fredag 3 april 2009

Bakslag

Frågesport!

Det har varit solsken i ett par dagar. Snön har smält, fåglarna har kvittrat och det har varit härligt slaskigt. Då väcks man, okristligt tidigt som vanligt, tittar ut genom fönstret och ser att det snöar för ungeför sjuhundraåttiosjunde gången denna vintern. Vad gör man då?

1. Tänker att det var väl fiffigt, nu kan man ta fram skidutrustningen igen!

2. Surnar till, svär, hytter med näven och undrar om man inte har rätt att stanna hemma från jobbet under rådande omständigheter.

Bah! Jag säger då det.

De absolut vackraste krukorna är de från Sturehofs krukmakeri. Tillät ekonomin skulle jag enbart ha krukor därifrån (istället är ett källarförråd fullt av andra loppisfyndade krukor..). Har man tur är det 20% på krukorna, och man kan slå till på ännu en, den minsta på bilden. (Kanske har jag äntligen lyckats få murgrönor att frodas hos mig, dessa börjar ju se snudd på vildvuxna ut!)

Här ser man den ommålade spegeln. Hela ramen plus rosetten högst upp blev vit - det var inte alls snyggt när rosetten fick vara svart.




Tillägg (efter att jag fått en del frågor):
Skåpet är inte mitt tygskåp som mirakulöst fått all blank färg bortskrapad, utan mitt linneskåp som står inne i sovrummet.
Krukorna kommer från Lilla Lövskär-butiken här i Luleå.

40 kommentarer:

Milla sa...

Fy, vad tråkigt med mer snö! Här i Östergötland har verkligen våren kommit nu! Dock är inte gräset så grönt som bilden visade hos mej, den är från förra året... Men snart så! Ha en fin helg! Kram Milla

Joanna sa...

Hmmm svår fråga ;) Jag tror ju helt klart på att du blir lycklig över att du kan plocka fram skidorna igen, hrrrmmm vaaa hade jag fel oj då så tråkigt. Nee men jag kan förstå din frustration. Jag klagar absolut inte vi ser ut att gå mot en underbar helg här nere i söder (håller tummarna för er också).

Men du, Sturehofs krukor är underbart fina. Men tror du verkligen att de hade varit lika magiska om du bara haft krukor från dem? Jag blir lite ledsen på dig för alla dina fina andrahandskrukor får inte glömmas (tycker alltid du visar så fina krukor).
Telepatiserar (?!) lite värme upp till dig/Joanna

millandante sa...

Det enda som är bra är väl att det liksom blir många vårar efter alla bakslag...

De är verkligen fina de krukorna!!
Ljuvliga bilder!
Hoppas du får en vårig helg!
Kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Fin spegel!
Ha en trevlig helg, kram Maria

Emelie sa...

Snyggt när hela spegeln blev vit!
Vilka underbart fina krukor, jag håller med dig!
Tänk att pengarna inte räcker till smaken - jobbigt! Man kan ju inte rå för att man har smak som kostar...Jag skulle gärna ha ett par såna krukor hos mig.
Tyckte mig se att skåpet var slipat - står det på tur för målning?
Stackare att vakna till snö - igen!
Här hos mig är det faktiskt riktig vår nu och jag njuter i fulla drag. Det friska luften gör en dock trött - igår somnade en liten herre vid matbordet - helet slut! Hii hii...
ha en bra dag, trots vädret.
Kram Em

Unknown sa...

Hej

Nej nu vill vi inte ha mer snö.
Det ska bli vår.
Vilka snygga krukor.
Nu fick man ju vill ha begär.
Ha en trevlig helg
Kram

rustik charm sa...

Oj, det var en svår fråga:) Nä fy vad trist med snö, igen. Hoppas den snart smälter bort.
Kram Kristina

Bokmalen sa...

