lördag 10 oktober 2009

Svart och vitt

Idag ska jag sätta mig över sådana förtretliga saker som Blocket-säljare och knepiga hantverkare, och bara njuta av att det är helg. Har nu fått den där inspirationskicken som jag letade efter förra helgen, så jag har en del planer på gång!

Redan igår slog inspirationen till! Direkt när jag kom hem från jobbet så plockade jag inte fram fredagsmyset, utan sydde nya svartvitrandiga köksgardiner varvat med att jag rantade ut på balkongen och sprayade tre knoppbrädor, två brickor och en ljusstake. Medan det smyger sig in brunt i sovrummet, så blir det mer svart i kök och vardagsrum. Just kombinationen vitt och svart får man gärna vara lite försiktig med. Har man lika mycket svart som vitt blir det lätt lite övermatchat och cirkusvarning. Jag skulle vilja säga 80% vitt och 20% svart, allt enligt min egen vetenskap ;-)





Mässingskruka sprayad svart, och svart bildäckskruka från Blomsterpassagen i Stockholm. Mönstrad tallrik från EM möbler, övriga tallrikar är loppisfynd.

27 kommentarer:

Sigrid sa...

Mmm jag är hemskt svag för de där bildäckskrukorna, de finns ju som lite andra allehanda saker med! :)

Hoppas inspirationen fortsätter att flöd genom hela din helg!

Kramar
Sigrid

♥ Pia... sa...

Hejsan..låter väldigt bra det där med inspirationen slog till!..Min slår till mej stup i ett..men får hålla igen..har småglina hos mej den här helgen..och då kan man inte sitta och greja precis...80 % vitt..njaa..det är nog snarare 20 vitt hos mej och..ja inte 80%svart då, men svartOCH grått..heh...usch vad det lät dystert..menjag upplever inte det som tur är..ha en skön dag..kikar in i kväll för att se om du gjort mer...PIA

Fröken Pyssel sa...

Jättefint! Speciellt mässingkrukan går jag igång på :-) Är nyfiken på det bruna i sovrummet, älskar brunt :-)

Hem och Harmoni Marie sa...

Härlig inspiration du bjuder på som vanligt!

Själv springer jag runt och varvar målning av stol, spraymålning av två brickor och ihopknåpande av lite rönnbärshjärtan..
Du ger mig energi och det ska du ha stort tack för!

Kram Marie

Emelie sa...

Ja lagom är bäst. *ler* Jag tror jag har lyckats tagit kål på min plättar i luften, inte bra och då är elementen inte pådragna än....Hhmmm - inte glömma bort blommor som kanske vill ha vatten då och då.
Ha en skön helg!

Linruz sa...

Visst är lagom alltid bäst.
ha en härlig helg.
Kram Lina

Anna-Malin sa...

Jag gillar ju svart & vitt och jag kan hålla med om att balansen är hårfin...

Lagom är bäst, var det någon som sa...=)

Ha det gott!

A-M

Grodmamman sa...

Skönt att pyssellusten kommit tillbaka!:) Skulle behöva ha lite hit också, så jag orkar ta tag i min bröllopsfoton igen.
Tycker att dina proportioner låter bra, lagom är bäst!:)
Ha en bra lördag!
Kram

Signe 1 sa...

Jajamen, lagom är bäst!!:-) Så är de ju, helt korrekt:-) Tack för all inspiration du bjuder på:-)! Kramen!

Vårt hem på landet sa...

Snygg kombination med svart o vitt :) Det är ju detaljerna som gör det. Alltid fint, som vanligt!

Hoppas helgen fortsätter i pysslandets tecken!

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja det gäller att vara lagom med färg!
gillar den snygga krukan av gummi. Har två stycken större själv som jag har ved och tidningar i.

Kram Viveka

Ida sa...

bildäckskrukorna är bara för läckra, väldigt snyggt du har gjort!
Svart och vitt är väldigt estetiskt
Kram Ida

SKOOGSTROLLET sa...

Oj, vad du har pysslat sen sist jag var här. Nu har jag äntligen lagt dig som länk på min blogg så jag kan hålla mig ajour lite bättre. Jag skulle nog vara glad om jag hade hälften av din pysselenergi ... Det är många små idéer jag får, om jag nu bara hade energin att sätta igång med inredning också. Vi får väl se hur det blir med lampskärmen från Himla som jag hittade i soprummet i stan för ca en månad sedan. Kanske blir det bra med en mindre glödlampa, annars är det kanske dags att odla pysselgenen.

Anne sa...

