onsdag 28 januari 2009

..och lite mer grönt

Hoppas att ni inte är less på grönt - för det blir det mer av nu! Det går ju inte att bryta mitt i ett tema bara sådär.

Dock är det inte lätt att få skapliga foton i det mörkaste rummet i lägenheten; sovrummet. Men av det rutiga tyget har det också blivit kuddar i sängen. De kombineras ihop med via brodyrkuddar i bomull, jättesköna. Tyget till det kommer från en jättelång gardinkappa som fyndats för en femma i somras.



Och så ännu en kruka till Uppsala Ekeby-samlingen, denna gång en grön och jag var tvungen att betala hela åtta kronor för den!



Så här när julen väl är över: har ni några önskningar på något som som ni vill se (mer av) här i bloggen?

36 kommentarer:

In my house sa...

Hihi, ett foto på Fröken Fräken =) =) så att jag kan ha en bild av dig i huvudet!!! nu har jag en,,, men den stämmer nog ej!!!!

Kram j

Anonym sa...

Nee inga önskemål här inte, jag är nöjd med det som finns =). Härligt med grönt, krukan var finemang.
Ang lamporna, jag gillar IKEAs "Forså" bättre än "Barometer". Den vi har kommer från Granit. "Forså" fanns inte i vitt så jag blev lycklig då Granit hade en fin och vit.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Tycker det grönrutiga tyget är så fint! Härlig färg. Och det blev snyggt tillsammans med den vita kudden.

Fortsätt du på samma spår. Det är min "önskan".

Ha det fint!

Madeleine Berglund sa...

Hej! Här kommer några bullar till dig med så där härligt mycket pärlsocker..mmm.. Simon och Tomas är himla roliga. Är dem ett par tro?? Ja, jag vill jätte gärna se något från ditt badrum och från din hall. Läste att "In my house" vill se bild på dig. Själv skulle jag vilja veta vad du heter. Man blir väldigt nyfiken. En till bulle? hihi. Kram Madeleine

Nettan sa...

Så fint så fint! Riktigt vårfräsht har du fixat till det...skulle nog oxå ha lite nya kuddar i sovrummet!
Åtta spänn...jag som tyckte att jag hade fyndat!
Du visar alltid så mycket fint, men lite fler helhetsbilder från ditt hem hade varit kul!!
Kram Nettan

Lina sa...

Du har en härlig blogg och det hör ju lite till grejen att man inte vet vad som ska komma i nästa inlägg. Fortsätt på det spåret! Visa det du känner att du vill visa... Och angående bild på dig själv, visst vore det kul att få ett ansikte, det gör det lättare för hjärnan att sortera men samtidigt är det lätt att fördomar och annat dumt kommer på köpet. När jag startade min blogg hade jag en vision om att vara helt anonym men det har ju redan falerat:) Det är svårt att vara anonym utan att verka opersonlig! Jag tycker att du gör det bra! Ha en bra dag! / Lina

Pernilla sa...

Mera grönt åt folket! Jag tycker grönt är en svår färg kan vara supersnyggt men också urfult beroende på nyans. Har en olivgrön fondvägg (övriga vita) i sovrummet. Löv it!
Apropå en annan kommentar; Simon och Tomas är väl ett par eller har jag fattat helt fel?! Läste ett "Hemma hos"-reportage från deras hem i ngn tidning för ett tag sedan.

Förresten ditt rutiga tyg hör till kategorin supersnygg grön!

Anonym sa...

Vilka fynd du gör! Fortsätt som tidigare. Din blogg är en härlig inspirationskälla. Jag bara undrar: Hur hinner du med att pyssla så mycket som du gör??? Har du uppfunnit ett sätt att förlänga dagen??? Vad är hemligheten???
Kram A-S

Anonym sa...

Hela 8 kronor - det är ju hutlöst dyrt! ;-)
Vad härligt grönt du har fått in därhemma också!

Lilla huset på prärien sa...

Ah så fint! Jag skulle nog vilja se vart du förvarar alla dessa vackra alster när du inte använder dem? Har du något stort förråd eller säljer du av de sakerna som du har tröttnat på eller hur funkar det?

Så vill jag ju såklart också se ett foto på Fröken själv *ler*

Kram Jenny

Maria sa...

Du har helt rätt! Vit porslinsho o svart bänskiva, blev så snyggt mot de gamla skåpen och den nya fina engelska kaklet.
Dessutom vann du gissningstävlingen, visst är det den sängen, lutar åt en svart. Gillar så kontrasten i arbetsrummet där allt är vitt o skivbordet svart. Så jag satsar på den stilen nu. Vitt med svart. Det får bli både en säng o så en spegel i samma märke som jag skall önska mig i födelsedagspresent!
Ha det gott!
KRAM

Tineling sa...

