måndag 29 december 2008

Fem skåp senare

Jag vet inte hur det är med er, men ju längre tid som jag är ledig desto mer hemmakär blir jag. Alla tankar på utflykter i när och fjärran blir inte mer än tankar, för det är ju skönast att gå hemma, hasa och pyssla på. Just nu håller jag på och försöker peppa mig själv för en sväng till stan.

Men! Gissa om det städas skåp här igår! Det blev inte bara garderoben i sovrummet, utan naturligtvis fick städandet av den återverkningar på andra förvaringsutrymmen. Totalt rensades och omorganiserades det i fem skåp, och jag flyttade även mitt skafferi (ja, inte själva skafferiet, men jag flyttade över alla torrvaror till ett helt annat skåp i köket). Trots att jag inte slängde så mycket, utan mer sortererade upp saker bättre i nyinköpta lådor, har jag nu en hel del plats över.

Om inte för annat så måste man ju ha det fint i köket, när nu världens finaste burk har fått flytta hem till en, i form av en julklapp av herr Fräken! Från Pentik och således inte precis billig, men åh vad den är fin!


17 kommentarer:

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hejsan!

Jag är precis som du, som älskar att gå hemma och skrota och som , ja, precis som du beskriver det, verkligen får ladda för att komma iväg ut och ta på mig annat än myskläder! Jättevacker den där burken! Har själv sneglat på den, eller en liknande, i en butik här i stan.

Kram

Helen sa...

Håller med om att ju mer man är hemma desto mer vill man vara hemma. Har just nu en känsla av att det sak bli jobbigt att gå bort på nyårsafton men det brukar bli bra när man väl kommer iväg!

Gud vad duktiga ni är och rensar i skåp, skulle behöva röja i skåpen i köket för att inte tala på min garderob med allt pysselmaterial, kanske till helgen, kanske!

Vilken underbar burk den väcker helt klart ha begär!

Vackrare vardag sa...

Så duktig du är! Brukar också få sådana där städryck efter julen. Det är så skönt när julen är över och då vill man man lite ordning och reda igen:)

Burken är jättefin! Har suktat efter den själv ganska länge, men inte köpt den till mig själv... än:) Vad skall det bli i den? *nyfiken*

Grodmamman sa...

Vilken fin burk du fått!
Här röjs det ju också. Idag har jag och en kompis varit och handlat inför nyår och då passade jag på att köpa en ny förvaringslåda till dotterns "skolsaker". Behövs ju lite ny förvaring för att få ordning på andra ställen.
Håller med dig om att det är skönt att bara gå hemma och skrota. Att vi sedan är duktiga och röjer lite är ju bara ett plus!=)
Kram

Christine sa...

Va duktig du är!!
Jag tänkte också röja, men det stannar tyvärr vid tanken ;)

Kanske ska gotta ner mig i soffan med Feng shui-boken en stund!!

Sara sa...

Hejsan

Vilken fin burk. Vad ska du ha i den? Ha det så fint.
Kram Sara

Kristin sa...

Hej du! Jaså, jag som trodde du hade köpt hela tygaffären vid det här laget... men jag känner igen mig. Efter många och långa dagar hemma med gnälliga barn (eller nej, min 5-åring är väldigt smidig men hans lillasyster kan vara åtta resor värre) så känner jag att jag bara MÅSTE åka till närmaste större stad (dvs Jönköping för min del) och handla det och det, och då och få komma iväg för mig själv ibland. Jaha, vad händer? Min man kommer hem efter jobbet, vi tar en kopp kaffe, pratar lite och sedan har den där shoppinglusten runnit av mig. Fixarlusten också. Så sedan går hela kvällen och jag gör inget vettigt. Eller jo kanske, jag sparade ju lite pengar på att inte handla... fniss.

