tisdag 21 april 2009

Fem kronor

Tänka sig vad man ändå kan få för en femma!

Nu tycker väl inte alla att dessa saker är att betrakta som fynd, men jag gillar dem skarpt! En söt lampett, stämplad Svenskt tenn, som ska sättas upp på en passande plats fyndades i förra veckan. Igår hittade jag en metallskål för också en femma. Jag kan dock inte påstå att den guldfärgade botten direkt tilltalar mig, och jag funderar på någon form av färgbehandling. Om ingen har någon tips på hur man kan få bort guldet? Fiffiga tips som inte involverar dyra verktygsinköp välkomnas!


41 kommentarer:

rosenskära sa...

De är ursöta båda två, precis som de är, vilka fynd! Älskar kanten på skålen. Tycker inte att det gör något med mässingen i botten eftersom det inte är någon skarp kant!

Kram/L

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

En så fin lampett - verkligen ett fynd!

Är skålen missfärgad, eller är det målat? Stålull kanske kan göra arbetet, med mycket vatten repar det inte så mycket. Silver kan man putsa med tandkräm....kanske det kan hjälpa?

Må gott!

Nettan sa...

Jo det kallar jag fynd! Jättefin lampett!! Fått en massa tips hos mig hur man renör silver..så om det är det ska du nog lyckas få den fin, tandkräm, eller folie, varmt vatten och salt i diskhon! Kanske värt att testa??
Kram Nettan

Annika sa...

Vilken fin lampett! Lycka att hitta en sådan. Nog är det ett fynd, alltid! :)

Unknown sa...

Hej

Jag tycker att de är fina som de är.
Men man ska ju göra det som passar sig själv.
HA en underbar dag.
Kram

Vikeskärs hem och vardag sa...

Vilket fynd :) Lampetten var jättefin. Hm, prova Gulfynds silverputs. Är skålen i nysilver? Eller är det guldiga slitage?
kram

Aratorps Lena sa...

Vilka fina fynd! Eftersom jag är ganska smidig av mig så är mitt tips med skålen: ställ den högt. Jag tycker den är jättecharmig som den är! Kramis!

Hemma hos Lorei sa...

Det ser ju ut som om mässingen i botten är framslitet under silverlegieringen... jag tycker iof att det slitna är snyggt. ;) Det ser mer äkta ut då.
Men om du absolut vill ha den helsilver skulle jag köpa silverspray på Biltema för en femtiolapp och spraymåla den. Fast då kommer den ju inte att se så gammal och äkta ut längre. Men det är ett billigt tips ialla fall.

För jag tvivlar på att du kan putsa den silvrig igen om den nu är nersliten.

Annars var det riktigt vackra fynd du gjort!

// Linda

chokladblomma sa...

Jättefina FYND!!! Verkligen!
Har tyvärr ingen aning om hur du ska få bort färgen..
Ha en bra dag!
Kram

Må Gott sa...

Hejsan!

Skönt att du blivit frisk nu igen och att det är full rulle. Kreativ och produktiv som bara den och till råga på allt lyckats med fyndförvärv. :-D

Jättefina saker, men jag har ingen aning om hur du ska få bort det guldiga från skålen. Kanske synd att spreja, annars är ju det ett alternativ. Berätta hur du löste det och hur det blev. :-)

Ha en fin dag och ta det liiiiite lugnt såhär efter långförkylningen!
Kram Anette

Emelie sa...

Min mor fyndade liknande lampetter för en tid sedan - hon älskar sina.
Skålarna är så söta? Vad kan de vara gjorda av? Står det något på baksidan?

Em

Emma sa...

Jätte fina fynd! Jag måste börja springa mer på loppis! Vårtider är ju loppistider!

Kram

Lina sa...

Oj jag har ingen aning... Putsa kanske, svårt när man inte riktigt ser hur ytan ser ut. Men är det inte lite fint?
/Lina

VITA NYANSER sa...

Vilka roliga fynd för en femma, det är superkul med loppis när man kan fynda sådär.

