onsdag 24 juni 2009

Det är varmt

Säga vad man vill, men vi har alltid tur med vädret när vi är i Stockholm. Det är alltid stekhett!! Pust! Hänga i en betongdjungel när solen steker är inte alltid så mysigt... Lägenheten som vi bor i är visserligen gratis att bo i, men vi betalar med svett! (som de skulle ha sagt i "Fame")

Idag har vi tänkt oss till Djurgården, åka lite båt (ah, ljuva friska havsbrisar!) och besöka Rosendals trädgård där jag även var förra sommaren.









Jag är lite dålig på att besöka er och kommentera just nu, jag hinner inte riktigt med. Men jag ska försöka ta igen det när jag kommer hem! (åh, jag längtar till mitt ljusa, vita hem.. lägenheten vi bor i nu är mer murrigt bohemiskt inredd..)

27 kommentarer:

Mitt skabbiga chica hus sa...

Härligt att ni lyckats pricka in en solig vecka i Sthlm iaf. Själva har vi flytt Stockholm och bosatt oss en vecka hos mamsen i Dalarna. kl 14 väntar loppishimlen då me & alice slår upp portarna till sin sommarloppis. jag tänker hänga på låset:o)

Kramis
Mia

HWITA DRÖMMAR sa...

Hej! Skönt med semester och värme, ni får leta på en skuggig plats och dricka något svalkande och gott:)Rosendals trädgård låter mysigt! Ha en fortsatt skön semester! Kram M

Lina sa...

:) Det är en skön känsla det där, att längta till sitt eget. Att veta vad man tycker om och mår bäst av. Ibland kanske det är nyttigt med ett stycke ombyte för att känna kontrasterna.
Ha en bra dag i Sthlm.
/Lina

Signe 1 sa...

Häärliga bilder!! Vilket väder vi har, man bara njuuter!:-) Kram på dig! Sofia

Vit som snö sa...

Vad härligt med skärgårdstur en solig dag i Sthlm, det är ju såå vackert!
O Rosendals cafe' med alla vackra blommor är härligt.
Allt blir ju så mycket roligare när vädret är bra!
Ha det gott! Kram Cilla

Milla sa...

Mysigt att åka till Djurgården, så vackert där! Visst är Sverige fantastiskt! Kram Milla

Sanna sa...

Njut!!Vad härligt med Djurgården. Jag skulle gärna sätta mig på en terass med en kall cider i detta ljuvliga väder.. Vi åker nästa vecka till Djurgården och Junibacken med sambon och aporna. :)
Kram
Sanna

Mjuka sa...

Gud va härligt att få åka till Rosendahl och gå och flanera, kika i butiker och drömma. Visst får man inspiration!! Det är väldigt bra med miljöombyte så spirar kreativiteten.
kram Malin

Unknown sa...

Skönt att ta en tur med båten, det är ju så vackert och ännu vackrare i det här fina vädret. Att få strosa runt på rosendahl och låta sig inspireras, ja en sån härliig semester.
Härlig känsla det är att få komma till sitt egna vita svala hem sen.
Kram Maria

Emelie sa...

Borta bra hemma BÄST!
Men du, visst är det bra när man faktiskt åker bort och det går upp för en så bra man har det hemma i sitt välordnande...Det är väl tur det!
Ha det gott i värmen och njut!

Grodmamman sa...

Härliga bilder!
Det är klart, är det varmt och soligt vill man ju inte vara i storstan, men det hade samtidigt varit tråkigt om det regnat hela tiden också!
Det är nästan alltid så för mig att jag är så glad när jag väl är hemma igen! Som någon sa "Borta bra, men hemma bäst"!
Kram

Smultronlycka sa...

Hallåj!
Rosendals trädgård har jag hört talas om men aldrig varit där..
Det ser ju hur härligt ut som helst!!
Ha en mysig kväll!
Kram Anna

Lantliga drömmar sa...

Skärgårdsturer är så mysigt och ger massor av energi. Stockholm är en ganska mysig stad om man tar sig tid och hitta smultronställena. Nilla

Stjärnor & Champagne sa...

Galning. går du och svettas i Stockholm hihi?? Hoppas att du shoppar ordentligt nu vännen.

Kram A

Anki sa...