När jag klagar på att det snöar så har min far berättat för mig att snön som kommer nu är "varm snö" som gör att snön som redan finns smälter undan fortare!! Jag försöker trösta mig med det... å det brukar funka.
Idag har vi jämngrått väder å det känns riktigt tungt att hitta på nåt. Tänk vad lite sol gör skillnad!!
Superfina är ju krukorna!!! Hög vill-ha-faktor!!
Kramen, Maria

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jag skulle då garanterat huta med näven och några svordomar skulle slungas ut i luften. Byta köksgardiner, låter intressant. Jag är mycket dålig på att byta gardiner. Men däremot är jag ganska duktig på att tvätta och strycka de små rackarna mellan varven. Med en omklädd strykbräda kanske det blir mer ofta. Visst är krukorna snygga, väldigt snygga, till och med "viiiill haaa" snygga. Jojo. Bra jobb med spegeln, super med bara vitt tycker jag. Jag har skurat balkongen och gjort vårfint. Till och med solskyddsfaktorn har åkt fram. Sitter man flera timmar i solen vid datorn finns det viss risk för att man ser ut som kräfta. Kram Madeleine

Gnistrande snö sa...

Hm, jag älskar ju snö men just nu är jag så uppfylld av min längtan till våren :-)
Underbara krukor och så vackra bilder, så fint det blev med de vita krukorna mot det trärena materialet på skåpet. Är det skåpet som du planerar att måla vitt? Blir säkert vackert med vitt också :-)

Hoppas att det är ok att jag länkar hit, så att jag lätt hittar tillbaka. Du visar så mycket fint och har så mycket spännande på gång.

Ha en fin helg!

Kram
Katarina

Mia sa...

Ja en vän ringde från ett somrigt Malmö - just så sa hon. Bah säger jag. Här är det inte vår men det är iaf fredag. Det får duga gott.

Håller med om hur fantastisk kroppen är. Blivit så fascinerad när läkarna berättat. Vi hörande hör mellan 95-100% och min syster har 2% på sin hörselnerv. Än så länge kan man inte återskapa dövas hörsel för de har 0%, vilket betyder inga vibrationer alls o då förstår du städar hjärnan bort nerven! För att spara energi och plats "komposterar" den nerven så den skrumpnar ihop till minsta möjliga för att som sagt inte slösa energi. Hjärnan gör ju det för att hjälpa kroppen. Men iom att Emma fortf har några vibrationer även om det är så lite som 2% så skickar hjärnan ut signaler och så att säga försöker höra. Det är de signalerna man kan fånga upp och förstärka. Om allt går bra kommer systern höra ca 60-70% vilket är fantastiskt eftersom hon i praktiken inte hör alls idag.

Det var dagens inslag från UR. :)

Härlig Helg
Kram Mia

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja de krukorna är verkligen så snygga. Skulle inte tacka nej till ett par här hemma...

Murgröna lyckas jag aldrig med, så jag är ytterst imponerad av alla som får dem att överleva. Hortensia klarar jag dock, den tycker jag är lätt! Tur att vi alla är olika. ;-)

Hopaps att du får en riktigt fin helg!

Villa Carl Larsson sa...

Oj oj oj vilket fynd du gjorde med tallrikshyllan alltså. Otroligt billigt och otroligt fin!

Fina krukor och murgrönorna ser ju verkligen ut att trivas och frodas :)

Trevlig helg!

rosenskära sa...

Snygga krukor är ett sånt lyft! Fast det skulle verkligen inte skada att rensa lite bland loppisfynden, som sagt...

/L

Sofie sa...

Sturehof är min drömkruka här hemma, så väldans fina! Men jag har inte hittat någon återförsäljare (nätbutik) ännu som säljer dessa krukor. Inte heller någon IRL-butik i Piteå. Var köper du dina Sturehofkrukor? Trevlig helg!! Kram, Sofie

HWITA DRÖMMAR sa...

Jättesnygga krukor, jag har stått och hållt i en sån kruka flera gånger men ofta struntat i köp för att jag tycker de är för dyra..men dyker jag på någon med rabatt så slår jag nog till nästa gång..de är verkligen fina! Ha en skön helg! Äntligen helg :) Kram M

Jenny sa...

