fredag 5 september 2008

Den pallen blev inte långvarig

I förrgår, under min vanliga sväng på Kupan, såg jag hur anställd bar från skåpbilen in en pall mot möbelavdelningen. Aha, ett nyanlänt fynd! Jag kvickade mig på efter, och i samma sekund som han ställde ner den så var jag där och grabbade tag i den och förde pallen i triumf mot kassan. Tunn böjträsits i teak och stålrörsben i mörkgrått. Och tre ben! Charmant! Till det facila priset av 25 kronor. Ovanligt dyrt fynd för att vara mig dock...

Sådant här, med lite retro/industrikaraktär gillar jag ihop med det vita. Faktiskt var den i ovanligt bra skick också, har sett liknande förut som alltid varit trasiga i sitsen, förmodligen för att den är så tunn.
Fast jag vet inte om någon kommer att få sitta på den - det är väl ett konstverk som ska tittas på?




I bakgrunden syns delar av min köksinredning. Ser ni sockeln? Den var i någon hemsk mörkbrun färg (som dessutom hade blivit skadad lite här och där) när jag flyttade in. Eftersom jag även bytte de fula vita plastknopparna på skåp och lådor till rostfritt vill jag matcha det med sockeln. Så hela sockeln har nu fått en ny "dräkt" genom självhäftande plast i rostfri färgton. Mycket mera snajsigt! Kanske en liten grej, men nödvändig för mig att ändra på!

Men vad det har blivit grått ute nu för jämnan. Det gör inte direkt under när man ska försöka fotografera inomhus...

19 kommentarer:

Sara sa...

Vilken tur att du hann knipa den, jättefin. Önskar dig en fin helg.
Kram Sara

Anonym sa...

Vad roligt, jag har tre likadana pallar som min mamma fyndat på loppis. Tommy vill kasta bort dem, men jag tror de kommer att få vara kvar. Tycker de är charmiga i sin enkelhet. Kram Sandra

S o F sa...

Tufft fynd!

Och så smart av dig att komma på det där med sockeln.
Så enkelt och bra! Det är såna där smådetaljer som man kan gå och reta sig på innan de blir tillfixade på något sätt.

Varma hälsningar!

Pysselpralinen sa...

Nu har jag kollat upp vad Kupan är för nåt (man blir ju rätt nyfiken när den ständigt kommer upp som världens fyndparadis) och upptäckte att det tydligen ska finnas en sådan bara några minuter från mitt jobb. Givet att jag ska dit i veckan och spana!

Jag skriker också tjoho så det ekar mellan väggarna över att det äntligen är fredag. Ser fram emot att avsluta en del projekt. Och starta några nya om jag får som jag vill. =)

Dessutom ska jag ta mitt utrensade pick och pack från vindsförråd och garderober och sälja rubbet (om jag har tur) på en loppis. Det kan nog bli ganska kul. Och lite svettigt. Hoppas jag även får lite tid över för att gå runt ett varv och kika lite efter något nytt att ta med mig hem igen.

Har precis förevigat en påse "Knusprige knäckebrot", man vet aldrig när den tar slut så lika bra att va snabb! Men kommer inte publicera det i förtid. Unnar dig verkligen en glädjande kväll med Herr Fräkens förvirrade min efter dina frågor om vad han förvarar i brallan. =)

Anonym sa...

Smart sockelmakeover.....
Ja du brukar ha tur...cool pall.
Hittade en sån snygg 50-tals trebent golvlampa (med rälig (=ful) skärm) som jag blev sugen på...o några andra lampor (varför alltid lampor???), sen kände jag inte att jag hade pengar att slänga ut sådär så nu går jag o grämer mig lite...önskar mig en tjock plånbok i julklapp..
Där fanns en del pärlor bland svinen (för att citera..du vet), fotade skyltfönstrena som är härligt skyltade (frågade faktiskt om lov), lägger in dem imorrn kanske, trevlig helg, kramar

jennys hus sa...

vad avis jag blev nu:-) Vi har en liknande på jobbet och varje gång jag ser den vill jag ta hem den.
Trevlig helg/jenny

Jo sa...

