söndag 14 juni 2009

Lite vitt på det



När man vaknar på morgonen av att regnet öser ner så är det inte direkt så att man studsar upp full av energi och pyssellusta. Nu så väntar lite donande inomhus, så då kan det vara rätt mysigt med ett strilande regn. Men med det menar jag inte att jag vill ha regn hela sommaren, så att du vet det vädret!

Igår var man dock iväg på lite festligheter och loppis, och naturligtvis kom man inte hem tomhänt! En bricka håller nu på att bli vit, och samma väg går det fyndade grytunderlägget (?) (och lite andra saker när jag ändå är igång!). Jag tog en sen kväll hos min moster och grävde upp ett par exemplar av den slingrande Blomman för dagen (som tycks kunna överleva vad som helst samt föröka sig med ljusets hastighet). De står i vatten för att få lite mer rötter innan jag planterar ut dem.

En detaljbild av brickan, tidigare "Indiskabrun", och nu på väg mot vitt:



Grytunderlägg, tidigare rosa, ska dock få tjänstgöra som annat när färgen har torkat:





Dags att ta ett par varv till med penseln!

21 kommentarer:

Ingrid sa...

Nä men skitväder helt enkelt!! Jag som skulle fixa i uteköket - glöm det!!

Du målar du, jag ska montera ihop en blomsterpyramid jag köpt på IKEA till min pelargoner.

~Livet i byn

VITA NYANSER sa...

Vilka fina saker! Perfekt att pyssla i regnvädret. Här är det inte mycket pysslande, kanske på eftermiddagen. Vi trotsade det fina vädret i går och sjösatte båten och skruvade ihop en nyinköpt studsmatta. Trodde att det skulle bli uppehåll idag, men icke, det regnar som aldrig förr!!

Ha en skön dag!
Kram l-l

Kristin sa...

Hej vännen! Vilka fina fynd med vit färg. Det blev jättefint. Jag har ännu inte målat något silverfat sådär, men har sett andra som gjort det och jag tycker det blir lika bra varje gång!

Här skymtar solen lite idag så ovädret tycks ha passerat för denna gång. jag hoppas verkligen att det inte blir en regnig sommar utan solig och skön. Sedan är det klart att en dag emellanåt kan det väl få komma en skur.... jag ska inte vara oresonlig! ;-)

Nu ska vi snart äta, sedan har jag fått hjälp med barnpassning i någon timme så då ska jag också ta ett varv med vita penseln!

KRAMAR!
/Kristin

Grodmamman sa...

Lycka till med målandet! Passar ju bra i ösregnet!:)
Här har dock solen orkat komma tillbaka och temperaturen är dryga 15 i skuggan. Så här tänkte jag ta en strid med ogräset och spara pysslandet till kvällen!:)
Kram

Vit som snö sa...

Härliga fynd! O ännu härligare efter en omgång med vitpenseln!
Här vägrar vi gå ut idag, det kan inte bli surare väder än vi har nu. Så det är en typisk pysseldag!
Kram Cilla

Mitt skabbiga chica hus sa...

He he, allt blir verkligen vackert med vitfärg!

Jag har tom målat lila stora matteusfat som jag fyndade på loppis med vit porslinsfärg och nu tjänar de som stora vackra vita serveringsfat:o)

Penseldragen syns inte på skåpet, men jag antar att såklart finns det bättre färg att måla med än takfärg, häftgrund och snickerifärg är ju det jag brukar använda i vanliga fall. Men jag tycker ändå att resulatet på skåpet blev bra, väldigt matt. Snyggt tycker jag.

Kram!
Mia

Mjuka sa...

Här är det också en del måleri!! Projekt arbetsrum fortsätter!! Himla roligt!!
kramar Malin

♥ cloudberrie ♥ sa...

Ja skräpväder kan vara bra ibland så man hinner ikapp med inomhuspyssel. Men visst vill vi ha sol nu och värme, absolut!

Du gör så mycket fint! Gillar dina kuddar och idén om hur du syr fodralen. Ska helt klart testas i sommar. Pysslandets högtid ;)

Massor med fina fat. Håller med dig att man aldrig kan få för många av såna fina godbitar! Jag ska nog damma av den där tallrikshyllan ändå... ;)
(för visst får man ångra sig?)

KRAM från Eva

Anonym sa...

Vi har trotsat vädret idag och varit på fotboll... Vi gick se 10 mål, tyvärr 8-2, men trevligt ändå.
Sv: "vardagsrummet" är gårdshuset som väntar på soffor...
Det ser verkligen ut som om du har haft fullt upp idag oxå! Blir spännande att se vad det blir av dem när de är klara!
kram Anna

Inspiration i vitt sa...

Vilka fynd du har gjort igen. Den brickan ser såå fin ut och tänk hur man håller på! den vita färgen ständigt framme.
Kram på dig i regnet som man inte vill ha mer./Ingela.

Monkan sa...

