söndag 21 mars 2010

Virkmonstret

Jag har fortfarande knappt tid att sitta här! Jag har gripits av virkningsmonstret! Hela dagen igår virkade jag på min matta, och halva kvällen med. När jag började få kramp i fingrarna tog jag och målade lite på mina andra projekt, men snabbt var jag tillbaka i virkhörnan.

Men det tar en väldig tid innan man får ihop en rejäl matta. Och jisses vad det går åt tygremsor! Jag måste börja gå på jakt efter mer tyg som jag kan använda!!

Idag har jag också tänkt ägna mig åt lite tavelskapande, eller kanske väggdekorationer är en bättre beskrivning? Jag har fyndat en underbar gammal tapet som jag har planer för. En tia känns som lagomt pris.





Tack för tipsen om hur man ska kunna, om man vill, rengöra mitt fyndfat. Dock verkar inte Antikrundans tips bita på mitt fat. Det är något annat än matfett som gjort att fatet ser ut så här.

Och tack för alla positiva hejarop om att våren och barmarken snart är här.. tyvärr är det så att här uppe, så är det så att VARJE år ligger snön kvar till slutet av april, och det är inte ovanligt med enstaka snöfall i maj. Vi häruppe tycker faktiskt att det är lite roligt att ni söderöver fått känna på hur det är att ha vinter på riktigt. Tänk vad tur ni har som bara har det såhär en gång var 20:e år, vi har det varje år.

23 kommentarer:

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Oj, vilken fin tapet...vilket fynd!
Jag har använt Klorin till ett "förstört" fat. Jag chansade och det funkade, om du vågar så prova...det är nog ganska starkt!

Ha en go söndag, kram Lina

Hus nr.14 sa...

Vacker tapet...ser fram emot resultatet...
Kram på dig!
Marielle

Ljuva Drömmar sa...

Kul med pysselsöndag. Jag vet hur det är at fastna i virkning, hur lätt som helst... Ska bli kul att se hur din matta blev. Nu blir jag sugen på att göra mig en egen matta.

Jag är en av de sörlänningar som har tyckt det har varit en underbar vinter nu när vi äntligen har haft snö!!!
Dock får det gärna försvinna nu;)

Kika gärna in till mig och var med i min tävling.

Hoppas du får en skön söndag!
Kram Maria

Linruz sa...

Hihi det där virkmonstret är farligt....biter sig fast som bara den.
Ska bli kul att få se dina alster sedan.
Kram kram Lina

Jo sa...

Spännande med virkning! Jag ser fram emot att få se resultatet sedan!
Jag själv hade sett fram emot att få en hel helg bara vikt för pyssel, men eftersom förkylningen hann ikapp mig, blev det inte alls som det var tänkt. Mest uff och suck, om jag ska vara ärlig.
Jag fortsätter att heja på våren och tillägger som vanligt att jag tycker att det är dags att snön försvinner och att våren kommer på allvar!

Sally och jag sa...

Ska bli kul att se resultatet av ditt pyssel!

Angående din kommentar om kakelugnen - vi har faktiskt lyckan att ha två här i lägenheten. Det är kul för i många gamla lägenheter har ju tidigare ägare valt att slänga ut kakelugnarna av platsbrist.

Hoppas du får en fin pysselsöndag!
Kramar från
Sally och jag

Fröken Machuna sa...

Tapeten är toppen. Kommer bli nice i dom ramarna :)

HA en fin söndag.

Fröken M

Anonym sa...

Hej!
Har du något bra mönster till den virkade mattan? Blev grymt sugen på att virka en egen!
Tack för alla underbara inlägg!
Kram från Karin

milla sa...

Visst tar det lite på krafterna med att virka en matta, här rev jag lakan för glatta livet;)) när jag gjorde min. Blir kul att se den sen.Kram Milla och snön får gärna komma varje år här nere hos mig...

Lyktor och Tyg sa...

Kul när man fastnar så där för något, ska bli kul att se det du virkat sen.
Fin tapet, känns som man har sett den hemma hos någon för länge sen.
Blir nog bra tavlor tror jag.
Kram Kristina

Vintage House sa...

oj att virka en matta, jag kan inte ens virka. ska bli kul att se det färdiga resultatet:)
vacker tapet...
nu får du ha en fortsatt mysig söndag
kram sandra

Camilla sa...

Åh vad du fyndar :) Tjusigt värre måste jag säga!

