tisdag 17 mars 2009

Vårsolens glans

Jag tror knappt mina ögon! Sol, direkt på morgonen, när man stiger upp innan sex!
Jag är ju ingen morgonmänniska, så jag kan inte påstå att jag hoppade upp ur sängen, vild av glädje. Men det var klart angenämare att traska iväg till bussen med solen i ansiktet, än dubbelvikt kämpande genom drivsnö, femton minusgrader, motvind och beckmörker. Jo, det var det allt.

Än dröjer det ett tag innan man kan satsa på blommor utomhus, så jag har satt igång med växterna inomhus. Dock är det inte så lätt med tanke på att det bara finns så väldigt tråkiga blomaffärer här. Man kan inte ens hitta Hjärtan på tråd just nu! Varje gång som jag blir trött på mitt nuvarande jobb tänker jag att jag ska öppna en mer chic blomsterbutik, inspirerad av de jag sett söderöver.






En Hjärtan på tråd som jag lyckats hålla vid liv över vintern! Krukan är en gammal kruka från Rörstrand som en loppis skänkte bort (ja, det var ett helt gäng likadana krukor faktiskt!)

33 kommentarer:

Anonym sa...

Det är onekligen fint med lite grönska inomhus också.

Anonym sa...

Ja visst är man sugen på lite nya fräscha växter nu efter vintern.
Trist att det inte finns några roliga blomaffärer..här finns det några stycken faktsikt som är riktigt bra.
Kram kram

annashusidingtuna sa...

Så fin och knubig din hjärtan på tråd är, min har typ 2 stänglar som är långt mellan blade och de är nästan nyinköpta!!!!
Vad mcket fint du har fixat, spetstavlor och poesiträd, din blogg gör verkligen skäl för sitt namn.
Kram Anna

tina | pepparochvanilj.se sa...

JAg håller med ovanstående kommentatör :) Va mycket fint du fixat den senaste veckan!!! Härligt inspirerad känner jag mig!

K R A M // T i n a

Malin sa...

Ja lite grönska inomhus får man inte nog av. Jag har dock gått från att ha riktigt gröna fingrar till att tydligen inte ha några alls.
Alla fina blommor jag haft dör av någon konstig anledning.
Förmodar att det är huset det är fel på, inte kan det väl vara jag?
Hjärtan på tråd tror jag att jag har konsumerat 3 av redan i år, ska inte ens nämna 2008. Tror att jag vattnade ihjäl dem..

Emelie sa...

Vilka fina bilder och vilken fin kuka din hjärtan på tråd har! Här i Malmö kryllar det av vackra, inspirarande och kreativa blomsteraffärer, man kan bli helt vild. Men du kanske har sett det?

Ha en skön dag i solen!
/Emelie

rustik charm sa...

Ja det är härligt att vakna upp till solen:) Fina bilder.

Nu är Nightlfy lampan klar och bilder finns på nya bloggen. Är sååå nöjd:-)

Kram Kristina

Emelie sa...

Härtan på blad är så söta. Härligt med sol och lite grönt. Nu vill vi nog alla äntligen att det ska bli varmare coh ljusare.
Ha en bra måndag!
Kram Em

Lina sa...

Jag älskar dom där krukorna! Köpte också ett par på loppis för ett tag sedan men dom står kvar hemma i Dalarna...
Hjärta på trod är också så sött!
/Lina

Nettan sa...

Underbart! Sol här oxå idag faktiskt, å man blir ju genast lite piggare!Vårblommorna börjar komma lite här å där i trädgården! Jättefina bilder på din hjärtis oxå!

Redigeringsprogram..hmm..har precis lagt över en del i picasa..å kämpar på;-)

Kram Nettan

Madeleine Berglund sa...

Hej fröken! Trevlig poesiträd, mycket kreativt och personligt måste jag säga. Det var värst vilken buskig "hjärtan på tråd" du har, min är mera, vad ska man säga, tanig. Vackert med en ros under kupan, väldigt smakfullt. Jaaaa jaaaa! Klart du ska öppna en "fin" blomsterbutik, det vill säga utöka sortimentet från begonior och våreld. Kram Madeleine

Maria sa...

Ljust o härligt!
Missa inte tävling inne hos mig!

Lilla huset på prärien sa...

Du fyndar så fina krukor hela tiden! :)

Lina sa...

Det var tråkigt att höra att det inte finns många blomsterbutiker att välja på. Här i västsverige finns hur många som helst. Jag var faktiskt och köpte lite påskliljor idag. Klarar sig ute i upp till 6 minus. Det tycker jag är bra. Ha det så bra, kram Lina

Grodmamman sa...

