måndag 5 januari 2009

Pyssel eller inte?

När jag ser mig omkring här så slås jag av att jag har inte pysslat så värst mycket under denna julledighet. Donat, fixat och rensat har däremot var flitigt förekommande. Men jag kan inte pyssla om jag inte drabbas av någon form av inspirationsvision. Ni vet, när man plötsligt ser framför sig något man vill ha och precis vet hur man ska göra det. Det har varit lite ont om sådant. Men nu har jag en idé! Så nu ska jag strax dra in till stan för att köpa lite vitt tyg till två separata pysselprojekt.

Nya kuddar i soffan har det i alla fall blivit:




Vänta nu här! Är jag för självkritisk? Förutom att fira jul och nyår, umgåtts, sett på filmer, shoppat, köpt tygskåp, storstädat m.m så har jag ju faktiskt sytt fem kuddar, tre par gardiner (även om en inte funkade), målat ramar, skapat och ramat in egna konstverk, gjort islyktor, gjort gran- och blomsterarrangemang, klätt in köksskåpen med nytt papper med mera. Kanske att man skulle ta och lugna sig lite?

31 kommentarer:

Vitudden sa...

Hejsan!

Jag blir alldeles slut bara att läsa om allt du har gjort under "ledigheten" fast grejande och pysslande är ju roligt annars skulle man ju inte hålla på med det :-) Så ta dig en välförtjänt dag i soffan med en bra film eller något, det skulle jag gärna göra.

Ha en bra dag!
Ulrika

Helen sa...

tycker det låter som om du pysslat mycket! Här har pysslandet riktigt tagit paus under jul och nyår.

StrandviksVillan sa...

Nämen!! Du har ju gjort hur mycket som helst! Fast visst vet jag vad du menar... Ibland kan jag på kvällen vara så missnöjd över att jag inte fått nåt gjort, även om jag gått an hela dagen med sysslor. Men det är alla dom där projekten som finns kvar i tankarna som inte är gjorda, jag ser inte det jag faktiskt har uträttat.
Ta det lugnt nu och se dig omkring på allt fint du har pysslat ihop.
Kram A-C

Sara sa...

Du har iaf hunnit mycket mer än vad jag har, härligt med din energi.
Kram Sara

Anonym sa...

Oj! Det var mycket... Bra jobbat och jag tycker att du är värd lite lugn nu! Kram anna

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Gott Nytt År!

Ja...nog låter det som om du har gjort en hel del. Men det beror ju på vad man är van vid... ;-)

Ska iaf bli spännande att få se vad det nya projektet blir.

Ha en riktigt fin start på denna vecka!

Lilla huset på prärien sa...

Japp - du är för självkritisk! Du pysslar och donar som bara den hela tiden juh :)

Kram Jenny

Grodmamman sa...

Jösses vad du har hunnit med! Du är verkligen alldeles för självkritisk!:)
Tack för tipset om filmen. Såg den igår och tyckte om den och huset var ju inte helt fel heller. Hade inte gjort något om jag hade haft det där burspråket hon hade sitt skrivbord i!:) Och närheten till den stranden. Hmm, kanske skulle flytta....?!?:)
Kram

millandante sa...

Ibland går man bara igång på vissa saker och det gjorde jag nu av dina bilder! Här ska städas idag!!

Så länge man njuter av det man gör eller inte gör så är det väl bra!
Tack för filmtipset igår!

Hem och Lycka sa...

Jag tycker du kan känna dig nöjd med så mycket pysslande i ryggsäcken! Kuddarna blev kanonfina! kram

Vackrare vardag sa...

Jag tänkte ju just det... Du har ju hunnit med en heeeel del, du! Men ibland är det så, man ser helt enkelt inte det man gjort, utan bara det som är ogjort. Kanske man borde stanna upp ibland och revidera det man gjort... Men det är inte alltid så lätt, speciellt inte när man har huvudet fullt med allt möjligt som man också skulle vilja hinna.

