onsdag 3 juni 2009

Med fägring stor

Den här tiden på året börjar allt fler av mina blommor att få flytta ut på balkongen. Klart att även krukväxter ska få fira sommarlov utomhus. En del blommor passar dock inte där, mina murgrönor verkar trivas bättre i ett skuggigt hörn inomhus. Jag har blivit lite bättre på att hålla murgrönorna vid liv genom att inte ställa dem för soligt samt att se till att ge dem ordentligt med vatten. Men spinnohyra verkar ingen rå på...

Köpte två nya murgrönor på Ikea. Himla bra pris, 25 kr styck för dessa stora! Så nu grönskar det på linneskåpet (jag har både det vitmålade tygskåpet samt detta skåp - som ska få vara trärent - där jag förvarar sänglinne, gardiner, handdukar och dylikt).





23 kommentarer:

Unknown sa...

Hej

Jag får inte heller murgrönan att gilla att vara ute.
Ibland kan man hitta några bra fynd på IKEA har också köpt dessa blommor.
Ha en underbar dag
Kram

StrandviksVillan sa...

Du har rätt, murgröna gillar inte stark sol, men nog torka. Så akta dig för att vattna för mycket, det är då spinnen kommer. Låt torka upp emellan.

Hmmm... kanske jag också skulle låta några inneväxter få sommarlov ute...?

Ha det bra, kram A-C

Emma sa...

Ska också flytta ut lite växter tror jag...måste nog ge några lite ny jord också! Vilket bra pris på murgröna! Måste genast bege mig till vårt lokala Ikea och inhandla några egna!

Kram

Therése sa...

Det är så fint med murgröna!
Köpte en på Ikea till min 15-åriga dotters rum för ett tag sen!
Men såg nu att hon lyckats ta knäcken på den :-(

Ha en bra dag!
Kram Therése

IKT i min vardag sa...

Jag har nyplanterat på balkongen, det steker på rätt bra därute under dagen så jag får väl se hur länge blommorna överlever. Murgröna är en favorit här med, kan hålla den fin och i liv ganska länge, men *pang* så stendör den bara en dag...

Ditt skåp är väldigt vackert...

Kram Linda

Madeleine Berglund sa...

Titta vad frodiga murgrönorna är. Billigt och bra på Ikea. Jag köpte ju mitt olivträd där för endast 129kronor förra året. Nu låter jag som en smygreklam människa från Ikea, men så är inte fallet.

Grekland ska bli underbart. Jag har glömt varit vi ska, det var något svåruttalat namn så jag får be att återkomma om det. Men jag vet i alla fall att hotellet verkar väldigt välutrustat och fräscht, helt i min smak alltså.

Fin spets du köpt, jag älskar ju spets. Lovely! Jag ska på loppis på lördag, det blir väl en liten omväg när vi ska till landet. Men jag bara måste till en loppis i Nora som Leila rekommenderar i sin tidning.

Kram Madeleine

Jo sa...

Jag skulle vilja ha en balkong, jag med! Som det är nu, har jag mest orkidéer, för de tål att lämnas ensamma ett bra tag. Jag får inte andra blommor att överleva eftersom vi far runt så mkt. Och i rucklet kan jag inte ha inne-krukväxter alls, eftersom vi inte är där tillräckligt mycket.. Jag vill ha ett huuuuuus!

Sigrid sa...

Tjena, Virrpannan här som inte kan läsa att det stor klart och tydligt att kalendern var köpt på Granit. Typiskt mej. Nu får jag bara önska att jag hamnar någonstans i närheten av deras affärer snart. För nu är det lååångt!
Vilket bra pris på murgrönan! Ska jag hålla span på om jag lyckas övertala sambon att åka till IKEA ikväll!
Kram
Sigrid

homebylina sa...

Vilken otur med murgrönorna...kan de ha att göra med att de stått varmt inne och att man sen flyttar ut dem?? Jag brukar ha murgröna tillsammans med mina vita pelargoner ute i blommlåda, men då köper jag ju dem direkt från affärn och sätter ut dem... I alla fall är det snyggt med det gröna som kontrast till allt det vita! Ha det gott! Kram Lina

Grodmamman sa...

Har aldrig lyckats med murgröna, den får alltid spinn hos mig!:) Tur att det finns andra gröna växter som man kan ha på båge!:)
Fint det såg ut på ditt skåp!
Kram

Signe 1 sa...

Jag säger som ovanstående, jag får oxå alltid spinn på mina murgröna, såå synd för jag älskar att ha sånna på båge. Men men, det finns ju plast;-) *skojar* Ha en toppenkväll, kram Sofia

Bokmalen sa...

Jag har inte lyckats med murgrönor... Dom behöver för mycket vatten för att jag ska komma ihåg att vattna dom. :) Men jag lär nog prova fler gånger för dom är ju sååå fina!!
Ha en fin kväll!
Kramen, Maria

Stjärnor & Champagne sa...

Spinnohyran kan ingen rå på...Jag har tyvärr slutata att köpa murgröna. Men dom är ju väldigt fina, kanske får kolla in Ikeas ngn dag. Härligt det ser ut mot det vita.
Kramis A

Ingrid sa...

Men jag håller med, vad är detta för väder. Vi har förutom regn och åska också kyla. Suck!!

~Livet i byn

Mari sa...

Jag och murgröna= massor av spinn.
Vi har några perenna i trädgården kanske vore nåt för dej att ha där ute.

Blev snyggt med murgrönorna där.

Ha en fortsatt bra kväll!!

Vit som snö sa...

Guud vad jag missat här då! Vad du fixat o shoppat fint!
Som du så älskar jag murgröna, har helt enkelt den filosofin att kommer det ohyra så köper jag nya istället, orkar inte tampas med såna kräk! Fast jag brukar slippa dom oftast, peppar, peppar!
Jag brukar ju måla mässingsprylar i silver och antikolja dom men att måla vitt var ännu finare, måste prova det!
Är det ok att jag lägger upp dej som favorit? Gillar din blogg!
Kram Cilla

Anonym sa...

Jag är en omöjlig person för jag får inte murgrönan att leva över huvudtaget hos mig... ;)
Ha det gott! Kram Anna

HUSnrNIO sa...

Jag har också lite svårt att få murgrönor att bo hos oss:( Onekligen ett bra pris på Ikea. Fin plats du har dem på.

Helena sa...

Så fina krukor du har till murgrönan:)
Visst är det mysigt när man kan få flytta ut lite blommor!
Ha det/ kram Helena

Johanna sa...

Hej!
Osedvanligt snyggt.

Johanna

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Murgröna klarar jag inte av, vad jag än hittar på med dem. Men det är ju tur att andra kan! :-)

Ha det fint!

ingmarie sa...

Hej o tack för din kommentar!
Håller med dig att det inte är de stora sakerna som förgyller,utom de små...

Ha det gott,vihöres på bloggen!

Malin - I min trädgård sa...

Det ser verkligen jättefint ut! Ja de där murgrönorna är toppen! Jag har faktiskt lyckats hålla mina vid liv sedan i höstas!!!!

Ha en bra helg!

Kram M