Skönt att städa, alltså röja och rensa! Det gillar jag betydligt mer än själva skur- och dammsugsmomenten som vi diskuterade innan jul. Att gå igenom saker, slänga, skänka bort, strukturera och hitta på smart förvaring det gillar jag! Och jösses så mycket positiv chi du har skapat nu när du varit så duktig och feng shuiat! :-D

Här har jag idag tagit hand om ett näsblodsbarn (5-åringen) och en snart 1-årig tjej som håller på att få fyra tänder SAMTIDIGT i överkäken. Hon är lite lättretad om man säger så... det går åt mycket koffein då för att klara dagen... särskilt som lilla lärkan valde att vakna kvart över fem och vi varit uppe med näsblodsattacker två gånger mitt i natten... så vi har inte direkt överskott på sömn i den här familjen...

Kram och ha det bra!
/Kristin

StrandviksVillan sa...

Oooooh, jag älskar Pentiks saker!!
Jättesnygg burk det där!
Härligt att rensa i skåp, det får lätt en dominoeffekt för mig också. Idag har jag storstädat Lillebrors rum då han inte är hemma, rensat bort babysaker och möblerat om. Nu MÅSTE jag ta itu med att sy gardiner åt honom!
Ha en bra dag! Imorrn börjar jag jobba igen.
A-C

Mia sa...

Är inte Frost den härligaste vresiga gubben som finns!?

Apropå sorteringen tror jag det är årsslutet som närmar sig. Jag blir sådan iaf, man vill inte börja nya året med en massa skräp och lösa trådar. Så man donar och fixar för när nyårsdagen rings in vill man liksom vara en ny människa. Det håller ungefär en vecka som minst och en månad som längst och sen är det lika stökigt som vanligt!

Kram Mia

Liljas Corner sa...

Va duktig du e! Jag skulle behöva lite städinspiration jag också. Men ikväll ska jag faktiskt ta och packa upp ett par flyttlådor. Behöver komma åt min finservis inför nyåret ;)

Hem och Lycka sa...

Underbar glasburk! Och apropå burkar så undrar jag om vi inte pratar om samma serie ja, (Maxi), vit med olika delar..

kram

Tulipa sa...

Otroligt vacker burk!!!
Jag instämmer...ju mer man är hemma desto mer vill man vara hemma! Det är så skönt att hasa på i sin egen lilla värld!
Kram Tulipa

Nettan sa...

Nämen lyckliga du vilken fin burk!! Å måste säga att jag blir lite avis på ditt städmaraton!! Va underbart det känns när man varit sådär "duktig"!!
Lycka till på shoppingturen till det stora varuhuset!!
Kram Nettan

Britt sa...

Ja visst är det väl härligt att bara gå hemma och mysa och pyssla...njuta!

BRitt

Monkan sa...

Att man kan plantera hyacinter i vad som helst har jag koll på, att de fina även när de har blommat över. Jag försöker så det knakar att fatta det!

Hopplöst att tygaffärerna är stängda preciiiiis när du behöver handla. Men alltså, borde du inte ha fått egen nyckel vid det här laget?! ;-)

Garderobsrensning står på mitt schema också, och måla lite saker. Sen måste jag få tag på nåt vitt bra tyg och tills jag kommer mig iväg till nån tygaffär så samlar jag på glasburkar, mer om det senare... Åhléns tygavdelning har inte varit sig lik under december, den har knuffats in i ett hörn pga av Julen. Din julklappsburk var otroligt fin, jag förstår att den var värd att städa köket för!

Jag gjorde ett försök att åka till IKEA på annandagen, enligt deras websida så skulle IKEA-bussen gå, men inte enligt tidtabellen på stolpen! I stället fick jag titta på vaktparaden som kom gående just då men det var ju verkligen inte samma sak. Jag ska ju bara ha några lådor så kanske IKEA får vänta tills jag börjar jobba igen, ta buss från jobbet och göra en snabbvisit bara, och ta IKEA-bussen hem.

Anonym sa...

Ja, här är det samma sak. Mysbrallor på mest hela dan och soffan med bra filmer på kvällarna. Och lite virkning mellan varven.
Vilken fin burk du har fått!

Penseldraget sa...

hej
hittade hit via majas skafferi...har kikat runt ett tag och verkligen njutit av dina fina bilder du verkar vara en riktig pysselälskare =) återkommer gärna
titta in hos mig om du vill jag målar på möbler m.m
ett riktigt gott nytt år önskar jag dig.
kram pia