lördag 6 februari 2010

Imorgon är en annan dag. Tack och lov.

Bilderna på vardagsrummet igår stämmer inte riktigt överens med den nuvarande verkligheten.

Idag kom solen på besök. I det obarmhärtiga solskenet skonades inte något. Plötsligt såg jag hur nödvändigt det var med en tvätt av soffklädseln. Min soffa är en Karlstad från Ikea med avtagbar och tvättbar klädsel. Dynornas klädsel är det inget problem med - ett snabbt svisch, och klädseln är redo för tvätt. Vad som inte sägs är att för att kunna ta av klädseln på soffans stomme, så måste man vända upp och ned på soffan och skruva isär den... något bökigt! Så nu ser det ut som om jag har en havererad soffa ståendes på vardagsrumsgolvet.

Det finns även en annan sak som jag inte är glad över! Finns det fler som har en Karlstad vars skumgummi i dynorna och på armstöden har blivit missfärgade i någon konstig rosa nyans? Även om detta döljs när man har på klädseln så tycker jag att det inte borde bli så (blir det värre kanske det börjar synas igenom den vita klädseln dessutom). När jag ringt till Ikea för att klaga så har de svarat att de aldrig har hört talas om att detta har hänt någon annan, och således kan det inte ha hänt mig heller..! (uppdatering: dock är det inget fel i övrigt på skumgummin - den har visst bara bestämt sig för att byta färg)




Så här såg det ut från soffan innan tvätten. Min gamla dörr får stå här nu och dölja rör, en ny hissgardin i linne hänger i fönstret och en skrivbordslampa står i fönstret.

19 kommentarer:

mariaemb. sa...

Riktigt snyggt med bokstavskombinationen i inlägget nedan! Är fasligt förtjust i bokstäver.....

Ha en fin helg!
Kram Maria

Norregård sa...

Hej!!
Andra gången jag skriver en kommentar hos dig idag...hihi...
Du är så flitig med dina inlägg;o)
Visst ser man hur det ser ut när solen skiner....hua...
Håller på att städa nu, det är så tråkigt....
Kram Kram Malin

Limetwig sa...

Har också Karlstad men ännu inte tagit av klädseln, oh é det så jobbigt ja då är det tur att vi har turkos klädsel och inte vit... Ha de gott! Åse

Maud/En bok om dagen sa...

Du, det där känns som ett typiskt standardsvar på klagomål! "Det har aaaaaaldrig hänt förr! Så jättekonstigt. Har du verkligen inte (fyll i valfritt exempel här)..?"

Och så måste jag bara få säga att du visar så fina bilder jämt! ;-)

blomsterboden i skanör marie sa...

Säg inte så, vi har oxå en Karlstad å vi MÅSTE verkligen tvätta allt. har sett att man måstyec dela soffan för att få loss tyget, ej så smart om jag får säga det. Vad använder du för medel när du tvättar den????? Gillar dina ramar å dörrar=9 trevlig helg!!

Kramkram Marie

Viveka i Bläckhornet sa...

Jaa det är väl den enda nackdelen då när solen skiner. Alla fönster mm som är oputsade.

Kram Viveka

Helena Dovier sa...

Det låter ungefär som den där Harrisburg-sketchen med Hasse å Tage; att det som har hänt är så osannlikt att det faktiskt inte har hänt. Man kan ju bli matt för mindre...

Kram från Helena

Dicksonska våningen sa...

Reklamationer är svårt... Jag jobbar i möbelbutik och det är det tråkigaste med jobbet. Allt som inte håller det som är lovat. Och att reklamera är en låååång process.
Sådan missfärgning kan ibland bero det kroppen utsöndrar... Låter mindre trevligt men kroppen släpper ifrån sig olika ämnen och det kan vara olika från person till person. Om man tar vissa mediciner kan det påverka tyg och skinn på ställen där man håller händer eller så...
Ibland kan det var detta det beror på.

Jag önskar dig i alla fall en trevlig helg!
Kram Annika

Grodmamman sa...

Vilket bök! Vår soffa ska också kunna tvättas, men jag vet inte om det bara gäller kuddarna.
Fint det är med din dörr och fönstret. Gillar din gardin också, har du sytt den själv?
Ha en bra lördag kväll!
Kram

Livet på Vestergård sa...

Solen är efterlängtad ,men avslöjar en hel del också. Synd med din soffa. Hoppas att det inte börjar synas genom klädseln bara.
Ha en bra fortsättning på helgen! Kram Kicki

Vita Falkens Lantliv sa...

Hejsan!
Det låter minst sagt ganska om ständigt att behöva vända hela soffan upp och ner......
Ja det är underbart när solen tittar fram men skiten syns...urk...jag har oxå städat idag, fast bara en del av huset, har varit nere i källaren och hjälpt gubben att renovera vår tvättstuga.
Nu ska jag sätta mig i soffan och slappa
Ha en riktigt skön kväll Kram Susanne

Jo sa...

Men vad märkligt med dynorna? Och vad konstigt att man måste vända upp och ner på soffan för att byta? Jag tycker annars att det är mest problem med att sakerna krymper. Överdragen alltså. Mina överkast har krympt, allihop, trots att vi har tvättat dem rätt. Nu är det jag som SYR ett istället!

Marie - Systrarna sa...

HejFröken Fräken! Jag har den äran att utnämna dig till Kreativ Blogger. Vad det innebär ser du i mitt senaste inlägg!
Stor kram/Marie - Systrarna -

Livet på Berget sa...

Hej
Nu ska vi inte klaga på solen även om den är lite avslöjande, den är sååå energigivande. Konstigt med soffan.....har inte hört nått liknande å då menar jag inte att det inte hänt dig.
Lycka till med soffan, det brukar inte vara helt lätt att brotta på klädseln igen.
Kram
/Sara

Cathrin sa...

Har något svagt minne av att ha sett skumgummi som blivit så där missfärgat. Minns bara inte var eller hur. Men det är ju inte trevligt direkt. Och inte på en möbel som man använder så pass ofta och inte kan vara så gammal. Trist bara, inte direkt vad man har lust att ta tag i .

millandante sa...

Det är rena rama julafton att efter några dagar från bloggandet få titta in till dig och beundras av skåp, olivträd och denna soffhörna!!! Så jäkla fint!!
Nedrigt med de rosa fläckarna... INGA pastellfärger var det ju..:(

Skönt att förkylningen inte bet på pysselhumöret denna gång!! Fortsätt krya på dig i Skåne nu!
Kram

Carina sa...

Det blev jättefint med bokstäver och olivträd! Vända soffan upp och ner för att byta låter jobbigt...

Ha en skön pysselsöndag! Gillar din blogg.
/Carina

Millas hem sa...

Me like!!!

C

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej!

Jag har samma problem (missfärgning) med mina pölar från IKEA. De har blivit rosa, och det syns tydligt igenom det vita tyget. Har dessa i sängen bakom stora kuddar så det är inte hela världen, men skulle man ha dessa i en soffa så skulle det ju bli katastrof! :-) Konstigt det är det iallafall...hoppas att du hittar en lösning.

Ha en trevlig söndag//L