söndag 27 september 2009

Vad gör alla andra hela dagarna?Ibland, eller ganska ofta, får jag frågan hur jag hinner allt jag hinner (fast då skulle ni ha sett mig igår, då blev det minsann inte mycket gjort).
Själv brukar jag mer fundera över vad alla gör som inte pysslar. Vad sjutton gör man då??

Några noteringar om andra typer av aktiviteter har jag gjort, baserat på både egna studier och vad jag har har hört att det snackas om.
- man kollar på Idol, Kändisdjungeln och Hollywoodfruar
- hänger på restauranger och spelar på Jack Vegas och liknande maskiner
- åker runt och fikar hos bekanta och på caféer
- skjutsar barn till och från diverse aktiviteter

Inget av det ägnar jag mig åt. Jag har aldrig sett ett enda avsnitt av Idol, jag gillar att göra saker och har svårt att sitta still och bara fika och jag har inga barn (och inga planer på att skaffa några).

Det här skriver jag INTE för att på något vis säga vad som är rätt eller fel att göra. Utan vill man få tid för något så måste man prioritera bort annat. Jag älskar ju att dona, så det känns aldrig som att jag väljer bort något!

30 kommentarer:

Mari sa...

Man ska göra som man själv vill, jag är nog en blanding. Har ibland svårt att sitta still men ibland behöver jag bara sitt och glo på tv för att orka med mitt jobb som kräver sin rätt.

Ha en bra pysseldag!!

Lina sa...

Ja visst, det gäller verkligen att prioritera. Att sitta här framför datorn och titta på olika människors bloggar kan ju också ta sin tid och kännas ganska dummt ibland när man borde göra annat. (Menar inte att det inte är meningsfullt.)
/Lina

Signe 1 sa...

Så är det ju, man väljer ju själv (oftast) vad man vill göra på sin lediga tid, men ibland önskar man allt att dygnet hade fler timmar, haha. Nu ska jag lägga mig och läsa lite, städningen får vänta;-) Kram!

Emelie sa...

Allt handlar ju om vad man tycker är viktigt och roligt och om prioritering. Sedan jag började jobba känner jag att jag inte hinner mer så mycket överhuvudtaget så min gissning är att en av anledningarna till att folk känner att de har lite tid är att de lägger (för?) mycket tid på jobbet. För mig är det naturligt att lägga kanske 50-55 timmar i veckan på jobbet så här det första året som lärare, det gör nästan alla, innan man hunnit komma in i rutiner och samlat på sig material och så men inom många yrkesgrupper kägger man ju mycket mer tid hela karriären.

Annars går den mesta av min lediga tid åt att umgås med familj och vänner. Helgerna bokas snabbt upp av olika middagar, utflykter eller helgtripper som involverar tid med vänner och familj. Träning tar också en hel del tid, inte för att jag tränar jättemycket men om jag kommer hem från jobbet vid 18 och sedan sticker ut och springer, duschar och äter så är klockan 21 och då är det inte så mycket tid kvar innan det är dags att gå och lägga mig vid halv elva. Då blir det lite kvalitetstid med Erik och sen bums i säng för att gå upp klockan 6. Så ser min vardag ut i alla fall.

Men pyssla på och njut av det liv du har valt, jag tror att folk undrar och frågar för att de är lite avis :)

Kramar Emelie

♥ Affi ♥ sa...

Jag har inte så jättemycket tid kvar när alla måsten är uträttade... Men när jag har tid så tränar jag, stickar, pysslar, läser....
Kramar

Kristin sa...

Hej du! Vi har lite samma funderingar ibland. Fast våra går åt hållet, vad 17 skulle man göra om vi inte bodde på en gård med djur och inte hade våra barn??? Det är liksom alltid något att göra då... stort som smått. Och när kvällarna kommer och jag kan ha lite egen tid, då fixar jag hellre med något pyssel eller bloggar än sätter mig vid TV:n. Bakar gör jag gärna också när jag har tid. Att sova bort halva dagen, vara ute och partaja och bara slöa är inte riktigt min grej. Det är skönt ungefär två timmar tycker jag, sedan vill jag göra annat!

Kram på dig coh fortsätt pyssla, det ger mig så otroligt mycket mersmak att se dina alster!!!

/Kristin

StrandviksVillan sa...

Tycker själv det går i perioder hur mycket man hinner/har lust med pyssel och inredning. Visst har man begränsad tid också när man har barn, men faktiskt kan ju dom också ge inspiration!
TYVÄRR har jag märkt bra på sistone hur mycket pysseltid man går miste om medans man sitter framför datorn!! Om man inte startar upp den får man ju sååå mycket mera gjort :P Men, men... man kan ju inte låta bli ändå :D

Må gott! A-C

Fru Inredning sa...

