fredag 10 april 2009

Morgonstund har guld i mun?

Långfredag!
En dag som gjord för att sova länge, kunna dra sig i sängen utan att behöva störas av en väckarklocka.

Om man inte har grannar som får för sig att möblera om, klampa runt i träskor, bära ut och in möbler, smälla igen dörrar och lasta på grejer på ett bilsläp klockan SJU på morgonen alltså!!!
Är inte det lite väl tidigt?! (och det var inte så att de höll på att flytta, det var bara frågan om ommöblering)

Det var bara att stiga upp. Undras när jag var uppe så tidigt en långfredag senast?
Men jag har hunnit med att binda mig ett hjärta av hängbjörksris, så att mina händer doftar härligt av björk samt att jag har städat upp här. Och eftersom det snöar ute, så funderar jag på att gå ner i källaren och rensa. Det här vädret missar jag gärna.

Näe, jag är inte bitter jag (sagt med Tony Rickardssons röst).





Två av mina vita bokstäver från Tiger i Malmö.

22 kommentarer:

Aratorps Lena sa...

Godmorgon! Björkdoft låter inte dumt! Ska sätta mig och planera morgondagens meny och dukning. Ska nog ta med lite björk (i dukningen). I dag blir det städ och mathandling. Jippi! Glad påsk!

VITA NYANSER sa...

Vilka snygga bilder! Jättefina bokstäver. Och det vita fönstret. Nu blir jag så sugen på att måla min gamla spegel, bara ha det som ett vitt fönster.

Men du, nog för att man är inredningstokig, men kl 7 på morgonen, hm. Låter helt galet! Hoppas de har möblerat klart så att du får sovmorgon imorgon iallafall!

Härligt med en björkriskrans, det blir det nog av påskriset sen. Det står utan vatten så att det inte ska slå ut, vill ju pyssla med det sen.

Ha en skön dag! Och Glad Påsk på dig!

kram l-l

Ingrid sa...

Vilka fina bilder!!

Nej det låter tidigt om man får sova, jag måste alltid upp tidigt men jag längtar efter sovmorgon varje dag...

~Livet i byn

Grodmamman sa...

Låter väldigt tidigt! Här fick vi sovmorgon, så skönt.
Vill också göra björkriskransar, men jag det blir nog av påskriset sedan efter påsk. Har inte heller satt det i vatten.
Nu gjorde du mig sugen på att ta tag i mitt fönster också. Velar lite över hur jag ska göra, men jag ska nog skrapa det lite och tvätta av det. Sedan får det sitta uppe ett tag så att jag kan känna på det lite!:)
Snö, låter inte kul!:)
Kram

HWITA DRÖMMAR sa...

Oj va vitt och fint!

Jo, visst är det kul med grannar ibland :) för ett par veckor sen vaknade jag mitt i natten av att någon granne kommit på att det nog var en bra idé att spika i en tavla i väggen. 01.20 var klockan då åh va glad man blir! Grrr! Hur han eller hon fick upp något på väggen genom att spika undrar jag eftersom vi inte direkt har träväggar här i huset..

Kram M

Lotta sa...

visst e det underbart med grannar hrmphhh!!!! har samma problem här..
Ha en skön påsk Kram LOtta

HUSnrNIO sa...

Oj vilka grannar! Fina bokstäver. Glad Påsk!

Emelie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mrs. b sa...

Äsch då, hoppas ni får sova ut imorgon istället!
Här är det skönt vårväder så vi försöker pyssla lite där ute - göra rent sommarmöbler och plantera vårblomster. För min egen del känner jag att inredningslusten inomhus minskar så fort vädret tillåter uteaktiviteter. Där ute finns det en hel del att göra, så energin får läggas på det istället.
Jättefina bokstäver - passar så fint ihop med ditt fönster!

Lilla huset på prärien sa...

Va! Snöar det? Kom ner hit - här skiiiiner solen och jag springer ute i t-shirt och sandaler. Riktigt, riktigt härligt vårväder... nästan sommar *ler*

Stor kram Jenny

Anna Eleonor sa...

Hej! Jag länkar till dig idag då jag stötte på ditt inlägg om Lottaböcker. Jag tycker nog att det är de vackraste bokomslag som finns. Oftast är det härliga färger och roliga uttryck.

Lauras gård sa...

Men vilka grannar du har! Jag hade blivit tokig! Jag kommer i håg grannen under mig då jag bodde i lägenhet. Hon klagade på att jag kastade boll åt hunden inne. Det dunsade ju i hennes tak då tennisbollen studsade. Inte hade jag tänkt på det. Kände mig lite dum efter och bollen använde vi sedan bara ute. Kram Stina

Jo sa...

