tisdag 27 oktober 2009

Den ljuva planeringen

Tänk ändå. Grått är en färg som jag tycker är väldigt fin och vilsam inomhus. Men grått ute och man får bara lust att lägga sig på soffan och sucka djupt. Just nu känns det som om man har glömt bort hur solen ser ut...

Man måste alltså muntra upp sig med att göra pysselplaner. Jag har inte tänkt börja julpynta än, nej inte på långa vägar, då har jag tröttnat innan någon ens hunnit säga "första advent". Men fundera på hur man ska piffa till jul, det kan man gott göra! Då gäller det att hitta inspiration! Många verkar hålla Lantlivs julnummer 2007 som den ultimata julguiden, själv är jag mer förtjust i julnumret från förra året. Men allra bäst är ett gammalt nummer av Äntligen hemma-tidningen som inte finns längre. Den innehåller ett julreportage hemma hos Karen Kjeldsen, som bara är helt fantastisk på att få det fint. Det kan jag titta i om och om igen!







Hoppas att ni ser hur fint det är, trots att jag fått nöja mig med att fota av tidningen. Bilderna är, som alltid, klickbara så att man kan se dem i större storlek!

34 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Ljuvligt!
Den tidningen prenumererade jag på ett tag och jag tycker dom där bilderna ser bekanta ut :)
Även jag börjar så smått planera juldekorationerna, den bästa tiden är nu innan allt blir så "hysteriskt" (särskilt för mig som jobbar på varuhus, man hinner lätt tröttna innan december...)

Tjingeling!

Vem är jag.. sa...

Hej hej

jag håhller med dig fullständigt, det är många som redan ha plockat fram massor avjulsaker...och jag skulle oxå tröttna på allt innan änns julen är här men planer kan man göra jag tror att jag oxå ska leta fram gamla tidningar och få lite inspeation

Lisa

Livet på Berget sa...

Hej
Jätte fina bilder. Det är kul att planera, ska man pyssla till det gäller det ju att skaffa rätt grejor redan nu:). Ska faktiskt hänga upp en ljusslinga ute till helgen. Brukar alltid vara först i kvarteret och oftast så kommer det upp ljusslingor hos grannarna redan dagen efter:). Hihi ingen vill vara först men det är ju så mörkt nu så man måste ju ljusa upp det lite.
Kram
/Sara

Reko Stil / Emma sa...

Håller med dig, grått är fint (har dille på "järnvitriolgrått" om dagen...) men inte utomhus. Vi är lyckligt lottade i Oslo, hösten har varit kanon-fin så långt med oräkneliga vackra dagar med strålande sol från "hög" och klar himmel. Då gillar jag hösten :)

Jättefin lampa i förra inlägget förresten!

Kristin sa...

Hej du! Det där reportaget har jag i en av mina samlingspärmar... gillar det. Såg du samma persons hem i mer svart och vitt som var med i Drömhem & Trädgårds julspecial förra året? Det var också läckert...

Kram kram K

Madeleine Berglund sa...

Hej! Ååååååååå vilka bilder!!! Vilken inspiration!!! Du, det där stora olivträdet på en av bilderna, VILL HA!!!!!!!
Gud så inspirerad jag blir.

På lördag ska jag på loppis med N:s farmor. Jag ber till högre makter att det kommer att finnas en kökssofa, fina skålar, ett sött litet skrivbord och kanske en söt handväska. Jag tror nog att jag kan hyra ett släp med en gång, haha.

Ha de!
Kram Madeleine

Hanna sa...

Härliga bilder! Det är roligt att få lite julinspiration.

Unknown sa...

Härligt att ha dessa bilder som inspiration =) Har själv börjat planera och fundera lite över julen. Lika underbart som att pynta.
Kram Maria

Made in Persbo...Carina sa...

Undrar om jag är ensam om att gilla stilla, gråa höstdagar...dagar då inte ett löv rör sig...när vattnet ligger spegelblankt, luften är disig och tät som en våt lovikavante...mmm I like! För då kan jag med gott samvete stanna inne, pyssla, mysa och fika...och det är så skönt att ta vedkorgen och gå ut för att hämta ved...passa på att slänga till getterna lite hö när man ändå är ute, sen in igen i stugvärmen.

