onsdag 26 augusti 2009

Smygande svart

Jag har helt kärat ner mig i ungefär allt på Tine Ks hemsida, vilket jag inte tror att jag är ensam om. Så plötsligt börjar det nu dyka upp lite svarta detaljer här och där. Här har min nye vän sprayfärgen hjälpt till. En korg som tidigare varit betsad fick nu bli mattsvart. Och häromdagen dök jag in i ett snår med lärkträd där det fanns många torra kvistar som jag knep åt mig av.

Nu ska jag bara vänja mig vid lite svart!







Jag har alltid haft mest vitt hemma, vilket inte har något att göra med att vara trendig eller att passa in i någon särskild stil. Vitt är rymd och luft för mig. Jag klarar inte av mörka och så kallade ombonade miljöer, det känns klaustrofobiskt, och som om själen inte får plats. Men lite svart ska nog gå bra!

28 kommentarer:

Unknown sa...

Då är vi två.. :) Blev så förälskad när jag var in på hennes sida så nu har jag nåra svart projekt på gång.. men jag brukar vilja ha vitt för då känns det som att jag kan andas. Känns som jag inte får tillräckligt med luft när det är mörkt.
Kram Maria

bykerstin o. butikblandannat sa...

Förstår precis vad du menar med det vita, håller med! Det enda rum som jag skulle kunna tänka mig ha sådär "ombonat" är ett lite murrigt bibliotek - om man nu bodde så stort :) Svarta detaljer kan vara riktigt snyggt - som din korg!! Kram Kerstin

Grodmamman sa...

Gillar också Tine K!
Några svarta detaljer i allt det vita tycker jag bara är snyggt!:) Annars vill jag gärna ha vita väggar och tak, men golv och möbler får gärna vara lite mörkare.
Hoppas att burfågeln känner mer frihet idag!;)
Kram

Mjuka sa...

Jättesnyggt med lite svarta detaljer, Tine Ks hem är ju som en dröm.
kram Malin

Signe 1 sa...

Svart är superfint och bryter av snyggt mot allt det vita:-) Ha en fin dag! Kram!

Nyanser av vitt sa...

Svart är super till allt ljust. Jag har svart och vitt med lite gröna inslag i mitt kök. En svart Pappelinamatta med vita blommor tex. Det är jättesnyggt tycker jag själv alltså :O)
Ska fixa lite där när tid, ork och inspiration infaller sig samtidigt vilket inte är så lätt
Kram Agneta

Emelie sa...

En liten klick med svart här och var framhäver nog bara allt det vita mer så jag tror inte du behöver var orolig...

rustik charm sa...

Jättefint:) tror lite svart till det vita blir kalasfint:)
Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Sanna sa...

Jättesnyggt!fint med svarta detaljer mot det vita. Jag gillar också Tine K.

Jag tycker också att vitt är så luftigt ljust och fräscht. Det är så lätt att lägga till små färgklickar och detaljer i en annars ganska neutral bas. Gillar nog också lite trä också så alla möbler är tex inte vita.

Kram Sanna

gamlamejeriet sa...

Lite svart ser ut passa finfint hemma hos dig, även om jag tycker precis som du. För mycket mörkt är jobbigt.

Madeleine Berglund sa...

Hej! Nej men usch att ligga hemma sjuk låter inget vidare. Men det är nödvändigt att vila upp sig då. Titta på film är faktiskt väldigt mysigt. Snart blir jag en flitig torpare, känns finemang. Nu ska jag springa på stan lite snabbt, garn, klänning och blomma ska jag köpa. Men det är grått ute och regnet öser ner, jag blir nästan upprörd!!! Nåväl, krya på dig fröken! Kram Madeleine

VITA NYANSER sa...

Den sidan måste jag kolla in! Så fint det blev med svart kruka! Och din gren där, superfint! Svart mot det vita är så snyggt. Jag har samma fenomen här hemma, det börjar krypa in mer svarta saker, lite sådär smygande och jag märker hur jag plötsligt dras till det svarta ute i affärerna...= )!

Ha en skön dag!
Kram L-L

Hannis sa...

Ja,jag älskar ju det vita!
I massor!
Men bryter av med svart och grått i bland.
Tycker det är snyggt,
ger fina kontraster.
Korgen blev snygg.

Lena sa...

Halloj! Kul att hitta nya sidor att inspireras av. Jag gillar vitt men i lagom mängd...jag älskar svarta detaljer och även en del grått. Lite färg i tillvaron passar mig bra men det får inte bli för mörkt och murrigt, då blir det jobbigt!! Nu ska jag fortsätta surfa runt här inne hos dig!! Hoppas det är okej att jag länkat till dig. Ha det bra!! // Anna ♥

♥ Pia... sa...

