onsdag 18 mars 2009

Piffad strykbräda

En del pyssel är mer vardagsnära än andra och inte särskilt omvälvande. Detta är ett sådant. Men om man tänker på vilken otroligt galet mönstrat tyg som klädde denna strykbräda först, då den köptes, har förvandlingen i och för sig varit stor. Hur tänker egentligen strykbrädesöverdragsdesigners? Ju mer mönster och färger på samma gång desto bättre?

Randigt bomullstyg av kraftigare modell inhandlades på Ohlssons tyger igår. Sedan klipper man tyget efter strykbrädans form, och lämnar sådär en sju-åtta centimeters vikmån runtom, så att man kan vika in tyget på undersidan och häfta fast. Det är lite meckande runt hörn och de runda delarna för att få vikningarna snygga, men omklädningen tog ändå max 10 minuter.

Undras om jag inte måste köpa mer av tyget? Det var så fint!



46 kommentarer:

Emelie sa...

Jag skulle absolut inhandla mer tyg - älskar randigt. Det blev riktigt snyggt på styrkbrädan!
Kram Em

Unknown sa...

Hej

Vad snyggt strykbrädat blev.
Jag måste nog ta tag i mitt eget.
Den är inte vacker.
Ha en underbar dag.
Kram

Anonym sa...

Det blev ju riktigt fint!!
Kramen, Maria

Anonym sa...

Kanonfint....stod just igår och kollade på mitt och insåg hur fullt det hade blivit, nu ska tyg inhandlas.....

Ha en bra dag!!

Ingrid sa...

Snajsigt!! Min står och skäms i ett hörn nu ;0)

~Livet i byn

En liten smula sa...

Hej hej! Strykbrädan blev jättefin, jag skulle behöva göra så med min! Det låter ju rimligt att lägga tio minuter på, det måste jag ju bara hitta tid till.

Jo vi har en butik men det är inga riktigt spännande grejer dock...vi har kiosk, livs och vi säljer gräsklippare, mopeder och såna saker :) Jag gillar att jobba i butik men det hade ju förstås kunnat vara roligare varor!

/Sara

Hannis sa...

Hm..Varför har jag inte tänkt på det??
Tänker helt klart kopiera dig där!!

Vet du,nu ska jag hämta hem mitt stora skabbiga skåp jag köpte för en evighet sen!
Massor med jobb men vad fasiken...

Lina sa...

Ja jag håller med, det blev jätte fint!
Ja min vaxduk kommer från åhlens och den är som sagt kraftig. Men det var samtidigt det jag ville komma åt så den kan torkas av lätt och för att den skulle bli hållbar.
Nej jag är inte heller så mycket för påskpynt, eller pynt över huvud taget:)
/Lina

Aratorps Lena sa...

Ja, det är det lilla som gör det! Jag brukar piffa upp min någon gång om året, de blir ju så sunkiga. Och ja, de som bestämmer tyget på dem nya är väl inte riktigt nyktra...
Kram

StrandviksVillan sa...

Snyggt!!
Jag har ett sånt där strykbräde som fälls in i en låda i tvättstugan, men det råkar faktiskt vara grå-vit-randigt :)

Pysselpralinen sa...

Verkligen snyggt tyg, det skulle man gärna vilja ha i sin "tyghög-under-uppbyggnad"!

Anledningen till att jag på så kort tid tycks ha samlat på mig en massa tyger är bla att jag har varit mycket smart och önskat mig tyg i födelsedagspresent (specificerad önskelista bifogades). Men sen har jag också haft en del tyger som inhandlats vid olika tillfällen men som bara legat kvar i sina påsar och skräpat.

Jag insåg dock så fort jag plockade fram tygerna ur alla skrymslen och vrår att ett litet badrumsskåp fylls rätt så fort när det ska förvandlas till tygskåp så nu är jag redan på jakt efter något större! Förvaring är ett stort problem i mitt hem. Tillsammans med dammråttor.

