tisdag 8 september 2009

Höstens hemlighetNu tror jag att jag har förstått varför ni söderöver tycker att det är så mysigt med höst!

I förra veckan när jag var i Stockholm, så var det +25 grader, strålande sol, folk satt på uteserveringar, man strosade runt stan i kortärmat o s v. När vi på kvällen kom ut från restaurangen som vi ätit på, utbrast jag hänryckt "Det är som att vara utomlands!". Det hade ju inte jag fattat, att det är en sådan höst som ni har!!

När hösten slår till här så är det isande kallt, mörkt, det blåser från alla håll, och antingen vräker regnet ned eller så är det minusgrader. Helt osannolikt att solen skiner här just nu!

Då är det tur att man ska åka till Stockholm imorgon igen! Fast mest av allt ser jag fram emot lördagen, då man är hemma igen och både en favoritaffär och en loppis har lördagsöppet. Men jag hittar säkert något att göra även i Sthlm.

24 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ja du, det där med årstider upplevs onekligen olika. Nu tycker jag att våren är helt underbar, den bästa årstiden här i Bergen. Så var det inte när vi bodde i Luleå - då var det sommaren som var bäst!

Hoppas du får det riktigt roligt i Stockholm!

Snickaregården sa...

Ja.. det kan allt vara lite olika. Idag har vi haft strålande sol:)
Fina ljusstakarna dina blev. Ha en trevlig tur till stockholm.
kram Maria

Casa Loda sa...

I dag har det ju varit en sån där härlig dag när man kunnat gå i kortärmat, mer sommar än höst. Håller nog i sig så du får en repris i Stockholm :)

Fina ljusstakar nedan. Visste inte att Timarii fanns kvar. I min gamla hemstad lades det ner för några år sedan. Där gjorde man ju ett och annat fynd. Nu saknar jag affären!

Kristin sa...

Haha, nu ska du inte luras för att du upplevt EN solig höstdag i södern... jag lovar dig att det finns likadana dagar som ni har även här. I synnerhet här. Speciellt på helgerna har jag en känsla av. Det liksom häver ner regn på helgerna när jag är ledig, det är så typiskt! Nu när jag jobbar så är det över 20 grader på dagarna... morr.

Kram kram och hoppas du får det trevligt igen i Sthlm!
/Kristin

Hannis sa...

Va??Storstan igen!
Vad du flänger och far!

Fina bilder!

Själv ska jag nu sälja på loppis...
Misstänker att jag kommer att slita tillbaka det folk köper!

StrandviksVillan sa...

Javisst är det orättvist :P
Men jag kan inte klaga i år för vi har också fortfarande ovanligt skönt väder. Idag var det närmare 20 grader och sol.

Orättvist är också att du får resa så mycket i ditt jobb! Är förstås sååå nyfiken på vad du sysslar med ;) Min första gissning är reporter...? Du kan väl maila mig om jag råkar ha rätt, haha!

Kram Ann-Christine

Annas Lycka sa...

Såklart du gör! Roligt att du skall till Sthm...Kul att se sig om ibland och byta luft lite!!! Ha det riktigt bra...Kram

Pia..... sa...

Å..tack för ditt svar..anade nog att det inte var den där andra leran...synd att det är lite dyrare ..den är så fin den grå tycker jag... ja inte är jag någon sån som får till det med ståltråd osv..det är bara kul att prova och testa ..vil väldigt gärna att det ska bli rakt och bra:)..om du kikar på mina bilder och förstorar dom så ser du nog att det är lite krokigt och snett.....ha de gött

kram..pia

Bella sa...

Hi hi här skriver jag om jul, när du gör allt för att hålla kvar sommaren :( Inte vidare snällt... Får nog visa lite sommar bilder imorgon ;)

Kan tänka mig att det verkligen blir höst snabbt och ordentligt lite längre norrut, skönt att komma ner till Stockholm igen för din del :)

Här på Västkusten har det varit en fin höstdag som avslutats med IDOL så klart!

Hoppas du haft en bra kväll

Många kramar Bella

Rosenvit sa...

Visst är det så att vi har lång sommar och ljum höst i södern. Men jag i västrasödern blir avundsjuk på er med norrlandsvinter. Snö och kyla är nått jag kan sakna när det regnar och är yllemössagrått.
Ha det bra i huvudstaden.

Kram
Anna

Femtio vita kvadrat... sa...