Hej! Åh vad fina de där krukorna är!!
Har fått presentkort i en butik som säljer sådana, tror att jag ska slå till på antingen en vit eller grön:)

Din spegel blev jättefin vit!

Ha en bra helg,
kram Jenny

Lina sa...

Ja visst är dom jätte fina! Synd bara att det svider så i pluskan om man vill ha ha ha.
/Lina

Jo sa...

Men, stackare!! Jag lider verkligen med dig! :( Snö kan man vara utan nu!
Här är snön borta och jag har faktiskt cyklat till jobbet. Första gången på 5 år! Jag var helt slut när jag kom hit!!
Nu har äntligen isen gått upp på andra sidan, så vi kan ta vår första ruckeltur för denna säsong! Jag är tokspänd på att få se hur/vad som har växt eller överlevt i trädgården och så pysselsugen att jag snart kreverar, så det är hög tid!

Jag tycker att du har en himla fin blandning i din inredning, men vi har nog mkt mer teak-60-tal, så då blir det lite konstig blandning med lantligt vitt. Spetsdukar är nog på fel gräns av det lantliga för min del, även om det kan vara mysigt och fint hos andra!

Emelie sa...

Nej vad trist! Vågar jag säga att det var så varmt att man kan gå ut i baar tröjan här...

Härligt med tårta på jobbet i alla fall, mums! Eftersom jag sitter själv hela dagarna blir det sällan tårta här, kanske skulle pigga upp mig med en bakelse endera dagen?

Man skulle absolut kunna tänka sig en tallrikshylla modell modern och jag behöver ju inte sätta mina blommiga Rörstrandtallrikar i den! tack för tipset, ska presentera det för sambon! Dock krävs det möjligen ett större kök först...

Vit som snö sa...

Jag tillhör också dom som inte direkt drog på smilbanden när rullgardinen åkte upp, snön yrde verkligen. O som sagt, det finns redan så det räcker.
Men gladare blir man när man hittar fina bloggar, som din.
Så vackra krukor! O jag gillar verkligen ditt B. Snyggt!
Kram Cilla

Anne sa...

Jag gissar på alternativ nr 2! :)
Tråkigt med snö igen... nu vill man ju bara ha vår!

Krukorna är så vackra! förstår att du passar på när det är rea på dem och samlar på ditt ett gäng, de är härliga!
Klart murgrönan trivs, jag menar, vem skulle inte trivas och frodas i en sådan kruka :)

Hoppas du får en fin helg!

Speja sa...

Då vågar man ju knappt säga att här strålar solen, citronfjärilar fladdrar och vi springer runt i bara tröjan (och byxor och skor förstås). Ha en fin helg. Söta krukor.

Nettan sa...

Stackare jag lider faktiskt med dig..inte snö nu!!! Inte för å retas då men..har suttit med kaffekoppen i solväggen å varit på promenad å plockat årets första tussilago!
De där krukorna är verkligen underbart fina..vill oxå ha!;-)
Ha en bra helg!
Kram Nettan

Grodmamman sa...

Jag skulle nog bryta ihop fullständigt om det kom mer snö nu!:) Här har vi 10-15 grader och strålande solsken.
I helgen skall jag försöka få till lite vårplanteringar och så ska förrådet röjas ur, det rivs på måndag.
Jätte fina krukor, tur att de är på rea ibland!;)
Kram

Hem och Lycka sa...

Ojdå, snö igen! Jag har en enda sturehof men skulle vilja ha i alla fall en till..

kram

Lilla huset på prärien sa...

De är verkligen helt underbara de där fina krukorna! Och de passar så himla bra där hos dig. Spegeln blev ursnygg i vitt så jag förstår att du känner dig nöjd med det :) Själv måste jag iväg och köpa ny färg imorgon!

Ha en skön helg!

Kram Jenny

Ingrid sa...

Mmmmm...dom är ju hur fina som hels dom krukorna.

