söndag 25 januari 2009

Vitt emaljfat

Bah! Inga loppisfynd igår! Jag har sällan varit med om ett så utplockat ställe. Hoppas att folk snart kommer igång med sina vårrensningar så att hyllorna fylls på. Men å andra sidan har jag ju den senaste tiden gjort en hel del fynd, bland annat världens finaste bricka.

Hittade även ett fint emaljfat i veckan. Jag gillade det just för att det var i vitt med svart kant, istället för blå. Just nu står min krokus i järnkruka här, men jag tror att min samling med diskmedel- och såpvattensflaskor ska hamna här, ståendes på diskbänken.





Angående mitt olivträd så är jag nog inte rätt person att ge odlingsråd. Det känns inte som om jag har följt några rekommendationer, gödslat i rätt tid eller vattnat med destillerat vatten. Jag har ställt det i köksfönstret, vilket är den ljusaste platsen, där är det också rätt svalt pga drag från fönstret och inget element under. Jag har gett det en rejäl skvätt vatten sådär en gång i veckan. Det står i en stor kruka, och planterades om i den på sensommaren, men inte med någon speciell sorts jord.

Nu går systafetten vidare. Kanske jag även ger mig på att fålla upp ett par byxor - det tråkigaste som finns att sy...

29 kommentarer:

Grodmamman sa...

Här har jag fått testa mig fram till vilka växter som överlever hos mig!:) Orkidéer, graderobsblommor och porslinsblommor trivs hos mig, de flesta andra vantrivs!:)
Lycka till med fållningen av byxorna. Håller med dig om att det inte är kul.
Kram

Aratorps Lena sa...

Godmorgon!
Å vad skönt med söndag. Sitter med en balja kaffe och läser ikapp mig. Har precis startat min blogg och försöker få ordning på bilder odyl. Du är ju så otroligt duktig på att få till det!
Jag länkar gärna till dig.
I min butik har jag ett par stycken vitmålade pallar som din som jag använder när jag behöver komma upp på högre höjder. Många kunder vill köpa dem... Jätte fina!
Kram
Lena

Anonym sa...

Vad fint!

Anonym sa...

Tack för tipset, jag har knapt vågat vattna mitt. Så nu börjar bladen ramla. Jag ska gå efter ditt råd, mycke bra.Vilken härlig kruka att ha krokus ser mycket fint ut.

Kram annica

Vitt och Blått sa...

Fin järnkruka som krokusen står i! Jaa, det var en 93-årig ungkarl som bodde här innan, han byggde vårt hus och bodde här i hela sitt liv. Från 1948 till december 2006 då vi köpte huset. (Han hade flyttat in på hem någon månad tidigare så huset hade stått tomt.) Såg precis ut som ett museum! :) Ha en skön söndag och lycka till med byxorna! Kram Ewa

Villa Carl Larsson sa...

Halloj! Den brickan var fin den! Du har fått dille på brickor du.. likväl som jag fått dille på en massa burkar haha. Men det är ju så roligt att få shoppa och hitta saker man bara vill ha. Finns otroligt mycket snyggt.

Sist jag var på loppis var det också väldigt utplockat. Jag är ute efter en pigtittare (vilka inte är lätta att hitta) samt ett fint avlastningsbord för vår skrivare som just nu står på den pall jag håller på att måla. Men pallen behöver jag ju titt som tätt för att klättra på så det är ingen bra lösning :) Men det får gå så länge tills jag hittar nåt jag verkligen vill ha. Nu har jag ju kommit igång att måla också så.. hehe

Kram Josefin

Britt sa...

självklart ska ni få se hur julias rum blir, hon har precis som sin mor ganska så bestämda åsikter på hur det ska se ut.

Svarta kontraster skulle jag tro att hon är ute efter i dagsläget, men hon är ju tonåring och de ändrar åsikt hela tiden... ;-)

Ha en bra dag

Kram britt

chokladblomma sa...

Fålla byxor är blä-trist!
Snyggt emaljfat! Har nog aldrig sett ett med svart kant, men det var lu liksom extra snyggt!
Bilder på glansslingan kommer snart...
Ha en bra dag!
Kram

Malin - I min trädgård sa...

