fredag 24 april 2009

Böcker

Herr Fräken och jag har en del olika åsikter om vissa saker. Till exempel kring matematik och hur många musikinstrument som det är rimligt att man äger. Men där vi skiljer oss åt mest är huruvida man kan färgsortera böcker eller inte.
Självklart färg- och storlekssorterar jag böckerna! Blir mycket lugnare för ögat så. Och det är ju inga problem att hitta en särskild bok, man kommer ju ihåg vilken färg den har. Man kan säga att herr Fräken har en annan åsikt i ämnet....





I korgarna ovanpå kan man snabbt lägga undan saker. Och snabbt glömma bort vad man lade där...

För övrigt gjorde jag ett till möbelfynd på loppis igår! Ett gammalt bord för 15 kr! Det är dock i en väldigt turkos färg just nu, så det ska ändras. Jag hoppas på värmepistolens hjälp i det fallet. Var jag ska ha bordet? Hmmmm...

33 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Du är flitig besökare på loppsi märker jag :) Vad härligt att ha böckerna efter färg :) Det skapar ju faktiskt harmoni.
Hoppas du får en fin fredag, kram

Vårt hem på landet sa...

Jag kan tycka att det är snyggt att ha böckerna i färgordning, men praktiskt? Jag älskar böcker men vill gärna ha de i "ordning" dvs författare för författare... Tex så står alla mina Patricia Cornwell böcker bredvid varandra, precis som Henning Mankell. Det blir ett ordnat kaos på något sätt. Men jag håller med om att din bokhylla ser snyggare ut! ;)

VITA NYANSER sa...

Jag håller helt med om färgsorteringen, jag är precis likadan. Åh, det är så fint med inredningsböcker, kanske man ska ställa fram dem igen.

Kram l-l

Gotlandsliv sa...

Håller helt med dig i bokfrågan! :)

Anonym sa...

De enda böckerna som får synas hemma hos mej är fina inredningsböcker. De andra får stå i mitt omgjorda Billy-skåp med tyg för. Det blir lite för rörigt för min smak annars.
Självklart färgsorterar jag de böcker som står framme!
Kram A-S

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hi Hi! Jag har haft mina böcker färgsoterade, men nu står de i bokstavsordning igen...bakom ett draperi... Hintade lite på skämt till mannen att jag tyckte vi skulle färgsortera CD-skivorna. Han höll inte med! ;-)

Hoppas du får en fin helg. Ska bli roligt att få se bordet sen. Må gott!

Anonym sa...

Snyggt i bokhyllan, japp det är det!
Va har du en Herr fräken som låter dig släpa hem så mycket loppisfynd?? Inte alls svundsjuk...bara mycket ;)
Själv har jag en som himlar med ögonen och förstår inte alls var charmen är i alla mina fynd =)

Villa Carl Larsson sa...

Ja jag håller med att det är skönare att jobba än att plugga. Det finns för och nackdelar med allt men efter jobbet är man verkligen ledig. Efter skolan är man aldrig ledig och har nog aldrig känt mig så stressad i hela mitt liv. Just därför ska det bli skönt att det snart är över och man äntligen får börja jobba med det man är utbildad till. Det är ju liksom det som är målet. Skolan och de vänner man har fått på köpet har varit helt fantastiskt men annars är jag mer praktisk än teoretisk så nu vill jag ut och vara kreativ hihi.

Snyggt i bokhyllan och sjyssta pengar för bordet. Antar att det kommer bli supersnyggt med vit färg.

Kram och trevlig helg.

Lina sa...

Oj va du fyndar! Kul.
Kanske borde man sortera, vi har ett enda huller om buller i våra hyllor. Kan hända att böcker av samma författare står bredvid varandra. Eller jo föresten, lite kategoriseringar har vi också, barnböcker, romaner, kurslitteratur...
Ha en bra dag!
/Lina

Hannis sa...

Turkos??Är den fin?
Det kan bli ruggigt snyggt att bara ytslipa och sen måla vitt över och slipa igen...
Också gick jag igång igen=))

Klart att man måste färgsortera!!
Du har min fulla förståelse!!!

Må Gott sa...

Håller med om att det är snyggt att färg- och storlekssortera böckerna sådär! Och så korgarna - me lajkilajki korgar! Precis som du säger - jättebra att lägga undan saker som man sen glömmer. Det är såååå skönt att glömma bort vissa grejer! :-D

Så du lyckades undkomma ännu en botlapp när du tog med dig bordet hem? Tycker jag var riktigt laglydigt av dig. Ska bli kul att se vad du gör med bordet. För du visar väl?!

Jag gillar också plankan som den är, men den får isåfall flytta på sig för där på hyllan kan den ju inte bara stå liksom. Har funderat på knoppbräda, men vi får se. Kanske möter den sitt öde till helgen...

Fridens liljor!
Kram Anette

Emelie sa...

Tänkte väl det - nu hade du hunnit gjort ett inlägg...*ler* var in här tidigare imorse, men då var jag för snabb. Självklart minns man vilken färg en bok har! Eller?
Min käre make skulle nog inte heller gå iland med att hitta bok efter färg...
Vi får ta det lite lugnt med herrarna*ler*. Om vi bara visar dem var deras saker fått för ny plats så brukar det gå ganska bra, annars får man hjälpa till lite.
Hi hi
Hopppas du får en skön fredag! Vi ska till vänner och fika och grilla i eftermiddag ska bli sååå härligt - de bor i hus - vi kommer få sitta ute i, ja näst intill sommarvärme verkar det som. Härligt!
Kram Kram

Speja sa...