Men, åh! Jag har grannar som dunsar omkring ovanpå i tid och otid, så det skallrar i elementen.. Hänsyn är nog ett ord som många borde lära sig att praktisera..

Jag ju inte heller ngt påskpyssel, men krans av björkris låter ju fint! :) Det kanske jag skulle kunna få till!

MO sa...

Håller med, alldeles för tidigt att börja möblera om vid den tiden....fattar inte hur man tänker då....

Du menar inte att det snöar hos er?? Ojoj, då kanske jag inte ska säga att vi suttit ute i kortärmat hemma hos mamma o pappa idag...Deras söderhörna är helt underbar, o solen gassade gott där. Svåger fick tom flytta på sig o lilla minimini för det var alldeles för varmt o soligt där...hihi

Ha en skön påskhelg, kramar

Smultronlycka sa...

Hej!Du har verkligen sötaste hunden i stan :) Så fina och snälla ögon!Ha en bra helg och Glad Påsk!/Anna

homebylina sa...

Hej! Vilken fin blogg! Ser att du har många bokstäver, gillar dem oxå =)Så dekorativt att ställa/hänga ut dem lite här och där...Glad påsk! Lina

Britt sa...

Du har varit uppe sen tidigt, du fick en långfredag i dubbelbemärkelse med andra ord... ;-)
Ibland är det skönt för man hinner få undan med så mycket.

Ha en riktigt härlig påsk

Kram Britt

Stjärnor & Champagne sa...

Kl 7 är ju inte klokt...Framförallt när det är en dag som alla vill sova ut. Jodå jag har allt planterat lavendel idag, förstår att du inte är bitter på mig när det snöar hos dig, hihi.....Vad trist med snö nä vi verkligen har vår neråt. Lyktorna är billiga, 90 kr st.

Kram Anne

Emelie sa...

Nämen, vet de inte om att man inte FÅR lov att arbeta på långfredagen ;) Attans grannar, men det lät mysigt med err hjärta av björkris. Jag gillar din plantering av påskliljorna nedan också, jättesött! Jag gillar faktiskt gult på rätt sätt och tycker att det kan bli riktigt fint i inredningen men jag med din stil (som jag älskar) är det nog finare med lite dovare färger som den blåa du har på kuddarna nedan. Påsken är ju dessutom så kort så jag tycker att det räcker med lite påskliljor och möjligtvis ett björkris, eller vide som jag har. Jag är inte så mycket för kyklingar, kärringar och annat pynt men påskägg, DET är jag mycket för! :)

Angånde den lilla mattan på balkongen hos mig så är den inhandlad på David design men finns inte längre tyvärr. Den är super eftersom den är gjord av plastband så den ligger ute på balkongen hela säsongen. Kanske går det att hitta liknande i någon inredningsaffär eller typ IKEA (?) Jag lovar att hojta till om jag får syn på en någonstans.

Alltså, du måste förlåta mig om du redan har läst mitt förra inlägg här för jag har banne mig rört till det och svarat till fel person! Jag skrev det till dig som jag skulle skriva till Jenny och så blev det pannkaka. Så kan det gå när man är för snabb med att läsa kommentarer och ivrig att svara.

Oj vad långt det här blev. Nu ska du få slippa mig ;) Hoppas nu att du får en riktigt skön helg med många stora välfyllda påskägg!

Mari sa...

Nej! Tycker inte det låter tidigt ;-) inte för mej iaf. Klart det är på tok för tidigt, fast jag vaknar tidigt jämt skulle jag aldrig göra saker som för oväsen och definitivt inte en helgdag.
Dumma grannar det vet väl att fröken vill ha sovmorgon ibland.

Idag är det en röd näsa på Mari och rödare ska den bli, strålande väder, önskar jag kunde skicka upp lite till dej....

Håller på med ett litet projekt så jag var givetvis tvungen att åka till IKEA igår igen...tyg inköp och påskpresent.

Va fina dina bokstäver är, såg lite slitna bokstäver i Nässjö som jag fingrade på men det får vänta.

Ha en bra påskafton! Hoppas du får sova ut idag iaf.

Malin - I min trädgård sa...

Haha, 7 låter som sovmorgon för en småbarnsförälder ;). Nä allvarligt talat så håller jag med - det är alldeles för tidigt att störa grannarna. Kanske vid 9-tiden får man börja med sånt.

Men oj! Snöar det hos er!? Jaa, jag är så lycklig över att våren äntligen har kommit hit. Solen skiner och mellan varven kan man sitta i solen utan jacka i t-shirt!! Så skönt!

Ha en skön påsk och hoppas det töar snart!

Kram M

Mitt smultronställe sa...

Hoppas du fick sova bättre den här morgonen!!! Snö låter inget vidare!!!

Ha det gott Camilla.