måndag 28 oktober 2013

Gold(spray)finger

Tragiskt nog tycks sprayningstiderna vara över för denna gång - trots att jag har en ljusstake på lut som verkligen skulle behöva en duvning får jag ställa undan den i en låda märkt "Do not open until may 2014". En låda som brukar bli ett par påsar till, vid sidan om. Man samlar ju på sig en del, det gör man ju.

En sista tjurrusning ut blev det förrförra veckan, då jag raskt greppade en svart lampfot från Ikea och lät guldsprayen dansa. Med en stor opallampa till blev det stiligt värre.

Fast det känns fortfarande lite konstigt att plötsligt tycka att det är snyggt med guld i inredning. Var ska detta sluta liksom? Ska jag förvandlas till Liberace och förgylla hela matsalsmöblemanget? Nä, just ja, jag har ju ingen matsal! Puh, det klarar sig!Tråkig skrovlig svart lampfot innan.

12 kommentarer:

Villa Vinkelhaken sa...

Men så fint!! Vilken sprayfärg rekommenderar du? :)

Kram Jenny

Linda - Smällkarameller & Karuseller sa...

Snyggt! Bra idé det där med att göra om de där lite tråkiga IKEA lampfotarna. Har själv en i silver som jag inte är helt vän med. Vet inte heller vad det är med guld men gillar det mer och mer själv. Minns när jag fick en mässingsljusstake i studentpresent och tyckte det var det fulaste som fanns. Nu fullkomligt älskar jag mässing! Smaken förändras helt enkelt och då är det ju bra när man själv kan fixa till det som man vill. :)

Anonym sa...

Hej!

Jag älskar din blogg o dina härliga pysselidéer =) Jag är lika pysslig jag och tänker komma med ett tips. När vårt hobbyrum var låst (gissa min irritation) så tog jag en stor papperspåse o klippte upp den o sprayade föremålet i den i källaren. Funkar perfekt. Hoppas du nu kan spraya trots ingen sommar.

Mvh Catarina i Uddevalla

Ester sa...

Så fint! Vi har precis en sådan fot här hemma med som jag är sååå less på. Har tänkt att köpa en ny lampa men nu har du fått mig att fundera på om jag kan förnya den gamla på något sätt istället. :)

Nazima sa...

Hittade precis hit och blev totalfast, är liksom du fröken och pysslig men sällan haft tiden, men nu med höstrusk och allt får det bli mer av den varan.
Vilken fiffig idé och tänk vad lite koppar/guld/islverfärg elller vilken färg som helst kan göra!

Anonym sa...

Vilken snygging det blev, tack vilken inspiration du är. Ha en go dag./Eva

Hanna sa...

snyggt.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Fröken Fräken sa...

Hej Catharina!
Spraya i källaren i påse funkar ypperligt! Tycker jag med. Mina grannar var dock inte riktigt lika förtjust i spraydoften.... men om det riktigt kniper så smyger jag ändå ner i källaren...

Malin på pastill.nu sa...

Apsnygg!!! Fast gah, jag vet inte om jag kan göra fler lampor.. börjar välla över här hemma

Sophie sa...

Hej!
Snygg lampa! Har en likadan själv som jag sprejat med kopparfärg, men jag lyckas inte hitta någon stor lampa med liten sockel... Var hittade du din? Tack för bra blogg :)

Fröken Fräken sa...

Hej Sophie!
Denna lampa har faktiskt stor, E27, sockel, men det är en sådan lampa där själva lampan sitter inuti och går att byta ut så man kan skruva bort sockeln och då kan man byta mot en liten sockel. De har jag hittat i en Elkedjan-butik.

Sophie sa...

Åh, smart. Hade ingen aning om att det gick. Ska leta rätt på en omedelbart :)
Tack!