lördag 20 februari 2010

Sovmorgon

Idag har jag tagit mig en härlig sovmorgon, och legat och funderat ut lite pysselplaner. Naturligtvis är ju möjligheterna oändliga när man bara är i planeringsstadiet.

Här råder inget snökaos (jo, vi har massor av snö, men vi hur man skottar) men med -25 så håller man sig gärna inomhus. Så då vore det ju pinsamt om man inte skulle hinna med att göra några tapettavlor till jobbet (kontoret måste muntras upp) och låta symaskinen jobba med tygerna som köptes igår. Hoppas att pyssellusten är tillbaka!

Och en sak till måste genomföras. Mörkläggningsrullgardinen måste upp i sovrummet!
Helt underbart att det nu börjat bli så ljust på morgonen att man måste sätta upp den igen.




Såg fina gråa terracotta krukor i Affaris katalog och tänkte att jag kunde väl måla liknande själv. Så jag har blandat svart och vit färg med ganska mycket vatten och penslat på gamla krukor. Träbrädorna under ska bli en tavla. När som helst...

23 kommentarer:

Levindas Värld sa...

Snygga krukor du målat, de blev kanoners! Skönt med sovmorgon och roliga pysselplaner att ta itu med en sån här snöigt dag!

Mys på inne och ha en riktigt trevlig helg! Själv ska jag ut och åka till nästa stad där jag ska jobba hela helgen, gäller att ta det försiktigt ute på vägarna nu.

Kram!

Norregård sa...

God Morgon Fröken!!
-25, hua perfekt pysselväder alltså!!
Här är der ymnigt snöfall....

Kram Kram Malin

Compact Garden sa...

Va -25 så kallt hua..vi muttrar vid -4 som vi har idag..vi ska i alla fall ta oss ut för en liten nypa luft..

Jag norpar gärna din målarteknik på krukorna, de skulle passa fint..det riktigt kliar i fingrarna att få måla ute med krukor och annat som ligger i loppispåsar..

Ha en skön lördag Kram Anne

Bibbi sa...

Ja hellre 23 grader minus och sol än mer snö i allafall;)
Har själv pysselsug idag, men sparar ditt tips om hängbjörk tills de har fått lite musöron. Lät välsdigt snyggt i allafall:) Tack för tipset.
I kylan funderar jag mer på värme, så jag tänkte göra någon form av vetevärmare. Har du gjort egna? Funderar på om jag ska använda bovete eller Risgryn...
Krukan blev ju jättesnygg! Kul ide.
Ha en riktigt pysslig och mysig dag
Kram

Anonym sa...

Tack för idén! Ska banne mej ta tag i o göra en tavla till mitt dystra tillhåll här på kontoret med, där jag faktiskt sitter i skrivande stund!

Hoppas du får en fin lördag. Här har vi inga -25 men ändock snöstrom utanför fönstret. Men tapper och trogen som man är åker man inte och öppnar butiken iallafall. Får se om jag får ragga upp en snöskoter för att ta mig hem! :)

Kram
Sigrid

Millas hem sa...

Fint du gjort med krukorna! Så är det ofta att man kan göra liknande själv...lika bra! =)

Kramis

axelina sa...

Javisst är det skönt med sovmorgon:) fina krukor.. ha en bra helg! ikväll är det ju melodifestival ♪♫ :)

DRÖMHUSET sa...

Godmorgon kloka fröken(ang inlägg längre ner) :-) Eller man kanske ska säga godmiddag *ha ha* Sååå otroligt skönt att ljuset är tillbaks!
Har mörkläggnings från det stora varuhuset, kanon!
Finfina krukor, du kan du:-D

Önskar en härlig helg!
Kram Sofie

LenaFia sa...

Instämmer helt i att det går att uppskatta sommaren utan att genomlida vintern.
Och du har så rätt i att orden på väggarna och många vita hem ( givetvis inte alla) är likriktade på ngt sätt. Du skriver att ngt måste till för att du ska börja pyssla med hjärtat och jag tror på ngt som verkligen är DU och som inte riktigt stämmer in med stilen du har. Din stil är väldigt fin så tro inte att jag tycker annat jag bara menar att du kanske behöver överraska dig och och din stil med ngt helt annat som också är du
Ha den bra helg

Grodmamman sa...

Här snöar det och är ca -10 grader. Har varit ute och skottat bort ca 50 cm snö från vår gång ut mot gatan och det blev ett svettigt träningspass!:) Jag vet att ni alltid har mycket snö hos er, men här vet vi inte när vi hade så här mycket snö sist. Nu tycker vi att det räcker, även om det som finns gärna får stanna ett tag till!:)
Fina krukorna blev och det ska bli kul att se vad det blir för pyssel idag. Jag och dottern har också haft sovmorgon, så skönt.
Kram

Marie - Systrarna sa...

Pyssellust - det är en bra känsla - kommer nog något spännande ur det... Det ser vi fram emot!
Fiiina krukor!
Kram/Marie

milla sa...

