torsdag 8 januari 2009

Lite sommarkänsla

Sesådär, nu kommer bild på den nya gardinen i sovrummet, som bland annat Kristin har efterfrågat. Kan man inte få sommar utomhus, så kan man väl få lite sommar inomhus! Gardintyget kommer från Gudrun Sjödén och är inte helt lätt att få att se rakt ut då mönstret inte på något sätt var trådrakt!
Min gamla dörr har flyttat in i sovrummet igen, med det nya tygskåpet på plats fick dörren inte plats i vardagsrummet längre. Här döljer den de inte så charmanta rören på väggen dessutom. Här i sovrummet vill jag ta in mer vitt och så lite grönt, just nu känns det lite för "blaskigt".


25 kommentarer:

Britt sa...

Jag älskar din dörr, har en liknande men den är alldeles för bred för att ha som dekoration. Tänkte att Stefan kanske kunde bygga sänggavel av den istället...

tavlan blev riktigt bra, du är så duktig!!

Kram britt

millandante sa...

Så vacker gardin och vad fint du har sytt den med banden!!

Kristin sa...

Ååååå det var en jättesöt gardin!!! Jag blir lite sugen nu på att sy en liknande modell till vårt sovrum, jag har en ganska gles bomull-linstuvbit med blombroderier liggande, jag tror jag fyndade den i stuvhögen förra året för sådär 25 kr eller något. Den skulle nog precis räcka... håller med om att det blev vårigt/somrigt!

DÖrren var jättefin! Charmig! Är det sänggaveln man skymtar - får jag fråga om du varit så händig att du gjort den själv eller är den köpt? Jag vill byta vår gavel (men tror du det prioriteras när vi inte har bygget klart?) - antingen tilll en gammal dörr eller till en klädd gavel.

Kram till dig!

/Kristin

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad det ser fint ut där i ditt sovrum! Gillar det lite krusidulliga i lampan tillsammas med den ruffiga dörren och den bruna korgen där!

Du kommer verkligen att gilla den nya kollektionen som kommer från Tine K! Mycket fint vitt därifrån! Och korgar... fantastiska sådana ;)

Kram Jenny

Ingela la la sa...

Vilken söt gardin! Skönt att få in lite ljus i denna mörka årstid!

Ha en bra dag!

Kram

Anonym sa...

Å så fin den blev! Härligt att den släpper igenom så mycket ljus för det behöver man ju verkligen nu!

I like oljefärg :) Eller kanske inte. Men den är mycket bättre än den vattenbaserade när man ska måla vissa saker. Som furutak t ex. Vi provade med vattenbaserad där och det blev gula (!) fläckar i hela taket (efter kvistlacken). Ingen höjdare!

Ha en bra dag på jobbet :)

Unknown sa...

Vilken underbar gardin! Så vacker och skir!

Mjuka sa...

Underbar gardin!!!
kram Malin

Mia sa...

Vad mysigt du har det och visst var det sommarkänsla på den gardinen!
Det vill jag fylla mitt hem med, tunna vita gardiner. För vi som bor i mörka Norden måste ta vara på allt ljus vi kan komma åt.

Du hade så rätt så ang lägenheten men nu så!

Kram Mia

Nettan sa...

Å va fint! Gillar sånt där vitt, transparent tyg med lite mönster på! Super!!
Har ett helt gäng med såna där gamla dörrar i källaren...kanske skulle ta å bära upp en i alla fall!
Kram Nettan

Grodmamman sa...

Vad fin den blev! Gillade tyget jätte mycket.
Jag var allt i min gardinlåda igår och hittade faktiskt en gammal gardin som jag kan använda till ett fönster i köket. Behöver då bara köpa tyg till ett fönster istället för två!:) Naturligtvis var ju tyget vitt!!:) Funderar också på att köpa smala band att binda runt fuskgardinen. Här blir det nog bruna då jag har en lampa med brun skärm i ena köksfönstret.
Kram

Anonym sa...

Jättefint! Förmedlar absolut en somrig känsla! Beröm till dig.

Majas skafferi sa...

Hej!Gudrun Sjöden har mycket fint tycker jag som gillar en hel del färg!Och dörren är helt underbar!
/Hälsningar L

Malin sa...

Förtjusande gardin du hängt upp. Den ger säkert ett underbart ljusinsläpp till våren..Om våren någonsin kommer så högt upp i landet??=)

Har som du också ett par rejäla rör på väggen som stör nåt hemskt. Synd att man inte kunde hitta på en bättre lösning på alla dessa rör..

Skåpet du köpte är nog värd varenda krona kan ja tänka mig och förstår att du slog till när den doftade fräsch också.
Du har så rätt, unken byrådoft är inte vad man söker till sina tyger inte. Nä, den kan man bespara sig!
Jag har ju också målat korgar men inte hittat nån plats för dem.
Nu åker de ner i förrådet fram tills i vår, då det blir pickninck med dem istället.

Anonym sa...

Så skir och så söt! Ha en bra kväll!
Kram Anna
Ps...googleöversättningarna kan få mig att brista ut i skratt nångång då och då. Oh ja det var en sån... Jag tror att jag är lite mer avancerad i det engelska språket än det... Hoppas jag i alla fall!