Ja visst är det underbart med hotellfrukostar! Men om man fick så varje dag skulle det nog inte vara så märkvärdigt.

Grodmamman sa...

Jösses, vad du grejar! Men det är tur att man kan titta in till dig och få lite idéer till egna skapelser. Just idag syr jag nya kuddar till soffan och två av dem gör jag efter inspiration från dig!:)
Ska bli kul att se din virkade matta sedan. Är också sugen på att virka något, men först ska jag sy klart kuddarna.
Kram

Sanna sa...

Underbar tapet, ramar och vilken fin tallrikshylla!! Jag hinner inte heller riktigt blogga, men hinner inte pyssla så mycket heller..
Kram

Sofie sa...

Snygga ramar och snygg tapet! Det där kommer bli kanonfint!

Ja, tänk om vintern kunde vara lite kortare här uppe. Jag älskar vintern men ibland önskar man att den inte var så jäkla lång som den är.

Vad kul med virkning. Önskar jag hade tålamod till sånt göra, det verkar så roligt!

Pysselprinsessan sa...

Jag är heller inte så förstjust i klämkäcka föreläsare! :) Hon Mia Thörnblom får mig att få magsår i ärlighetens namn! ;P Men ibland behöver man en spark där bak, någon som säger åt en att: kom igen det är ditt liv! Lyssna på dig själv och inte på andra! :) Fast jag föredrar lite mindre klämkäcka råd om jag får välja! (Men allt blir ju iofs klämkäckt på Norska!)

Det ska bli underbart att flytta hem! Jag saknar mina saker och pysselgrejor och mitt eget hem! Ja, nu har vi ju inget för tillfället, men vi håller på att leta. :) Det kommer att ordna sig! Ja, inte har vi något jobb heller, men nu har jag ju arbetslivserfarenhet med mitt yrke iaf! :)

Hi hi! Virkmonstret! Den gamla godingen! :D Själv har jag lärt mig sticka igen! Jag tror att allt virkande har hjälpt mig att komma över den där sjukt krampaktiga hållningen av stickorna vilket alltid resulterade i superkompakt stickning! Eller så var det rundstickornas förtjänst! Jag fick nämligen en "sticksats" med sådana i födelsedagspresent! Snart klar är jag tom. Måste bara googla hur man avslutar!

Kramar

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Ska verkligen bli roligt att få se resultatet av ditt virkprojekt. Låter onekligen spännande.

Ha det fint!

Cathrin sa...

Så roligt, välkommen till kretsen förbehållen oss som är besatta av virkmonstret! Det är ju egentligen ditt fel att jag ens började virka min matta. Visst gör det ont att virka så tungt, jag fick nästan skavsår (är man nu enveten så...) men det är ju värt det! Funderar nu på om jag har tillräckligt för att göra en till. En liten, liten att ha till sängmatta. Det är det där virkmonstret...

Vackra ramar. Skall bli roligt att se vad du hittar på med dem och tapeten. Fyndade själv två vackra gamla ramar i lördags så jag tar tacksamt emot tips!

Skynda nu på med mattan, jag vill få se! ;)))

Fröken Råsmart sa...

Ser fram emot att se ditt virkresultat :-)

Vit som snö sa...

Jaa det var en söt tapet, det blir kul att se det klart sen.
Jag känner igen det där med att hamna i virkstim, det händer mej ibland o då vill jag virka heeeela tiden.
Kram Cilla

Vitt och Blått sa...

Spännande att se vad det är för matta som du håller på och jobba med!!! Nyfiken! Härligt med en riktig pysselhelg! Här kom den en decimeter nysnö idag - puh.. :) Ha en bra vecka - kram E

Grodmamman sa...

Jag tyckte att det blev jätte bra med vecken! Det tyckte nog sonen också, för han undrade varför jag inte gjort det på allihop!:)
Blåsor av virkning?!? Det har jag aldrig råkat ut för, men å andra sidan har jag aldrig virkat med tygtrasor heller. Hoppas att blåsan snart har läkt, så att du kan fortsätta!:)
Kram

Sari sa...

Vad kul det låter att virka en matta!! Lycka till med fortsättningen!
Det där fatet du fyndade för en femma är sååå fint! Snacka om fynd!
Ja..... idag har vi också fått mer snö.... Trist.... Och vägarna som hade börjat torka... Nu är det halt och slaskigt igen....
Ha en bra vecka!
Kram Sari