Jag är också helt galet förtjust i inredningsmagasinens julnummer. Sparar alla och läser dem om och om igen från slutet av november och ända fram till jul.

Kraaam, Carina

Grodmamman sa...

Vackra bilder du visar! Härlig stämning i dem.
Kram

fröken knopp sa...

verkar vara en toppen tidning!!! njut!! jag älskar att frossa i julnummren...

kramar elin

Mitt skabbiga chica hus sa...

Dregel....ett reportage helt i min smak:o)

Reportaget som ska göras här hemma i jul lär nog också bli väääldigt vitt...;o) Me like.

Kramis
Mia

Pysselpralinen sa...

Åh underbart! Tack för att du delar med dig. Jag själv har verkligen ingen "guide till julstämning" och jag visste inte ens att man kunde ha det. Men så är jag ju lite slarvig med förvaringen av mina inredningstidningar också. Eller nä, hm, egentligen borde jag nog säga såhär... Att jag har blivit tvungen att rensa ut dem och slänga efter hand som jag har flyttat. Flyttgubbarna (allt som oftast jag själv) har nämligen sagt ifrån och gnällt på tyngd och volym. Tsss!

Men hädanefter ska jag nog tänka mig för och vårda mina julnummer lite mer ömt, för det där reportaget till exempel, det skulle jag gärna haft i mina gömmor. Fint att Fröken är bussig och bjuder!

Glädjande nog kan jag också meddela att ordningen nu är återställd i det Pysselpralinska hemmet. På vardagsrumsbordet råder nu återigen ett välbekanta pysselkaos. Vilket sprider en lugn och gemytlig stämning hos undertecknad själv.

Nu är det bara frågan om jag ska gå vidare med projekt: Cernitlera, Najtråd eller ett hejdundrans Bröd- & kakbak (som skulle göra herrn i huset lycklig)..???
Ständigt dessa svåra val!!

Jenny sa...

Hej!

Åh vad snyggt:)

Kram Jenny

Hannis sa...

Är på mitt sämsta humör i dag men nu blev jag lite ljusare i sinnet när jag kollade på läckerbilderna.
Inspiration!

Jag som alltid tjatar om att jag inte är någon julmänniska har också börjat fundera på jul och pyssel!
Känns lite roligt,det blir garanterat en vit jul hos mig.

rustik charm sa...

Men vilka härliga bilder och vilken underbar inspiration:)Har oxå sparat nämnda tidningar men just nu kan jag inte slita mig från den underbara julbok som jag köpte i sep:)

Hoppas du får en bra dag.
Kram Kristina

Cathrin sa...

Planeringen ÄR minst halva nöjet. Själv grejar jag med lite juldekorationer i smyg, fotar och tar undan. För jag håller med dig, jag kommer också att ha hunnit tröttna om jag börjar redan nu.

(har just fått två gamla glasburkar till av min mor till min samling, man KAN inte ha för många...)

Ha det fint!
Cathrin

Vitt och Blått sa...

Lovley! Jag har också de där äntligen hemma-tidningarna, måste leta på dem snart och suga i mig lite inspiration. Själv håller jag på att bläddra mig igenom ett femtontal av de nyaste inredningstidningarna som jag lånat av svägerskan. Har varit soool här idag, så jag har varit ute hela dan, men nu ska jag nog ta mig en titt i någon tidning innan den är dags att åka till Ett hus i vitt. Kram E

Livet på Vestergård sa...

Verkligen fina bilder! Jag brukade köpa den tidningen i lösnummer förut. Visst är det nu man ska bläddra och låta sig inspireras av jultidningarna :)

SKOOGSTROLLET sa...

Det numret av Äntligen hemma känner jag igen. Frågan är bara var jag gjorde av det som jag rev ur en massa julnummer för några år sedan. Det hade ju varit lite trevligt att snart kunna plocka fram de sidorna. Det återstår att se hur pyssligt det blir här, julbak, julgodis och julfika är som vanligt självskrivna aktiviteter här i alla fall. Sen får jag väl faktiskt erkänna att jag sorterade jultextilierna idag, men det berodde mer på att de låg i en salig röra med de gardiner jag skulle behöva sätta upp igen. Å andra sidan upptäckte jag att jag har ett vackert höstgult träd utanför de fönstrena, så frågan är om gardinerna ska få dölja den vackra vyn ... Det är ju inte så ofta jag är hemma när det är ljust ute. Fråga mig inte hur det tog fyra år att se det ...