Ja jag är som du, jag pysslar:) Utom idag då jag gått och blivit sjuk:(

Ha en bra dag.
Kram Kristina

Fru Skrot sa...

Det har jag faktiskt undrat om oxå några gånger. Jag har ett barn som är två år, så om han är vaken (och det är han ofta *skrattar*) så blir det inte mycket annat gjort. Men när har jag lite tid för mig själv brukar jag oftast pyssla eller dona något. Att titta på TV känns som att "slösa bort tid" - inte min grej heller... Det finns så mycket annat som är 1000 gånger roligare!!

Huset på kullen sa...

Man hinner mycket på dagarna om man bara gör det man brinner för och tycker är roligt. Själv har jag svårt att hitta energin ibland och då blir det inte mycket gjort. Idag är jag seg så det blir inte mycket gjort idag tror jag. Men det är skönt ibland också, det är ju trots allt söndag =)

Ha en skön dag! Kram Linda

Hannis sa...

Nej,för gudarna!
Klarar inte av alla dessa dokusåpor!
Och inte hänga på krogen heller,har redan hört alla kommentarer där
(alltså alla ev raggkommentarer,höhö)
Däremot tränar jag 3 ggr i veckan fast det är kl 06 på morgonen innan jobbet
(jag vet att du suckar nu)

Det är ju ett stort intresse med pysslandet, och springa på loppis förstås.
För mig känns det som en prioritering,mår bra av pyssel och släpande på möbler.
I bland kan jag ta en hel dag där jag ligger på rygg med en bok och bara latar mig.
Men sen drar jag i gång igen=))

Varför plågas vi av dessa söndagar???
Nu är det ju dags att jobba igen!!

Grodmamman sa...

Här handlar det också oftast om prioriteringar. Visst, vi har två barn, men numera sköter sonen sina aktiviteter själv och vi behöver inte följa honom dit. Dottern har inte så mycket aktiviteter än. För mig är det oftast möten och andra saker på kvällarna som gör att jag inte hinner eller orkar. Men om jag bara bestämde mig så skulle jag hinna mer än vad jag gör!:)
Pyssla på du, om det är det du vill och det som gör dig lycklig!:)
Kramar

Vit poesi sa...

Jag får också frågan, mest hela tiden faktiskt. Men jag är som du, kan aldrig sitta still, vill ha något i hä nderna hela tiden. Hur hinner du allt när du har fem barn får jag alltid höra. Jo, jag tar med dem ut i skogen, plockar allt möjligt som jag kan använda mig av. De får följa med på loppis när jag åker dit. Sen när de sover eller tittar på tv, då målar och fixar jag. Själv kollar jag aldrig på tv, bloggar hellre. Är det något program som jag absolut vill se, kollar jag på web tv. Ha en go söndag! KRam Malin

Fröken Pyssel sa...

Haha, jag brukar också få frågan om hur sjutton jag hinner med heltidsjobb, barn och så höggravid på det, men det handlar ju bara om att prioritera och göra det man tycker är roligast. Sen kan jag iof ha lite pysselsvackor också, som idag... Idag har jag gått runt på Bauhaus i en timme och fick jag med mig: ingenting av det som stod på lappen. Sen åkte jag hem, åt lunch och sen somnade jag och sov i tre timmar :-o Nu ska jag roa dottern. Får se om kvällen innebär energi eller inte :-)

Jessica sa...

Jag är nog en sån som gör en släng av alla de saker du radade upp *s*

pysselpralinen sa...

Intressant tanke. Såna där saker kan jag också fundera över. Särskilt när jag arbetade på mitt förra jobb. För där drällde det av småbarnsmammor med prestationsångest. Och de var väldigt bra på att uttala sig om saker och ting, t.ex. gärna bloggar och hur folk hinner blogga osv.

När jag pratade lyckligt om att jag hittat så fina tyger i New York fick jag inget gensvar, förståelse eller igenkännande utan bara förvånade blickar och kommentarer som "jaha, håller du på med sånt?" eller "oj, vad husligt". Och jag bara tänkte att "stackars dig som inte vet hur underbart det är att skapa egna saker!" :-)

Jag gissar att mycket av pysseltiden försvinner när man har barn. Jag tycker redan nu att en del viktig pysseltid går åt till att laga mat och diska och sånt oviktigt. Men om man vill, så hinner man nog liiite i alla fall.