Hej!
Bildäckskrukorna är jättefina! har även hittat stora i sådant materiel, jag ville ha att förvara ved i, men min sambo tyckte inte om dem (sen var de ruskans dyra iofs)....

Visst är det härligt när inspirationen griper en! jag är full av sånt nu och är villig att börja renovera ungefär varenda rum hemma just nu :)

Casa Loda sa...

Perfekt kombination vitt - svart du visar, urtjusigt! Ska bli spännande att få se det bruna också!
Ha det så gott!
Annika

Sari sa...

Tänk, jag som trodde att du är en sån som bara har vitt i ditt hem! Svart och vitt är väldigt snyggt tillsammans! Jag gillar den kombinationen, gärna med lite rött till också!
Och du kämpar på med ditt sprayande in i det sista! Fint blir det du gör!
Ha en trevlig helg! Kram Sari

Vitt och Blått sa...

Fint! :) Håller med dig, svart och vitt är en snygg kombination! På vårt hus är det tvärtom, 80 % (eller kanske mer) svart och resten vitt. :) Inne är det 90% vitt och resten i andra färger (blått, grått, svart) Ha en skööööön helg - kram E

Piffa och Puffa sa...

Hej!
Jag gillar också svart och vitt. Men jag har nog mer cirkusvarning hemma hos mig:) Jag blandar hej vilt just nu med dessa färger och så lite turkost såklart. Kommer med säkerhet tillbaka hit, jättemysig blogg.
Kramar Anette

Livet på Berget sa...

Så snyggt! Rolig bildäckskruka, den gillade jag verkligen.
Må gott!
Kram
/Sara

Krukmakeri hemjord sa...

kolla mina svarta spetsgardiner i mitt kök..

annbritt

Lyktor och Tyg sa...

Jag tror på din ide om balansen svart och vitt. Det får inte bli för mycket svart. Likaså vilken annan färg det är så tycker jag att det stämmer med 80 % vitt och sen 20 % av någon annan färg.
Ha en fortsatt skön helg.
kram KRistina

hilma sa...

Torkar färgen ute på balkongen när det är så här kallt? Du sprayar kanske på balkongen och sen tar du in det målade i lägenheten?

Håller med dig ang kombinationen svart-vitt! Det måste vara MYCKET MYCKET mer vitt! Snyggt är det iaf och jag tycker om svart-vitt med inslag av rött i små detaljer. Det blir jag glad av.

Hejdå!

Femtio vita kvadrat... sa...

Superfint! verkligen! Vad kul att du slank in på Blomsterpassagen och fyndade! Vi har ett alldeles nära oss och jag kan nog påstå att jag är där minst ett par tre gånger i veckan utan att överdriva:) De har mkt fint! Inspirationen verkar ju flöda för dig!:)

Ha en trvlig helg!

/Tove

Stjärnor & Champagne sa...

Håller med från en som ändrar hemmet till svart och vitt. Här har defintivt vitt övertaget.
Pysselfia där, jag blir alldeles matt av dig, hihi..

Kram Anne

Monkan sa...

80-20 låter bra, det ser väldigt välbalanserat ut. "Cirkusvarning" ska jag lägga på minnet :-)

Jättefin tavla du gjorde av duken. Superfin duk men jag skulle aldrig ge mig på att göra en sån modell, alldeles för många jobbiga trådar att fästa.

Köksskåp utan luckor är fint, om man har typ ingenting i skåpen... Är det inte så att man inte använder kritvitt just för att det gulnar?

Sadelöverdrag med värmeslingor kan eventuellt innebära vissa problem... Frågan är hur lång sladd du kan ha, om den kan nå ända till jobbet eller om du måste hala in den halvvägs dit, ringa på i nåt hus och be att få plugga in stickkontakten?

Men hallå, kunde jag inte fått fortsätta tycka lite synd om mig själv? När blev det ju dig det blev synd om, 100 mil. Då är det ju ingen idé att jag skriver om det tråkiga att sitta i bilkö 20 minuter bara för att komma in på parkeringen till mässan. Fast du kanske skrev sådär för att trösta mig lite :-)

Men nu har jag tillfälligt förträngt längtan efter nästa års inredningsmässa, nu seglar jag på trådmoln, trådslöjdsmoln :-)

Fröken Fräken sa...

Hej Hilma!
Det kan hända att jag har sprayat ute fastän det har varit kallt... men då har jag tagit både sakerna och sprayen direkt från inomhusvärmen, och så får man ta in det.. fastän herr Fräken tycker att det stinker... man får väl offra sig...?

hilma sa...

Det är klart han får offra sig ....