En mystur med båten måste kännas skönt i värmen! Lite avbrott mot att svettas på stan! Ska bli kul att se dina inhandlade fynd!

Ha det gott i solen! Kram kram!

DRÖMHUSET sa...

Härliga bilder :-)
Håller med dig om att det är VARMT nu! Önskar jag hade semester nu och kunde ha lata dagar på stranden :-)

Må så gott i värmen!

Kram Sofie

Tulipa sa...

Hej!
Precis så är det också, jag köper bara sånt jag själv vill ha och flera gånger har jag gått runt knuten så att ingen ska se mig...jag gråter inte***ler*, men jag våndas lite över skilsmässan och så får min mamma som inte är sentimental sälja möblerna...
Håller man på med en möbel en vecka som ex kökssoffan och man tycker den blir superfin då är det klart det känns lite sorgligt! Men sen å andra sidan så börjar jag få ett litet lager eftersom jag shoppar på, så då måste man sälja för att kunna ta in mer i butiken. Och jag är jätteglad att de gillar det jag gilar! Just kökssofforna har det visat sig vara många som vill ha! Nu har jag en till på lager som kom hem igår, så nu väntar den på sin tur!
Men allt jag gör är sånt jag tänker att "det kan få komma hem till mig"!

Det är så skoj att måla och fixa! Bla håller jag på med en gammal klädd gungstol nu i lite amerikansk modell som blir vit och som också ska ha fräscht vitt tyg med lite rött i...plus en massa annat! Jag gör inget annat än målar känns det som!

Rosendal gillar jag!
När vi är i Stockholm så bor vi alltid vid Nybrokajen, så det blir en del Djurgårdsfärja. Det är såå vackert när man glider fram där över vattnet!

Jösses, detta blev långt!

God Natt!

Sussi sa...

Åh vad härligt med semester... hoppas ni får fortsatt lika kul & bra väder.
Tingeling Sussi

millandante sa...

Murrigt är bra, men vitt är bäst!!
Kram

Vitt och Blått sa...

Låter som om ni har det supermysigt i Sthlm - shoppa lugnt så hörs vi snart igen! :) Kram E

Hannis sa...

Ni fick det perfekta vädret!
Ja,kanske inte just det med att svettas i en lägenhet men shopping och strosa omkring och njuta!

Rosendal är en favorit.
Hoppas att du fyndat!

Anne sa...

Hej!
Hoppas du har det fortsatt härligt på din tripp till Stockholm - vädret är ju verkligen fint just nu!

Läste någonstans att om högtrycket håller i sig hela den här veckan kan man rent statistiskt se att resten av sommaren blir likadan då - man kan alltid hoppas!

Önskar fortsatt trevlig semester!

Lauras gård sa...

Stockholm är väl inte det ställe man vill vara på då det är närmare 30 grader varmt! Hoppas ni får det bra ändå på er semester söder ut. Du ser vilken värme det blir bara man åker lite söder över *fniss*. Ha inte dåligt samvete över bloggandet. Du kan behöva semester från det, du som är så flitig med inlägg annars... Ha en underbar semester! Kram Stina

Gnistrande snö sa...

Härliga bilder!
Perfekt att ta sig ut till Djurgården en varm sommardag som denna. Själv sitter jag inne på kontoret och häckar i en annan del av stan :-)
Rosendahl är mitt och barnens favvoställe näst när det gäller gott fika, näst efter kringlorna i skansens gamla bageri :-)

Ha det fint!

Kram
Katarina

Villa Carl Larsson sa...

Hej på dig :) Är inte heller särskilt bra på att kommentera nu men samtidigt.. vem hinner nu när vädret är på topp? Inte lika ofta i alla fall om jag talar för min del. Det är verkligen varmt och härligt ute. Helt otroligt! Har spenderat mycket tid ute idag. Röd på axlarna.. ajaj. Inte legat och pressat direkt. Det räckte med promenad och cykeltur så var de brända. Man får vara försiktig.

Önskar en trevlig helg. Själv jobbar jag hela helgen.

Kram Josefin

homebylina sa...

Förstår att du inte hinner med att besöka oss...men du har ju semester för sjutton! =)Ta´t lugnt och njut! Kram Lina

Vackrare vardag sa...

Låter som en plats värt ett besök! Bättre ändå med värme och sol, än regnigt och ruggigt:)