lördag 1 maj 2010

Vikten av precision

Man tycker ju att man borde ha lärt sig något nu. Visst, ens förmågor är inte i klass med oraklet i Delfi, men vissa saker borde man ändå kunna förutsäga. Som att man ska vara väldigt precis i sina uttalanden, annars kan det gå käpprätt åt skogen.

Jo, jag sa att det skulle sitta bra med ledighet. Men då menade jag inte att jag skulle bli sjuk och ligga och kippa efter andan!

Jo, jag sa att det är ett bra vårtecken och en fröjd för ens hall när kommunen börjar sopa upp allt grus på gatorna. Men då menade jag inte att de skulle börja med det innan kl. 08 en lördagsmorgon!

Jo, visst sa jag att det är så fint med vitt och grått i kombination. Men då menade jag inte den vita och gråa som blir utomhus när det finns snö kvar, det hällregnar och himlen är jämngrå. Hela tiden.






Vitt och grått i soffhörnan där jag hängt den senaste veckan - fast nu börjar jag känna mig piggare! Den gamla dörren målade jag om i ljusgrått för ett tag sedan och sandpapprade lite här och där.
Lampfoten var svartgrön när jag fyndade den på loppis, men jag har duttat på med vit färg så att det blev zinkkänsla. Men nu funderar jag på att spraymåla den vit, vad tror ni?

23 kommentarer:

http://frkerlandsson@blogger.com sa...

Vilken fin spetstavla du gjort! Har tänkt att göra liknande..har köpt 5 stycken spännramar + tyg och så... men det har blitt liggande bara..har helt enkelt inte orkat, plus att man ska jobba å allt annat..trots att man åker på förkylningar å så, ja du vet! ;) Trevlig helg! Kram izabell

Grodmamman sa...

Tack för tipsen om färgen! Får försöka ta tag i detta när köket är klart. Jag kan nämligen se den där ljusstaken framför mig i svart i vårt nya kök!:) Gillar ju själva ljusstaken, men inte färgen längre.
Tråkigt när det inte blir som man tänkt sig och här har vi det också grått idag, men vi har ju ingen snö!:)
Jag är övertygad om att lampan blir fin om du målar den, men den är fin som den är också!
Kram

StrandviksVillan sa...

Inte måla lampfoten! Den är så snygg som den är!
Snyggt tyg också, från Ikea? Påminner om mina köksgardiner (inte därifrån).

Håll ut, det tar inte länge innan du slipper allt det grå utomhus!

Sköt om dig nu! Hoppas filmen var bra, jag har inte sett den.

SKOOGSTROLLET sa...

Ja, det sägs ju att man får det man önskar sig om man bara önskar det tillräckligt innerligt, så det gäller att precisera sig väl. :-)

Undra om det hjälper på att få rum städa också??? Eller om det är så illa att man måste hjälpa till?

Bilder på vardagsrummet kommer så fort jag fått det i ordning. Jag vill ju gärna ha lite gardiner och kuddar på plats också ... Är du riktigt snäll kan du få se skillnaden på min och pojkvännens ordning också. :-)

MårsArt sa...

Vackra kuddar i soffan, precis de tyger som jag har i mitt välfyllda(hmm...proppfulla) tygskåp.
Mitt rutiga har jag tänkt göra 1700-talsgardin/rulle av. Och några kuddar.
Jag tycker att lampfoten ser snygg ut redan, fast ibland kliar det i fingrarna...
Agneta

Livet på Vestergård sa...

Vad bra att du börjar känna dig bättre. Vilken snygg spetstavla du har ovanför soffan!

Nettan sa...

Hihi, du ä rolig du! Hoppas du kryar på dig snart i alla fall! Fina bilder, tror absolut att lampfoten skulle bli fin i vitt...som det mesta!;-)
Kram Nettan

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag tycker nog du ska behålla lampfoten som den är. Blev en snygg kontrast mot allt annat som är vitt.