Ha det bra!
Kram L-L

Mjuka sa...

Superfina fynd som vanligt vännen!! Ha en mysig dag
kram Malin

Anne sa...

Vilka FYND!
En femma styck, helt otroligt.

Jag tycker inte guldet i botten gör någonting - men för att få bort det kan man väl prova med bakpulver.
Sätt i korken i botten på diskhon, lägg aluminiumfolie i hela botten, lägg i skålen, slå på kokande vatten och en hel burk bakpulver, kan fungera (eller inte)=)

Marits vita skrin sa...

Jisses kvinna, vad många inlägg jag har missat här då...

Du kan fynda du.

Nu ska jag läsa ikapp mig.

Många kramar
Marit

Rosenvit sa...

Visst är det FYND! Lampetten hade jag nog kunnat ge en femtiolapp för.

Må väl i våren
Anna

Speja sa...

Har inget tips men måste säga att jag tycker att skålarnas form är fin. Du kan hitta grejer du:)

Mia sa...

För en femma var det ju världens fynd! Lampetten gillar jag, skulle funka hemma hos mig med.

Ja det vankas intervju och eftersom jag haft samma sommarjobb i fyra år är det nu länge sen jag hade en intervju. Nervös! Dessutom är det här jobbet lite för bra för mig egentligen men jag gick ju vidare till intervjun, så försöka ska jag iaf.

Kram

rustik charm sa...

Vilka fynd, jättefina:)Ha en bra dag.
Kram Kristina

Made in Persbo...Carina sa...

Hej svejs!

Tack för kommentaren hos mig. Roligt att du tycker om vår matplats i köket!
Men ååå vilken söt skål. Dessvärre är det nog så att den gula mässingsfärgen är själva grundstommen i skålen som tittar fram där silverplätteringen är bortsliten pga flitig användning. Man undrar ju vad de haft i den eftersom den är så sliten :)
Skulle du ledsna på den kan du höra av dig till mig så köper jag den av dig :)

Ha det gott!
Kram, Carina

Emelie sa...

Åh loppissväng - jag följer med!

Kommer du ihåg att jag sydde en soffkudde i samma tyg för en tid sen...du får bläddra och se efter eller du kanske kommer ihåg::?!

Blir det några bilder på dina kuddar?

Jag ångrar också att jag inte köpte mer tyg - men jag gissar att jag inte har riktigt lika långt som du *ler*. Tyvärr så har vi dock inga bil just nu, haf faktiskt inte haft det sen i februari, men det går bra ändå. När suget efter IKEA och liknande blir för stort så brukar jag och svärmor ta en sväng - alltid lika uppskattat.

Kram

Helenas Hem -Om livet på landet sa...

DET kan man kalla fynd! Åh va roligt att fynda! :-)

Jadu, gubben som bodde här innan oss var nog lite märklig av sej om man säger så. En gammal bonde. Aldrig haft nån fru...du kan ju tänka dej hur städat och fint det var i huset *not*. Det luktade godare i ladugården kan jag tala om! *ih* :-)

Ha det bra!
Kram
/Helena

Rester till middag sa...

Jättefin lampett. Så enkel och lättplacerad.
Vad du ska göra med skålen vet jag inte. Lägg något färgglatt i kanske....

Vitt och Blått sa...

Vilka fynd du har gjort! Lampetten tycket jag var jättefin verkligen! Tavlan i förra inlägget var också fin, smart idé med tapet på tavla. Ha en bra kväll - kram E

IKT i min vardag sa...

Vilken söt lampett, verkar ju vara ett väldigt bra fynd om det står svenskt tenn på också. Tyvärr kan du inte göra mycket åt botten på skålen då den är det som finns under silverytan som kommit fram, det enda är att silverspraya den eller ha den som den är. Det har nog legat något med syra i skålen tidigare som nött så på legeringen. eller så har de kanske rengjort med stålull ;)
Håller med ovanstående att den är charmig som den är också.


Kram

homebylina sa...

