torsdag 26 mars 2009

Ljusblå gåva

Jajamensan, oljebaserad färg är inhandlad, och igår målades första varvet på riktigt på tallrikshyllan! Denna gång täckte färgen helt, och inga missfärgningar uppstod. Jippie! Men det måste nog på ett varv till. Varför torkar färg så oändligt långsamt?

Och en trevlig överraskning väntade i brevlådan!
Min vinst från sötaste Vit poesi. Har ni sett så bedårande slickepott och bakpensel förr? Det känns ju nästan som att man inte törs använda dem om man ska slänga ihop ett bakverk. Dessutom så fick jag även med lite trevliga inredningstidningar! Tusen tack!




Korgen som de står i inhandlades samtidigt som tallrikshyllan. Betydligt enklare att forsla hem! Frågan är om den ska bli vit eller patinerad?

26 kommentarer:

rustik charm sa...

Jättesöta:) Hmm det påminner mig om att jag inte har nån slickepott, måste inhandlas:)
Tror på vit färg på korgen, så fint:)
Ha en bra dag!
Kram Kristina

VITA NYANSER sa...

Vilka fina! Vad kul att det var du som vann! Jag tävlade oxå om dem = )! Snygg korg som du har hittat! Spännande att se vilken färg det blir.

Jag har ju målat min stora möbel, men den är inte VIT, den är gråvit, jag blir så trött på färger att en vit inte kan vara vit. Suck, ska till färghandlaren idag igen.

Kram L-L

rosenskära sa...

Nu kanske jag är jobbig men jag tuycker du ska behålla den som den är, fast de du har patinerat är ju också jättefina...

Ska skaffa mig fler slickepottar för jag har bara en, som ständigt gömmer sig när jag behöver den. Kanske jag ska kosta på mig en från Rice?

Kram/L

In my house sa...

Åååååå, sååå fin!!! (du som älskar att baka) =) fniss... fast såna fina redskap är ju synd att användas.... =)

Kram j

Emelie sa...

Jag föreslår patinerad - eller vit. Hi hi Du får nog klura vidare på det. Hur länge hinner sina saker stå på din hylla egentligen? känner du inte om du blir riktigt nöjd med något att du vill ha det så ett tag? Är det aldrig svårt för dig att plocka om? ja gkan ha avårt för det om jag känner att jag har fått till det så där alldeles perfekt...
Idag blir en dag tillsammmans med en sjuk son hemma. Kanske lite påskpyssel går hem - vi får se...

Ha en bra dag
kram Em

MITT VITA HUS sa...

Så roligt med en tallrikshylla, skulle själv vilja ha en till alla barnböcker=) grattis till vinsten=)Vilka underbara kort... Kram M

Lauras gård sa...

Grattis till vinsten! Läckert med ljusblått! Vilken vacker burk du har på hyllan. Är den i porslin eller emalj? Nu har hela familjen varit inne och beundrat dina svarta tavlor. Jag måste i väg och köpa färg. Vet inte om det blir svart eller någon annan färg. Kram Stina

Sofie sa...

Vilken fin vinst, grattis! Härlig pastellig färg på dem också :) Kram, Sofie

Golden&Vitt sa...

Vilken härlig vinst!!

Ska bli spännande att se din tallriks hylla när den är färdig,Ibland är man såå otålig med detta eviga torkande hi hi

Såå söta Bellisar du har..ha en bra dag/annika

HWITA DRÖMMAR sa...

Åhh va roligt att du hittat en tallrikshylla..jag har själv letat på loppis och liknande men inte hittat någon som passar än.. Men det ska bli roligt att se din! Jättefin slickepott och bakpensel du vann!

Kram M

Anonym sa...

Ja, de var verkligen söta. Ha det så fint.

Unknown sa...

De var verkligen söta =) Kul att du vann dem, grattis.
Kram Maria

VITA NYANSER sa...

Tack för din goa kommentar hos mig, det värmer = )! Jag kände att jag ville berätta så att ingen fick mindervärdeskomplex och stressade på, det kan lätt bli så när man ser hur mycket andra gör.
Plus att man har kontakt med så många bloggvänner och då känns det som att man vill tala om vem man är = ).

Härligt att du hittade redskap för att handskas med ditt svåra som du har gått igenom. Att förlora någon är MYCKET tufft, har själv förlorat min pappa. Livet är tufft ibland och det gäller att klara av att handskas med sin kris efter ett tag.

