lördag 18 april 2009

Blommande hyacint

Ja, här händer det tyvärr inte så mycket spännande! (förutom alla morden på film då)Jag har faktiskt varken haft inspiration eller ork till att pyssla något denna vecka. Och det känns som om jag blir än sjukare bara därför! Jag brukar alltid annars ha minst en idé som jag går och funderar på, och som gör att jag blir glad, även om man skulle vara upptagen med något tråkigt på jobbet eller sitter på bussen och väntar.

Så nu känns det...tomt. Och jag går och dammtorkar lite, i väntan på.

Annars får jag julkänsla här hemma. Och det beror inte på den snö, som så ovälkommet föll igår. Nej, jag köpte en gul hyacint till påsk, men den har inte behagat slå ut förrän nu. Och hyacinter doftar mer jul än vår, faktiskt. Men vackert är det!


28 kommentarer:

Anonym sa...

Den är vacker, trots att den är lite sen! Att känna hyacintens doft är ju ett tecken på att man är relativt frisk... ;) För känner man den inte så är ju snoken alldeles täppt... typ...
Ha en toppen dag och hoppas att snötäcket som kom igår försvinner idag så att underliggande snö kan börja betas av!
Kram Anna

Ingrid sa...

Jaså, den ärlite sen av sig. Men lika vacker ändå. Såg dem som snittblommor på en blogg och jösses så läckert.

~Livet i byn

Sussi sa...

Dofter är starkt förknippade med tid och plats, dofter på "fel" tid och plats skapar förvirring, :)

Emelie sa...

Hoppas du har lite sällskap ev Herr Fräken i helgen så du slipper vara alldeles själv och ensam!

Du ska se att inspirationen återvänder sanrt! Efter en dörperiod föds tusen nya ideér - jag lovar - och då kommer det bli full fart på dig!!!

Kram Em

Anonym sa...

Trots fel tid och plats är den underbar..
Hopas du piggnar til.
kram kram

MITT VITA HUS sa...

Hur fin som helst! Ha en trevlig helg! Kram M

Lauras gård sa...

Jag älskar hyacinter, men håller med om att de påminner om jul. Men julen gör en ju glad så det kanske kan pigg upp dig i sjukdeppan... Vi är också förkylda och hängiga. Lilltjejen är snorig och kinkig. Vill bara bli buren och jag orkar inte... Nej, nu vill vi också bli friska! Krya på dig! Kram Stina

Vårt hem på landet sa...

Hyacinter förknippar man gärna med jul, men denna ljusgula var ju jättesöt!

Signe 1 sa...

Kanonfiiin:-)! Krya på dig, inget kul att vara sjuk! Må gott, Kram Sofia

Lilla huset på prärien sa...

Nej inte då! Hyacinter är så himla våriga och vackra tycker jag! Superfina som snittblomma också och jag har gärna måååånga på våren :) Det doftar härligt! Förstår inte varför vi svenskar trilskas med att ha den som julblomma!?

Krya på dig!

Kram Jenny

Villa Carl Larsson sa...

Ja jag håller med.. de är väldigt vackra de där hyacinterna. Tyvärr har de lite väl kraftig doft för min smak men jag gillar att titta på dem. På bild är de ju dessutom helt underbara och doftar inget hehe.

Krya på dig fortsättningsvis! Kram Josefin

Anonym sa...

Hoppas du kommer igång snart! Saknar dina pyssel. Krya på dej ordentligt och ta hand om dej.
Kram A-S

Grodmamman sa...

Gillar hyacinter, men tål dem inte!:) Såg några konstgjorda på en blogg i juletid och det kanske vore något till nästa jul!:)
Här är det lite snuvigt, tråkigt.
Krya på dig!
Kram

Lina sa...

Oj här har jag mycket att läsa ikapp:) Hoppas du återfår din inspiration inom kort! Trevlig helg.
/Lina

rosenskära sa...

...nu är jag lite matt, har grävt nya land i trädgården, typiskt mig att ge mig på sånt när jag är ensam en helg! Sista slurken kompott står här bredvid mig, barnen tyckte det var "sådär" fast jag hade i extra socker för deras skull, så jag får offra mig, har levt på kompott idag! Jag kan lugna dig, det är inte egen skörd, även om det nog hade varit fysiskt möjligt här i Skåne, har nämligen inga rabarber för de brer ut sig så mycket och det går ju inte för sig i en pytteträdgård. Däremot har jag ruskat fram en stor zinkhink som jag ska göra hål i och plantera rabarber i till nästa år!

Och lydig är du också, pysslar inte... Nu får du snart krya på dig så vi känner igen dig!

Stor kram/Lena

homebylina sa...

Åh, stackars dig, forfarande sjuk. Ja, jag kan hålla med om att hyacint luktar mer jul, men vad för det? Jag älskar julen... =)krya på dig! Kram Lina

In my house sa...

