torsdag 4 juni 2009

Hjälp eller stjälp?


Den här veckan får ett bra slut - tre dagar helg, det är finemang det!

Äntligen får man tid att koppla av, och förhoppningsvis koppla på inspirationen igen. Jag har en hel del idéer för helgen som jag ska prova på, bland annat funderar jag på att göra en egen "kakelplatta" med text på. Nya kuddar behövs ( eller, behövs.. jag vill ha nya i alla fall!).

Sedan ska jag återställa min fars försök att "hjälpa till" att fixa den ena dörren i tygskåpet. Dörren är lite trög att stänga igen, då undersidan av dörren skrapar i i nederdelen av skåpet. Man skulle alltså behöva skruva om gångjärnen. Pappa hade dock en annan lösning på problemen. Vilket innebar att han tog morakniven och "hyvlade" bort trä från den delen där dörren tar i i skåpet. Här försökte jag stoppa honom, men han påstod att det skulle fungera... Och nu har jag en stor grop där istället, och dörren har inte blivit lättare att stänga igen.

Jag kände mig snudd på gråtfärdig igår, här har man slitit så med skåpet och så har man nu en stor urgröpning! Jag provade att måla över, så nu syns det inte så mycket när dörrarna är stängda. Min plan är nu att försöka spackla bort det värsta, och försöka hänga om dörren.

29 kommentarer:

Emelie sa...

Nej din stackare, ja eländes elände ;) Och stackars pappa som bara ville hjälpa till, ibland blir det så fel. Hoppas att det fixar sig med skåpet i alla fall. det var en väldigt söt liten blomma här i alla fall och lådan utgör ju en vacker bakgrund. Själv verkar jag inte kunna hålla en enda blomma vid liv i den gassande sol som min lägenhet utsätts för varje dag. Idag vlir det omplantering för hela slanten så får vi se om det hjälper. All jord är nämligen nu alldeles knastertorr...

Jag tycker verkligen att du ska kolla upp Calaisa om du inte lyssnat på dem tidigare. Ja, jag vet ju inte vad du ha rför musiksmak men provlyssna skadar ju inte!

Ha en skön sista arbetsdag och hoppas att det blir mycket pyssel i helgen!

Lilla huset på prärien sa...

Usch din stackare!! Inte kul när man har slitit så med en möbel och så händer det sådana saker. Ungefär som mitt skåp jag satte in i barnrummet... de satte genast igång att "öppna" skåpet med en... skruvmejsel! Så det blev helt skrapat och fult. Har inte orkat fixa det ännu faktiskt. Måste göra det.

Vilka underbara lavendelblommor!!

Kram Jenny

Unknown sa...

Hej
Vad tokit det kan bli när man får lite hjälp.
Snygg blomma är det fjärilslavendel?
Ha det bra
Kram

Sanna sa...

Trist med skåpet.Hoppas det fixar sig!Vad fina bilder!Är dessa från er balkong?
Ha en skön helg!
kram,Sanna

Speja sa...

Åh, vilket elände det kan bli ibland när de där fädrarna ska hjälpa till...Hoppas det löser sig med spackel.
Ha det bra.

homebylina sa...

Oops, så det kan gå...stackars karl, han som bara ville hjälpa till! Tror oxå att lösningen ligger i att hänga om dörren, lycka till! Kram Lina

En liten smula sa...

Jag förstår precis vad du menar! Min lilla pappa upptäckte att det hade runnit ut stearin på bordet och hjälpsamt skulle han skrapa bort det...det var ju bara det att han tryckte lite för hårt med penselskaftet så när han torkade bort allt stearin han fått lös så var där en massa rejäla skåror i bordet...vad säger man? Tack...?

Jag hoppas att du kan få till det! Murgrönorna du visar i förra inlägget blev jag tvungen springa förbi vid det senaste besöket på ikea, det fanns inte tid till de två sista avdelningarna. Det betyder att jag måste dit på nytt :)

Trevlig helg! /Sara

Signe 1 sa...

