tisdag 10 juni 2008

Stockholm

Jag ska till Stockholm snart igen, och behöver tips på inredningsaffärer!

Visst vet ni kära bloggare en massa affärer som jag bara inte får missa?
De bör vara sådana som ligger mer eller mindre i city då tiden avsatt för shopping är begränsad...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag har inga direkta shoppingtips då jag inte är i Sthlm ofta, men tänkte ta en dag där i sommar och strosa i city och gamla stan och där finns väl en del mysiga butiker :)

Ja visst kan man fynda bra grejer på Dollarstore emellanåt, som min balla radio tex! Men sånna där målardukar har jag också köpt ett pars av förut och gjort tavlor av, superbilligt och bra!

Nu ska jag spana in din sida lite!
kram
Anna

Anonym sa...

Nejdu jag är inte hemma i Stockholm så jag har ingen aning. Själv ska jag till Jönköping o A6 i helgen, det räcker oxå för en heldags shopping...kram

Sara sa...

Jag har inte heller något att komma med , tyvärr.
Kram Sara

Anonym sa...

Är ju sällan någonstans så jag har tyvärr inga tips att komma med...du får helt enkelt rapportera till oss andra sedan.

Jo läsken Vira Blåtira minns man ju, den drack jag som barn!!

~Livet i byn

Anonym sa...

Hallå där Fröken Fräken!

Min sambo har åkt till USA för att gå på mässa så det är alltså för jobbet han är där men även för nöjes skull :). Han har ju eget företag "www.spelbord.se" så han styr ju och ställer själv på resan vilket säket är skoj, han åker med en kompis! De ska åka runt och kika in stan lite och shoppa och sånt å sen gå på mässa.

Den snirkliga ramen du beskrev för mig lät väldigt fin, ska bli roligt att få se lite före och efterbilder på den sen :). Ja det är nog lättast att måla den med sprayfärg vad det låter som.

För övrigt verkar det som att du har lite koll på vart du ska på Sthlms-besöket. Hoppas du får en trevlig dag där sen och att du hittar nåt skoj!!

kram!

Tjohalia sa...

Svar: Ja det tycker jag att du ska göra :) Tavlan är gjord av canvasduk uppspänd på en träram. Den passade tack och lov finfint i sovrummet. Kram Sandra

Lisas inredningsblogg sa...

Heej. Sorry, inga tips här tyvärr. Du kan få tipsa mig när du varit där :D
Så mkt fint du köpt på ikea! Ha en trevlig kväll! Själv njuter jag i sverige kepsen åt vår vinst :D

Anonym sa...

Bodde i Stockholm innan, men det är ett par år sedan jag flyttade nu, så jag har inte stenkoll direkt. Om man gillar en lite "gammal" och "romantisk" stil borde Hans Mikaels på Humlegårdsgatan vara något. Likaså Årstiderna på Drottninggatan. Personligen så gillar jag Stockhome på Kungsgatan och älskar Afroart som bl.a finns på Nybrogatan, vilket blir hyfsat nära de andra butikerna jag nämnt. Berry på Gamla Brogatan kan också vara lite trevlig. Kan inte komma på mer just nu, men hoppas nåt av tipsen ska passa :)

Pysselprinsessan sa...

Jo, man har ju klurat! Hi hi! Det vita tyget är häftat, men det beiga är utbytbart. Jag har ca 4 tyger att byta mellan redan... *visslar lite oberört* Kanske något för dig oxå!? ;)

Det du skymtar på bilden är (avigsidan av) tyget Willow från Åhlens. Funkar bara fint som rumsavdelare! Har en lite bättre bild under kategorin tyg och sy på bloggen, tror jag.

Ja, det är ju så jobbigt att vilja ha allt samtidigt! Själv skulle jag vilja ha ett pastelligt rum. Men jag har inget rum som passar. Jag skulle även vilja ha ett helt rosa pysselrum, men jag ha itne övertygat sambon än! ;P Ja, vi måste nog ha ett hus snart! Hi hi!

Ja, olivträden. Jag hade tänkt att de skulle komma ut på solning i veckan. Ja, hur gick det? Det vet du nog! De står kvar inomhus för 8 grader, regn och snålblåst känns inte så likt en medelhavssommar! Ha!