Vilken ordning du har! Jättefint. Om du kom hem till oss skulle du nog svimma, vi har tryckt in böcker huller om buller, horisontalt och vertikalt, i vår bokhylla. Det måste vi göra något åt - hittar ingenting.

MITT VITA HUS sa...

Japp så gör jag med, barnen har nog tyvärr itne förstått att det ska vara så gällande deras böcker med, trots mammans ihärdiga försök;) Ha en fin helg Kram M

Jo sa...

Jag är kluven där. Samtidigt som jag tycker att det är snyggt med böcker i färgsortering, tycker jag att det är fruktansvärt opraktiskt. Och inte kan man väl ställa facklitteratur bredvid skönlitteratur och "Coffeetable-böcker"? Hmmmm, svårt det där. Jag kör med genre och storlek, det får funka så! :) Jag har alltså på TOK för många böcker och vägrar slänga en enda av dem. Det ska bli ett bibliotek ngn gång när det blir ett hus, men det är ju om ett tag, det.

Mia sa...

Haha vad roligt! Jag är splittrad i den här frågan. Ja, intrycket blir lugnare om man koordinerar men vill man alltid ha det lugnt? Det kanske blir sömnigt? Det kanske är mer energi i kaoset?
Ja, jag vet helt enkelt inte...

Härlig Helg
Kram Mia

Madeleine Berglund sa...

Ett bord för 15 kronor, jösses, vilket fynd! Vart man ska ställa bordet blir en senare fråga. Just nu får du leva i lyckoruset att du köpt ett fint bort på loppis för en billig peng. Jaså, du är på jakt efter en snirklig stol du.. Jag har så mycket stolar hemma. Min N blir galen. Jag har till och med ett stollager hemma hos min mamma, haha.. I helgen ska jag renovera min stol på allvar. Tack, vad glad jag blir att du gillar mina spetsgardiner. =) Kram Madeleine

Lauras gård sa...

Vad du fyndar! Det ska bli kul att se bordet sedan. Böckerna ser fina ut där de står sorterade efter färger. Kram Stina

Milla sa...

Du är duktig på att hitta fynd! Jättesnyggt att färgordna böckerna i bokhyllan, blir mer rogivande för ögat! Kram Milla

Hem och Lycka sa...

Hihi, här färgordnas också böckerna! Maken läser så sällan så han knotar inte ;-)

Ska bli skoj att se ditt fyndade bord.

kram

homebylina sa...

Ja...jag vill gärna ha böcker men jag vill inte att de ska synas alls =)Men håller med dig att ska man ha dom framme så är det snyggast att ha dem i färg- och storleksordning. Ha det gott! Kram Lina

Rester till middag sa...

Jag färgsorterar också böcker.
Jag har diskuterat det i bland med vänner som blir helt ifrån sig. Kallar det styggelse till och med.
De tycker att man ska sortera efter författare.
Jag är väl inget bibliotek brukar jag svara.
Jag hittar mina favoriter ändå.

Ingrid sa...

Hoppas du fick dig någon packe jordgubbar ;0)

Ha-ha stackars Herr Fräken...fniss!

~Livet i byn

Grodmamman sa...

Här färgsorteras inte böckerna och jag skulle nog få samma reaktion av min sambo som du får av herr Fräken!:) Han vill ha sina böcker i den ordning de är i serien, han köper oftast alla böcker av en författare!:)
Kram

Lotta sa...

Hej!
Har kikat in till dig då och då, sett att du gjort mycket fina fynd.

Att ha sina böcker färgsorterade i hyllan ser renare och snyggare ut.

Ha en bra helg.
Mvh Lotta!

Unknown sa...

Hej, jag är som du, men kompromissar lite. De böcker som är framme färgsorteras de andra står i bokskåp, lugnare för både ögat och husfriden ;)
Trevlig helg
Kram Maria

Marits vita skrin sa...

Skönt att höra att det finns fler karlar som har lite åsikter om ens tokiga inrednings ideer.

Min tex, tycker att min tyllampa är alldeles för prinssesig och tjejig för att sättas upp i "hans" sovrum.

Ha ha, undrar vem som kommer att vinna striden...

Kram kram

Anonym sa...

Den sorteringen har jag missat! Ska nog testa det på min hylla...
Ha en toppen fin kväll! kram anna

Stjärnor & Champagne sa...

Nej då, du framkallar ingen pysselpanik hos mig hihi, jo lite då. Smart att sortera böckerna i färgskalla. Som du säger, ett lugn. Spännande med ett bord för 15 kr!!!!!!!

Stor kram Anne

Mari sa...

Hade jag ägt böcker hade nog gått på din linje....

Du funderar inte som jag på att köpa en herrgård för att få rum med allt man släpar hem, men det är så förbaskat svårt att låga bli ju.

Ha en härlig helg!!

Helen sa...

Jag hade mina böcker i storleksordning förr men har böjt mig för maken som har dem i författarordning (han har helt klart mest böcker av oss två!)

Emelie sa...

Jag håller med, böcker i färgskala är grejen ;)

Du, nästa gång du ska till Malmö så hör av dig. Jag lovar att sätta ihop en lista på både frukost, lunch och middagsställen som du absolut INTE kommer att bli besviken på! Jag hade otur de här gångerna men malmö vimlar av finfina ställen :)

Kram

ANNAANNA sa...

Jag ämnes och storlekssorterar mina. Jag tycker att det är uuuursnyggt med färgsortering men det sitter hårt inne att göra en sån sak hos mej... Nu står de ju så att de "hör ihop"... men kanske... jo, någon gång ska jag prova fast det blir nog lite knepigt för mej att hitta rätt bok ett tag då...