söndag 8 juni 2008

En lång dag...

Åh jistanes!
Ja, egentligen skulle man vilja ta till några starkare ord efter gårdagens nästan oändliga IKEA-besök! Egentligen förstår jag inte vad som tog så lång tid, vi visste rätt bra vad vi skulle ha, och det var inte så supermycket folk där (med tanke på att det var helg). Men vi var där i fem timmar och det kändes som ett dygn. Vi lyckades fylla fyra vagnar, och när vi väl kom till "tag själv lagret" ville vi mest hitta några bekväma solstolar som vi kunde ta en tupplur i, och frågade oss varför vi inte hade beställt hem alla grejer istället?!

Kassören kunde knappt tro att alla grejer var våra när vi skulle betala. Efter att vi hade lastat på släpet med innehållet i de fyra vagnarna, var brorsan tvungen att gå in en gång till för att då hämta ut de möbler som skulle hämtas ut i varuutlämningen.

Jag kan ju säga att det som jag köpte var en mikroskopisk del av det hela! Lådor, vitt linnetyg, en badrumsförvaringsmöbel (som var ett helsicke att få ihop) och en underbar växt som det kommer bild på senare. HAr inte riktigt hunnit med att få alla saker på plats, väl hemma ville man bara sitta med fötterna högt och bli uppassad.

Men idag blir det pyssel!!
Jag får försöka ta en omgång till med värmepistolen så att stolarna snart kan få komma på plats här i kökshörnan! Här har ännu ett fönster hamnat! Jag har funderat på om jag ska måla stolarna vita, men särskilt den stolen till vänster har en så underbar len träyta att det känns som en hädelse att måla den.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oj jisses, 5 timmar på IKEA!!! Haha, det har jag aldrig hört talas om nån som går så länge å shoppar såå mkt...hihi! Men jag ha ju Valbo Köpcentrum + IKEA bara 2 minuter med bilen hemifrån mig så jag kan ju slinka in närhelst jag vill :)

Tack så mkt för matt-tipset. Är ute efter en plastmatta eller en sån där bastmatta. Ska åka och kika på Jysk och Rusta idag hade jag tänkt mig.

Förstår ditt stol-dilemma. Ibland är sakerna så vackra, nötta och charmiga precis som de är, utan vit färg så man vet inte alls hur man ska göra. Hoppas du klurar ut hur du vill göra iaf!

Idag ska jag på barnkalas, min kompis dotter fyller 1 år. Av mig ska hon få en liten baby-pool att leka i i sommar med mamma och pappa :)

Hoppas du får en skön söndag!

Kram!

Anonym sa...

Ja jag har förstått att det inte är alla som har fint väder nu. Men det är ju konstigt jag är känd för att vara den mest rastlösa personen i södra Sverige, men på stranden där kan jag bra vara.
Jo där kan vi snacka IKEA besök, låter som det mest fanns hemma också=)
Hmm en palm, en riktig då eller? Hoppas du får en härlig dag!
Jag ska vila från stranden idag och ge mig iväg och köpa blommor.

Anonym sa...

Låter som mina besök på IKEA. Hi hi! Måla INTE stolarna! Det är charmigt med lite nött patina. Det kan bli för mycket med bara vitt, vitt och vitt! Kram Karin

Anonym sa...

Du, det är nog fler än jag som borde få en tapperhetsmedalj ;0) Du i IKEA-shopping...

Men det blir spännande att få se bilder på vad ni shoppat.

Själv ska jag ta på mig arbetskläderna NU och gå ut och mocka i vinterhagen. Suck!!

~Livet i byn

Mia sa...

O guud jag håller helt med dig! Hur svårt är det att slänga på sig en T-shirt!? Usch, jag tycker också det är lite småäckligt faktiskt. Idag hade jag en 50-årig gubbe som valsade in med ölmage och barfota! Nej jag tycker faktiskt inte det är okej om man är äldre än 5!

Min rumskompis ringde och sa att jag skulle skynda mig hem för hon bakar för fullt så det ska bli härligt att få komma hem till färdigt fika o bli lite uppassad jag med!
Du förtjänar ju särskilt det efter IKEA! Har nog aldrig varit därinne såå länge! Ska bli kul o se allt du fick med dig hem!

Kram M

Pysselprinsessan sa...

Ja, vart tog helgen vägen?! Men det kommer nya pysselhelger tror jag! ;P

Hihi! Jo, man är ju Norrlänning så man har ju upplevt dessa mardrömslånga IKEA-resorna. Å sen bilturen hem... Usch! Men det är ju lugnt värt det! ;D Hihi! Det ska bli kul å se vad du hittat!

Jo, kuddarna är till sovrummet i första hand hade jag tänkt. Men som vanligt så brukar de ju under en ettårperiod ha bott i alla rum! (Tja, kanske inte på toa där vi inte har nåra kuddar... :)

Supermysik kökshörna! Stolarna är superfina som de är! Men de skulle nog vara fina i vitt oxå! Men det var härligt med trä mot det vita bordet. Jag blev väldigt sugen på ett fönster nu! Det var snyggt att ha sådär ovanför bordet! Ska spana efter ett nu när den riktiga loppissäsongen drar igång. Ett fönster skulle ju även kunna bli en megasmyckesförvaring! Eller hur!?

Ser fram emot att se dina kuddar!

Ha en trevlig vecka!
Kramar

Sara sa...

Hejsan
5 timmar på IKEA, det är väl nästan världsrekord ;-) Jag tycker att du ska låta stolarna vara trärena.
Kram Sara

svartataket sa...

o shit! 5 timmar! Jag brukar åka en sväng efter jobbet och då springer jag igenom den på 10 min och sen kan jag åka tillbaka senare igen..erkänn att 3 vagnar avr dina *fniss*Vad fint det ser ut!

Önskar dig en skön vecka !
kraaam

Mia sa...

När får vi se alla dina fynd? *nyfiken*

Kram!

Anonym sa...

Oj vilken pärs, minns inte när jag var på ikea så länge...Det var inte lite ni (ja inte du då) shoppade...fyra!!! vagnar, imponerad...Nu får det väl snart komma en regnig dag så man gör något annat än njuter av solen..som typ shoppa lite.Så fint det blev med det fönstret o kransarna i. Ha de fint, kramar

Lisas inredningsblogg sa...

Heej! :D
Jag gillar verkligen så som stolarna och bordet och fönstret går ihop. Klart att det skulle vara snyggt med vitt, men jag tror nog ändå att de passar bäst som de är!! Så fin glaskupan och vilket fynd med fatet :D Tänk så mumsigt det vatt med lite nybakta muffins där i :D KRAM