Ja, det är lite jobbigt med Hemtex tycker jag nuförtiden. Hittade sjyssta skålar där i förrgår. Men de var ju på ordinarie pris (nästan allt annat var på halva priset) så jag vågade inte handla dem. Jag vet att jag skulle bli sur om jag kom tillbaka å de var på rea å jag köpt dem till fullt pris. Fast... Nu har jag funderat på dem ända sedan dess, så jag tror att jag kanske måste köpa dem ändå. Magkänslan brukar ju ha rätt...

Puh! Orkar du läsa fortfarande!? ;)
Ha en bra onsdag!

Kramar

Mia sa...

Afroart är roligt men gå och strosa på Söder är bäst! Både när det gäller loppis, inredning och mode. För mode - kolla in Beyond Retro!

Jag håller med, lamporna är såå fula!

Kram Mia

Anonym sa...

Svar: Ja då, du kan lämna flera förslag om du har det! :) Det ökar ju vinst chanserna! ;-)

Ha det så kul i Sthlm!
kram

Mia sa...

Du har en utmaning hos mig! Hoppas du antar den.

Kram Mia

Fröken Fräken sa...

Fröken I, som jag inte kan besöka: TAck för tipsen! Jag har verkligen tänkt hinna till Hans Mikaels den här gången. Berry och Stockhome är två av mina favvisar också!!

Monkan sa...

Oj oj, det finns ju hur många affärer som helst :-)

Om du ska till Berry så kan du ju kika in på Mique mittemot, de har en Marimekko-hörna och en del Mairo-tyger. Marimekko har ju annars en helt egen affär vid Norrmalmstorg.

På väg till Hans Mikaels (jag har aldrig varit där, skäms lite… jag bor ju inte långt från city) så kan du kika in på Norrgavel (Birger Jarlsgatan 27, http://www.norrgavel.se/). Mittemot Hans Mikaels lär det ska ligga en affär som jag inte kommer på vad en heter... och på samma gata ska det ligga en Bruka (Humlegårdsgatan 1, men jag brukar gå till den bakom NK, på Regeringsgatan 44). Andra sidan gatan från NK ligger The One (Hamngatan 27, vid Sverigehuset).

Brevid Stockhome ligger Village (Kungsgatan 27), ja Stockhome finns numera i Gallerian också, har övertagit Drömhusets lokal. Om du hinner till Gamla Stan så finns Sandra & Anders med Serholt, Cult och lite annat (Munkbrogatan 9, väldigt nära tunnelbanan) och ett par gator upp Gudrun Sjödén (Stora Nygatan 33, http://www.gudrunsjoden.com/butikHY/default.asp?sidvarde=se). Hinner du till Söder så kan du gå till Bolagret (i Ringen, undervåningen, http://www.bolagret.se/). Ungefär vid Slussen ligger Lin & Fin (Hornsgatan 28, http://www.linofin.se/).

Sen finns ju de vanliga kedjorna, Granit mittemot Hötorget (Kungsgatan 42, och diverse andra ställen), Lagerhaus (Drottninggatan 31-37), Duka (Kungsgatan 5, Sveavägen 24 – 26/hörnet Kungsgatan), Cervera (Regeringsgatan 42), Designtorget (Sergelgången 29/Kulturhuset t.ex), Hemtex (Sergelgatan 17, Hemtex & More).

Om du har stora plånboken med eller bara vill gå och drömma :-) så gå till Posh Living, men de ligger ju inte direkt nära nån av de andra affärerna (Sveavägen 41, http://www.poshliving.se/), ungefär mittemot ligger iofs Spiti (Sveav. 64, orientaliskt, http://www.spiti.se/) och längre bort, åt fel håll, Newport (Sveav. 94, är nog inte din stil på grejer, http://www.newport.se/,).

Jag försöker febrilt komma på namnet på en annan affär som jag länge tänkt gå till, på Birger Jarlsgatan, det står helt still!

Inredning frågade du efter, inte tyger...? :-) Annars finns t.ex Sidencarlson (Drottninggatan 80, http://www.sidencarlson.com/)om du skulle gå till Årstiden som någon ovan föreslog, och mittemot eller snett över gatan Tiffany (Drottninggatan 67, ryschigt och pyschigt inredning och tyg).

Jaha, kan man skriva rörigare än så här? :-)

När ska du hit, hur mycket tid har du till shopping, är det nåt speciellt du är ute efter?