onsdag 3 december 2008

Vackra ramar

I söndags spikade jag upp lite tomma, men snygga!, ramar ovanför sängen. Blev väldigt nöjd, men jag tror att den bruna ramen får bli vit. Den bruna färgen (Indiska-brunt skulle jag beskriva färgen i verkligheten) passar nämligen inte med något annat i rummet..



Kuddarna är av fuskfårskinnstyg, och det rödvita kommer från IKEA. Passade på att köpa mer av det i lördags tillsammans med lite andra tyger. Det randiga ser lite tråkigt ut på rulle, men blir superfint på kuddar. Tyget i mitten har jag aldrig sett förut, men det kan nog bli ett bra tyg till "efter-jul-gardin". Det gäller att ligga steget före!

18 kommentarer:

Mia sa...

Jag ser ju inte helheten men jag gillar att den sticker ut, att den är brun.

Fin banner du fått! den gröna textfärgen var så härlig.

Kram Mia

Villa Carl Larsson sa...

Hej hej! Vad fint du har gjort. Ser hur bra som helst ut! :) Är det svårt att sy kuddfodral? Frågar jag en som verkligen kan hehe. Men syr du med dragkedja eller hur gör du? Kanske man ska inhandla lite tyger i morgon på IKEA kanske. Jag längtar!!!

Kram

Vackrare vardag sa...

Ser jättefint ut! Kanske jag också borde satsa i randigt tyg....

Maria sa...

Så fina kuddar, gillar det röda mot det gråa!

Madeleine Berglund sa...

Hej! Vad kul att du gillar mattan. Den heter Erslev och kostade bara 259 kronor. Den fanns en storlek större, dessvärre bor vi inte i någon herrgård så den största storleken ryms inte hos oss. Perfekt att den går att tvätta, jag är som sagt ganska pedant.;) Åå det är sååå fint med med dina kuddar, det randiga gör sig utmärkt hemma hos dig. Bra ide att sätta upp tomma ramar, man kan liksom andas. Skönt. Kram Madeleine

Helen sa...

Snygga kuddar!

Anonym sa...

Pumlorna stog jag och fingrade på alldeles nyss, men jag kan inte bestämma mig för vilka som inte ska få bo i granen ännu. Jag tror det får bli ett uppdrag för kvällen! Nu har jag nämligen städat lite och fått upp ytterligare lite pynt.

Lyktor och Tyg sa...

Det var fina tyger! De bruna har jag inte sett förut.
kram Kristina

Hannis sa...

Nice!!
Stod hos Röda koset i går och kikade på ramar men det var så dyrt att jag ångrade mig.
75:- ramen och då fattades det glas och lite smådelar!

Krukorna jag köpte är terracotta.
Glad är jag!Nu slipper jag hålla på med filmjölk och mossa.

Anonym sa...

Syggt, tycker det är snyggt med den bruna oxå, men jag är nog lite som du, vill att det ska smälta ihop....eller? Fina kuddar du sytt till sängen oxå, randigt är alltid fräscht tycker jag.
Men se där är ett tyg jag känner igen...(kuddarna jag sydde till soffan, gillar det skarpt).

Har precis kommit in från en snöig? promenad...Det började snöa här ikväll o det såg så vackert ut så jag o dottern tog med oss hunden (som för övrigt älskar snö) på en runda. Visst det är en blöt snö så jag är inte förvånad om den är puts väck imorrn, meeen jag älskar det, blev så ljust o fint ute, kramar på dig

Viktdrottningen - Anna Malmborg sa...

Å så välplanerad du är! Jag förstår precis vad du menar med den bruna ramen. Men samtidigt ser det lite lattjo ut att den sticker ut...jaja, oavsett hur du gör blir det säkert bra!

Kram!

jennys hus sa...

Vad läckert med tomma ramar sådär!! riktigt fiffigt:-)
Kram/jenny

Liljas Corner sa...

Haha, Indiskabrunt.. Jag förstår precis vilken färg du menar :) Gillar det bruna tyget med löven.

Malin sa...

Gillade det randiga tyget i rött.
Har gått igenom en del perioder med stjärnor och prickar på allt.
Tror minsann att jag hade en släng av Rutmani ett tag också..=) och nu senast randigt!

Ska försöka orka ta mig till IKEA utan bil på Söndag.. så det enda jag kommer att orka bära är väl tyg.=)
Man får passa på att införskafffa lite olika färger och mönster som man kan hitta på nåt kul med!

Anonym sa...

Nice! I like! Det är sant att det är lite speciellt när en är brun...men som sagt så ser jag inte heller helheten! Kram anna

Vit Gladiolus sa...

Jättefina ramar å tygerna var kanonfina!
Kram

In my house sa...

SUPER...... Gillar verkligen tomma ramar så på väggen, dom är en dekoration i sig,,, innehåll stör och ta ju överhanden egentligen!

- Huttrar,,, reg/snö slår mot rutorna här... Grrrrr!!!


Kram kram din brutta!

Monkan sa...

Indiskabrunt, det var en annorlunda beskrivning, och bra, jag förstår ju precis vad du menar :-)

Aha, tomma ramar, stiligt! Då får man liksom använda fantasin, vad är det för hemliga osynliga bilder i dem.

Efter-jul-gardin, ja det var ju en toppenidé, att fundera på det redan. Jag var så kär i mitt gröna molntyg från Village så den gardinen använde jag både vår, sommar och höst! Men nu efter julgardinen skulle den ju kännas helt fel! Jag har iofs den grå (duken) med julrosorna (eller, tja, blommorna) som jag tänkte sätta upp ett tag men sen behövs nåt annat nytt. Men det blir svårt... jag har blivit fäst i min randiga julgardin (duk), längtar redan till nästa jul när jag får hänga upp den igen :-) Snacka om att jag ligger stora steg före i tiden nu...

"Tyget i mitten har jag aldrig sett förut" låter intressant. Man undrar ju, hur hamnade det där, på bilden? Kan det vara Tomten som varit framme?!

Grankvistar i min glasmojäng är en bra idé för jag har bestämt att jag ska ha kvistar i nånting, om jag bara vågar mig till att tigga om några av nån granförsäljare... Ja, eller köpa då.

Köper hyacinter för den gröna färgen... Knäppis :-) Så då vet man vart man ska skicka de utblommade sen då ;-)