måndag 29 juni 2009

Himla himmelrike



Här trodde man att nu skulle det verkligen inte bli mer shoppande på ett tag!
Vad händer? Jo, prickigt tyg fyndas på loppis och en Kappahlbutik hade halva priset på allt! En timme får man då stå i kassakö mina vänner, en timme! Pust!

Inte hinner man ju greja hemma när man bara hänger i affärer... men jag måste ställa om till pysseltänket efter Stockholm. Jag är inte sådan att jag får ideer till pyssel när jag vistas i storstäder. Där finns ju allt redan att köpa! Och så är det något med tempot som gör att kreativiteten inte får ta den tid som den behöver.

Något jag absolut måste visa på bild är några fler av fynden från Himlas butik i Sickla. För nu vill jag börja använda dem! Halva priset på ett och annat där så då fick underbart doftande tvålar följa med, tillsammans med våfflade handdukar i rosalila (beroende på hur ljuset faller).



30 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Hoppas du mår bra i sommarvärmen. Det är ju helt otroligt vilket väder det är. Jag bara njuter trots att jag jobbar så mycket. I morgon är jag dock ledig och då ska jag bara vara :)

Himla har otroligt fina produkter. Jag köpte fina tygservetter av det märket tidigare och de är så fina :)

Ha det så fint! Många kramar från Josefin

Grodmamman sa...

Himla fina handdukar, hi hi!:)
Det gör väl inget om du inte pysslar varje dag, låt det ta den tid det behöver, så återkommer garanterat kreativiteten. "Tusen idéer och en fröken" heter väl inte din blogg för intet!:)
Kram

Made in Persbo...Carina sa...

Ser så somrigt och fint ut med våfflade handdukar och lyxiga tvålar :)

Ha det gott i solvärmen!
Kram, Carina

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Himla har väldans mycket snyggt i sitt sortiment. Ska du använda handdukarna som dem är, eller blir det en pysselomvandling?

Ha det fint!

Brunkullan sa...

Å så fina fynd! Älskar alla tygerna, och Himlas produkter är aldrig fel:)

Spännande att se vad som blir av tygerna!
Susanne

Mrs. b sa...

Åh, våfflade handdukar väckte ha-begäret! Ska du använda dom som handdukar? (måste ju fråga... med dig vet men aldrig :-D)

Om du ska det - du får gärna rapportera sugförmågan! (Är inte så förtjust i handdukar som mest flyttar runt det blöta istället för att torka... och det får man ju aldrig veta förrän det är försent...)

Bokmalen sa...

Så härligt att fynda!! ;) Jag längtar tills jag får shoppa loss jag med!! :)
Kramen, Maria

Hem och Lycka sa...

Älskar Himla!

kram Mia

Aratorps Lena sa...

Hm, fler grejer från mitt lager... Kanske idé att öppna nätbutik i alla fall??? Jag fattar inte att folk åker ut och shoppar i denna värmen?! Vi hade kö i lördags och det var rena kaoset. Man blir inte klok på det... Ha det gott i värmen, du hinner med pysslet vad det lider! Kram!

Mjuka sa...

Tack nu har du stillat min nyfikenhet!! Fina saker du shoppat!! Det är verkligen sant som du säger att kreativiteten blir större när det inte finns så mycket att tillgå, Så känner jag också. Ha det så Himla bra, ha, ha!
Kram Malin

Gotlandsliv sa...

Snygga handdukar! Vad härligt att shoppa loss sådär. Men jag håller helt klart med dig, det är något med tempot där i storstan som jag inte klarar av för länge. Är impad av att du hållit ut så länge som du gjort! :)

Kul att du gillar vårt räcke! Har som sagt lånat inspiration från Ruffa. Tjockt säkerhetsglas är det, du vet sånt där som vindrutor är gjorda av. Inga glasflisor, utan allt håller ihop även om det går sönder.

Anonym sa...

Jag har alldeles för mycket oro i kroppen för att stå en timme i kö...
Bra jobbat alltså!
Ha det gott, vännen! Kram anna

Sigrid sa...

Vilka mumsiga tvålar du verkar ha funnit. En av de mest favoriserade sakerna bland vardagslyxen för mig är att unna sig väldoftande och mjukgörande tvålar.
Fina tyger du fann med! Tur att kassen kom tillbaka till sin ägare :)
Kram
Sigrid

Stjärnor & Champagne sa...

Lovely lovely...Hur har du det i värmen vännen? Idag blev det stopp för mig, suttit i källaren och jobbat men imorgon är jag säkert ute i solen igen.
Kram till dig/ A

Lyktor och Tyg sa...

