måndag 22 mars 2010

Stackars dig

"Och vad ska du göra i helgen? Ska du hålla på och måla något nu igen?! Att du bara ooooorkar!"
kan kollegan säga, och samtidigt himla med ögonen och avsluta med en suck.

Eller:
"Hur mycket tyger behöver du EGENTLIGEN?!!"
och titta på en som om man vore tokig.

Det är inte alltid en kollega, och ibland döljs himlandet med ögonen. Men jag förstår inte varför det ska vara så provocerande med att jag gör sådant som jag tycker är roligt.

Ibland får jag även höra:
"Ja, inte förstår jag hur du har tid med sådant där, det hinner då aldrig jag!"
Underförstått att "sådant där" verkligen inte är något viktigt.

Jag älskar att pyssla. Det ger ett lyckorus att måla, sy, skapa! Sådant som får någon att må bra ÄR viktigt! För det mesta brukar jag inte bry mig om det. Jag tycker istället synd om alla de som inte har något bättre att göra än att förminska andra.




Sneakpeak på den virkade mattan. På grund av intensivt virkande har jag fått blåsor på fingrarna så jag måste vila lite...

47 kommentarer:

fröken knopp sa...

ohh de där orden önskar jag att även jag vågade skriva..Håller helt med dig!!! Men jag tror allt att sådana människor bara är avundsjuka!!

Tack för dtt du skrev det!!!

Din matta ser ljuvlig ut..Ta hand om dina händer..tihi..

Varma Kramar Elin

Vintage House sa...

Jag håller helt med men pysslandet det är en underbar känsla:)
mattan ser ljuvlig ut:)
kram och en mysig måndag till dig
sandra

Annmarie sa...

Oj, så jag känner igen de där kommentarerna! Särskilt det där med att "hur många tyger behöver du egentligen?". Tja... så många som möjligt!

milla sa...

Härligt med all din kreativitet, fortsätt du att skapa. Alla prioriterar vi olika;))
Man hinner ofta allt det man tycker är roligt!
Vad fin mattan blir...själv fick jag ont i axlarna när jag virkade min!
Kram På dig!Milla

Signe 1 sa...

Du är såå duktig!! Jag är verkligen imponerad av dig, ojojoj...Stunta i vad alla säger/antyder, avundsjuka...

Må gott!

Hannis sa...

Kan bara hålla med!
Att pyssla gör mig glad så varför ska jag inte hålla på med det??
Vad andra gör med sin lediga tid skiter jag i så varför ska folk kommentera min??
För jag hör också dom där töntiga sakerna.
Men ser det som en prioriteringsfråga och vilja så jag brukar flina lite utåt och gapskratta inombords åt folks kommentarer =))


Vad???Har du börjat virka??
Och en matta dessutom!
Imponerad!
Vackert fat du fyndat!

Vita Falkens Lantliv sa...

Ja att folk orkar bry sig! Men tror det är svenska avundsjukan som gör det. Jag stödjer dig till fullo och älskar det du gör! Så fortsätt så!!
Kram Susanne

Pieni Lintu sa...

Jag får också höra: Hur orkar du, hur har du tid och så vidare.... Alla har samma mängde tid, jag tittar inte mycket tv..jag virkar när barnen sover och jag måste vara tyst.

Mattan är söt!! <3

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Ja fy stackars dig som inte har något annat att göra än att sitta och sy och virka och pyssla runt! Öh! SMÅ människor som uttrycker sig så om någon annans liv!
Du gör helt rätt i att göra det du mår bra av! Fast det vet du redan, eller hur?
Tack för din åsikt om kakel, är också inne på att ha en neutal bas och kunna variera inredningen lite mer...
Ha det gott!
Kram Mimmi
Ps Om det är någon tröst så har vi 10 minus ute idag...Ds

Unknown sa...

