fredag 9 januari 2009

Målning pågår

Jag gillar ju burkar. Särskilt om de är i glas eller metall. Dock är jag inte så mycket för att baka.
Således har jag mer burkar än vad jag har saker att förvara i dem. Ah, petitesser, säger jag! Inte kan man ju låta bli att köpa en sådan här fin plåtburk från Granit heller?




Det målas för fullt hemma hos mig just nu. Hittills ockuperar tre korgar vardagsrumsgolvet, och så har jag lite småsaker som metallfat och vaser skickade på sprayning. I helgen har jag även tänkt måla IKEAs pall Bekväm i vitt. Ett litet problem - den är sedan tidigare inoljad. Ytan känns dock inte fet, men vad tror ni vitmålningsexpertet, går den att måla? Med vilken typ av färg i så fall? Det här kanske är en fråga för Hannis eller In my house?

28 kommentarer:

Anonym sa...

klart man skall ha en massa burkar ,,kan ju va bra å ha,,blir så full i skratt när jag läser ditt inlägg sitter o ler här för mig själv. Jag gillar inte heller att baka.

Anonym sa...

Nej minsann den burken går ju inte att motstå. Du gillar inte att baka men du gillar att sy. Kanske lite knappar eller nålar kan passa i den?!Eller så kan den ju vara en låtsasburk, tom alltså ;). Pengagömma, ja det finns massor av saker som kan sparas, burkar är bra!
Självklart så skulle jag länka till dig om jag gör en tavla alá Fröken Fräken...

Vackrare vardag sa...

Men speciellt om burkarna har lock och är i metall, så syns det ju inte att dom är tomma, så det spelar ju ingen roll;) Burken är jättesnygg och är säkert perfekt hemma hos dig!

Håller också på att måla, en hyllskiva och lite smågrejer... Samtidigt som jag försöker städa... ingen riktigt bra kombination;)

Gillade bilderna på ditt sovrum i det tidigare inlägget. Måste fråga om gardinen, använder du någon tyngd ner i, när du rullar upp dylika modeller? Har själv använt tomma gardinrullor, men tycker ibland att dom är för stora helt enkelt.

Ha en skön helg!

Brunkullan sa...

Det finns en bra färg som sitter som berget på möbler som slits, som heter grepp grundfärg! Tror det är becker men är inte helt hundra...
Sen använder du v-slip ovanpå. Finns i alla nyanser av vitt:) Vet inte dock om det finns i matt...den är nog relativt blank.

På möbler som inte slits lika mycket använder jag vanlig vattenbaserad grundfärg. Så matt som möjligt utan att det blir svårt att torka av:)

Så välj färg beroende på vad och hur mycket din pall används! Men slitet är ju också fint förståss:)

Susanne



Susanne

Hannis sa...

På fetare underlag använder jag snickerifärg,matt & vattenbaserad.
Den pallar inte hur mycket slitage som helst dock...
Eller grepp.
Alternativ, rugga ytan med grovt sandpapper och sen Beckers vattenbaserade lackfärg.
Lite mera jobb bara.

Har också målarverkstad i v-rummet.
Ser ut som ett bombnedslag...
Alltså vet jag vad jag ska göra i helgen=))

Hörru burken...Nice!!
Köpt var?

Eddan sa...

Burkar kan man aldrig få mycket av, jag är också burkoman ;-)!

Här målar vi väggar i hall, korridor utanför sovrummen, lekhörna samt matvrå. Vi har öppen planlösning så det är sett stort område som ska målas, *puh*

Trevlig helg!

Kram från Anette

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jaså din rackare, fick du tyget för 50 kronor. Jag fick betala 100 kronor, buuu!! =) Jag såg det där med brunt och ljusblått, himla fint det också. Jaså, är du skribent? Jag tror minst sagt att jag ska göra en sån där tavla. Nu ska jag kurera mig ännu mer - man blir helt slut av minsta lilla kraftansträning.. Lycka till med målningen! Kram Madeleine

Ekebo sa...

