torsdag 4 februari 2010

The second best thing

Trots idogt ompysslande om mina olivträd har ingen förbättring än skådats. Patienterna får alltså stå kvar under observation.

I väntan på lite liv där så ramlade jag över fejkolivträd för 40 pix styck och tänkte att de kan ju piffa till lite i väntan på. Dock är jag ganska skeptisk till den överdrivna mängden med oliver, så jag kommer nog att knipsa friskt! I övrigt ser de faktiskt naturtrogna ut! Så nu flyttar jag runt dem därhemma, och provar olika krukor. Ena kvällen här, andra kvällen i ny kruka.

Detta ständiga omflyttande! Nog är det ganska trevligt ändå?





Tack för alla era krya-på-dig-hälsningar, och alla fina ord om mitt skåp! Jag är helt klart på bättringsvägen, så kanske man kan hoppas på host- och snörvelfri helg?

Uppdatering! Olivträden har jag fyndat när Hemtex reade ut julgrejer och annat, för en vecka sedan. Kan tänka mig att sortimentet varierar mellan olika butiker i landet.

21 kommentarer:

Emma sa...

Hej! Min första kommentar i din blogg, som sedan ett par veckor tillbaka (när jag hittade den) hör till min lista på bloggar jag kollar dagligen! Har bokmärkt massa sidor med härlig pysselinspiration!
Nu en liten fråga: var hittade du de fina olivträden? Jag har så ogröna fingrar man kan ha (det blir ju visserligen lätt så om man aldrig vattnar sina växter...), så snygga fejkväxter vore kanske något för mig!

Linruz sa...

Är ingen fan av fejk växter men dessa var faktiskt riktigt verklighetstrogna.
Skönt att du känner dig lite piggare.
Kram kram Lina

Sandra Jonsson sa...

Jättefina! Jag har också fejk men orkideer

Signe 1 sa...

Skönt at du mår bättrem, hoppas det håller i sig!!

Verkligen verklighetstrogna måste jag säga, fina!!:-)


Må gott nu!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Håller nog med dig när det gäller oliverna. Ser inte riktigt verklighetstroget ut. Är ganska säker på att så små plantor inte får så stora oliver i verkligheten. Det var detsamma med den fejkminigranen jag köpte i julas, med stora kottar på. När jag knipsat bort dem såg det bättre ut.

Men bladen och stammen ser riktigt bra ut, så bara du bestämmer dig för vilka krukor och vart de ska stå kommer de passa fint in. :-)

Hoppas du har en riktigt fin dag!

Nettan sa...

knipsar du oliverna blir de perfekta!!
hoppas de hittar den perfekta platsen!
kram nettan

Norregård sa...

Har oxå några fejkade olivisar....
Dina är jättefina;o)
Man kan ju som sagt styla dom lite efter eget tycke....
Ha det bäst!!

Kram Kram Malin

Vårt hem på landet sa...

Ja men titta! Här är de ju, och riktigt fina! Det är nog ingen dum idé att ta bort oliverna.

Så snyggt skåpet blev! Idag trotsar jag oljefärgslukten och målar jag oxå, funkar mycket bättre när man är täppt i näsan!

Sköna o Gröna Ting sa...

Jamen.., dom ser ju hur verkliga ut som helst ju!!!
Känner helt klart igen det där med att flytta runt saker.., beslutsångest kan man få för mindre:)))
Men det är en viss charm med det oxå.., våra hem ser ju inte likadana ut månad efter månad och som det sägs..., hemmets vrå skall ständigt nyheter få!!!!

Ha en fortsatt skön torsdag

Kram kram
Marianne

gamla skolan sa...

Jag har också ett fejk olivträd , mitt står i hallen , där det är ganska mörkt , så där funkar det bäst ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Domus Dulcis Domus sa...

Nej men vad säger du? 40 kr för fuskolivträd, jag vill ha....... var har du köpt dem? Ulrika

Jenny sa...

Goddagens Fröken F!
Skönt att du mår bättre:)

Vilka snygga krukor du har olivträden i (de ser ju faktiskt väldigt "ofejkade" ut!)

Ha en trevlig eftermiddag!

kram Jenny

Grodmamman sa...

Fina olivträd du köpt. Nu ångrar jag att jag inte orkade gå in till Hemtex idag!:)
Skönt att höra att du mår bättre. Låter ju bra inför helgen!:)
Kram

Livet på Berget sa...

Klart att de inte vill prunka i detta mörker, brukar vi verkligen aldrig se solen här uppe. Jag är helt förvirrad, har bott här i 33 år men aldrig märkt att solen aldrig syns. Visst inte brukar det väl vara så här illa......
Söta plastisar och JAAA det är jätte kul att pillra runt med saker. Igen förklaring till varför man måste göra det hela tiden men så är det!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Pysselpralinen sa...

Ja det var modigt att ta steget in i the-fejk-olivträd-världen. Men de ser väldigt riktiga ut. Förutom kanske då, som du säger, de dignande olivklasarna. Bra alternativ. Jag har en stackars spretig orkidéstam som skulle behöva en blomstängel. Har funderat på att köpa en. Om jag hittar någon. När man bor mitt i skogen så är man ju något begränsad. :-( Fast på lördag ska jag fara till Växjö och shoppa både prickigt tyg (surprise surprise!) och bläckpatroner. Va, har jag skrivit ut jättemassasupermycket fina bilder?!!! Nääää!
BÖrjar bli dyra hobbies. :-)

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Det var fyndiga oliver du hittat!
Fast jag skulle tagit fram saxen och knipsat...

Visst är det så att verklighetens renovering inte är skimrande vit, utan att det ser ut som hemma hos oss... Det är vad jag intalar mig iaf;)
Positiva tankar och att se potential är ett måste här hemma *ler*


Skönt att höra att du blir allt piggare!
Kram Mimmi

Lyktor och Tyg sa...

Fina träd, skulle passa hos mig också!
KRam Kristina

Karin - Mina Rum sa...

Olivträden är fina men som sagt lite väl generösa med oliver. Ska inte ett olivträd ha flera decennier på nacken innan den ens bär frukt?! Inte vet jag, men jag tror att lite knipsande kan vara på sin plats.
Kram!

Livet på Vestergård sa...

Nu måste jag absolut in till hemtex och kika nästa gång jag är in till stan. Det var ju ett olivträd som tom jag skulle klara av att sköta :)
Ha en bra helg! Kram Kicki

rustik charm sa...

Dom där såg ju faktiskt riktigt fina ut för att vara fejk:).

Hoppas du får en trevlig helg.
Kram Kristina

Life of ANEARO sa...

Ge inte upp om dina riktiga olivträd. Kan tro att även de är lövfällande träd. Vi är många som längtar efter våren och dina fejkträd får ge skön känsla fram till att dina riktiga får smålöv igen.