Hej. Jag fattar noll och ingenting!!! vilket fönster??? vårat sovrums fönster ut???
Det har alltid suttit där... Och väggen bakom tv,n har alltid varit där, för på andra sidan väggen är en Toa!!!!

Skönt att du ä bättre!!!

Vårt hem på landet sa...

Enkelt ja :) Fast man upptäcker alltid mer som behöver målas när man väl börjar. Alla våra dörrkarmar är bruna utom 2,5... Men jag har bestämt att jag ska försöka hinna med detta i vår. Likaså alla bruna fönster. Så jag har iaf lite o göra!

Madeleine Berglund sa...

Hej! Här har du en till som inte känner inspiration. Jag brukar, liksom du alltid gå runt med en idé, fast det är inte alltid jag tar tag i det med en gång. Men nu har jag tre projekt i huvudet. Morden i midsomer har jag aldrig sett men känner mig väldigt nyfiken på den populära serien. Miljöerna ska jag ju vara så vackra och härliga sägs det. Pärlisar är för underbara, jag ska prova att plantera ut. Hyacinter är helt fantastiska, till och med vita pärlhyacinter doftar ljuvligt och det blir man himla glad av. Hoppas du kryar på dig. Själv ska jag äta choklad och gå in på min fjärde bok denna vecka. Oj vad man hinner läsa när tv:n är avstängd, man blir lite smått manisk men bildad. Kram Madeleine

Helen sa...

Vilken tur att du kan titta på dina mord, min kollega brukar säga att ett litet mord lättar upp! Hon lyssnar på ljudböcker när hon promenerar.

Majas skafferi sa...

Hej! Jag lider med dig när jag läser meningen om snön,"..som så ovälkommet föll igår"! Fy för snö! Ni norrlänningar måste vara ett tåligt släkte! Inte undra på att inspirationen tryter lite ibland..
Men ett tu tre är den där igen!

MrsH sa...

Hej!

Vilka fina bilder du har tagit...

Mvh/ Mrs H

http://nenaas.blogspot.com/

Milla sa...

Jättefin är den! Letade till påsk efter gul hyacint men hittade ingen... Får njuta av den på bild istället! Kram Milla

VITA NYANSER sa...

Ser att jag har missat många fina inlägg här! Vad snyggt det blev med skylten av lera kring krukan. Funderar på att göra såna skyltar.

Krya på dig!
Kram l-l

Från koja till slott sa...

Jag hittade för ett tag sen blommande, blåa hyacinter i vår trädgård, superfina!! Blev lite förvånad, men det är så kul att upptäcka vad vår nya trädgård har i sina gömmor!!

Kramar Pernilla

Monkan sa...

Ah, Frökens favoritblomma :-) Men stackare!!! Sjuk, igen?! Eller är det så att Ni simulerar... för att få ligga hemma och frossa i mord ;-) Nä, det tror jag ju inte, stackare.

Vita korgarna var jättefina, snyggt och praktiskt till förvaring. Och så detta vackra textande! Efter tidigare efterfrågan om kalligrafipenna/reservoarpenna, jag har nog inte riktigt fattat vad det ska vara för sort men kanske det kan finnas på Kreatima? Jag vara där idag och såg att de hade gammeldags hederliga reservoarpennor och nu på webben såg jag nåt som heter "Kalligrafipenna Automatic Pen" som i alla fall inte är nån filtspets. Mitt besök på Kreatima var avsett för att kika på papper men så hade de en liten realåda vid kassan, med halva priset på lite cernitlera minsann :-) Vi får se om jag kan lyckas göra nånting...

Jo det är ju helt klart lättare för mig att kolla in butiker som ligger inne i stan... Rusta och sånt där känns ju helt oåtkomligt när man inte har bil. Men Ö&B och Mio har faktiskt haft vänligheten att öppna här, "mitt i smeten". Jag vet inte om mitt lilla träd (eller två har jag faktiskt) kallas paradisträd på svenska kanske? Det enda namn jag känner till är Myrsine Cape myrtle.

I torsdags blev det ett 15-minutersbesök på IKEA :-) Precis lagom till mina planerade inköp, en minibyrå (Mackis blev det, som ska fixas till på nåt sätt), tre burkar lingonsylt, och... godissnören :-)) Däremot ingen Forså, för den var större än jag tänkt mig så den måste jag fundera vidare på lite.

Mari sa...

Vilken gullig färg, blekgult det gillar jag faktiskt, är inte mycker för knallgult men det har ändå hamnat i trädgården.

Lite mord är kan ju vara spännande nog, om det bara på låtsas.

Klart jag delar med av vädret det gjorde jag ju häromveckan oxå ingen snål smålänning här inte.

Krya på sej nu!

Nettan sa...

Ja man förknippar ju hyacinten med julen trots att det är en vårblomma! Har fullt ut i trädgården som blommar för fullt!
Hoppas du känner dig bättre idag å pyssel lusten kommer tillbaks!!
Kramkram Nettan