Vet inte nåt om någon loppis i Haparanda. Kanske kan man fråga i kundtjänst på IKEA? De måste ju veta...

~Livet i byn

Casa Loda sa...

Oj, oj, snö? Vågar knappt säga att här sitter vi på gränsen mellan Skåne och Halland och har grillat för första gången den här säsongen. Hoppas ni snart får ha det så också!
Fina krukor!
Kram Annika

Unknown sa...

Verkligen snygga krukor och så frodiga murgrönor, det är så himla snyggt med murgrönor men jag förstår mig inte på dem, de torkar eller får ohyra. där har jag inga gröna fingrar inte ;)
Trevlig helg
Kram Maria

Lauras gård sa...

Trist att ni får snö nu när det ska vara vår! Underbart söta krukor! Spegeln blev fin då du målade hela, även om jag föreslog att rosetten skulle vara svart... Ha en underbar helg så håller jag tummarna för sol! Kram Stina

Anonym sa...

Maken svär och jag rycker på axlarna... Vad kan man göra åt vädretsmakter? Inget! Så det är bara att fokusera på något mer positivt när det faller snöflingor direkt på morgonen!
Här har det varit en underbar dag! Jag har njutit och nu ska jag njuta av en snacksskål...om jag hinner innan alla har länsat den!
Ha det gott! kram anna

VITA NYANSER sa...

Vilka snygga krukor! Spegeln blev jättefin helvit!

Ha en skön helg!
Kram l-l

Helena sa...

Ja, vi har också fått mer snö här idag (Umeå) INGE kul!!!!

Underbart fina krukor =)

Ha en fin helg! Kram H

Från koja till slott sa...

Måste verkligen vara tråkigt för er uppe i norr när vädret håller på o skiftar sådär. Här i söder (blekinge) har vi haft kanonväder idag, helt underbart och varmt med sol hela dagen! Man känner sig mycket gladare och får mer energi! Ska hålla tummarna för att våren vill hälsa på er också där uppe! ;)

Ha en underbar helg!
Kramar Pernilla

Myownhome sa...

Usch för snö... Nu vill man ha vår!!! :) Hoppas ni får lite vår nu i helgen i alla fall!

Hm.. Du har nog rätt i det där med lamporna och ljuset, jag hade inte tänkt på det men som du sa så borde ljuset bli rätt skarpt.

Ha det fint!
//Johanna

Stjärnor & Champagne sa...

Krukorna är underbara. Trist att det snöar..Vi har barmark och varmt, hihi.

Kram Anne

Mari sa...

Det är nog bäst att du inte läser mitt inlägg idag då....när du är på krigsstigen för vädrets skull.

Hoppas det är bättre idag för det blir en "fyndrunda" kan jag tro?
Nä, det var IKEA idag eller?

Jättefina krukor, typiskt att det man verkligen faller för nästan alltid ska vara så dyrt.

Lite mönsterfobi har jag fast det nya har oxå mönstrat men inte lika färgilsket. Man måste ju testa lite, man är ju inte sämre än att man kan ändra sej även om det tar tid att vänja sej. Det får ligga i korgen och gotta till sej.

Ha en bra dag!

Helen sa...

Trist med ännu ett bakslag! Eftersom jag bor lite längre söderut så har vi ju toppenväder, ska ge mig ut om en stund och njuta.

Vad fina dina murgrönor är brukar inte alls lyckas med dem, hade dock ett exemplar när jag var student som jag lyckades storligen med, den klarade till och med ett jullov utan vatten.
Ha en härlig helg!

Mrs. b sa...

Jättefina krukor! Jag skulle också behöva uppgradera mina krukor till något finare. Eller nåja det kanske iofs först krävs att man skulle ha krukväxter... mina (inte så snygga) krukor ligger ute i förrådet och bara samlar damm...

Det är inte nu man ska nämna att vi har haft årets skönaste dag här idag och termometern i solen sniffade på 29 grader... det räckte med t-shirt! ;-)