Jag har alltid tänkt att jag inte vill flytta alltför långt norröver pga snön. Fast när det var konstant slaskiga gator och grå och molntäckt himmel över Göteborg förra året under okt-feb så kändes det som att jag kanske skulle ta och omvärdera mitt beslut.
Men du lyckas ju få det att se så vårlikt och härligt ut inomhus så man fattar liksom inte riktigt att det fortfarande är snö hos er.

Ja, det känns mycket bra att det nu finns ett officiellt beslut på att jag ska fortsätta blogga. Jag vill ju det egentligen men på sistone har jag liksom inte riktigt fått till det. Tid, lust, idéer och ork har kanske inte riktigt funnits? Jag hoppas att det blir det bättre av solstrålarna.

Nettan sa...

Hihi..det här var precis vad jag gjorde i helgen, klädde om in strykbräda! Fast inte i randigt..visar en anna dag! Din blev i all afll väldans fin! Ut med dig å köp mera tyg nu!!!;-)
Kram Nettan

Mia sa...

min strykbräda ser lika fin ut som när jag köpte den...hm undrar varför? :)

Livets njutning sa...

Vad snyggt det blev. Me like!

Har också ett tyg som jag ska ha till strykbrädan men måste köpa en ny först. Den gamla är ranglig. Men måste få tummen ur först. :)

Gillar skylten. Jättefin! Textat den själv??

Ha en bra dag! / Jenny

Madeleine Berglund sa...

Hej! Tyget är underbart, jag är svag för ränder. Jag vill också ha ett nytt överdrag men funderar på att köpa ett romantiskt med rosor på. Eller vågar jag gör det själv?! Dagens svåra fråga. I Stockholm har vi inte vitsippor än. Men däremot kvittrar fåglarna som aldrig förr och sålen bara strålar, jag älskar det. Kram Madeleine

Handplockat sa...

Mums Kanon snyggt
ha en toppen onsdag

S o F sa...

Instämmer - varför är så många strykbrädor så fula?

Så fin din blev nu - en prydnad istället för nåt som skämmer tvättstugan (eller var man nu har den).

Ha det!

matilda sa...

så fint det blev, min borde nog också få sig en makeover, mycket roligare att plocka fram en snygg strykbräda ju :)

chokladblomma sa...

Snyggt!
Kanske jag borde ta tag i min strykbräda ngn gång?? Den har ett löst fodral just nu som dessutom är lite för litet....!!
Ha en bra dag!
Kram

rosenskära sa...

Stilrent.

Vår strykbräda är en sällan sedd gäst i hemmet. Den står ihopfälld i trappgarderoben och på den hänger allsköns väskor. Enda gången den tas fram är ärligt talat när maken ska på frimurarmöte eller jag ska stryka julduken...

Kram/L

VITA NYANSER sa...

Oj vad snyggt! Ja, det är MYCKET färg på överdragen. Din idé var toppen. Vad du pysslar = )! Det är SÅ kul med all din inspiration som du bjuder på! Snygga bilder du har tagit!!!

Ha en skön dag!
Kram L-L

annashusidingtuna sa...

Jo, det måste du nog göra!
Fint det blev!
Kram Anna

Kristin sa...

Hej du, har inte hunnit sitta vid datorn på ett tag, men vad mycket du har hunnit med!!! Snygg strykbräda. Jag har själv piffat upp min genom att köpa ett nytt överdrag från Nyblom o Kollén, jag älskar deras randiga tyger...

Kram! En stressad K

Hem och Lycka sa...

Hihi, ja, det är sant! Alltid de grällaste färgerna och de fulaste mönstren. Men det där tyget är jättefint!

kram

Från koja till slott sa...

Supersnyggt som vanligt! Min strykbräda är "på vift". Kan inte komma ihåg vart jag ställt den nu i all renovering! Ett litet men ack så stort problem för mig! =)

Hoppas du har det bra i det soliga vädret!

Kramar Pernilla

Vårt hem på landet sa...

Nästan FÖR fint att användas på strykbrädan ;)

Unknown sa...