Attans vilken osis, me det kommer bli hur bra som helst i slutändan:-) Kramis Sofia

Jenny sa...

Hej!
Vad synd med skåpsdörren!
Pappa din ville väl säkert väl men det blev fel ändå!

Det går säkert att fixa till:)

Hoppas du får en härlig helg, jag är oxå ledig i 3 dagar!

Kram Jenny

Made in Persbo...Carina sa...

Nej så synd på skåpet. Hoppas det går att göra skadan mer osynlig...och stackars din pappa som trodde att han gjorde dig en tjänst.
Själv har jag en far som är extremt overksam och om jag nån gång har retat mig på det så kan jag ju ta tillbaka den tanken nu :)

Snygga lavendel! Jag äääälskar lavendel i krukor och rabatter! Har har haft det sen jag köpte mitt första hus -95, det går bara inte att tröttna på denna ljuvliga lilla växt.

Kramelikram på dig!
/Carina

Helenas loggbok sa...

Hej!
Snubblade in här på din fina blogg! Synd med skåpet! Jag vet inte vad för gångjärn det är. Men vi hade en dörr som häktade i trägolvet i vårt hus vi hyr här i Luxemburg. Då kom fastighetsägaren med 2 små metallringar som han trädde på gångjärnet som sitter fast i dörren. När han häktade på dörren så gick den fri från golvet. Det kanske inte fungerar hos er, men värt att kolla kanske!
Kram
Helena

Vitt och Blått sa...

Jaa, hjälpa eller stjälpa? De är så söta föräldrar när de vill hjälpa till! Man tror ju att det ska vara att ta bort där det tar i - brukar ju funka så fick du din stackare en grop istället! Härligt med tre dagar helg! Låter som du har många idéer att utföra, kakelplatta låter spännande! Lycka till med allt - kram E

Pysselpralinen sa...

Ja, säga vad man vill om kloka pappor och deras råd, men ibland vet man faktiskt bäst själv!

Kuddar kan man sannerligen behöva fler av = nya. Fast det har ju inte alla fattat. Min käre, han som höll på att svimma när han såg min hög med tyger som följde med från tygbutiken i New York (alias Drömmen, Paradiset och Världens största Lycka i Världen-butiken) undrade lite försiktigt hur många kuddar man egentligen behöver.
Jag svarade inte. Vi tar det lite i taget tänkte jag, "allt ska ske med list"!

Så nu har jag bara sytt 3 nya kuddfodral till hans(eller vår eller vad det nu är) nya lägenhet. Och de ska överlämnas i helgen. Kanske blir det en till ikväll. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken färg vi ska ha i sovrummet så jag vet inte riktigt än...
Jag har ju fått igenom att alla väggar ska vara vita, att överkastet ska vara vitt och att möblerna inte ska ha mörka färger. Och vad han inte vet än är att gardinerna i vardagsrummet också kommer bli vita och skira.
Jag är väldigt sugen på att få in lite turkosa toner i sovrummet. Gärna lite dammiga, smutsiga liksom. Jag kan inte komma på något bra namn på den färgen, och den är inte särskilt lätt att få tag på. Men skam den som ger sig! Smutsturkos ska det bli! :-)

Förresten, kolla in det här:
http://www.maniacworld.com/are-you-going-to-finish-strong.html

Om du känner dig väldigt ledsen över skåpet alltså. Det här är sånt som är nyttigt för mig att se, jag som tenderar att bli lite väl butter och gnällig över saker och ting ibland.

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej Tjejen!

Vad glad jag blir att just du besöker mig, du som är en av mina favoritbloggar:o)

Du gjorde mig extremt glad med din kommentar om att mitt budgetrenoverade kök ser danskt ut....(!) precis vad jag vill.

Antar att du textat den fina texten för blommorna själv, URFINT!! tar du illa upp om jag snor idéen?