Hej! Ja, burkar kan man inte få för många av även om man inte har så mycket att förvara i dem. Fin blogg du har, såg att du är månaden blogg i Lantliv kul! Ha det gott Kram Malin!

millandante sa...

Låter härligt att ha mer förvaring än vad som behövs! Snygg förvaring dessutom!

Jo sa...

Man kan aldrig få för många burkar! :) Och den där var ju jättefin!
Jag antar att du kan testa att måla den med vattenbaserad färg, men det kan kanske hända att oljan läcker igenom, så det bästa kanske vore en oljebaserad färg?
Jag har målat på saker där det har läckt igenom, men Hannis har säkert bättre koll, jag är ju inget proffs direkt! :D

Kristin sa...

Hej du! Nu orkar jag inte kolla Ikeas hemsida, men är Bekväm den där pallen för 99 kr som har ett steg + toppbräda? I så fall har vi den och jag har målat den med vattenburen vit färg (ALcro Servalac) för ett par år sedan och den håller sig fortfarande jättefin.

MÅlade att börja på kökspanelen... det blev inte bra. Hade köpt en ljusgrå kulör (AD:s färg "fjäder") men den blev typ lättmjölksvit med dragning åt blått. Måste köpa en ny färg. SUCK! Jag som hade tänkt börja med köket i helgen, får se om jag hinner in till stan idag och köpa någon ny variant.

Supersnygg burk!!! Jag gillar Granits grejor. De har en härlig filosofi också på det företaget...

KRAM och trevlig helg!
/Kristin

Malin sa...

Så länge burkarna är snygga spelar det rocken roll om man inte har kakor att lägga där i.
Att Granit hade så snyggoburkar var mer än jag visste. Hmm, det alldeles för längesen jag var förbi och snokade runt. Ett måste märker jag!
Ang pallen så tror jag att det är bra om du kör på oljefärg men ibland räcker det ju med att sandpappra ordentligt!
Idag blir det inte många knop. Har åkt på magsjuka så jag ligger mest över toalocket!!

Anonym sa...

här hemma målas oxå för fullt ... dock en trappa (igen) mannen min slipade eller rättare sagt ruggade till ytan, så den blev matt innan han först grundmålade med häft grund tror jag han kalla det ...

lycka till

Unknown sa...

Ja burkar är väl underbart att ha, de är ju så bra till så mycket!

Grejen med Chokladmassagen är ju att man FÅR äta choklad! Man bjuds på chokladpralin! Mums! Spännande... Får väl köpa några chokladpraliner att trösta mig med efteråt, då jag är helt salig utav all choladarom fall det inte skulle vara nog med det man bjuds!

Grodmamman sa...

Snygg burk! Burkar behöver väl inte alltid fyllas med något, eller?!? En del kan man ha som prydnad bara för att de är så himla snygga!:)
Lycka till med målningen!
Kram

Nettan sa...

Nämen oj en sån liten snygging kan man ju inte motså! Behöver ju faktiskt inte fylla någon annan funktion än att vara jusst snygg!! Ser att du har fått så många målnings tips redan så du klarar dig! Lycka till och ha en riktigt bra helg!!
Kram Nettan

In my house sa...

Hej hopp målaren..... Jag tror att det är en sån pall som vi har i köket, du menar!!! låg med två "steg" Min va ej behandlad så där blaskade jag på med vanlig "skitfärg" =) Jag är nog dock inte så eftertänksam,,, utan allt går att måla,,, Vårat teek teake (hur fasen de nu stavas) tv-bänk + bord har jag målat,,, och dom har jag själv gnidit in många gånger med olja,,, så dom va riktigt mättade!!! jag ruggade ytan lite med sandpapper sen tog jag Lackfärg faktiskt!!! tycker att de ä den enda färgen som funkar till dom ytorna som man ska kunna torka av riktigt bra på.... Det funkade skit bra,,, dom är vita och fina och färgen fastnade direkt!!! dom va oxå oljade juh!!!! Fast jag tror att vanlig färg (vattenbaserad) eller vilken som funkar,,, eller jag är nästan säker!!!! rugga lite först!!!! =) =) =)