"Indiskabrun", ja då vet jag precis vad du menar :-) Lite vit färg kan ju inte skada, det blir jättefint. Nähä du, dagens väder var inte kul, en promenad ute och sen dyngsur på byxorna halvvägs upp till knäna...

Vad gulligt med korsstygnsbroderat, det missade jag när jag var på Indiska igår. Jättefint mönster och färg på Rörstrandarna. "Den okända" ser ut att kunna matcha de där randiga Gustavsberg/Stig Lindberg-kaffekopparna, om du vet vilka jag menar.

Gamla Stan, ja där är fullt av krimskrams... Västerlånggatan ska undvikas, det är grejen. Undantag Indiska, men de har ju en sidoingång också så den är godkänd ändå :-)

Sandra & Anders, Munkbrogatan 9, mycket Sia och Cult. Lite fundersam bara, websidan är nere, hoppas det inte är ett dåligt tecken... Jag måste dit och kika. Söndagsstängt, ev lördagsstängt på sommaren.
Kungens lilla piga, Stora Gråmunkgränd 3. Har inte varit in där men verkade ha fina saker, söndagsstängt.
Countrylife, Stora Nygatan 22, söndagsstängt.
Affären, Stora Nygatan 26. Lampor, ljusmanschetter mm, söndagsstängt.
Gudrun Sjödén, Stora Nygatan 33.
Fiskmåsen, mest turistprylar och leksaker men en del krokar, ljusstakar mm i järn.
Indiska, Västerlånggatan 50. På övervåningen småplock, tyger mm och nere i de mysiga källarvalven fina möbler och annat.
Theodore’s Home, Västerlånggatan 28. Märklig blandning... och många konstiga saker... men stort utbud av Yankee Candle för detn som gilalr det, och ett och annat fint skrin.
Sirlig, Tyska Brinken 22. Har för mig att de har fina saker, det är nog två år sen jag var där.
Kempes design, Tyska Brinken 20. Jag vet inte om jag varit där... men den fanns i min lista. Den verkar ju ligga brevid Sirlig så... Verkar ha träskor enligt webshopen :-)
Ting & Tangel. Österlånggatan.37 (tror det var där Bruka låg förr), ytterligare en söndagsstängd... Jag har inte varit in men det jag sett genom fönstret var kläder (natutmaterial tror jag) och lite fina saker.

Mycket söndagsstängt som sagt, men en del kan ha öppet söndagar på sommaren. S&A däremot har jag för mig brukar ha stängt både lördagar och söndagar på sommaren. Men om du ska vara här en hel vecka så är det ju inga problem. När blir det? Ta gärna med dig värmen hit :-)

kardemumma sa...

Själv har jag shoppat loss idag!
Det var jag värd eftersom vi hade den stora städdagen igår!
Här öser det ner så det blir filmkväll hos oss!
Kramar C

Hem och Lycka sa...

Finfint! Tänk vad lite färg kan göra!

kram Mia

MO sa...

Jisses vad jag missar en massa härliga inlägg när jag är afk ett tag....(härmar ungarna, afk = away from keybord, fast det visste du kanske?)...Så fin brickan kommer bli o vilket härligt grytunderlägg, synd att sätta en gryta på det ju...

Idag har vi haft underbart soligt väder, meeeen som det har blåst, rena stormen ju, inte alls skönt att sitta ute, fast vi bet ihop o grillade ute i alla fall, jag menar det är ju så gott o hyfsat enkelt att fixa till, kramar på dig

Sanna sa...

Vilka ljuvliga bilder!Vilka fynd du gjort!Brickan blev ju jätte fin!!
Kram,Sanna

Sussi sa...

Det spelar ingen roll om det regnar bara man kan hitta på inne pyssel så länge... Det du målar blir ju toppen, tro vad grytunderlägget ska bli när färgen torkat?
Tingeling Sussi

Therése sa...

Den där brickan ser ut som den kommer bli jättefin när den är färdig ;-)

Lite regndagar kan ju faktiskt va bra när man ska fixa lite inomhus, men nu tycker jag det är dax för solen att stråla lite också!
Glöm inte visa brickan bara när den är klar, lite nyfiken på den :-)
Kram Therése

Bella sa...

Tänk vad lite vit färg kan göra saker fina :)

Hoppas nu att solen hittar till dig också, här på Västkusten har det varit strålande sol och varmt sommarväder idag så det är förhoppningsvis på väg till övriga landet också...

Hoppas du får en bra vecka

Kramar Bella

Anna-Paulina sa...

Regnet öser ner i hela Sverige verkar det som . Men då kan man ju vara inne med gott samvete och pyssla på. Denna regniga dag har jag startat en liten tävling inne hos mig med ett halsband i pris, så kika gärna in. MVH/ Anna-P

Tidsmästarinnan sa...

Hihi, ja "indiskabrun" vet man direkt vad det är för en nyans... bra ord!

Och vitt gillar jag bättre :-)

Kram på dig Fräkenfröken!

Jenny sa...

Hej!
Tänk vad lite vit färg kan göra:)

Brickan blir ju jättefin!

Ha en mysig midsommarvecka,
kram Jenny