Du er kjempeflink! Skjønner godt at du har tid til slike ting jeg, det har nemlig jeg også. Det er jo snakk om prioriteringer. Kanskje jeg sitter og syr mens "de andre" ser en film... Kommer aldri til å slutte å ha tid til ting jeg liker! :-)
Ha en fin dag!
Klem fra meg.

Gilla Yoga sa...

Visst är det tråkigt med sådana kommentarer. När jag drabbas av dem brukar jag alltid svara att det alltid finns tid för saker som man verkligen vill och tycker är roligt, och att det helt enkelt är så att personen i fråga inte är så intresserad... Provocerande, jag vet, men det ligger ändå något i det.

Jag har tre barn, man och hus. Jobbar visserligen 75% men det är för att kunna vara hemma med barnen på eftermiddagen. Och trots träningstider, matlagning etc etc etc hittar jag alltid tid för att virka och pyssla, just av den enkla anledningen att jag vill =)

Nu ska jag kolla runt på din blogg, första gången för mig här hos dig! Snygg matta du virkar, nu blev jag inspirerad!!!

Kram Linda

Livet på Vestergård sa...

Vilken tur att vi själva får bestämma över vad vill göra och vad som är viktigt i våra liv.Men visst är det jobbigt att behöva försvara sig.
Nu blir jag nyfiken på mattan du virkar. Du får snart visa mer.
Ha en bra start på veckan.Kram Kicki

rustik charm sa...

Håller helt med dig där ang pysslandet.

Matten ser riktigt fin ut, blir nyfiken nu:)

Tänkte lite snabbt kolla med dig hur du gör för att få bilder i rad på din banner?

Ha en underbar dag.
Kram Kristina

Anonym sa...

Håller verkligen med dig. Man får väl göra precis vad man vill av sin tid. För mig som pysslar mycket med scrapbooking är det verkligen en sådan avslappning att sitta i min hörna och mysa med vackra saker. Visst är det härligt att få uttrycka sig kreativt!
Kram Malin

Spirande grönt - sa...

Det är bara att le (hånle!) åt deras torftiga pyssellösa liv och sy en fin gardin till!

Man måste ju ha tillräckligt med tyger att fylla sitt tygskåp, ty utan tyg är det inget tygskåp:)

Ha en fin och extra pysslig vecka:)

Rebecca

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Rätt och slätt AVUNDSJUKA! Och dålig planering...man har alltid tid för sånt som är skoj...och simultanförmåga såklart :-)

Tack för duksvaret, nu ska jag ut på jakt!

Ha en trevlig måndag//Kram Lina

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Nog ska man göra det man tycker om och mår bra av! Varför skulle det vara fel med intressen, och varför skulle det vara fel med att lägga tid på sina intressen? Och varför skulle det vara ett mindre viktigt intresse, bara för att man hellre pysslar och fixar hemma än går på ishockey eller spelar fotboll? Nä, du kan ju alltid berätta för stackars kollegorna att det kryllar av människor i både Sverige och andra land som helt och fullt delar just ditt intresse.

Mattan ser verkligen lovande ut. Nu blev jag verkligen inspirerad till av pröva...hoppas på att du tipsar lite om hur du gått till väga...

Hoppas du får en fin måndag!
Och att du kan vila blåsorna lite. :-)

Lina sa...

Å jag känner igen mig! Kanske framför allt när det gäller att köpa saker på loppis. Den där sucken och kommentarer som,- behöver du verkligen en till ljusstake?

Tråkigt när människor måste stjäla glädje på det sättet!

Kul att du virkar.

/Lina

hilma sa...

Åååh - känner igen såna kommentarer! Det gäller att prioritera det man vill/måste göra.

Hur har du tid, hur har du råd? Det är de mest knäppa kommentarer jag vet!
Det gäller att fråga vad har jag råd med? Vad vill jag göra med tiden?

Vitt för själen sa...

Oj va fin mattan ser ut att vara..färgerna är underbara..
Ha en skön måndag. Kram Sophia

Therese sa...