Ikväll är det Lets dance,,, ska du kolla!!! jag är ju en riktig tv, nörd! så jag har tom längtat lite till just detta!!!! ha vatt i stan till nu,,, snor halt ute och ruggigt! skönt att vara hemma - ska gå runt och tända alla ljus,,, och förbereda godisskålen!!!


Kraaaaam j

Ingela la la sa...

Burkar kan man väl ha till lite av varje.. Inte bara kakor väl? Våra ligger inte där så långa stunder ändå.. så med andra ord så är dom oxå tomma...*L*

Ja, du kan tänka reklamen för det volym schampot jag använde imorse ;)

Ha en bra helg!

Kram

Sara sa...

Burkar=bäst! Önskar dig en fin helg.
Kram Sara

Hem och Lycka sa...

Vilken snygg burk och krukorna är ljuvliga, har en sådan och vill gärna ha en eller några till ;-)

kram

Villa Carl Larsson sa...

Jag är precis likadan. Jag avgudar burkar. Framför allt i glas och plåt. Jag vill ha hur många som helst trots att jag inte får plats med dem. Visst har jag saker att förvara i dem men ingenstans att ha dem snart. Jag vill ha en öppet härligt kök med öppna hyllor att förvara snygga burkar på. Det längtar jag efter. Men strunt samma. Jag köper dem ändå hehe. Superfin burk du inhandlat!!

Och vad roligt att måla. Jag har massor jag ska måla men har inget utrymme att måla dem i. Skulle haft ett bra garage. Målar du inomhus eller?? Och du, vet du förresten vad för slags spray (vit) man ska använda sig av om man vill spraya olika saker? Ex metall, bambu osv.

Massa kramar och trevlig helg!

Anonym sa...

Åh dom brukarna har jag kollat på Granits hemsida.. men tyvärr så finns inte den butiken här hos mig, men jag hörde att dom skulle fixa en webbutik så att man kan beställa, trevligt säger jag då ;).

Hm.. angående pallen, jag brukar ha utegrund som jag målar en eller två lager med innan jag målar med nån annan färg, det släpper inte igenom oljan sen, ett litet tips bara, men varning! den luktar starkt, men är effektiv! :)

Lycka till med målningen :)
Kram H

Anonym sa...

Iiiingen aning, vågar inte ens gissa om du kan måla den eller inte...
Bakning är inte mitt största nöje heller, men syrran måste baka varje dag, jo det är sant, hon säger att det kliar i fingrarna på henne annars....japp, vi är olika. Jag gillar oxå att måla mycket mer då, men det gör definitivt inte hon.
Fin burk du köpt, o ha det så kul med alla dina projekt, kramar vännen

Mjuka sa...

Jag har också målat min pall vit. Inget problem, använda halvblank alcro lackfärg. Blev jättebra!! Måste till granit, de har så mycket fint i min smak. Hoppas att du får en skön helg
kram Malin

Tulipa sa...

Gardinen i förra inlägget var jättefin!!!
Och din tavla med trycket, schablonerna, jättefin!!
Ja du, jag kan ju bara sammanfatta det hela med; Jättefint!!
Kram Tulipa

Interiörboden sa...

Tack för din underbara kommentar hos mig :)
Och vilka vackra burkar!

Ha en bra kväll.
Kram Sandra

Therese sa...

Grattis, hos dig har jag "hängt" länge, däremot köpte jag lantliv för första gången å hittade dig som månadens blogg - hoppas massor av läsare hittar hit nu, för det är du värd! Trevlig helg!

Britt sa...

Jag har nåt till dig!