OJ! Jag vet att inlägget handlar om emaljfatet, men jag blev helkör i din järnkruka! Perfekt till krokusar. Sååå snygg!

Kram M

Mjuka sa...

Ha en skön dag!! Nu skall jag snart till jobbet!
kram Malin

Må Gott sa...

Hejsan!
Oj så fint det blev med de skira krokusarna i den krukan! Härliga kontraster.

Ang Jeanne d´Arc-magasinet -gå in på den här länken:

http://www.jeannedarcliving.dk/default.asp?lang=se

...och scrolla ner en bit, så ser du vart de säljs. Finns ingen butik i din stad så går det att skicka efter från flera ställen. Har läst tidningen nu och man blir heeeelt gaaaalen!!! Men den är så bra, för det finns steg-för-steg-anvisningar till olika grejer och sånt gillar jag. Ser fram emot kommande nummer som attans. :-D

Solen skiner i Göteborg, hoppas den gör det hos dig också. Ha en riktigt fin dag!
Kram Anette

Lärarbostaden i grönskan sa...

Vilken supersnygg gjutjärnskruka! Blir nog väldigt snyggt med diskmedel på din fina bricka!

Kram

Anonym sa...

Så var det hos mig, en morgon låg alla blad på golvet och nu är bara stammen kvar. Ser ut som ett trädlik...

~Livet i byn

millandante sa...

Vilket fint emaljfat! Perfekt att ha på diskbänken...
När jag såg dina bilder på olivträdet och läste hur du sköter det så bestämde jag mig. Nu ska jag investera i ett! Tack för det!
Tack också för dina ord inne hos mig, de värmde!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram

Kristin sa...

Hej du, väldigt snyggt emaljfat. Jag gillar också svart-vitt bättre än de mer vanliga blå-vitt och gult-grönt. Jag tror den svartvita är äldst av emaljsorterna om jag inte minns fel?

Härligt med krokusar. Själv njuter jag av pärlhyacinter. Det är så mysigt med vårlökar!

ha en bra söndag och, höll på att glömma, har en utmaning till dig som tål att tänkas på! :-)
/Kristin

Anonym sa...

Hej igen fröken:)
Ja vist längtar man efter våren, men vi får passa på att njuta nu!
Jag fick sån inspiration när jag tittade på din blogg, och undrar vilken färg du har använt till korgarna som du målade vita och hade i murgröna???/Kram

Anonym sa...

Gjorde en superlång kommentar i morse men det hände nåt så den försvann. Det var ang pallen och ditt fina olivträd.....

Sen hann jag inte skriva en ny....
och nu har jag glömt och tömt huvet.

Ha en bra fortsatt dag!! Kram!

Anonym sa...

Sådana saker är aldrig roligt att sy... Jag har trotsat mitt ointresse för sömnad och chockat kroppen när jag sytt dotterns gardiner... Det var helt ok...
snygga bilder tar du alltid, vännen! kram Anna

Anonym sa...

Jättesnyggt fat, gör sig bra där...o krokus, det är vårtecken det. Mamma sa att de hade snödroppar i sin rabatt, jag glömde att kolla i min trädgård....Idag har det varit rena våren här, soligt o fågelkvitter, så ja det känns som våren är på väg.

Du verkar ju ha bra hand med ditt olivträd, man har ju alltid fått höra att de ska vara väldigt svårskötta, bra gjort. Ungefär som orkideér, de ser ju så fina ut så man tror ju att de ska vara sköra o ömtåliga, men de är ju lätta att sköta, har haft tur nu då de återblommat i omgångar.

Hoppas helgen har varit bra, trots brist på loppisfynd, kramar

Anonym sa...

Visst är det kul med loppisfynd...finns mycket nostalgi där ute bland allt gammalt och glömt.Titta gärna in hos mig i min blogg.Kram Lotta

Malin sa...

