söndag 4 oktober 2009

Ett par fynd till samlingen

Idag finns inga ursäkter. Vädret är grått, höstblåsigt och allt annat än varmt (men så länge det inte snöar håller jag mig positiv!). Det blir att stanna inomhus. Och för att det ska gå så måste jag helt enkelt städa!

Det blev en lyckad loppisrunda igår! Fler gamla kökshanddukar, franska glas (ljuslyktorna), en oval bricka (nästa sprayobjekt?) och en charmig metallåda, bland annat! Hittade även en annan sak som jag ska dona lite med innan ni får se den.

Jag undrar verkligen vad metallådan har använts till. Det är alltså numrerade springor, lagoma för att stoppa ned mynt i, i locket. Härligt rufft skick, men inte smutsig. Man kan kanske ha ljus eller trådrullar i?









Som sagt, inte kan man påstå att det är ljust ute idag...

27 kommentarer:

Helen sa...

Hej, vilken fin låda, det kan inte vara en gammal klass sparbössa!? En gissning bara.

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilka härliga fynd!
Metallådan är ju intressant.. undrar också vad den kan ha använts till. Kan det ha varit någon form av biljettlåda.. med ett hål för varje typ av biljett. Att man hade biljetterna på en lång pappersremsa som man drog ut... Inte vet jag men kul var den i alla fall...

Kram Marie

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Nä ush vad tråkigt det är med höst. Här har det regnat så mycket den senaste tiden att j*a*g börjar känna mig genomvåt själv. Finns en risk att det fortsätter såhär till april, det känns något deprimerande...

Så för att känna mig lite positiv ska jag baka kanelbullar idag!

Härliga loppisfynd. Rolig låda, hoppas någon har något svar på vad den kan ha använts till.

Hoppas du får en fin söndag!

Anonym sa...

Men vilka fynd du hittar! De är alltind lika spännande att komma in hit och titta på vad du har hittat eller vad de senaste pysslet är. Kram

Maud/En bok om dagen sa...

Den där metallådan är nog en sådan låda som skolbarnen samlade pengar i förr i tiden - på Sparas och Slösas tid. Varje elev hade sitt egna nummer och så petade de ner en slant genom springan en gång i veckan. Jag är dock inte 100% säker på att det är så - men ganska! ;-)

Everyday living etc. sa...

Hej! vad många vackra fynd, älskar lådan = älskar zink :) hihi*

Ha en fortsatt underbar dag!

Emelie sa...

Spännande låda! Kanske någon sorts verktygslåda, eller...
Här stökas det ordentligt idag då det är mjöl i hela vårt kök. Vad gör man inte när det är kanelbullens dag :) Ibland unddrar man vad man gett sig in på, när man har en snart 4-årid kille som kan allt..

Grodmamman sa...

Har en liknande bricka som jag hittade hos min mormor. Använder den som ljusfat. Kanske får ta fram det idag, då dottern plockat kastanjer som vi ska dekorera med!:)
Här hade vi en riktigt gråmulen dag igår, men idag skiner solen fast det blåser ute. Funderar på att försöka orka mig ut på en promenad efter lunchen. Är säkert jätte skönt när jag väl kommer ut, även om jag just nu hellre skulle stanna inne!:)
Kram

Rester till middag sa...

Jag tror att lådan är en sparbössa.
Förr i tiden tog barnen med sig pengar till skolan och stoppade i en gemensam sparbössa. Varje barn hade sitt nummer!
Synd om de som inga pengar kunde lägga i bössan:(

♥ Pia... sa...

Hallo ...hallo...här skiner sola & det är sååå fint:)...Viölken härlig ruffig låda..kul med lite annorlunda saker....ja vad har du mer på pysselfronten då..nåt kul tips??..är lite sugen på nåt nytt göromål...ha de..
kram från en strålande solskensdag i västre värmland:)

Helena Dovier sa...

Vad bra att du hade bättre tur på loppisarna i går än jag hade :-). Den där lådan är ju hur fin som helst. Jag tror som flera av de andra här ovan att det är en klassparbössa.

Här i Göteborg var det utlovat regn och rusk och nästan storm i dag, men det är förhållandevis bra väder och stundtals har det till och med varit soligt. Ha det så fint som möjligt i gråvädret i norr!

Kram från Helena

Sari sa...

Hejsan!
Vilka fina loppisfynd du gjort!
Speciellt den gamla lådan!! Helt underbar!
Nej, här hos oss är inte vädret det bästa heller... Det regnar i och för sig inte, men det blåser.... Så jag stannar nog också inne hela dagen!
Apropå ditt tidigare inlägg: Fortsätt att skriva som du gör! Du är du och ingen annan! Jag gillar ditt sätt att skriva.
Ha en fortsatt bra söndag!
Kram Sari

VITA NYANSER sa...