Anonym sa...

Så härligt ljust o luftigt det blev med den fina gardinen, du har verkligen lyckats få in sommaren i ditt sovrum. Här har vi äntligen lyckats få lite snö, o kyla... 15 grader kallt i morse o sen plussgrader o dugg nu ikväll...sen fryser det väl på...jaja, man får vara glad för det lilla...

Haha, ja snacka om att sötsuget är på topp, skulle gärna äta godis varje dag ;)

Har ännu inte sytt något av tyget...hm, tydligen kan jag låta något ligga ett tag, inte likt mig...

Ha en fin kväll, kramar

StrandviksVillan sa...

Ljuvligt tyg!
Fast jag har också såna där gardiner med band och tunnt tyg i vardagsrummet (6 fönster) och jag retar mig på att karmarna syns genom tyget...
Supersnyggt med dörren och kronan i taket!
A-C

Nettan sa...

hihi, du ä rolig du! Kul att du gillade min hall! Det glädjer mig!! Du jag har faktist haft en sån sängavel, satte bara ben som stöd nertill och en krok på varje sida i väggen och en ögla på dörren/sänggaveln och hakade på , osynligt såklart..oj blev lite invecklat..hoppas du hängde med!;-)
Kram Nettan

Villa Carl Larsson sa...

Åh vad fint det blev du!!! Jag ska försöka mig på nåt liknande men med annat tyg i helgen. Jag vet inte riktigt hur jag ska sy den eller hänga upp den men det löser sig väl förhoppningsvis.

Du har så fint hemma!!!

Kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej! Va roligt att du tittade in hos mig, jag har läst senaste Lantliv och såg att du blev utsedd till månadens blogg - Grattis! Jag tycker du har gjort jättefina kuddar! Faktum är att jag känner igen de där bokstavsschablonerna, jag har likadana och har använt mina ganska flitigt. Men inte till kuddar, kommer att visa mer på bloggen vad jag använde schablonerna till längre fram..men det är verkligen roligt att knyta kontakter via bloggandet, när man brinner för samma intresse! Ha en fortsatt trevlig kväll! Kram Maria

Interiörboden sa...

Åhh, vilken underbar blogg! Jätte fin, hit kommer jag tillbaka :)
Och vilka fina bilder du visar.
Jätte fint sovrum och hissgardinen var ju hur fin som helst!!

Ha en bra kväll.
Kram Sandra

Monkan sa...

Ja, det var ett spännande felmeddelande igår "internal error"... Det var ju inte lätt att förstå hur man skulle tolka det, "internal" var?

Oj, fem nya meter tyg! Sån tur att nya skåpet är större än det gamla. Men det känns som att det kanske har en karriär som varande detalj(er) i hemmet kommande inom en snar framtid?

Fin gardin som kommit till världen, men illa om det är som du säger att tyget inte var trådrakt (tycker att du klarat det galant). Gudruns är väl inte direkt billigt? Då tycker jag att man ska kunna förvänta sig sån precision! Men vaddå dölja fula rör, du som har förespråkat "framhäv"! :-) Kanske bara nåt man ska intala sig när man inte har en sån där jättefin dörr att ställa för :-)

Aha, det Vita Projektet! I Large! Mitt är betydligt mera Small... men det kan bli lite Medium också. "Klicka på bilden, så blir den större" säger du, men varför det, du har ju gjort det åt mig redan! :-) Den var läcker! Det är ju så fint med bokstäver.

O ja, pennorna jag sett har tuschspets, jag hade ingen aning om att det fanns reservoarpenna. Men men, det fanns flera olika på Svanströms, kanske det ändå fanns nån som höll måttet för Frökens önskemål, jag ska nog ta mig en ny titt vid tillfälle. De andra modellerna var i alla fall dyrare, så det kanske låter lovande...

Nämen nämen, ska du bli temporär Stockholmare, vilken ära för hufvudstaden! Varmt välkommen! Idag när jag var på Ohlssons (igen... och som tur var hade de förlängt rean!) så tänkte jag "undrar hur många bloggare det är här inne nu", i sommar kommer jag att tänka, "undrar om hon är här just nu" :-)

Anonym sa...

åh, vad vackert

Anonym sa...

Vad fint med en gammal spegeldörr, har en på G som står ute i vårat förråd, men alla ska vi nog använda här hemma... men en sängavel kan nog vara fint att ha.

Hur har du gjort gardinen? är jättesugen på att ha sånna i mitt v-rum, men jag har inte kommit underfund med hur man gör en sån?

-och en till fråga.. har du gjort din sänggavel själv? eller är det en säng du redan köpt? jag velar mellan en spegeldörr eller en sån sänggavel som du har.. *fniss*

Fina kuddar! du är så duktig på att SY! fattar inte vart du hittar allt snyggt tyg! :)

Kram H

Zizzi sa...

Underbar gardin! Nåt liknande vill jag också ha, fast i vardagsrummet. Våra nuvarande gardiner känns så "tunga" och är mer "höst". Men min man tycker jättemycket om de, så vi får se om vi kan hitta en annan gardin eller tyg vi båda gillar.
Kram cissi