Jag trodde nog att jag skulle sitta och sy tills trampfoten blödde när jag blev arbetslös. Men faktum är att det inte blir så mycket som jag trodde. Framförallt tar det en nedrans massa tid att skriva ansökningar, i alla fall om man verkligen vill ha jobbet. :-)
Men sen är det så lätt att bli distraherad och fixa med andra grejer i lägenheten. Tråkgrejer liksom.
Men ikväll ska det sys, nu är det kuddar på gång.

Vad gör hon själv en söndagsafton som denna?

Livet på Vestergård sa...

Visst handlar det mycket om hur man prioriterar, och så beror det också lite på i vilken fas i livet man befinner sig. Det där bestämmar man ju själv vad man satsar på... Roligt är det att få se och läsa om dina projekt ;o)

Evelina sa...

Jobbar, och tränar hund. Mesta dels av min tid går dit. Dock har jag rätt mycket egen tid på veckorna då mannen är på jobb. Så vissa dagar pysslar jag massor andra inte :)

Ha en bra söndag!
Evelina

Vita ljuva tankar sa...

På vardagarna brukar det vara fullt upp med allt möjligt fram till sonen somnar, sedan behöver jag min egentid som går till pyssel, blogg och TV. på helgen har man fullt upp med handla, tvätta, städa, laga god mat, besöka familj och vänner...och pyssla lite. Jag gillar att hålla igång och blir rastlös av att inte göra någonting och ibland önskar jag fler timmar på dygnet ;)

Kram Linda

annika sa...

Jodu, de som undrar är de som inte ens vet hur man hittar till en blogg. Så är det runt mig i alla fall. ibland möts jag av skepsis och just " hur hinner du med det".
Jag föredrar bloggen framför Tv.
annika

Sanna sa...

ja vart går tiden egentligen? :)det mesta av min tid går nog åt till att umgås med familj och vänner, vardagssysslor och jobbet naturligtvis. Hinner inte pyssla så mycket, men hinner inte se på tv så mycket heller för den delen.. :) Idag har jag varit på Vintage helsinki- ett evenemang med gamla, kläder saker och musik med en kompis. Sedan ute med barnen. Nu då barnen är i säng har jag just hällt upp lite cider åt mig, håller på att koka lite ägg till äggsmör och har karelska piroger i ugnen medan jag hänger här på nätet. Sedan blir det väl ännu att sätta på tvättmaskinen, vika byke och fundera om jag ska välja tidningsläsning/deckare eller ett tv-program som vi bandat in..
Viken fin bild förrästen!Det är alltid lika kul att se vad du pysslat, se dina fina loppisfynd och annat fint!
Kram Sanna

Sari sa...

Jo, det är nog så. Att man får prioritera vad man vill göra.
Mina prioriteringar är just pyssel, bloggande, och självklart att ta hand om mina tre barn. Jag tittar nästan aldrig på TV, fikar ganska sällan, städar bara lite då och då (alltför sällan egentligen...)
På så sätt får jag lite tid över här och där. Det som är mest frustrerande, är nog att jag hela tiden får vara beredd på att bli avbruten av de små... Jag kan inte sitta och pyssla timmar i sträck, utan det blir små korta stunder då och då. Och på kvällarna såklart, när barnen sover!
Hur ska det bli sedan när jag ska jobba också!!??? Oj, oj...
Ha det så bra! Kram Sari

Emma sa...

Haha, när jag undrar hur i all världen du hinner så är jag i vart fall bara avundsjuk :p
Skulle önska jag hade lika mycket energi! Jag har en kronisk muskelsjukdom, så för min del så blir det inte så mycket jag orkar - om än jag skulle vilja. Men det handlar ju bara om prioriteringar...och när vi är färdiga med renovering blir det (lite) mer ork till pyssel och sånt igen :)

När jag inte orkar pyssla själv så njuter jag av att hälsa på hos dig och få inspiration, så för min del - bara fortsätt som du gör ;o)

kraaam!

♥ cloudberrie ♥ sa...

Du har helt rätt, allt i livet handlar om att prioritera. För tid har vi allihopa till det vi verkligen vill, OM vi bara använder/förvaltar vår tid.

Jag är inte lika pysslig som dig. Beundrar ditt pysslande och får mycket inspiration från din blogg, men jag prioriterar inte tiden till så mycket pyssel just nu. Det går i vågor. Men just nu är det mycket familjeaktiviteter. Under veckan slukar jobb och träningar den mesta tiden och då "rasar" jag oftast bara ihop en stund framför TVn innan jag landar i sängen. Tid för pyssel finns på helgen.

Kram från Eva

Anki sa...

Här är det en till som inte ränner på krogen, rusar runt på fika eller kollar tv!
Min tv kommer aldrig att behöva bytas ut vet du, haha...Däremot ger jag mycket av min tid till hundarna...djuren, ränna runt på loppis och pyssla är det jag trivs bäst med! Men så kommer det ju så mycket annat emellan, hmm...prioritera är jag nog ingen västing på!