Åh, vad roligt att ett nytt ansikte var åh hälsa på och jag anar att ni som vet vad riktig vinter är skrattar gott åt oss i söder.fniss.Sanningen är den att jag njuter i fulla drag, det var länge sedan jag fick glädjen att uppleva en riktig vinter här. Dottern 16, har vaga minnen av dem medan sonen 9 år får uppleva sin 1:a!
Så lite avis är jag nog på er därupp i norr. Nu ska jag bara torka majsen i torktumlar´n så vi kan poppa popcorn ikväll, skratt!Eftersom lördagsgodiset finns i affären...Ha en härlig lördag & jag kikar nog in här igen...gillar ditt pyssel.Kram milla

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Vad snyggt, använder du vanlig färg (typ tak och vägg färg eller) till krukor? Målade krukor för många år sedan men då de inte var glaserade inuti så kröp fukten ut och stötte bort färgen.
Kul att du fått pyssellust, själv hamnar jag bara på soffan i nuläget pga förkylnig.
Må så gott
/Karin

Sköna o Gröna Ting sa...

Tänk.., ja tänk om man kunde få sovmorgon i helgen!!!!
I morse vaknade jag av plogbilen som körde rally på gårdsplanen och tankarna som for i huvudet var...., måtte han se mina krukor under snön denna gången:(((
Inte så jädrans lätt kanske, det blir väl min uppgift och ta mig ut i snödrivorna och plocka bort dom i stället.

Jap., vi är rejält insnöade här hemma., men jag tycker det är ganska mysigt faktiskt:)))
Så länge vi har strömmen kvar....

Kram kram
Marianne

Livet på Berget sa...

Hej där pysseldrottningen!
Krukorna blev bra, vilken fin idé jag har ju massor av sådan dära men gillar inte färgen på dem men så där kan jag ju måla dem då blir det ju super fint!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Unknown sa...

Hej!
Vilken bra ide!
Stog precis idag och stirrade på min terracotta kruta och kände att nånting måste göras!
Sen kikade jag in hos dig!!
och vad hade du gjort, gjort om dina terracotta krukor!! haha!
Ha en trevlig kväll!
kramis, Annaleena
från annaleenas hem

Husbysjutolfts sa...

Snyggt, verkligen.
Javisst får man mycket gjort när man "tvingas" hålla sig inne, vi var ut en stund så jag vet att det var alldeles för kallt.
Har man en uteunge som helst av allt vill skotta dagarna i ända så har vi varit ute i två omgångar MEN när t.o.m han tycker det är för kallt trots rånarluva då är det kallt.

Synd att du slängt sparbössorna, jag minns faktiskt dem som var som grisar, och om jag inte är helt borta i huvet tror jag att vi oxå hade någon form av vovve som sparbössa eller om det var von anka..va hette han?? ähh minns inte.


må gott och pyssla vidare du är en riktigt inspirationskälla. Men även om du inte pysslar hela tiden så skriver du otroligt roligt..från hjärtat eller helt enkelt som du tänker..

Olivia sa...

Hejhej ;)

värst vad pysslig du låter... har kollat runt lite extra på din blogg och jag stört gillar den ♥ vilka bilder du tar.

KRAMISKRAMIS // OLIVIA

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Snygg kruka!
Funderar lite få att inhandla några terrakottakrukor och "slita till dem". Alternativt kan jag ju bara ställa ut dem när regnperioden börjar igen här i Bergen...det går nog fort att få dem lite sådär mögliga i vitt och grönt...

Nä, jag är nog inte heller någon renodlad shabby-chick person. Gillar vitt och det lite slitna, men det måste fortfarande vara relativt enkelt. Det måste fortfarande vara jag, och det är mycket som inte är det, tex. carpe diem, madonnor och strutar av notpapper. Tur att vi alla kan välja själva vad vi vill ha hemma! :-)

Hoppas du har en riktigt fin helg, full av pysselinspiration. Själv flyger jag till Aderdeen i morgon, så jag får väl tillbringa veckan med att planera pyssel.

Ha det fint!

Sari sa...

Åh, vad underbart med sovmorgon!
Det ska bli sååå spännande att få se vad du hittar på med den turkosa färgen!!
Idag har vi haft snöstorm här.... JAG VILL INTE HA MER SNÖ....... Det är inte klokt vad det har snöat idag... Nu känns ju våren alldeles för långt bort...
Ha en fortsatt fin helg!
Kram Sari

mostermia sa...

Ja visst är det härligt att ta en sovmorgon och ligga och fundera på nya projekt och få en massa ideer!

Nyanser av vitt sa...

Fiffigt fröken

Emelie sa...

Snyggt, jag älskar amla krukor och önskar att jag hade en trädgård att gräva ner terracottakrukor i själv så jag slapp betala hiskeliga summor för att någon annan ska göra det men det här var ju en underbar idé! Jag håller på att börja plantera och sätta skott inför våren som jag tror kommer närsomhelst :) Hoppas de överlever (!)