Tråkigt att du inte får tag i de blommor du vill. Här kommer det nog köpas lite nya blommor när jag fått tid och sy nya gardiner och rensat lite i vårt vardagsrum!:)
Här har vi nästan 10 grader varmt i dag och strålande solsken!
Kram

Anonym sa...

Ja vår lilla (väldigt lilla) blomsterbutik är inte mycket att hänga i julgranen heller, sen har vi bara maxi att välja på, visst de har en del men inte alls så många o roliga som de skulle kunna ha...Hjärtan på tråd är ju jättefina, men faktiskt lyckades jag ta kål på min i höstas, du har bättre tur (eller kunskap).

Dottern gillade EMD, så vi röstade på dem, o jag gillar ju mums Måns så vi röstade på honom oxå..Sarahs låt växte ju mer man hörde den, pampig faktiskt..Inte lätt det där med musiksmak, förstår inte varför jag tittar, är inte särskilt intresserad o ändå tittar jag...hm, får nog skärpa mig till nästa år o skippa det helt....

Ha de fint, kram

Anonym sa...

det är bara att börja plantera ute penser och liknande trvis bäst att komma ut nu med en gång så de hinner härda sig och frosten tål de :)tråkigt att de inte har hjärtan på tråd :(

Vårt hem på landet sa...

Visst börjat det bli vår nu!

Det är lite low-season på allt grönt nu, men här nere i söder börjar det komma igång. På fredag blir det penseer :)

Vitt och Blått sa...

Visst är det härligt med sol! Jag tänkte ta en promenad nu och kanske plocka lite kvistar. Börjar bli sugen på att göra något rede eller kanske en vårplantering. Vilket fint poesiträd du hade gjort, vad snyggt du skriver! Imponerad! :) Hoppas att blomstersäsongen kommer igång snart hos er, men än så länge är snön kvar så ute får det vänta! Ha en bra kväll - kram E

HWITA DRÖMMAR sa...

Helt underbart med sol, det har varit fint här hela dagen! Fast jag har suttit inne i biblioteket i och för sig och pluggat hela dagen, men de stunder jag varit ute kändes det som vår!:)

Jag tycker Flüggers färger är superbra, så de rekommenderar jag verkligen. De täcker kanon och det brukar räcka att måla tre lager. Dessutom det bästa är att den är lätt att måla med. Vattenbaserade färger brukar ju torka fort och därmed är det lite svårare än en oljefärg som är "öppen" längre. Men jag upplever att den vattenbaserade Flügger-färgen är lätt att måla med och den torkar inte alls särskilt snabbt. Jag borde få betalt efter all denna reklam för Flügger:) Men den är sååå bra så den förtjänar det! Dessutom är det mycket roligare att måla med en bra färg och bra penslar! Jag har ett litet projekt i som jag kanske hinner börja med i påsk ska måla köksluckor! med Flüggers färg och det blir nog oljefärgen tror jag... Kram M

Anonym sa...

Hjärtan på tråd är en favoritväxt!
Hoppas att dagen blev en toppen dag med solen! Kram Anna

Liljas Corner sa...

Jag önskar mej en hjärtan på tråd, de är mysiga.

Ja visst är det härligt då det är ljust ute på morgonen! Jag blir lika förvånad varje dag. Vi har inte ens haft gardiner i sovrummet än, men nu är det nog dags.

♥ cloudberrie ♥ sa...

Visst ÄR det underbart med solen som verkligen visar sitt allra gladaste ansikte nu!

Söt kruka med en av mina favoritblommor- hjärtan på snöre.

Vad fint ditt ordträd blev!

KRAM från Eva

Jo sa...

Ja, nu blir man riktigt sugen på nya växter, både inomhus och utomhus! Jag har avvaktat med att skaffa krukväxter, eftersom jag har planer på att belamra alla mina fönster med frösådder. Bara jag får tummen ur och sår någon gång! Eller åtminstone får ner trågen jag ska så i, från vinden!

Ingrid sa...

Visst är det härligt med solen, jag märker hur mycket jag själv påverkas av ljuset. Skulle nog behöva en sådan där "wake up light" om vintern.

Plättar i luften är så fina, jag har dock en liiiiten tendens att ta kål på dom...

~Livet i byn

VITA NYANSER sa...

Hjärtan på tråd är SÅ fina! De är jättetåliga, ändå har jag lyckats tagit kål på flera stycken = ).