Din strykbräda blev riktigt snygg. Den blev så fräsch med det ljusa randiga tyget. 10 min var rimlig tid att lägga ner också =)

Kram Maria

Anonym sa...

Här kommer strykbrädan sällan fram. Den pryder sin garderob i sina bjärta färger... ;)
Hoppas du verkligen använder din otroligt fina strykbräda oftare än jag.... Kram Anna

Grodmamman sa...

Så snyggt! Jag har ett lite missfärgat från IKEA. Kanske skulle byta ut det?? Undrar vilket nr det får på prioriteringslistan? Nr 276???? Fast tar det bara 10 min så kanske det kan få ett lägre nummer!:)
Kram

Anonym sa...

Randigt är såååå snyggt! Kram

Milla sa...

Himla bra idé! Min strykbräda är verkligen i stort behov av en make-over. Blir till att handla tyg nån dag! Kram Milla

Jenny sa...

Hej!
Vilket fint tyg du hittade till strykbrädan:)

Kram Jenny

Lauras gård sa...

Vad duktig du är som har klätt om strykbrädan! Jag har tänkt göra det i flera månader, längre än så har jag inte kommit. Tyget var jätte fint. Jag håller med om att tygerna som sitter på från början inte brukar vara de roligaste. Jag kanske skulle ta tag i omklädnaden i helgen. Spetstavlan ska jag visa Alice. Kul att du tittade in hos mig och i mitt badrum. Jag blir så glad över kommentarer! Jag länkar till dig så jag inte tappar bort dig!

Kram Stina

Anonym sa...

Det är nog samma designers som gör de stora tjocka kuddarna till utemöbler... :) Jag älskar också randigt, helt oemotståndligt.

Anonym sa...

så sant, tråkigt när det är så kallt om nätterna nu vill man bara ha färg överallt :) tacktack pensepelargoner är väldigt söta :)

Anonym sa...

Fräscht, det blir så mycket snyggare än de där blommiga, flammiga konstiga tygerna som brukar sitta på strykbrädorna. Klädde ju om min med förra veckan o den hänger nästan som en utsmyckning (lite överdrivet) i tvättstugan.. Randigt är alltid snyggt.
Ha en skön kväll, natti, kramar

Britt sa...

jättefint med det randiga!

ditt poesiträd blev också jättbra!

Kram Britt

Anonym sa...

Vad fint det blev!

Jag gjorde ju mitt i höstas - minns att jag dagen efter hade träningsvärk i låren efter allt häftande på huk... (vaddå otränad :-)

Stjärnor & Champagne sa...

Ursnyggt...Kan du fixa en till mig, hihi. Jag tänker alltid på dig när jag pratar med min hund för jag kallar henne fröken fräken, de du...

Krakram Anne

Stjärnor & Champagne sa...

Ursnyggt...Kan du fixa en till mig, hihi. Jag tänker alltid på dig när jag pratar med min hund för jag kallar henne fröken fräken, de du...

Krakram Anne

Lyktor och Tyg sa...

Tyget är abslut godkänt!!!
kram Kristina

Villa Carl Larsson sa...

Ja det bådar nog gott för framtiden och jobb då ja om man trivs. Det är ju liksom a och o :)

Vilket otroligt snyggt tillpiffad strykbräda. Mycket roligare att stryka då. Vår ser då för gräslig ut måste jag erkänna.. haha TACK för tipset. Det kan ju inte vara så svårt :)

Hoppas du hittar någon sjysst lampa snart.

Kram

Eijlert... sa...

gud så snyggt, nu förstår jag vart mamma har fått idén om att klä om sin strykbräda. hihi

rustik charm sa...

Vad snyggt, bra tips:)
Ha en underbar dag!
Kram Kristina

Gottegrisen sa...

Jag har länge tänkt "förvandla" min strykbräda vars tyg börjar bli slitet. Tack för sparken i baken... Nu är det dags!

//Linda

Kikan sa...

Wow vad snyggt!!! Nu bara måste jag ta tag i min strykbräda...den har väntat på nytt tyg i en evighet...stor kram från Kikan