Kramis Anki

milla-andante sa...

Ja tid är det enda som är demokratiskt fördelat!
Mycket intressant och inspirerande skrivet!!!
Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Ja visst måste man prioritera. Jag som har barn har inte så mycket tid längre men jag gör så gott jag kan. Annars upptas tiden till läxläsning, se till att dom kommer iväg på aktiviteter. Idol vännen, hur kan du undgå att se det hii????? Och Anna Anka??

Kram till dig/ A

Tidsmästarinnan sa...

Tjenare frökenröken!
Jag håller med om lakan i fönstret, bästa gardinerna alltså! Dina var jättefina, jag har också hittat de perfekta till lilltösens rum, monogrammet gick till och med i rött och rosa... vilken lycka. Och så låg de hemma i mammas byrålåda och bara väntade, tjohoo! Fast det är ett tag sen nu och nya projekt väntar. Jag ser inga begränsningar över huvud taget när jag ger mig in i projekten, det är oftast lite senare jag fastnar halvvägs och inte blir riktigt klar... men till slut så!

Kram på dig!

Monkan sa...

Jamen bloggande tar ju tid också, och ändå hinner du med så mycket pyssel. Min pysseltid begränsas så klart av att jag tittar på Idol :-) kanske till viss del av två bloggar, fem träningspass, spanskakurs med tillhörande läxskrivande, gå på stan och spana in HM Home-butiken :-)

Den ligger på gatan där det kryllar av HM-butiker, dvs Drottninggatan, närmare bestämt nr 56. Butiken har nu begåvats med ytterligare en ingång, i hörnet Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan (där det tidigare varit en Wedins-butik), diagonalt över från Åhléns, och där finns en trappa till en annan nyhet i butiken, en övervåning och det är där uppe som HM Home showroom finns.

Det är som sagt bara vissa saker som hänger framme, och de byter nog varje dag eller så. Sen fanns en vägg full med bara magneter och jag har inte järnkoll på katalogen (fast de skickat den två gånger... utan att jag bett om nån...) så jag kan ju inte svära på att de har exakt hela sortimentet. Men eftersom de ändå säljer "live", inte kan de vägra att låta kunden klämma och känna även på de saker man intresserad av även om de inte råkare hänga framme? Särskilt inte när kunden är så långväga och så prominent.

Me hu! Läskiga djur låter... läskigt. Ungefär hur många ben har de, och hur stora är de, mellan ögonen? :-) Jag har hittills inte upptäckt några, kanske borde inspektera mina rönnbär... Var hassel finns har jag ingen aning om (utom kanske vid min gamla skola, lååångt från stan), däremot finns det kastanjer här i kvarteret och där ska jag nog gå och plocka lite Höst.

Jag sitter här med höjt ögonbryn och rynkad panna. Köpt? Fröken Fräken köpt färdig gardin? Det trodde jag inte förekom, av precis den där anledningen, de är inte bra och hon gör garanterat bättre saker själv.

Den här gardinen var verkligen söt, kul när det är så smidigt att fixa också. Trevligt med dessa vänliga själar som broderat vackra monogram på lakan så att pyssliga bloggerskor ska kunna sy gardiner, kuddar mm. Va? Visste de inte det när de broderade? ;-) Frågan är vilken känsla som skulle vara starkast hos dem om de visste, känslan av att nån rackarns släkting lämnat det fina sänglinnet till loppis (jag utgår från att det är så det gått till), eller att en pysslig Fröken Fräken omvandlar det till en vacker skapelse :-)

Ditt bilbliotheque är ju rysligt tjusigt, och murgröna vid prima liv minsann. En av de två jag köpte är vid liv men jag är inte övertygad om att den är frisk och oavsett vilket så kommer den aldrig nånsin att få komma i närheten av nån annan blomma. Den är förpassad till att stå på skoskåpet i hallen. Kan möjligen få avancera till hallbyrån.

Sigrid sa...

WORD!
Min chef frågade mig idag varför jag skaffade en hund till, hur ska jag då hinna med allt annat!?
Ähum.. vadå allt annat, hundar är mitt allt! De och sambon och hemmet! För katten, sitt ni och titta bort era liv på teve eller var ni nu gör som gnyr att ni inget hinner. ;) Eller så lever man och gör det som är kuuul och som gör en varm i magen och nöjd när man somnar på kvällen!
storkram från en mycket lycklig matte
PS nej hundar kan inte känna att dem är syskon eller släkt! Kul hade det varit om det var så :)