla fall så svalt som möjligt. Jag brukar ställa mina i en garderob som håller runt 12 grader och som har ett litet fönster. För lite ljus behöver de ju... Sen brukar jag beskära dem till våren när jag tar ut de halvdöda, risiga stackarna och planerar om dem. Kan tänka mig att detsamma gäller om de står i rumstemperatur (dock kan detta inte räknas som ett expertutlåtande!).
/Ellinor

Grodmamman sa...

Jag är inte så förtjust i pelargoner, men din variant gillade jag!:) Riktigt fina!
Kram

LissenTo sa...

Låt dom vara så fint gröna som dom är, se vad som händer.
Sommarskir känsla där i ditt hörn.

Ha en fin vecka
Lissen

Carin sa...

Vilken fin variant av pelargoner. Får en känsla av försommar ...även om den är långt borta, brrr.
De brukar ju må bäst av svalt vinterläge, omplantering och nedklippning till våren. Ytterst lite vatten. Skippa nedklippningen, så blir de nog så där fina igen till sommaren.

Ha en bra vecka!

Frida sa...

Hej! Först och främst, jag blir superinspirerad av din blogg och allt fint du pysslar ihop, tack för det! Sen: jag hittade hit genom att googla torktid för sprayfärg, och du skrev att det torkar supersnabbt. Mina plastfigurer som jag sprayade för flera veckor sen känns fortfarande lite kladdiga och färgar av sig på fingrarna. Har du någon tips om vad jag kan ha gjort för fel? Köpte kopparspray på Panduro som ska funka på plast, och de första sprayade jag kanske för tjockt lager, men den sista tyckte jag att jag sprayade tunt, men kladdig likväl.

Ester sa...

Haha det är ju helt fantastiskt att du inte vill ha blommande växter - själv så försöker jag desperat hitta några växter som kan överleva i vårt torra hem. :)

Men du - coca cola doft?! Jag har aldrig hört på maken. Det här måste jag kolla upp inför nästa säsong. :) Kram

Maria-Snickaregården sa...

Tror att det är bäst att klippa ner till våren.
Vilken spännande sort du fått tag på, som luktar cocacola. Vad är det för sort?
Kram Maria

Fröken Fräken sa...

Hej Frida!
Spraya på plast kan vara knepigt, jag tror att det har att göra med vad det är för plast, jag tror att plasten inte riktigt kan "binda" sprayfärgen vid ytan och den då aldrig torkar.. så har den inte torkat till nu så lär den nog aldrig göra det, tyvärr.. Sprayfärg är rätt känsligt för underlaget, och kan reagera på ett sätt som man inte vill. Jag har sprayat på målade ytor och så har sprayfärgen efter ett tag tex krackelerat.