lördag 11 april 2009

Hjärtans fröjd

Nämen.

Vad deppigt mitt inlägg nedan nu kändes!
Det är INTE så att jag sitter i ett hörn och gråter under en blöt och kall filt hela påskhelgen. Herregud, jag får ju pyssla obehindrat i fyra dagar! Jag är jublande glad! Dock blir det inte så mycket släktståhej.

Herr Fräken har lite hängbjörkskontakter - så i förrgår kapades det kvistar för fullt, så här kommer nu mitt påskpynt. Jag fick ihop två riktigt stiliga kransar i form av hjärtan, och så ett hängade påskris. Ser jättemysigt ut! Kransarna kommer att få sitta uppe ett bra tag efter påsk.





På fotona syns också hur grått som det tyvärr är ute nu, och har varit hela helgen hittills...

28 kommentarer:

Bokmalen sa...

Vad snyggt!! Vi har heller inga familjemiddagar denna påsken så det blir en del fix å att bara vara. Jag bakar oxå en del för att sambon fyller år så vi sak fira honom på måndag. Jag tycker det är så kul att det finns en anledning till att baka. ;)
Ha en fin fortsatt helg!!
Kramen, Maria

Mrs. b sa...

Jättefint pysslat!
Vi är själva hemma i år, och det är också rätt skönt! Här blir det mest utefix, idag har sommardäcken på bil nr2 åkt på, och första bilen har blivit tvättad (det var verkligen på tiden efter vinterns smuts).

kardemumma sa...

Vad snyggt du gör!
Det är alltid lika skoj att titta in hos dig.
Kramar C

Lauras gård sa...

Vad vackert du har gjort av riset. Du kan då konsten att skapa av allt! Man behöver ju inte ha stor familj för att få en mysig påsk. Min man har STOR familj med sju syskon, men vi sa att det var så skönt den här påsken att inte fira så mycket med släkten utan mest vara hemma. Lagom är bäst! Kram Stina

Engelska Villan sa...

Det är verkligen så vackert med hjärtkransar gjorda av hängbjörk. Vilken tur att Herr Fräken har såna kontakter... *fniss*

Kram Anna

Grodmamman sa...

Ska också försöka mig på sådana kransar efter påsken. Har lyckats få med lite hängbjörk i påskriset!:)
Förstod allt att du hade det ganska bra ändå, även utan släktkalas på påsken!:) Här har vi grillat med grannarna nu ikväll!
Kram

Helena sa...

Men åh så fiina! DET vill jag också testa =)
Ha en mysig kväll! Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Usch jag vill att du också skall få vår. Vilket fint hjärta. Ha nu en härlig fortsatt påsk och fortsätt och röj igen, fniss......

Stora kramen Anne

Ingrid sa...

Visst är det lite småtrist med vädret, man undrar ju vart värmen och solen som skulle komma tog vägen?

Vad fint med kransen, hängbjörkar är ju fina också om sommaren i full skrud.

~Livet i byn

Smultronlycka sa...

Hej!De där hjärtanen var helt underbara!Vad duktig du har varit.Jag har varit på jakt efter hängbjörk jag å.Finns de bara odlade i tomter och parker?Man kan väl inte springa på en i skogen va :)Jag gjorde ett större hjärta som jag har på väggen för ett tag sen.Det var vanlig björk.De har lite stela grenar.Du undrade om kistan på min blogg.Om det är en kista eller ett bord.Det är en slags kista :) Den är så fin.Är från en linne fabrik.Vi fick den av min sambos mormor och morfar.Vilken lycka!!Om du kollar i mitt arkiv,2008 december så har jag några bilder på den.Under rubriken trälådor.Angående traditioner så måste jag säga att jag är dålig på att engagera mig i maten som hör till traditioner.Pyntar gärna men åker helst bort och äter så jag slipper laga maten:) Ha det gott!Kram Anna

A home far away sa...

Hoppas att påskhelgen varit underbar med god mat och fint väder!

Kram Gunilla i Singapore

Vårt hem på landet sa...

Superfina hjärtan! Jättemysigt :)

Vi hade riktig sommarvärme igår, det var helt underbart! Förra påsken var ju ganska tidig o då hade vi oxå snö, men nu kunde man vara ute i kortärmathela dagen. Vi stängde tom av värmen i huset igår- lite överilat för idag är det iskallt på nedervåningen :)

Ha en bra dag!
(Synd på spaljeerna förrsten, hade varit kul att se hur du hade piffat dem)

Karin sa...

Vackert hjärta!

StrandviksVillan sa...

Tittar in för att önska dig en härlig fortsättning på påskhelgen!

Snyggt! Såna hjärtan gjorde jag också förra året, borde absolut göra nya i år.

Kristin sa...

Hej du! SÅÅÅÅ FINA HJÄRTAN!!! Kul att du äntligen fick dina hängbjörkskvistar. Får nog ut och göra några hjärtan jag med, min man har nämligen röjt i hästarnas björkhage så det gäller att passa på och få fint ris...

Kram och ha en bra påsk, oavsett väder... här är det också kallare och lite molnigt.

/K

Livet är Underbart sa...

Önskar god fortsättning! Kram Jenny

Pysselprinsessan sa...

Oj vilka fina kransar! Nu vet jag vad jag skall göra av mitt påskris på tisdag! En krans såklart! Perfekt återvinning! :) Sen har jag ju ett påskris utanför dörren också! Så det kanske räcker med två. Jag har inga hängbjörkskontakter, men här i dalen finns det många öde ställen man kan "beskära" björkar på! :) Så det kanske blir fler altster! tack för inspirationen!