Vad fint!...grönt är fint, speciellt i kombination med mycket vitt!! :) Det känns så vårigt! :)
Kram Tina

Hem och Lycka sa...

Visst är det fint med grönt nu när det vankas vår!

Fortsätt så du har gjort, din blogg är grymt fin!

Nja, vi hoppas på att öppna fysisk butik när/om vi hittar hus. Men det ligger nog inte inom den allra närmaste framtiden. Dock har min svärmor vårt sortiment i sin lilla bod utanför Kungälv.

kram

Vackrare vardag sa...

Vilken härligt fräsch fläkt med det gröna till det vita! Och om inte det är vår, så vet jag inte...

Jag tycker om din blogg som den är! Gillar att du visar alla pyssel på vad du gör och tipsar om olika idéer man kan förverkliga för en billig peng och supersnyggt dessutom! Det är i alla fall sånt jag förknippar dig med och det tycker jag är super:)

Ha en bra onsdagkväll!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vilket fynd du har gjort igen, den gröna krukan var verkligen vår, vårlik. Kul att se lite ideér på fina färger som passar ihop med det vita. Ibland har man ju en massa gobitar där hemma som man inte tänkt på och så med lite ompiffning så blir det som nytt igen. Så jag älskar verkligen att kika in hos dig och få ideér! Du är en riktig inspiration. Jag gillar framförallt det att kunna göra fint till en billig penning eller att kunna återanvända. Miljötänk, I like that!

Vad fint du har i ditt kök! Nu blir jag liiiite nyfiken igen, frågvisa jag ;) Du skriver att du målat köket. Var det en vanlig papperstapet innan? Eller var det redan målade väggar. Mitt huvud gick igång på hur jag skulle kunna fixa mitt matrum "det där läbbiga gula" :)

KRAM från Eva

Ingrid sa...

Grönt gillar vi, speciellt den dova lite skogsgröna färgen. Har svårt för den snorgröna varianten...

~Livet i byn

Stjärnor & Champagne sa...

Vad fin den gröna färgen är, riktig vårfärg. Din blogg är jättefin som den är....

Kram Anne

Pysselpralinen sa...

Okej, här kommer ett aslångt inlägg med fem kommentarer! Slå inte huvudet i tangentbordet när du somnar!
Kommentar:
Nr 1. Vilken härlig kudde med himla vacker brodyr! Mjuk mormors-lakan-bomull är det bästa som finns!

Nr 2. Jag tycker absolut att det är rätt att matcha in lite mer accentfärger. Och grönt är vår.

Nr 3. Det är vansinnigt tråkigt att fota i kolmörker, det blir så trista bilder.

Nr 4. Den där krukan var så fin! Nu blev jag både avis och loppissugen!

Nr 5. Haha, jag råkade läsa första kommentaren och håller med! Vore kul med en bild. =) Men samtidigt inte. För det är en befrielse att det inte måste handla om utseende.

Jag tror att du mer än många andra lyckas skriva på ett sätt som verkar ganska hemlighetsfullt. Väldigt trevligt och personligt men på nåt sätt så blir man nyfiken på vem den här Fröken egentligen är... Kanske just för att du lyckas hålla dig alldeles lagom personlig men inte för privat.
Det är intressant att fundera över det där med utseendet. När man inte vet hur någon ser ut kan man ju inte skapa sig någon förutfattad mening alls om den personen. Och det spelar liksom ingen roll hur man ser ut här, för det är inte det som räknas. Medan det i verkliga livet kan spela en himla stor roll utan att man kanske ens är medveten om det.

Jag arbetar på ett ställe där halva styrkan klär sig i Odd Molly-plagg (det är de "styliga småbarnsmammorna i storstan") och det är inte alltid jag känner att jag riktigt passar in när jag sitter där i min H&M-kofta.
Jag bryr mig inte så mycket för jag prioriterar att lägga pengar på annat, men det är ett rätt intressant fenomen vilka man jämför sig med och känner sig lik...
Hm, ja det här med att visa sin bild eller ej väcker en massa tankar kring det här med utseende och fördommar i alla fall.

Jag har valt att inte berätta alla detaljer om mig själv och att inte lägga ut någon bild på min blogg eftersom jag jobbar i en bransch där ev blivande chefer med all säkerhet går ut på nätet och "kollar upp" innan de rekryterar en. Och jag vill gärna kunna skriva helt fritt om mitt intresse utan att behöva tänka på vad sådana ev researchare tänker om det jag skriver.
Hur kommer det sig att du är bildmässigt anonym på bloggen?

Grodmamman sa...

Jag gillar din blogg precis som den är!:)
Här funderar jag på att ta in blått som accentfärg i min gillestuga. I vardagsrummet är det grönt.
Så mysigt det blev med de nya kuddarna.
Kram

Rester till middag sa...