Vilken fin låda du har hittat! Vi har en liknande på skolan, den går inte att öppna och jag är SÅ nyfiken på vad som göms i den. Kanske man ska ta sig en närmare titt på den, spännande...

Kul att du vill vara med i utlottningen!

Jag frågade inte Helena hur brädväggen var behandlad, men jag var på väg...= ). Jag vet att hon har haft det som altangolv och när det skulle bytas ut tog hon tillvara det och nu sitter det i butiken. Maila och fråga, det är GRYMT snyggt!!!

Ha en fortsatt bra söndag!
Kram l-l

MITT VITA HUS sa...

Snygga fynd:) Kram Mia

Bella sa...

Hej hej!

Vilka fina fynd du gjort :)

Nu är det alldeles för länge sedan jag var inne hos dig och läste, har varit helt utslagen efter Islandsresan så jag har tråkigt nog inte orkat läsa bloggar på drygt en vecka... Men nu har jag läst ikapp och kikat på alla fina bilder...

Hoppas du har en skön söndag

Kramar Bella

Tulipa sa...

Värsta stormen här idag, men ingen snö...det vill vi vänta på ett bra tag här nere...

Kul med den där lådan, vad kan det ha varit...

Signe 1 sa...

Fina loppisfynd as usual:-). Här är det stoooorm idag, usch och fy! Ha en fin kväll! Kram Sofia

Helena sa...

Hej! Efter en lång bloggpaus så är jag tillbaka igen. Tänkte lämna ett avtryck hos er som jag haft länkat till på min gamla blogg, jag har nämligen startat en ny: Heas blogg. (Den gamla var Vackra Ting). Jag länkar till dig igen om det är ok! Det är så skönt för efter den långa pausen är min tumme helt ok igen och eftersom jag inte längre sitter på kontor så fixar jag nu att blogga utan att få ont, -lättnad!!
Ha en bra vecka/ kram Helena

annika sa...

Vilken tur att du valde Loppisrundan i går! Sparbössan ser ju intressant ut. Det gäller att ha intressen som passar varje årstid.Ha det gott i ljuständartiden!
annika

Anna-Malin sa...

Superfina fynd! Jag gillar lådan!!
Den passade mig i smaken =).

Trevlig kväll!

/
A-M

Nyanser av vitt sa...

Hej fröken,
Håller fullständigt med dig om vädret.
Fina fynd du hittat igen.
Är lagoma ett norrländskt uttryck :O)
Agneta

Kristin sa...

på riktigt. Jag vill ha ditt loppis hemma hos mig också! Det verkar ha oändligt många fina saker! Ska man behöva flytta till norrland för att få tillgång till bra loppisar?! Skärpning stockholmare! Ut i förråden och ladorna nu och leta fram farmors gamla saker. Believe you me, I'm buying.

Liljas Corner sa...

Gillar lådan! Berätta sen om du får veta vad den använts till!

Sigrid sa...

Åh! Vilka fina loppisfynd!
Blev helt svag för lådan du hittade, mumsigt vacker :D

Hösten har kommit med rusk här idag, och det REJÄLT. Det stormar ute med ösregn, världen är dyngsur och full av bråte som vinden drar runt! Brrr.. :( Här har det städats och fixats inomhus istället. Det känns som om hösten är här för att stanna!

Kramar

Anonym sa...

Hejsan vännen! Nu är jag tillbaka i cyberspace igen! Snön som singlade sig ner tillsammans med regnet fick mig att städa oxå. Skönt när det är gjort!
Lådan var ju helt underbar!
Kram Anna

Stjärnor & Champagne sa...

Här har det varit lika usligt, även åska....Fyndfia där, gillar lyktorna.Klart man skall stanna inne idag...

Kram Anne

Monkan sa...

Vilken fin plåtlåda, ser ut att vara perfekt att ha ljus i. Jag tyckte det såg ut att vara nån sorts verktygslåda, spännena och handtagen ger den feelingen. Men springorna? Det verkar inte som att det finns några fack i? Men det kanske kan ha funnits en insats i den? Tänkte att den då kanske var för sortering av brickor, alltså såna man har till skruvar, fast vad är då siffrorna till...? Kan ju inte motsvara storlekar. Men nu har jag kikat på övriga kommentarer och Spara & Slösa låter ju som en mycket bra teori, och kanske är det nån sorts verktygslåda som grund (jag ger mig inte).

Har inte en aning om vad din märkliga växt heter, så klart... men den var söt, och vad roligt att du har ett sånt minne av din mamma.

Hmmm, ja svimma av att se blod är väl inte riktigt förenligt med en karriär inom vården så jag förstår att du strök det från din lista över framtidsplaner.

Inte slänga nåt som lever... Om man uttrycker sig så kan det ju komma en storm av protester från spinnen som väl i högsta grad var levande och välmående, på bekostnad av min murgröna :-( men i soporna åkte de små kräken hur som helst.