Ser spännande ut med spaljén! Skulle gärna ha en sådan på den kommande terassen! Får se hur mycket piffande det blir på den, men... Ja, skulle jag få ta med mig hela källaren till Norge skulle det finnas terass-piff-resurser så det skulle räcka och bli över. Men allt vi drar hit ska ju hem någon gång oxå! :) Sambon är lite rädd att vi måste köra hem med en lastbil tror jag! ;D

Vi har förresten fått erbjudande om förlängning på viket till aug 2010. Men det känns inte helt aktuellt! Vi trivs, men inte sååå bra! Haha! Jag börjar redan sakna mina saker. Tänk att jag var en sådan material girl! Ja, jag hade ju mina misstankar sen tidigare! ;P

Ang ditt förra inlägg så är ju högtiderna ett sådant tillfälle då man påminns om man inte tillhör kategorin kärnfamilj. Jag håller med: annorlunda är oxå bra! Hurra för det! :D Ha en fortsatt glad pysselpåsk!

Kramar

Emelie sa...

Förlåt söta fröken, såklart jag kommenterade fel (vet inte om du sett min nya kommentar. Jag tog bort den gamla och skrev en ny). Den biten av kommentaren var helt fel. Jag läste ditt och Jennys (Lilla huset på prärien) inlägg efter varandra och på något vis blandade jag in barn i din kommentar och blev väldigt förvånad eftersom jag tycker mig minnas att du inte har några barn. Ja, som sagt förlåt igen, men ibland är man för snabb och för förvirrad.

Tack för att du delade med dig av dina tankar och minnen kring hur det var att vara nyutexaminerad. Du anar inte hur mycket det betyder att höra att andra varit i precis samma situation och känt samma otillräcklighet, för även om man vet att det är så, så pratar man ju inte så ofta om det. Det är klart att man ju klarar det på ett eller annat sätt, man har ju inget val :) Men för mig handlar det mycket om tt få veta att alla känner så någon gång.

Hoppas att du hade en fin alternativ påskhelg i alla fall. Jag har också haft ett minifirande med bara sambon och hans mamma på landet. Det är skönt att få göra precis som man vill, kan och känner för tycker jag.

MITT VITA HUS sa...

Tjusigt=) Kram M

Inspiration i vitt sa...

Ditt hjärta är så vackert och det är alltid dina bilder. Din påsk gillade jag, härligt att röja och pyssla. Kram på dig/Ingela.

Anne sa...

Åh vad snygga hjärtan av hängbjörksris! viken kanonidé!
(jag har ca 12 björkar på tomten)

Vi firar heller inte traditionell påsk... dte har varit jag, T och vovven stökandes hemma och njutit av varandras sällskap och fitn väder.

Det är härligt bara att vara ledig!

Mari sa...

Trodde jag inte att du gjorde heller ;-) du har ju massor av pyssel på G.
Underbart hjärta och härligt hängande björk så gott att du fick tag i lite till slut.

Så det ser ut utanför ditt fönster....hoppas ni haft bättre väder idag....här är det kanon men det vågar jag väl knappt nämna längre...

Ha det så gott!

HWITA DRÖMMAR sa...

Va fint det blev med kransar av hjärtan, precis min smak av pynt! Enkelt och stilrent.

Fördelen med ert väder som jag förstod inte varit superduper är att man kan ju vara inne och pyssla med gott samvete!! Själv lär jag mig aldrig utan när vårsolen dyker upp så blir man alldelles till sig och tänker inte på att smörja in sig med solkräm.. Med den följden att man ser ut som en kräfta, som har bränt halva näsan...men klaga ska man inte göra. Det har varit fantastiskt väder och jag hoppas det blir sol hos er snart också!

Jag har hållt mig i skuggan idag och faktiskt grundmålat några köksluckor. Köksrenovering på G, fast inte mitt kök.. Ha nu en skön kväll! Kram M

Liljas Corner sa...

Hängbjörkskontakter e bra att ha. Här för nån helg sen hälsade vi på hos vänner som hade huggit ner flera - gissa vem som stod och rev av kvistar?! ;)

Ha en bra fortsatt ledig påskhelg!

Vit som snö sa...

Vad fint du gjort av hängbjörkskvistarna! Behöver ju verkligen inte plockas ner i första taget!
Här har du en till som struntat helt i påsken i år. Familjen bortrest o jag har jobbat o gjort total makeover av lilltoan.
Skönt att inte styras helt av traditioner, bara man har kul!
Kram Cilla

Malin sa...

Några hängbjörkskontakter sitter jag inte inne med.. däremot ett par snälla snickare som fixar trall i morgon finns till hands. Det går ju också bra.

Äntligen verkar det vara vår och nu har jag så mkt energi att bloggandet verkar nästan upphört helt. Så tokigt!
Fler brädor ska göras och en till hallen är faktiskt klurigare än jag trodde. Men först ska balkongen fixas och i morgon börjar etapp 1.

Emelie sa...

Nej, det r vl det bästa om man faktiskt får vlja hur man vill tillbringa ledig tid och inte är bunden till traditioner som man kanksek inte änns tycker om...

Pallarna är köpta - i butiken där jag håller till (Dekorerat). Riktigt sockersöta och nu mina!!!

Gillar dina hjärtan! Tycker däremot inte om vädret jag ser utanför...Önskar dig varm vårsol och grönska. Idag har vi varit på landet hos svärföräldrarna. Dagen bjöd på promenad och skogsvandring i akt på blåsippor som jag bara var tvungen att få ta med mig hem. Min lille prins är en riktig strong typ coh traskade på bra. På hemväg blev benen dock för trötta och han somnade på farmors rygg...
Vi hörs!
Kram Em

Myownhome sa...

Hur kan du få allt att se så fint ut?? :D

Ha det bra
//Johanna