Snyggt snyggt..jajag har ju redan en del svart ja:)..hm...kanske lite väl mycket..och håller på att smyga in mer vitt:)..plus lite annat...snyggt blev det iallafall den där korgen..ha en bra dag..kram..Pia

Vit som snö sa...

Fint blev det! Jag har ju också mest vitt men tycker nog att jag vill ha liiite mörka detaljer också, blir liksom pricken över i.
Ha det gott!
Kram Cilla

millandante sa...

Ja, det är som om det vita blir ännu vitare med en klick svart! Kanonfint! Kan se dig i buskarna... "jag bara inreder..." haha...
Ja. Jag är också kär! Tine K:s grå vitrinskåp pryder just nu min bakgrundsbild på datorn och jag bara suckar varje gång jag ser den...
Kram

Livet på Vestergård sa...

Vitt och svart är alltid snyggt ( inte för mycket svart förstås)! Får nog gå in och kolla Tine K:s sida.

Mari sa...

Tror absolut du vänjer dej, bli en snygg brytning till allt ditt vita. Nu ska jag greppa sprayburken med mattsvart färg och ge ett par ljusstakar va det tål, spännande att se hur det blir.

Nu är jag uppkopplad igen....härligt med en lite större PC om man säger så;-)

Ha en bra kväll!!

Hanna sa...

Fin korgen blev.
Hanna

Sigrid sa...

Svart is the new white :)
nä men det vita framhäver verkligen lite mörka detaljer här och var, samt gör att man lägger märket till att det är just så vitt i resten av hemmet!
Förstår att du gillade prylarna därifrån, satt och bläddrade i katalogen och såg massor som kunde flytta hem till mig. Men också att det lätt går att hitta den stilen på annat håll -se bara på alla dina loppisfynd och pyssel! :D

Kram
Sigrid

Tulipa sa...

Jag håller med dig, det finns en viss dragning åt det hållet.
Sugs lite ditåt. Men mest åt det grå i olika nyanser,( fast i mindre doser och inslag...)

Bella sa...

Åååh, så mycket fina saker jag hittade hos tineKhome :)

Jag älskar ju svart och vitt som du vet, vitt kan ju inte bli fel och vad kul att du plockat in lite svarta detaljer och gillar det!!

Ska bli kul att se om det får flytta in mer svarta saker i ditt vita hem...

Kraaaam Bella

Lilla huset på prärien sa...

De har otroligt mycket fint Tine K! Hon hade öppet hem nu förra helgen där man fick komma dit och titta på de nya kollektionerna. Tydligen har hon målat alla sina golv vita nu... hoppas det kommer nya foton på hemsidan snart :)

Kram jenny

Anki sa...

Hallå i holken, hihi!
Gud vad snyggt det blev med grenen i den svarta korgen! Läckert till det vita!
Å vad jag väntar...äntligen ska det hända nåt! Jag älskar det vita, sen får folk tycka vad dom vill...å visst är det lättare att andas när det är ljust! Efter att ha bott i kaos hela livet var det som att komma hem, när jag upptäckte det vita!
Hade faktiskt en vit period för 15 år sen, men en man som inte var lika road! Men nu jädrar *ler*
Väldigt fint med det svarta som bryter av...gillar grå & brun skala! Har väldigt svårt för det pastelliga!

Å du, det är inte lätt att få renoverat, här blev det helrenoverat för 3-4 år sen så det var inte alls beviljat nu! Men fönstren & badrummet var nödvändigt så där fanns det inget att säga! Att jag så får färg är ju bara ett +...det är väldigt förstörda tapeter!
Å skåpluckorna, mina är grå & dom får man absolut inte måla, blev jag tillsagd! Dom ska sprutlackas...tur att dottern är utbildad bil-lackerare då, hihi...
Jag menar, vem ser det? Det är ju inte så att dom kommer för att kolla! Måla på du!
Guud, vad jag tjötar, hihi!

Kramis Anki

Maria sa...

Hej!
Tycker att lite svart i allt det vita framhäver det vita ännu mer. Som om det behöver sin kontrast för att riktigt komma till sin rätt. Snyggt!!

Stjärnor & Champagne sa...

Jag håller med dig, jag blir mer och mer sugen på det svarta...

Kram A

Hem och Lycka sa...

Jag är mycket för svartvitt numera, det är så vansinnigt snyggt!

kram