Tycker verkligen om din dörr, så snyggt att ha som dekoration. Skulle kunna tänka mig en gammal dörr som huvudgavel i sovrummet. Har nämligen stora planer på en omrenovering där...måste bara jobba på att få mannen lika övertygad som jag att det inte är bra som det är... :-)

Hoppas nu att ni haft lite vårväder till 1:a maj. Sköt om dig!

Lantmätarvillan sa...

Jag snubblade över din blogg och tycker den är störtfin! Kommer från dina trakter, men är numera bosatt lite utanför. Du är verkligen bra på att pyssla och gör finfina saker!

Hannis sa...

Tycker lampfoten är fin som den är!!

Även om vitt & grått inte är speciellt vackert ute så är det riktigt snyggt i din hörna minsann!
Gillar färgen på dörren.

Hoppas du får vara frisk nu och får en ledighet där du kan göra precis vad du vill när du vill=))

Annelie Johnsson sa...

Hej vännen!
Hoppas att du kryat på dig- och ser våren i antågande...
Jag hade nog sprayat hela lampfoten vit. Tror jag...
Ha det bra nu!!
Kram

Sanna sa...

Jag tycker din lampfot är vacker just så som den är nu. Så snyggt med den gamla dörren! Din tavla är också superfin! Hur har du gjort den?
Kram

Lisa.L sa...

wow vilken fin dörr :D mycket behändig storlek, dom brukar ju vara så stora och svårmöblerade. Tycker lampan var fin som den e :D kram

Smultron på ett strå sa...

Stackars dej, inte kul att bli liggande - och att ha grå-tråkigt väder hela tiden. Måla lampan vit vetja, och krya på dej! //kram maria

Norregård sa...

Visst gäller det att tänka på vad man säger....Varje gång jag tänker nu var det faktiskt ett tag sen jag hade huvudvärk kommer den som ett brev på posten.....
Jag tycker lampan är så snygg som den är;o)

Kram Kram Malin

Limetwig sa...

Usch detlåter inte bra med dig! Ligg lite till i soffan du och krya på dig!
Ha det bäst! Åse

Hanna sa...

fint.
Ha en bra vecka.
Kram
Hanna

Cathrin sa...

Tur i oturen att du i alla fall har ett så fint soffhörn att hänga i.;) Lampfoten tycker jag ser snygg ut som den är. Blir en fin kontrast. Men du har väl redan hunnit ge dig på den med sprayflaskan. Och troligen blev det också jättefint! ;) (Du har helt enkelt en sällsam känsla för det som blir snyggt!)

Det har blåst alldeles för mycket här i helgen, så jag har helt enkelt inte vågat gå igång med sprayfärgen. Tråkigt...

Livet på Berget sa...

Ja du har visst blivit tagen på orden men vilket jäkla skitväder. Nu vill jag ha mer än 5 grader och gärna på HELGEN. Tyckte lampfoten var snygg när du fixat till den men vitt funkar alltid också. Krya på dig!
Kram
/Sara

Lyktor och Tyg sa...

Så snygga kuddar, otroligt fint med rutigt och blommigt tillsammans.
Hoppas du fricknar till nu så livet inte kallas för grått.
Kram Kristina

Stjärnor & Champagne sa...

Haha förlåt men jag måste skratta till lite trots att du inte mår bra. Finfint på bilderna och stor krya på dig/ Kram Anne

Madeleine Berglund sa...

Tjenare ;)
Men den sidan måste jag klicka in mig på, har inte varit inne där.

Visst är det kul med brevisar, så kul... Skriver ungdomar fortfarande till varandra genom Kamratposten kan man undra?! Säkert inte...trist...

Snygga kuddar, jätte jätte jätte fina tyger. Får lust att slänga mig på din soffa och ha en lugn måndag. Vilken önskedröm.

Ha de!
Kram Madeleine

Ida - Decoria.se sa...

Hej!

Du har en underbar blogg! Det här med spets har jag blivit väldigt facinerad av på sistonne. Senast gjorde jag en spetsskål av en gammal duk...

Har du något emot att jag använder två av dessa bilder på decoria.se? Jag länkar självklart!

Trevlig kväll!