Hej! Fin blogg du har! Ännu en trogen läsare ; )

Hälsningar Patricia

Sari sa...

Vad kul att åka till Stockholm!
Ja, idag har det varit en jätteskön dag. Jag och barnen var ute hela eftermiddagen i trädgården. Njöt och pysslade om blommorna lite grann. Tänka sig att vi hittade ett par mogna jordgubbar i landet!! I september! Känns lite konstigt...
Ha det så bra! //Sari

Sigrid sa...

Haha så som du beskriver dina norländska höstar är preciiis som vintern är här nere :) Så du får bannemej stå ut lite, för du har iallafall det som kallas riktig vinter. -Som inte är vägrätt regnande, 1 minus och så rått att knäna skakar söner mellan ytterdörren och bilen. Inte den varmaste arktisjackan står emot sydlänsk fuktig, rå jäkla "vinter" :)


Kram
Sigrid

Grodmamman sa...

Det är väl det som är grejen med vårt avlånga land, att årstiderna betyder så olika beroende på var i landet man bor!:) Här kan jag å andra sidan sakna riktiga vintrar med en massa snö. Här får man ibland åka pulka så fort snön kommer, för man vet aldrig hur länge den stannar!:)
Ha en skön tripp till Stockholm igen!
Kram

Tulipa sa...

Hallå där Fröken!
Så ska en ljuvlig höstkväll vara och kännas!

Fast du verkar allt längta hem till dina trakter ändå! Hemma är ju bäst!

Stjärnor & Champagne sa...

Det är bara att flytta söderut, hihi. Näe du så varmt är ju inte vanligt på hösten men jag kan tänka mig att du har det kallare.

Kramkram A

milla-andante sa...

Ja ibland kan man tro att vårt land är ännu längre än vad det är med tanke på väderskillnaden...

Finns Timarii fortfarande??? Vi hade den butiken i mina trakter tills för några år sedan, sedan var den bara puts väck i hela Bohuslän. Så läckra ljusstakarna blev!!!
Ha en trevlig resa!
Kram

Hannis sa...

Sprayen är riktig billack fast jag valde matt.
Gjorde det för att få den nyans som jag ville ha.
Dom kan ju fixa till nästan precis den färg man vill ha!
Och en flaska kostar nån tia mer än dom andra man köper så jag tänkte prova.

Glömde säga att ljusstakarna blev skitsnygga!!

Ann-Marie sa...

Visst är det underbart med såna kvällar när det är så oväntat ljummet ute. Bor i Västra Götaland och här var det 17 grader redan klockan sex i morse. Blir nog en fin dag idag. Värre var det i förra veckan när regnet kom på tvärs och det var kallt. Omväxlande!
Följer din blogg hyfsat troget. Blir så imponerad av allt du hinner med. Själv hinner jag väldigt sällan pyssla, fast att jag egentligen vill. Men det beror på att det finns så mycket annat jag också vill göra.
Undrar också vad du jobbar med som får resa så mycket?

Em sa...

Ja det där med höst kan verkligen vara dubbelt!
Visserligen har jag allt det du skrev om, men jag gillar ändå inte när mörkret kommer smygande, det är som att en del av mig slutar fungera...Jag försöker göra det bästa av det och försöker fylla mig med inspiration...Dina höstbilder är härliga!

Nyanser av vitt sa...

Just sån höst har vi. Men din höst förstår jag att du inte gillar. Usch vad rått och kallt.
ha det toppen i Stockholm
Kram Agneta

Jo sa...

Nja, tja. Höst i Göteborg är inte sådär underbar. Just nu är det för ovanlighetens skull rätt varmt, va 20 grader och visst har vi haft lite sol, men det är ju verkligen inte normalhöst i Göteborg. Normalhösten i Gbg är horisontellt regn, mörker, spårvagnar som halkar på löv i spåren, åter till arbetet, horisontellt regn.
Förra veckan, på ostkusten däremot, då var det sensommar/höst som jag njöt av! Jag hoppas att det är lika varmt och fint väder där i helgen som kommer! Då ska jag banne mig sätta mig i en stol ute i solen och lapa sol!
Hoppas att du får det bra i el Stockholmo!

Nilla sa...

Där jag bor har vi underbara höstdagar just nu! Ha en fin helg.

Nilla sa...

förresten; det är ju inte höst ännu! Det är fortfarande sensommar!