Tack för trädinspirationen. Sambon funderade varför det låg ett litet träd eller mycket stor gren på vardagsrumsgolvet när han kom hem igår... hi,hi...

Kram L-L

Lisas inredningsblogg sa...

Så roligt att fröken fräken börjar få gröna fingrar :D haha alltid lika roligt att tetas ju! :D
Sååååå fint poesiträdet blev! Jag är ju verkligen verkligen inte alls nejnej inte alls avundsjuk! Du skriver ju sjukt snyggt!
psst. bra att du svängde in med bollen om en vit sängram.. nu är bara kruxet att 160 ramen i vit inte finns..så nu får jag söka mig efter en annan...eller måla?! KRAM

Lauras gård sa...

Vilken fin blogg! Jätte fina bilder! Jag gillar tavlorna med spets. Hoppas jag kan knycka idén då vi inreder våran 7-åriga flickas rum, hon skulle nog älska dem.

Kram Stina

Tulipa sa...

Hej!
Vad gullig du är med dina uppmuntrande kommentarer!

Det värmer kan jag säga för även om det låter som en dröm att få starta i nya gamla lokaler så är det också rätt kämpigt!
Speciellt för mina föräldrar som kämpar för mig, min pappa är inne på sin tredje semestervecka nu och han är trött...och sliten...(av detta grovgöra, var nästan rädd förra veckan när han grävde för att hjälpa till med vattnet och grävmaskinen inte kunde ta allt), min mamma ligger i som en galning också...annars ror vi inte detta i land! De är kortfattat FANTASTISKA!!!

Det är ALLt på en gång som gäller och det gör det både positivt och negativt! Men min mamma är den mest positiva som fötts på denna jord, hon är otrolig och en kämpe!

Klart du kan hålla liv i krokusen!
Nu har väl ändå snön börjat smälta hos er?! Det var ju skönt att läsa att du kunde gå till bussen i solsken!
Här har också solen lyst, men blåsigt!

Ha en fin onsdag!
Vi hörs!

Kram mariette

(Jo, den där nyöppnade butiken du berättade om, jag instämmer...en sådan butik måste vara mysig för att hela konceptet ska komma fram. Annars faller det ju platt!)

Stjärnor & Champagne sa...

Visst är det härligt med solen, jag lever upp som bara den...Hjärtan på tråd är så fina, det var länge sedan jag köpte det.

Kram Anne

Villa Carl Larsson sa...

Jag gillar faktiskt att ha ordning på papper och sånt och är för det mesta en väldigt ordningssam person. Jag kommer med en gång och hjälper dig :)

Visst har det varit underbart väder idag. Tjusningen med norr är att de fyra årstiderna är så mycket tydligare än här i söder och vår med takdropp får vi i princip aldrig här tyvärr. Passa på och njut och hoppas att det håller i sig.

Kram

Monkan sa...

Sol på morronen, åh så lyxigt. Här regnade det ganska rejält (bra, då smälter snön... den lilla vi har), men på eftermiddan sken faktiskt solen. Hoppsan, jag ska nog inte kommentera väder ser jag... "dubbelvikt kämpande genom drivsnö, femton minusgrader, motvind och beckmörker". Oj.

Hjärtan på tråd är ju verkligen söt. En sån skulle vara fin att ha i köket, jag ska snart ta fram lite mer vårgrejer. Med lökväxterna går det ju rackarns illa som sagt så nu håller jag mig till säkrare kort. Snittblommor. Två knippen med påskliljor köpte jag idag.

Mycket har jag i mitt förråd men nån vitsprayad gren har jag då inte, kan en ställning till en golvlampa duga månntro :-) Nä, en gren ska det nog vara om man ska få lika fint poesiträd som du. Hmmm, fast det största hindret för mig att åstadkomma nåt sånt är ju själva poesin så klart. Den ska ju, vad heter det... skrivas, textas. Ett oövervinnerligt hinder för mig.

Jag minns en tid... när det var annat papper bak i skåpet ;-) Men det blir ju fint hur du än gör, till att börja med själva det fina med att ha ett öppet skåp!

Jo, klart att jakten på burkar gällde decoupage :-) men jag har hittat nåt annat att klistra på...

Anonym sa...

Hej/ Du har då värkligen tusen ideer:)) Gillar att bläddra bland dina bilder och bli inspirerad. Jätte fint med pappret i köksskåpet och poesiträdet. Ja det stämmer att utbudet inte är lika stort av växter ju längre uppåt du kommer, vet ej om vi har det mycket bättre här i Dalarna men vi hade faktiskt Hjärtan på trån när jag jobbade för en vecka sen. Tack!!/kram