Amen! Gud så bra skrivet, ¨har via omvägar fått höra liknande mnga ggr, och nu när jag fck barn nr 2 så har många uttryckt att "nu måste hon väl sluta med allt pysslande och piffande" eller lite bitskt "verkligheten kommer nog ikapp även dig" Avundsjuka? Jag behöver vara kreativ, omge mig med fina saker, å har lyckn att få göra det också! Stor kram å tack för detta inlägg!!!

Mimmi sa...

Dessa ord och kommentarer känner man igen! Hur hinner du! brukar vara den ständiga kommentaren här och då brukar jag svara att jag "egentligen" inte hinner.(hur mycket tyger jag har pratar jag inte högt om ;-) )

/En flitig men anonym läsare av din blogg

Jo sa...

Man behöver inga tyger, man behöver egentligen ingenting, knappt mat. Man kommer jättelångt på bara vatten och salt. Men hur kul är det?

Jag behöver ha saker omkring mig som jag kan skapa saker av och med, det mår jag bra av. Om man dessutom virkar samtidigt som man ser på tv eller gör något annat, så tar det ju ingen tid från annat?

Sen borde man ju få sköta sin tid själv, jag ifrågasätter inte att andra tränar eller plockar svamp eller vad de nu gör..?

Fram för fritt pyssel! ;)

SKOOGSTROLLET sa...

Ja du, det var riktigt kul att läsa både ditt inlägg och kommentarerna till, eftersom jag ibland tillhör de där personerna som undrar hur du får tid till allt.

Å andra sidan kan man ju vända på perspektivet: "Och vad gör DU med ditt liv?" för visst har vi samma antal timmar per dygn.

Det jag har upptäckt i mitt liv är att jag får oerhört mycket mer gjort en dag när jag är ledig och ensam hemma och dessutom har bestämt mig för att göra något. Så idag stod klockan på sju även om jag inte skulle på intervju förrän vid tio. Så en halvtimma låg jag kvar och läste, sedan har jag startat två tvättmaskiner, vikt ihop en, dammsugit överallt utom köket, så det ändå ser hyfsat ut i byggkaoset. Ändå fanns det tid över till att duscha, äta frukost och några extra minuter att fördriva.

Så nu när köket är städat och jag inte har fler svepskäl måste jag väl ändå ha ro att plugga. Tja, jag ska nog äta lunch först också.

Sedan är det den andra biten, måste du ha en till? Ja, måste du ha en tidning, en film, en bok och så vidare till? De sakerna tar ju faktiskt också plats.

Dessutom tror jag att mycket av kommentarerna bottnar i en längtan efter att hitta en passion att ägna sig åt. Eller brist på tid när man har fullt upp med familjekarusellen. Och en del vågar inte förverkliga sina drömmar (vem har inte tankar ...)Många gånger vill man ju så mycket, men du kanske inte hinner läsa 15 böcker och se 15 filmer per månad. Och glöm för allt i världen inte att få in ett pass på gymmet varannan dag också ...

... så fortsätt du pyssla på i godan ro, huvudsaken är att du mår bra av ditt sätt att leva.

Cilla sa...

Jodå dom kommentarerna har man hört förut.. Standar kommentaren här är, Hur orkar du??
Jo istället för att sitta på häcken kan jag tycka det är riktigt avkoppalande med pyssel..
Håller med dig till fullo!!
Ha en underbar pysselvecka ;0)
Kram Cilla

Lisa sa...

Oj vilken tråkig attityd de har mot dig. Jag håller med dig, att pyssla för mig är att leva. Jag vill inte sitta och ägna timmar framför tv:n, vilket andra kan tycka är avkopplande. Kan nog tänka mig att avundsjuka är bakomliggande sådana kommentarer också!

Jag blir väldigt inspirerad av din blogg och hoppas att du fortsätter i samma takt!

kram / trogen läsare-Lisa

Anna sa...