Sigrid sa...

Ooo I LIKE! Körde på den stilen fullt ut i min förra lägenhet och det är så fint och lagom. Folk tror inte att det blir mysig utan högröda prylar överallt men ack så härligt det var utan en enda röd fläck! Hyacint, lussekatter, granen och mossa gjorde sitt till juldofterna och julen kändes ljus och lätt! :)
Själv är jag hög på smärtstillande efter tandläkarbesök och önskar att jag inte hade några visdomständer. Så jag hoppas att pigghten kommer igen när detta släpper!
Kramar
Sigrid

Mjuka sa...

Jepp, så fint så!! Hade också den tidningen. Sen kom ju Drömhem och trädgård som tog över Äntligen hemma. Är inte så förtjust i den, då jag tycker den är överdrivet tillrättalagd om du förstår vad jag menar. Jo, lantliv 2007 är nog också en favvo här :-) Men jag märker att jag mer och mer går över till lite mer stilrent. Det känns väldigt fräsht! Kram M

Sari sa...

Fina julbilder!!
Jag skulle gärna blanda in lite rött också. Då skulle det bli helt efter min smak! Ja, tänk snart får man börja julpynta! Men först en lång, trist, grå november....
Ha det bra! Kram Sari

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

japp! Håller med dig jag. Grått ute är aldrig bra, så enkelt är det.

Härlig inspiration i den tidningen. Fick genast lust att ta fram julpyntslådorna och titta igenom...

Ha det fint!

Viveka i Bläckhornet sa...

Men vilka underbara bilder. det bara pirrar när jag ser dem. Vilket nummer av den tidningen är det?

Ja här pyntas det inte alls så mycket. Gillar inte för mycket krims krams. Hellre sparsmakat!

Ha en fin kväll

Kram Viveka

Smultronlycka sa...

Håller med dig!
Grått är inte fint utomhus :)
Men idag sken faktiskt solen här på förmiddagen.
Jag var ledig så jag åt frukost ute!!
Det är alltid kul att inspireras av inrednings tidningar och drömma sig bort ;)
Ha det gott!
Kram Anna

Annas Lycka sa...

Så fint! Har oxå påbörjat tankeverksamheten kring jul...

Ha det!

millandante sa...

Toppen!!! Då har jag också planerat min jul!
Kram

Anki sa...

Härliga bilder! Jag är inte så mycket för krimskrams jag heller, men det där ser verkligen mumma ut!

Kram på dig!

Inspiration i vitt sa...

Hej fröken, ja visst har man sina favoriter till tidningar som man spar, annars slänger jag det mesta av tidningar men vissa är så fina att titta på många ggr.
Bilderna är ljuvliga ,enkla men såååå vackra.
Kram på dig/Ingela.

Lyktor och Tyg sa...

Jag blundar och läser detta inlägg närmare jul!
Kanske jag kikare lite mellan fingrarna :)
Kram Kristina

Mari sa...

Ang sprayning så står det på Biltemas att de bara ska användas ihop med deras men jag har testat och det funkar att blanda. Fast med primerna vet jag inte det är vanlig sprayfärg jag använt då i olika lager när jag haft slattar kvar. Klart låter man det torka ute kanske det påverkar, jag bär ju alltid in mitt så fort jag sprayat. Har ju sprayat även vid minusgrader.

Ha en bra dag!

sara på hedepipan sa...

Vi har haft turen att se solen lysa höstfärgerna vackra i två dagar nu, ska fota lite och lägga ut på min blogg.
Håller med om grått, de är samanhagnen som gör färgen
kram /sara

Monkan sa...

Äntligen Hemma-tidningen ja, det var tider. Undrar om jag har det där julnumret, måste kolla i mitt jultidningsbibliotek :-) Jag har faktiskt t.om en Room Service-tidning! Tror faktiskt att bara det kom ett enda nummer och det var nog inte jul.