Grön är min favoritfärg!
I like!

Villa Carl Larsson sa...

Vilken fin bild, vackra färger och snyggt med grönt till det vita. Jag gillar alla dina bilder och prylar. Någon helhetsbild på ditt hem hade vart trevligt.

Kram Josefin

kardemumma sa...

Vilket fynd! Hela 8 kronor,stackars dig ;)
Alltid lika fina bilder som vanligt!
Kramar C

Från koja till slott sa...

Hej vännen! Instämmer med Josse från In my house, vill ju se vem som är Fröken Fräken egentligen, iaf en hint! =) Man blir ju så nyfiken på personen bakom denna underbara blogg!

Söta kuddar förresten, är också inne på att ha lite grönt när jag väl ska börja inreda här, så härlig färg!

Du har förresten en utmaning att hämta hos mig, om du vill och har tid!

KRAM Pernilla

Vårt hem på landet sa...

Grönt ÄR skönt! Härligt med grönt tycker jag. Det symboliserar våren. (som snart är på väg!)

Jag tror inte att jag har sett sandbergs tapeter. Undrar om man kan hitta några ute på nätet?

Britt sa...

Ja, ett foto på dig vore riktigt trevligt så jag vet vem jag "pratar" med nästan varje dag. :-)

Kram britt

Anonym sa...

Allt som har med heminredning att göra...jag själv målar tavlor fotar inreder etc..Välkommen till min blogg o min hemsida för personliga foto.Kram Lotta

Prinsessan och jag sa...

Vilket fint överdrag du sytt till stolen! Vi var till Luleå igår, vilken stor Röda Korset butik där fanns! Vi var nöjda med lite silverfynd, väldigt billigt! /Yvonne

tina | pepparochvanilj.se sa...

Hörredu du Fröken Fräken, du uppfyller redan mina önskningar :)

I ♥ your blog

K R A M // t i n a

HWITA DRÖMMAR sa...

Jag håller oxå med om att ett foto vore jättekul! Kram M

Huset på kullen sa...

"Grönt är skönt" och fint. En lugnande färg sägs det ju att vara, det stämmer nog =)

Jag tycker att din blogg är bra som den är.

Kram Linda

Malin sa...

Idag när jag trallade runt på stan (i nästan 6 timmar) Funderade jag starkt på en ny accentfärg hemma. Förra året provade jag rosa men i år vill ha inte köra på samma melodi. ( in sambo kan inte för sitt liv förstå varför)
Syster tyckte grönt och jag bara suckade för jag orkade inte tänka.
Grönt passade alldeles ypperligt hos dig och så fin du gjort stolen.
Du kan ju sy på riktigt skulle jag vilja påstå. Själv låtsas jag fortfarande och skulle behöva börja om mellanstadiet för att snappa upp det jag då inte tog in. Att man aldrig lär sig?
Ska köpa en egen symaskin snart så jag slipper låna..det är lite svårt att starta syprojekt kl 22.30 när man inte ens en symaskin har=)

Nåt jag skulle vilja se mer av?
Hmm, nä du gör det redan så bra!

Livet är Underbart sa...

Hej! Jag skyller på dig att jag nu "måste" byta färg i lill killens rum till grönt=)- för va fint det är!kram Jenny

Maria sa...

Har inte själv grönt hemma men tycker att det är väldigt fint. Den rutiga kudden var superfin!! /M

Majas skafferi sa...

Hej! Uppsala Ekeby krukan; tänk att inte fler personer uppskattar sådant egentligen! 8 kr..nästan skamligt!..Men tur för dig givetvis :) Skulle vara kul att se mer "helhetsbilder" från ditt hem!
Gärna badrum..Ha det bra!

Liljas Corner sa...

Det är så fräscht och fint med grönt!

Vad vill jag se mer av, hmm... pyssel i alla former!

Anonym sa...

Hej!
Åh men grönt är ju så krispigt fräscht, härligt nu när man längtar ihjäl sig efter vår och spirande grönska!
Hmm.. vad vill jag se...jo, en bild på dig vore kul!

Hm...jo jag diskuterade stolarna med herr sambo ikväll och han, precis som du tyckte inte att fårkinn var ett bra val... men så diskuterade vi och kom fram till att det blir nog ett helgrå tyg på stolar och soffa och grå/offwhite randiga gardiner, lätt att matcha med annat oavsett årstid.
Ska kolla in Åhléns!

kan lova mycket bilder på huset och trädgården i framtiden... just nu finns bara ett som visar framsidan på huset, om du scrollar ned lite hos oss finns den där den 21 januari =0)

Ha det så bra!
Hälsningar Anne