Klart du ska lägga din tid och energi på att göra sådant du mår bra av!

Tror bara de negativa är avundsjuka på din kreativitet. Samtidigt önskar de sig nog mer tid! Som jag t ex. :-)

Fortsätt inspirera!

Kram.

Sanna sa...

Nej fy för sådana där kommentarer! Men det är väl en charm i att blogga- man kan hitta flere likasinnade.. :)

Kram

millandante sa...

Ja vi har ju alla lika mycket tid... det är ju det enda som är demokratiskt! Och alla kan ju inte ha samma intressen...
UNDERBART att du har detta intresse och att jag hittade din blogg i detta liv, du ger sååå mycket!!! Fortsätt med det!

Skrattade så tårarna sprutade för en stund sedan... när jag lästa inlägget om VAO...
KRAM

Sofie sa...

Oj, så träffande. Det där har jag stött på så många gånger, fast det låter mer såhär "och du bara ändrar om och ändrar om hemma. att du ids" och "har du inte redan nog med inredningsprylar" och "ditt hem duger som det är, du behöver inte förändra hela tiden" o.s.v.

Jag blir så less att man alltid måste argumentera för sitt intresse och att jag ändrar om för att jag VILL. Jag ifrågasätter ju inte andras intressen och vad de gör på fritiden. Att fixa och dona får mig att må bra och jag tycker det är kul, likaväl som andra gillar att mecka med bilar, köpa kläder, påta i trädgården m.m.

För att inte tala om att jag har fått höra att jag är en materalist (det var i samband med när jag köpte en Sturehofkruka och talade om vad den kostade). Den tog, kan jag säga. Fick mig att framstå som att allt bara handlar om prylar i min värld, vilket ju definitivt inte stämmer.

Man får helt enkelt stå på sig. Inredningsintresset är tydligen väldigt främmande för en del... eller vad det då beror på. Avundsjuka kanske, eller saknad av egna intressen...

Härliga färger i mattan, ser riktigt tjusigt ut!

Sigrid sa...

Jag himlar inte eller pustar över dig, jag applåderar dig! Underbart att du står på egna ben och gör det DU tycker är kul och inte rättar in dig i nåt förväntat led om vad man ska göra med sin fritid!

Blås på dina blåsor, kyl dem eller vad som nu hjälper så du kan fortsätta med ditt senaste upptåg :)

Kram

Sigrid

StrandviksVillan sa...

Grrrr - nu kunde jag skriva hur mycket som helst! Men det ska jag inte :)
Du är sååå bra Fröken! Du lever ditt liv till hundra procent och tar tillvara det utan att låta det passera - så det så!

Tin sa...

Är väldigt glad att du pysslar och delar med dig här på bloggen!
Strunt i de som inget orkar själva.
Du är till stor glädje och inspiration för oss som älskar pyssel eller vackra bilder på dina fina hantverk!!!
Kram Tin

Hus nr.14 sa...

Jag tycker du är otroligt fantastisk... Och vilken matta, kul med dig för du ger aldrig upp... ska bli spännande att se resultatet!
Kram Marielle

Hus nr.14 sa...

Jag tycker du är otroligt fantastisk... Och vilken matta, kul med dig för du ger aldrig upp... ska bli spännande att se resultatet!
Kram Marielle

Hem och Harmoni Marie sa...

Stackars dom som fäller sådana kommentarer, säger mer om dom än om dig....
Alla har ju rätt att välja vad man vill göra på sin fritid, en del väljer tv'n, träning eller pyssling...Allt är ju ok så länge man tycker om det själv!

Ha det gott och snygg matta, ska bli kul att se resten...Marie

Grodmamman sa...