Vilka fynd du gör...fin lampett! Jag gjorde ett "fynd" i källaren, hittade både en sockerlåda och en margarinlåda som vi ärvt men som hamnat i källaren. Nu ska de få komma fram och troligtvis blir någon av dem vit =)kram Lina

axelina sa...

Det var ju jättebra fynd! Fina! Visst känner man sig så nöjd när man fyndat:)

Mrs. b sa...

Vilka fynd! Du är ju en riktig fynddrottning!
Jag tyckte skålen var fin som den är. Har tyvärr inga tips på hur du skulle kunna förändra den åt det silvriga hållet på ett bra sätt.

MrsH sa...

Hej!

Fin blogg du har...så många fina bilder :o)

Titta gärna in på min nya blogg, just nu pågår en tävling.

Mvh/ H

Ingrid sa...

Vad fina fynd, de ser ut som om de är nya fast de är gamla. Eller du kanske förstår hur jag menar? De ser ut att vara i stilen som är så inne just nu.

~Livet i byn

Stjärnor & Champagne sa...

Hm har tyvärr inga råd om det, det är ju du som skall stå för idéerna, hihi...Lampetten är ju jättefin. Ja hellre cerenitlera är eländet i munnen.

Kram anne

Helena sa...

Jag har två liknande lampetter i hallen, gillar dom jättemycket!
Stolen jag visade på bloggen ska också målas, den är inte alls fin i träet. De stolar jag köper är billiga fynd som inte alls är bevarade utan man kan glatt måla och fixa.
Ha det gott/ Helena

♥ cloudberrie ♥ sa...

Vilka fynd! Du har "näsa" för det där.

Kram från Eva

Helen sa...

Håller med alla andra att visst är det fina fynd du gjort. Vidhåller fortfarande att du borde hålla loppisskola med oss andra.

Anonym sa...

Snacka om fynd!
Hoppas att du känner dig lika kry som du verkar nu!
Ha det gott! kram Anna

Pysselpralinen sa...

Hej Fröken!
Man får faktiskt skämmas lite när man inte varit här och skrivit en liten hälsning på etthundratjugosju år. Och du kunde ju faktiskt ha behövt lite peppning när du tampades med elaka sjukdomen. Hoppas att du känner dig bättre nu. Det är himla tröttsamt att liksom aldrig hinna bli riktigt frisk innan man åker på något skräp igen!

Men pysslat har du gjort ändå minsann. Fin tapettavla. Det påminner mig om de dubbla uppsättningar tapetprover jag har inne i garderoben som jag fick gratis när Målarbutiken strulade till beställningen. Tyvärr är det inte någon som var precis så som jag hade tänkt mig. Så därför står de bara där inne i väntan på bättre tider. Som tur är har jag ju snart några procent i en tvåa så då hoppa jag kunna gå loss! :-) Hyresgästen av tvåan har ju hummat lite om att det verkar som att det är jag som ska hyra den och att han mest blir gäst, men jag menar herregud, det är ju jag som prennar på inredningstidningarna och läder inredningsbloggarna! Kliv tillbaks man!

Några trevliga tygköp på sistone? jag har mest klippt med min nya tygsax genom tyg som känns som smör mellan de vassa bladen/eggen/what ever nu en sax har! Njutbart, absolut! :-)

Tidsmästarinnan sa...

Nä nu blev jag loppis-sugen här! Vilka fynd du gjort!

Ha det så gott, nu ska jag kika lite mer här inne och läsa ikapp!
En stor varm kram!
Susanne

Mari sa...

Wow vilka fynd, speciellt lampetten föll jag för direkt. Grannen var på en runda igår men jag följde inte med. Har inte en aning om hur man får bort sånt, kaustiksoda kanske ;-) då försvinner väl hela skålen antar jag. Du kommer säkert på nåt.

Ha en bra dag!

Lyktor och Tyg sa...

Du ska få ett enkelt tips om skålen, lägg något i det. Nä det var för enkelt, jag tror du kan gnugga med svinto, det borde gå.
Kram Kristina