Kramar!
Mia

Grodmamman sa...

Tråkigt med skåpet, men du fixar säkerligen till det! Inte alltid det blir som man tänkt sig!:)
Gillar din fjärilslavendel också. Stod och tittade på sådana häromdagen!:)
Kram

Bollan sa...

Ne stakare du som har jobbat så hårt med de skåpet. Men du kan säkert fixa till de. Så pysslig som du e ;-) Kramizzar

Vit som snö sa...

Vilken ljuvlig lavendel!
Jag som har lyckats övervintra lavendel ett par år men i år kommer den inte upp:-(
Får köpa i kruka istället. Visst är det där fjärilslavendel?
Så synd med skåpet! Kan inte hjälpa att jag tycker lite synd om din pappa också, han hade nog tänkt dej väl. Men du fixar nog till det händig som du är!
Kram Cilla

Lyktor och Tyg sa...

Så är karlar i bland, fort ska det gå med en snabb lösning.
Hoppas di kan fixa till det.

Vad är det som syns på bilden, är det från balkongen.
kram Kristina

HUSnrNIO sa...

Nej vad tråkigt när man bara vill hjälpa till... Hoppas du fixar till det!

Compact Garden sa...

Jaha så kan det gå när inte haspen är på...citat okänd haha dessa pappor :).

Underbar bild med mina favoriter, lavendeln..

Ha en skön kväll/Anne

Stjärnor & Champagne sa...

Åh vad trist och stackars pappa...Hoppas att du kan fixa till det. Nu har jag använt schablonerna, hm inte lätt men slutresultatet blir ok...Det är som du säger, lite färg. Maken tjatar också hihi.
Lycka till med ditt fina skåp och kul att se vad du skall sy.

Kramis Anne

Anonym sa...

tihi! Jo hjälpa eller stjälpa... *ler*
Så otroligt vackra blommor!
Här har det varit bygge av drivbänk...
Ha det gott!
Kram Anna

Mjuka sa...

Förstår dig och tycker synd om dig vännen!!! Hoppas du kan hitta en lösning. Lite spackel kanske ???
Hoppas att du får en härlig inspirerande helg
kram M

Milla sa...

Vad tråkigt! Hoppas verkligen du kan fixa till det! Själv ska jag inte göra mycket i helgen...känner mej slutkörd, behöver ta det lugnt. Ha en fin helg och lycka till med skåpet! Kram Milla

Madicken sa...

Å, din stackare!

Jag vet vad du menar, jag har jobbat hårt med mina stolar och bord med, och ville betsa sitsarna och bordsskivan mahognybrun. Pappa övertalade mig att köpa en bets som jag tyckte såg lila ut med orden "Men så kommer det inte att se ut när det är klart!". Likväl är de lila, så nu lutar det åt att jag blir tvungen att måla alltihop vitt. Jag var nära att sätta mig och grina när jag såg det.

Hoppas att du får ordning på det ändå, trots all hjälp. Skåpet blev ursnyggt när du fick det vitt!

Ha en riktigt trevlig helg nu, och lycka till! :)

rustik charm sa...

Vad trist, hoppas du kan fixa det.
En helg med mycke pyssel märker jag, härligt:)
Hoppas du får en underbar pysselhelg.
Kram Kristina

iLLi sa...

Ja, pappor kan ha sina egna lösningar! ;-)

Lavendel är väldigt vackert. Jag har också inhandlat det i sommar...

Ha en sköän helg!

Fröken Fräken sa...

Madicken! Av någon anledning går det inte för mig att kommentera på din blogg! Jag får bara upp en helt blank sida när jag försöker skriva en kommentar hos dig!

C. Meow sa...

Nåt som ibland kan räcka när man har gamla möbler som är tröga i dörrar/lådor är att strö på lite potatismjöl. Det blir bättre "glid" då. Bättre än vilda, knivbeväpnade fäder.