Du ska minsann skratta dig lycklig du, som har tid över att springa på loppis!=)
Blä, för att alltid jobba lördagar och aldrig ha tid till Loppisfynd.
Jag vill men näpp. Det blir inget med det förrän om en månad eller nåt..tråk..

Jag hittar så mkt häromkring som jag tar tillvara på så man kanske kan kalla mitt område för en utomhusloppis eller nåt. Gratis då förstås och det är ju inte fy skam det heller=)

Anns Gröna sa...

Hej!
Är glad att jag har hittat hit och att ni delar med er så mycket tips på saker att leta efter när det är loppis. Har fått en helt annan "inriktning" när jag letar efter loppisfynd. Och det är kul!
Din järnkruka med vårlökar var jättefin - så rustikt och skirt på samma gång.
Håller med dig - att laga eller på annat sätt fixa till kläder är trist. Men att sy gardiner, lapptäcken, kassar, mm är ***kul!
Hälsn
Anns Gröna

Pysselprinsessan sa...

Tack för gratulationerna! Riktigt skönt känns det!

Oj oj oj! Här händer det grejor i livet. Min oannonserade bortavaro beror på att jag fått jobb! Jag ska hålla lite på detaljerna, men det kommer nog snart ett anouncement! ;)

Oj vad mycket fint fyndande du gjort! Jag blir sugen på att springa ner på secondhandaffären direkt! Nu när äntligen jul-jobbarlönen har kommit! :)

Vad fint ditt olivträd ar! Själv har jag bara 1 kvar. Det andra dog när vi var på island tyvärr. Tyvärr var det de finare, men... Då kanske jag måste köpa ett till senare! ;D

Kramar

Mia sa...

Ja, men vilket fint emaljfat. Tycker också att svarta kanten är riktigt fin, inte så ofta man ser dem.

Själv är jag på jakt efter en kanna med blå kant, till min lilla balja.

Trevlig kväll!
Kram Mia

Stjärnor & Champagne sa...

Växter är inte lätt...Jag har def inga gröna fingrar och byxor är lika tråkigt att sy upp, håller med...

Hälsn Anne

Nettan sa...

Å vilket fint fat! Det gillade jag!! Ä så himla härligt med vårlökarna nu så man vill ju ha ett gäng lite varstans!!

Kan det vara något manligt släktdrag det där med plastpåsarna tro???

Lamporna kommer såklart att bli fina..det tvivlar jag inte en sekund på!!

Kram Nettan

Villa Hemma sa...

hejhej

jag tycker ju att du att fyndar var och varannan dag :-D

Tja, ungefär likadant har jag gjort med mitt träd. Hade det (välmående) i köksfönstret när ngn sa att det var för varmt där o att trädet måste ut på verandan.... efter verandavistelsen är det sig inte riktigt likt längre... :-D

kram

annalarssonphotography sa...

Tack fina för dina ord om mina texter! :)

Visst är det så att Jante-lagen ibland tar kraften ur våra händer, hur medvetna vi än är om dess existens..
Därför tog jag ikväll fram mina böcker där jag är publicerad och läste nomineringen till 2:a platsen i den rikstäckande poesitävlingen jag skrev om och kände mig stolt! :)

Vad fint att du hittat ett eget exemplar av tidningen! Och skulle det strula till sig, så vet du att mitt erbjudande kvarstår! :)

Storrensning på söndagskvällar eller mitt uppe i ett helt annat projekt känner jag igen! *skrattar*
Så vaknar man och kaoset är om än ännu lite större..
Hoppas du hann med så mycket du ville innan John Blund kom på besök!

Vilken underbar liten järnkruka du hittat! Där passade krokusen finfint :)

Kram och sov gott!
Anna

Emelie sa...

Åh det är alltid lika trist när man kommer till en urplockad loppis när man har laddat och byggt upp förväntningar på att man kanske ska hitta något riktigt bra, ett fynd liksom...men men det kan ju inte gå varje gång. Dock brukar man ju alltid hitta något och ditt fat såg riktigt fint ut. Lite annat än de vanliga baljorna och kannorna i emalj också:

Ha en skön kväll!
/Emelie