Hur orkar folk?!?:) Man ska väl göra saker som ger en energi och som man njuter av?!? Jag kan istället bli lite avundsjuk på dig som hinner göra så mycket, för jag gillar också att pyssla!:) Det är ju det där med tiden...
Stå på dig, du gör vad du vill med ditt liv!:)
Kram

Lilla gårdshuset sa...

Hej!
Det där känner jag igen, folk som säger "hur hinner du" eller "att du orkar". Tröttsamt att höra ibland. Jag gör det för att jag gillar det, inget annat. Samma för dig kan jag ana.
Kramis/Heléne

Lantliga drömmar sa...

Dom som säger så eller himlar med ögonen är många men det är bara till att strunta i dom .Handlar om ren avundsjuka. Dom har antagligen ett jäkla trist liv. Nilla

Cathrin sa...

Hur orkar folk kommentera dig (alltså inte vi nu, utan kollegor och annat löst folk)? Förstår faktiskt inte alls heller vad det är som är så provocerande med att älska det där kreativitetsflowet. Jag tycker i alla fall att du är helt fantastisk, och det tror jag att jag delar med flera andra. Morr, nu blev jag lite kinkig. Får titta lite på bilden av din matta och lugna ner mig. För attan vad fint det ser ut!!! Nu måste jag virka en till. Så det så. För du har ju lyckats fånga precis det jag tycker om; det blir lite trasmattekänsla, fast finare. Plåstra du om dina blåsor. Kanske kan du sy lite så länge ;)

Systrarna Hjertén sa...

Ha, ha! Va´kul du skriver!! Håller helt med dig om tillfredsställelsen av att ha ngt att fixa med. Själv är jag en periodare - gör ofta en grej ganska intensivt, sedan byter jag. Möbelmålning, måla tavlor fixa med foton i album,fotografera...alltid finns det något som faller i smaken!

Designe sa...

Jag håller med dig helt! Det där har jag oxå varit med om fleera gånger!..som om man inte hade nåt liv utan bara håller på med oviktiga trivialiteter!..då börjar man ibland ifrågasätta sig själv men så kommer man ju på att man tycker det är så kul och det är ju det viktigaste! Så det är nog så att "de" är nog bara avundsjuka för att de inte har tid eller ork!
Ser dina bokstäver uppe till höger i bild..kan va såna jag har fyndat i en låda! :)

Anonym sa...

Åhhhh så braaaaa!!!! Jag känner igen mig, vad gött att du skrev så!

Hurra! Härligt med pyssel o tyger, jag blir glad av att höra det! Tänk att det kan vara så irriterande för vissa att man är lite kreativ....

Kram/Mira

Vallersvik 7 sa...

Det är bara ren och skär avudssjuka!! Keep on going girl!!

Lisas torp sa...

Många har sagt det här - AVUND är ordet! Jag tror att det är det som det handlar om när dina kollegor reagerar som de gör!

Det är snarare synd om dem som inte kan uppskatta sådant som du gör och ATT du tycker om att pyssla! Dessutom är du ju jätteduktig och det sticker säkert i ögonen på dem!

Vilken underbar matta!!!
Kram
Lisa

Kattis sa...

Det där känner jag igen så väl..ända sedan barnsben har jag "kladdat"..grävt så djupt i sandlådan så jag kom åt leran för att göra krukor, plockat rosenblad o tillverkat parfym, täljt o snickrat, klippt o klistrat, sytt o MÅLAT mm mm. Helt okej när man är liten men som vuxen har jag många gånger kännt som du..MEN, jag försöker tänka att det bara är jag själv som ger mig den känslan..det är bara en KÄNSLA. Upp med huvudet och var stolt och fortsätt skapa! STOR KRAM från en likasinnad.

Lantligt,Vitt och Rosor sa...

Underbar matta du gör ;)
Första gången jag är inne hos dig kul att hitta en likasinnad ;)
Och precis som du säger gör det du blir glad av och skit i vad andra tycker. De är bara avis haha ;)
Hadet bra tittar en snart igen!