Sicket fynd! :) Du är verkligen en fena på det där med loppisar!

www.missfixtrix.com sa...

Charmiga.. själv har vi fixat följande från soptippen: 2 coola gamla åror, 1 äldre golfputter och en söt barnstol till vår minsta son. Så visst kan man göra fynd

Anonym sa...

Du fyndar och fyndar! Tur du inte jobbar i en sån affär......
Snygg liten pall som är lättplacerad.

Smart med socklen ska nog göra så i sovrummet, jag härmas lite ibland men det är ju det bloggar är till för, att få inspiration.

Nu är det huvudvärk här vill jag lova, har jobbat hårt idag.

Kram!!

Mia sa...

Åh jag gillar teak - önskar mig en dag ett vardagsrumsbord i just teak. IKEA har faktiskt ett väldigt fint avlångt just nu.

Apropå fönster utan gardiner. Jag lider inte av ett gardinlöst fönster men gillar inte tanken på att folk som jag inte ser kan se in när det är mörkt ute och tänt inne. Men det finns ju lameller...:)

Ha en härlig helg!
Kram Mia

Villa Hemma sa...

Hihi, tur att man inte behöver tävla med dig på sina fyndställen, du verkar rutinerad :-D

Anonym sa...

Va smart det där med socklarna. Det skulle behövas här hemma. Urk säger jag bara! Finfint fynd du gjort! Det blev mer projekt här hemma "bara" för att man bytte gardiner hahaha. Ha en trevlig helg!

IKT i min vardag sa...

Vilken fin fyndpall! Du har verkligen 1000 idéer. Så fina saker du hittar på :-)

Kram

Monkan sa...

Oj, 25 kronor, det är till att slå på stort. Snudd på ruinerad nu kanske ;-) Varför tror du att ingen kommer att sitta på den? Jag tycker den ser ytterst sittvänlig ut. Undrar vad den anställde tänkte när han kände Virvelvinden.. Hann pallen landa på golvet innan du snappade den? ;-)

Vad tror du om att använda nån sorts stift till pinnarna då (à la träplugg)? Typ bitar av nån tjockare ståltråd, gärna ihop med lim.

Ja stormarknad borde väl ha tetralock, om nån har. A handlar ju på Willys vid jobbet (jag vet inte om det räknas som stormarknad, jag har aldrig varit där), men där kan ju inte finnas då borde hon ha hittat några.

Ö&B ska faktiskt komma nära mig, till Fridhemsplan. En sån har jag aldrig varit på. Jag måste dit när de öppnat och kolla vad det är för nåt. Oj "supervaruhus" står det. 25:e ska de öppna och alla kunder får en Toffifee-ask (är det gott?).

Helen sa...

Snygg pall!
Smart idé att använda självhäftande plast till sockeln.

Hannis sa...

Tur att vi inte bor i samma stad!
Kan se framför mig två stycken som står och sliter i samma pall,hehe!

Är också på palljakt och skåpjakt.
Men lyckan är inte lika stor här..
25:- var ju som hittat!

Det blev faktiskt bra med papper doppat i Te.
Lite pet dock med att få det att inte ramla i sär av vattnet..

Anonym sa...

Vilken tur för mig att du skrev om ditt pallfynd! Jag menar...jag har ju också fyndat 2 sådana pallar för rätt länge sedan men av någon anledning har de hamnat i ett förråd.... och där ska de ju inte alls stå utan få komma in i värmen och användas av någon! =) Tack för en trevlig och inspirerande blogg! Kram från Kristine

Fröken Fräken sa...

Hej Kristine! Tack för väldigt snälla ord, jag blir så glad!
Jajamen, klart att pallarna ska in, vad roligt att du har flera!

Anonym sa...

Exakt sådana pallar fanns i mitt barndomshem. Jag frågade Mamma igår om hon hade några kvar, men nej alla är borta.