Härliga bilder, svårt att orka pyssla när det är så varmt bara.
kram Kristina

Sussi sa...

Här haglar fynden in och snygga är dom dessutom = Himla fint alltså...
Ha det toppen.
Tingeling Sussi

Anki sa...

Himla fint du *ler*
Här pysslas det inte heller...Det är ju varmt så man knappt kan tänka! & stå i kö 1 timma...otänkbart, har jag aldrig pallat!! Har inte shoppat på länge...o loppis var evigheter sen! Kan ju iofs bero på att jag är billös för tillfället...Volvo behöver en makeover...liksom jag snart, jag smälter, hihi...

Sköt om dig i värmen! Kram kram!

Annas Lycka sa...

En liten sak till dig från mig....På min sida....Kram Anna

Emelie sa...

Himla har fina saker. Enkla men ändå inte... Less is more!!!
Kul att få se dina bilder. Jag vet absolut vad du menar. Min syster bor i den stora staden och är en sån person som köper allt färdigt. Medan jag får ideér till egen tillverkning av att se det färdiga. Så olika...
Gå nu in till din kreativakammare

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jaså du är en nattmänniska du. =) Himla är en härlig butik, jag har köpt väldigt mycket från dom. Så stilfullt på något vis. Broderi har väl aldrig heller varit något för mig. Jag gav mig in i ett broderiprojekt i syslöjden en gång minns jag. Vet du? Jag tänkte kolla på Morden i midsommer som du talade så varmt om? Bra va? Du ska på ett expertutlåtande sen. hihi. Kram Madeleine

Ingmarie sa...

En timmes kö!Ja vad gör man inte för att få fynda.....
en liten fråga,är fröken fräken från FRYKEN?(jag är nämligen värmlänska)


Ha det gör gött!

Ingrid sa...

Himla har hur mycket fint som helst, vi sålde slut på massor från dom i butiken innan vi ens prismärkt det....

~Livet i byn

Emmy sa...

Hej, angående brädväggen i vårt sovrum..
Jag har för mig att vi använde råspont till plankväggen. Vi satte reglar bakom, för att vi ville få ut brädorna en bit från väggen och kunna ha en "hylla" upptill. Spana in det här inlägget där det finns lite bilder på det

http://emmyt.blogg.se/2008/september/renoveringsdagboken-sovrummen-del-7-plan.html#comment

Jag gillade att brädorna var lite "ruffa" och inte jättesläta. Vi målade sen med en ganska högblank snickerifärg, så de är inte vassa att känna på nu.

Det är supersnyggt med brädväggar, skulle gärna ha fler! och det är inte svårt att fixa heller!

millandante sa...

Så lyxigt och vilka underbara bilder!!
Ser fram emot ditt pyssel under hösten med de fina tygerna du köpt!
Passa på att vila på jobbet nu innan nästa semesterperiod tar vid!
Kram

Unknown sa...

Beundransvärt att stå i kö en timme.. det är jag alldeles för rastlös för hujedamej..
Älskar våfflade handdukar.. och tvålar som luktar gott
Ha de gott, ideérna kommer fast det går lite trögt känner jag när det är så varmt att hjärnan nästan kokar ;)
Kram Maria

Vackrare vardag sa...

Vilka lyxigt fina bilder! Ser så fräscht ut, att man nästan känner den fräscha doften genom skärmen;) Och jag är helt säker på att du snart är i pysslartagen igen:)

Tusen tack snälla du, för dina fina tips! Hann bra få dem med mig, eftersom vi åker tidigt, tidigt onsdag morgon. Dessutom hann jag kolla dem lite på nätet nu också innan;) Tack och tack igen!

Millas hem sa...

Himla har så himla mycket fint!:)

Kram på dig i sommarvärmen.

Made in Persbo...Carina sa...

Tack goa du för dina rara ord! Blir sååå glad! ...*viskar* men du skulle bara veta hur det kan se ut sekunderna innan och efter fototillfället! Här varar ingen städning nån längre stund :/

Förresten, du som bor i Norrbotten...ska du till Kalix på loppis i helgen? Har för mig det var då som Anette ska ha sin loppis. Finns nog mycket fint där.

Tjingeling!
/Carina

Kiki sa...

Igår var jag på Åhléns city i Malmö och de hade halva priset på alla Himla produkter. (tips, tips!) Köpte exakt likadana handdukar som jag ska ge bort i present på lördag... :)

Anonym sa...

Kom du aldrig upp till mig?! "Jag" ligger ju ovanför Himlas butik. Hade varit kul att ses!
//Emm