lördag 31 januari 2009

Mera blommor, mera vår!

Jajamen, klart att här ska sys i helgen! Nu vet jag ju att alla inte är lika tokiga i tyg som jag är, så förra inläggets bilder kanske inte skapar ett så euforiskt rus hos andra såsom hos mig... Men planen är att göra det mer vårigt i vardagsrummet. Det börjar kännas lite hårt med svart när ljuset börjar krypa in mer och mer, så nu ska lite saker bytas ut!

Har inlett det hela med lite blomomplanteringar (det gör jag dock hela året om, inte bara när det våras - mina krukväxter får finna sig i att byta bostad ett par gånger om året). Och några blekgröna suckulenter har också inköpts till mina gråa betongliknande krukor. Jag gillar suckulenter med deras skulpturala form. Dock är jag lite för duktig på att vattna dem...




Det blev en sen kväll igår, men nu är det väl bara att skaka liv i sig och ge sig ut på loppis?

22 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Blommor är så fint och ger mycket liv till hemmet tycker jag. Väldigt vackert! Och självklart måste man iväg på loppis idag. Jag hoppas jag hittar nåt fint :)

Hur får man tag i en sån fin griffelpenna från Granit? Webshop?

Lina sa...

Lycka till med loppisarna!
Det är bra med suckulenter om man är en dålig vattnare:) Dom ska ju torka ut mellan vattningarna...
/Lina

Therese sa...

Så vackert - jag är också en av alla dem som hämtar inspiration hos dig. Idag ska jag tapetsera färdigt mitt kök, jag målade min boasering i förrgår, så snart har jag mitt vita kök... Och så ska en hylla upp :-) Vit med lite smått å gott på, tror jag ska kopiera dina burkar... om itne mina kokböcker ska få trona där.

Nu till verket, blir inget gjort framför datorn, vill dock bara lämna ett avtryck så du vet vem ytterligare en av dina trogna läsare är (men jag är dålig på att kommentera...)

Trevlig helg!

Kram Therese

http://lurans.blogg.se

Sara sa...

Vilka fina bilder!!
Kram Sara

Anonym sa...

ÅÅhh, jag älskar tyg. Jag har en hel garderob med bara tyger. Metervis! Jag förstår precis din lycka när du hittar så fina tyger för sån liten peng.

Jag ska ut på jakt efter tyg snart jag med för att ha till kuddar och annat i huset.

In my house sa...

Precis som du så gillar jag dom växterna.... och självklart dina krukor.... Lycka till på loppisen... Kram j

Helen sa...

Snygga krukor med suckulenter, låter som nåt för mig, jag är expert på att ge mina blommor för lite vatten.
Hoppas att du fyndar mycket fint på din loppisrunda.
Jag ska ut och ta en promenad nu efter en slapp början på lördagen.

Lina sa...

Växter har också ett liv, hur roligt är det att stå i samma kruka hela tiden, ne jag håller med dej. Växterna måste med ha lite ombyte de med.Jag byter ofta plats på mina växter, både för min och för växternas skull.Lycka till på loppisen kram Lina

Mia sa...

Det är ingen film utan en dokumentär. Jag tror den skulle va väldigt intressant men så är det också angeläget för mig med min utbildning osv.
Tycker också det här med skönhetsideal osv borde uppmärksammas mer. Därför jag bloggade om det.
Älskar för övrigt Savage Garden, håller med både dem och dig.

Har du en härlig helg?
Kram Mia

Lilla huset på prärien sa...

Tjusiga små blommor! Jag har inte heller lyckats hålla liv i mina dock... nu får jag vara utan *ler*

Kram Jenny

annalarssonphotography sa...

Jag önskar dig God Loppis-tur! :)

Det skulle behövas lite nytt växtliv här hemma också. Men jag fick ett dödsbud igår, så just nu är det mycket som snurrar. Kanske är det just nu - som jag faktiskt skulle gå och köpa den vackraste blomma jag kan hitta. Som symbol för liv?

Ha en riktigt fin helg!
Kram Anna

Anonym sa...

Fint blev det med succlenterna. Jag tänker försöka hitta några blommor i morgon på IKEA. Du vet ju vad som hänt med olivträden. De står som döda skelett i fönstren...vet inte ens om de lever?

~Livet i byn

Anonym sa...

Hej, läswr din bligg varje dag. Jag är konstnär och har varit mycket i rampljuset.Har under några år rest och njutit av lugnet. Men jag "grejjar" hela tiden. Har inte heller lagt ut MIG själv på bloggen. Det är skönt att bara få skriva i lugn och ro. Visa lite saker jag gjort utan att sälja. Skönt är det. Vi bor inte så långt ifrån varandra. Fyndar på samma ställen. Tack för en bra blogg.

HWITA DRÖMMAR sa...

Ska bli spännande att se vad du ska sy för nått! Jag är lite sugen på att sy nya kuddar till soffan i VÅR-iga färger. Har en bild i huvudet och har fått ta över mormors symaskin. Har till och med köpt innerkuddar! Så nu finns ingen återvändo kuddar ska sys!:) Men man skulle ha ungefär 10 h mer varje dygn så skulle man hinna pyssl lite mer..! För det är ju så himla roligt, idag har jag jobbat så ingen loppis för mig. Hoppas du hittat nått fint fynd! Men imorrn är jag ledig så förutom en låååång sovmorgon ska jag pyssla lite och försöka ta lite bilder i dagsljus!! Kram M

Träningsvärk Med Jeanette sa...

Fina blommor i fina krukor, kan det bli bättre? :)
Håller med om att det svarta känns hårt...
Jag vill ha vitt vitt o kanske lite ljusrosa o grönt får växter stå för!!

Jeanette

Nettan sa...

Snygga bilder som vanligt! Gillar oxå succulenter, den där grögröna passar så himla bra ihop med det mesta!!
Hoppas du hade tur på loppis! Antar att du hunnit med både det å sy 14 kuddar å 3 gardinaer elle nåt!;-)
Kram Nettan

Anonym sa...

Loppis, kul. Hittade du något fint? Jag ska nog ta mig en liten loppis sväng imrgon, var länge sen nu.
snygga krukor, var har du införskaffat dem?

Hoppas att du får en bra pysselhelg!

Anns Gröna sa...

Ser fram emot att få se resultatet av din sömnad.
Tog en tur till loppis idag och fyndade 4 rejäla tyger för 25 spänn! Ett av dem var drygt 6 m långt och ska bli långgardiner till dotera, hon tittade på sådana på IKEA och där kostade de 269.-. Snacka om att man gör fynd på loppis!
Hälsn Ann

Katinka sa...

Det är verkligen rätt tid för vårigt just nu och det ser så fint ut hemma hos dig.
Ha en bra helg!

bykerstin o. butikblandannat sa...

Ååå vet du jag blir lyrisk över din blogg! Du visar så mycket fint som man blir sugen på att göra själv - en riktig vitaminkick för kreativiteten skulle man kunna säga :) Hoppas det går bra att jag länkar så jag hittar hit lite lättare? :) Hälsn Kerstin

Mjuka sa...

Hmmm, jag hade faktiskt tänkt mig en mintgrön/turkos färg på soffan. Jag skojar inte !!!! Trivs man inte med det så är det ju bara att måla om igen, eller vad säger du? Ha det så fint
kram Malin

Anonym sa...

Åh! Har du skrivit det själv? Ser jättefint ut med din blackboard.

Kramar Benita