Tycker du varit superduktig. Ett riktigt energiknippe!

tina | pepparochvanilj.se sa...

Du gör verligen allt vad du kan för att leva upp till din "image" fröken :D

Om man bara hann och orkade hälften av det du åstadkommer (utan att knappt ens tänker på detju ) så vore jag nöjd! Men inspirerar gör du, det vill jag lova!!!

K R A M // T i n a

Monkan sa...

Visste väl att det skulle dyka upp lite nya kuddar :-) Mycket fina. Hur du kan räkna upp allt det där som du gjort under julledigheten och säga att du inte pysslat? Människa, har du fått solsting mitt i smällkalla vintern?! Eller räknas inte allt det nu när du gått och blivit kändis? ;-)

Jag tror du fokuserar på fel saker i filmer ;-) Hörru, varför inga bilder på doktorn?! :-) Ja visst var huset härligt, och beach-utsikten...

Man kan inte skriva "jag har köpt nytt tygskåp" och sen inte visa bild på det. Men jösses människa det finns regler för sånt! Ommöblering är ju trevligt, själv har jag dessvärre inte så värst många variationsmöjligheter.

Skålen var väldans charmig och väldigt trevligt pris :-)

Jag har tidigare sett en efterlysning på "bra calligrafi-penna", nu vet jag inte vad som betecknar "bra" men Svanströms har ju, massor med färger och en bred + smal ände (Curetake, made in Japan). Jag har köpt min i en liten affär som heter Mix-Max, ligger vägg i vägg med Svanströms, samma penna några kronor billigare... Enligt min bedöming är den bra, obs! bedöm den inte efter mina taffliga försök att texta på julkorten! Min handstil göro igen Penna rätvisa! Men jag köpte en svart penna till jul 2007 och vid julkortsfixande 2008 mådde den fortfarande utmärkt.

Så om du har vägarna förbi Stockholm/Kungsholmen, kika in på Mix-Max. När jag stod och fingrade på en penna så sträckte innehavaren fram ett block och frågade om jag ville testa pennan, var händer sånt?! Om du inte ska hit kanske jag ska köpa en och skicka, jag kanske kan adressera till hittegods i Luelå? ;-) Annars finns ju Svanströms på en massa ställen, fast i sin lista kallar de visst allt i Stockholms län för "Stockholm".

Helena sa...

Vilket fint tyg till kuddarna! Ska också sy nya men kan inte bestämma mig för vilken färgskala jag ska ha... (i-landsproblem). Tycker du håller på med något hela tiden, du måste sprudla av ideér!!
kram Helena

Brunkullan sa...

Oj! Men då kan du ta det lungt i Januari då..hihi...Här har du en som inte gjort nått!
Men lite nya kuddar tänkte jag fixa till stugan i alla fall:)

Kram Susanne

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! renarna hade jag fullt sjå med att hålla ur bilden och släden fick jag gömma i garderoben! Ha ha! Näe... men det är ju den där röda färgen som jag inte klarar så länge. Sen har jag alltid tyckt att 20:e dag knut ligger för nära min födelsedag! Alla måste ju ta bort julen lite tidigare så de hinner glömma att jag aldeles nyss fick dyra julklappar! Hi hi! Njäe.. men så resonerade jag iaf när jag var yngre!

Lugna ner dig?! Jag tror det kan vara svårt för dig. ;P Är man född pysslare så är man! :) Jag tycker du hunnit med massor! Så kanske är du lite väl hård mot dig själv! ;D

Islyktorna är jag lite nyfiken på. Kommer de på bloggen? Det är en sån där grej jag alltid tänkt att jag ska göra "när vi köper hus". :)

Näe, på torsdag går vi upp med c-uppsatsen och på onsdag ska vi opponera på en klasskamrat, så nu ska jag fortsätta förberedelserna!

Kramar

Desirée sa...