Ha det bra!
Kram L-L

Kristin sa...

Hej du, vilka jättefina bakredskap!!! Jag skulle börjat baka direkt i lycka över att få använda så läckra grejor... fast jag hade kanske matchat med muffinsformar i samma färg innan *fniss*

Jag har en lite löjlig utmaning till dig på min blogg, om du vill...

KRAM K

Lina sa...

Ah bra att färgen täcker nu då! Sådana där penslar är jätte praktiska, lätta att få rent. Jag har en och gillar den starkt.
/Lina

Anonym sa...

Gratulerar till vinsten! Visst är det härligt att faktiskt vinna något! Om än små pyttesmå saker!
Hoppas du får en lugn och skön kväll! kram Anna

Anne sa...

Åh de är så fina!
Stod faktiskt och klämde på en likadan slickepott idag när jag var i stan (utöver hemtex var jag in i en inredningsbutik)!

Vilken bra korg med 4 små fack - jag röstar på vitmålad jag :)

Hi, Hi, jaså du använder köksbordet till pyssel du!
Jag har ju haft tur med ett garage och nu extra rum attvara i när man stökar.

Ska bli kul att se tallrikshyllan klar (färg torkar på tok för långsamt!!!!!)

Mjuka sa...

Hej Vännen!! Kul att du blev glad!! Ville så gärna skicka dig tidningarna då de är min stora inspirationskälla!! Ha en mysig kväll!. SOmnar lillskruttan skall jag börja och påskpyssla lite
kramar Malin

Grodmamman sa...

Grattis till vinsten!
Här var det ju tvätt och städ på schemat så det blev ingen tur på stan. Däremot ville sambon gå fram på stan och då fick han fixa mer tråd åt mig. Skickade med den lilla tråd som fanns kvar på rullen så att det skulle bli rätt!:) Så nu har jag mer tråd, så imorgon ska jag börja sy den andra gardinen!
Gillar dina korgar oavsett färg!:)
Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Tror på vit...Grattis till vinsten.

Kramkram Anne

Liljas Corner sa...

Tackar! Det är int alls pilligt att måla prickar bara man har en yttepytteliten pensel. Då är det bara att dutta dit dem.
Har aldrig sett ägg i papp här, men varför inte. Själv har jag några i frigolit som väntar på behandling. Båda är ju i alla fall mycket mer hållbara än urblåsta riktiga ägg... Problemet med frigolit är att ytan är lite "prickig", men jag hade egentligen tänkt nåltova fast ull på dem. Jaja, mycket planerar man med inte lika mycket blir gjort!

Liljas Corner sa...

Jättesöta bakredskap, skulle jag ju också säga! Spännande att se vad som händer med korgen :)

Unknown sa...

Hahahaha... Din bror kommer nog aldrig be dig om en kladdkaka mer ;)
Kram Maria

Lyktor och Tyg sa...

Vilken fin vinst!

Ska bli spännande att se tallsikshyllan sen.
Kram Kristina

Emelie sa...

hihi, jag har precis likadana! de är så söta så. Jag har dock fortfarande en annan slickepott som jag använder mig av om degen är lite hårdare eftersom den blå är ganska mjuk. Samma med penseln, den fungerar för ägg men inte vatten. När min kille hjälper mig att baka brukar han fråga: Ska jag ta den fina eller den bra ;) Men fina är dem!

Pysselpralinen sa...

Tack för tygtipsen! Verkar som att Tygvaruhuset i Sickla är något jag bör kolla in. Kanske hinns med nästa vecka. Det är inte lätt att hinna med att ta en shoppingrunda när man jobbar i denna stad eftersom alla butiker av intresse ligger så förjordat utspritt så man inte hinner dit efter jobbet innan de har stängt. Tacka vet jag småstäder!

Stoff & Stil:s hemsida har jag besökt och glädjande nog klickat hem diverse färglada tygbitar ifrån. Det är till och med betalt och klart, bara väntar på att det ska komma också. Får se om det är tyger som går att använda, känns ju verkligen som en chansning när man inte vet något om hur kvaliteten är. Jag håller med dig, man borde verkligen ha tygbutiker i varenda gathörn. Jag vill också titta och känna. Att beställa på postorder känns bara inte rätt helt enkelt.
Näpp, sovdags! Godnatt Fröken.