Hiihiii..ja, kanske ta det lite lugnt =)

"låsanordningen" till champagneflaskan är nog gjord för att ha fötterna på, kom jag på när jag läste din kommentar - fiffigt n'est pas? Och håller med dig, hur många smaker kan det finnas???

Kram!

Anonym sa...

Nä just det. Du har ju inte pysslat nånting. Vad kallar du allt du har hållit på med då?:-P Håller med Monkan, solsting mitt i vintern!! :) Jag tycker det är skönt att nån får nånting gjort iaf. Själv blir det sena nätter och sena morgnar.. Inte bra att vända på dygnet sådär.

Britt sa...

Sist så hade jag kameran med, men det finns skyltar om kameraförbud lite här och där. Frågar man lite snällt så brukar det gå bra. Vi får se hur det går för mig eftersom min kamera har börjat leva ett eget liv. Jag hoppaas den lever några veckor till...:-)

Britt

Anonym sa...

Jag skrev visst fel bloggadress.... Nu är den rätt:)

Bollan sa...

Va duktig du har varit under ledigheten. Snygga kuddar gillar den vita längst fram. Gillar din blogg. Kram bollan

Mjuka sa...

Det finns ingen som pysslar som du och så fina kuddar du gjort!!!Jag vill så gärna se stjärntyget, har du sytt något av det??
kram Malin

Anonym sa...

"Inte pysslat så värst mycket"... Nä, håller med, låter som alldeles för lite pyssel det där... :-D

Själv har jag nog mest virkat och sett på filmer... :-)

Maria - Villa Krutbruket sa...

Javisst är det lite tråkigt att plocka ner allt, är ju egentligen väldigt kort tid som julsakerna ska vara framme om man tänker efter.. Men ett år går fort och det är snart dags att ta fram alla tomtar och annat igen =)
Jätte roligt att bli utsedd.. ännu roligare att sin blogg blivit så stor ju.. det är du värd, mkt jobb lär ligga bakom din blogg..
Inspirerande att kika in till dig..
Ha en mysig trettondagsafton..
Kram Maria

Nettan sa...

Jo nog har du pysslat må jag säga!!;-) Känner mig som en riktig latmask i jämförelse!!
Så det är en gammal termoshistoria jag har släpat hem alltså! Hihi!! Hade jag ingen aning om..tyckte bara att den var lite fin!!;-)
Gillar dina kuddar!
Kram Nettan

Tulipa sa...

Hmmm...du hade inte gjort så mycket...vilken tur att du konstaterade det i alla fall! Du har ju hunnit massvis!
Vad månde denna vision vara du fått nu...väntar med spänning!
Kram Tulipa

Malin sa...

Ja jag menar det. Inte har väl du tagit det lugnt i jul och nyår inte. =)
Man pysslar nog mer än man själv förstår.

Letar med ljus och lykta efter fuskfårskinn som jag ska klä pallen i.
Verkar vara stört omöjligt.
Inte gör det saken bättre att det är som en söndag i morgon. Inget är ju öppet.
Tusan också, nu måste jag vänta tills på Onsdag. Hur ska det gå?
Kanske måste ta ner och stryka gardinerna jag sydde i går, i väntan på onsdag tänkte jag!

jennys hus sa...

vad lite du pysslat med;-) Du måste nog lägga i högväxeln nu:-)

haha skämt åsido. Du verkar ju ha gjort hur mycket som helst.Och vissa av dina fina alster har du ju visat upp här.

Det blev inte filmen du tipsade om. sambon ville gärna se en annan så då fick det bli den istället.Vad gör man inte för sin kärlek:-)

Kram/jenny

Anonym sa...

Vilken fin,trevlig och inspirerande blogg du har:)

Frida sa...

Du har ju hunnit med massor!
Grattis förresten till att du blev tipsad som månadens blogg i Lantliv!
Kram Frida

Villa Hemma sa...

Haha, känner igen det där. Man pysslar och sedan SNABBT vidare till nästa projekt :-D

kram