lördag 8 januari 2011

Sömn är det bästa ting som kan sökas världen kring

Man hann inte mer än att släppa sitt energiska pressmeddelande förrän saker började gå åt skogen.
Nu råkar det vara så att jag har väldigt svårt att somna. Det finns vissa lyckostar som bara behöver blunda och så har de somnat innan huvudet landat på kudden. Till exempel herr Fräken.

Själv kan jag vara hur trött som helst (dock ovanligt eftersom jag också är kvällspigg) men det tar ändå evigheter innan jag kan somna. I tisdags somnade jag 04.30! Efter det har jag haft väldigt svårt att komma på rätt köl igen. Jag har mest gått omkring i dvala om dagarna, varit helt utan inspiration och allt har bara känts eländigt. För när jag inte får sova tillräckligt mycket känns allt nattsvart.

Men äntligen är jag på G igen! Här utsändes även ett tack till en viss jycke som inte hoppade upp i sängen och ville ha frukost klockan fyra denna morgon också...

Nu ett tips! Dock kan ni inte utnyttja det på sisådär 350 dagar... Den absolut bästa dagen att åka till Ikea är dagen innan julafton! Detta upptäckte bror Fräken och jag när vi drog dit just den 23 december. Föga förvånande är det inte så många som åker dit för att köpa nytt kök dagen innan julafton... Vi kunde gå där i lugn och ro, det var nog faktiskt mer personal än kunder där. Man fick nästan för mycket tid på sig att lyfta ned grejer i kundvagnen, och lyfter då ned mer än vanligt...



Jag brukar alltid kolla om de rear porslin av andra sortering. Jag gillar ojämn glasering, defekter som ger liv eller udda färger. Denna gång blev det våriga skålar i blekblått. Och saffransskorpor är alltid gott!

20 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Hoppas att du får ordning på sömnen, det är jobbigt när man kommer in i en sån negativ spiral.

Bra tips om IKEA, jag var där igår och då var jag inte ensam kan jag säga, usch. Skulle vilja vara en rik knös som hyr ett helt varuhus för en dag och bara gå och strosa och få betjäning, haha. Men sen vill jag nog gå tillbaka till mitt liv igen, kan inte vara sunt att leva så heller jämt.

Fina skålar du fick tag på.

Kram Elvira

Grodmamman sa...

Känner igen det där med sömnen. Jag kan också ligga vaken länge innan jag somnar och har jag väl somnat innan maken går och lägger sig och blir väckt, då kan det ta ännu längre tid. Hoppas att du kommit i fas nu!
Fina skålar, gillade färgen. Har aldrig lyckats komma till IKEA utan att det varit massor av folk och då blir jag bara stressad.
Ha en bra dag!
Kram

LissenTo sa...

Det där med sömn, är något som får den mest energiska att tappa fart.
Jag vaknar mer mitt i natten,speciellt om jag har många projekt i huvudet.

Igår inhandlades två nya gröna växter, vissnade byttes ut. fattar inte hur det går till :-)

Vandrade en sväng på Ikea igår,spaningsrunda!

Må så gott! Kram Lissen

Edith och Jag sa...

Härlig färg på dina skålar! Har något likande i mitt köksskåp och de är flitigt använda.
Det blev faktiskt en miss i min beskrivning av lampskärmarna. Nej mina skärmar var inte sådana med hel ställning utan precis som du skriver sådana med en ring uppe och en nere. Jag löste det genom att göra en "hel" ställnig. Innan jag tog loss det gamla tyget gjorde jag öppningar i det så att jag kom åt metallringarna. Där limmade jag på tunna träpinnar (faktiskt grillspett av trä som visade sig väldigt sega och hållbara)så att jag fick en hel ställning som jag sedan kunde fästa tyget på. Lite trix men det funkade fint.Jag lät mina pinnar sitta kvar men sedan tyget är uppspänt kan man kanske ta bort de igen.
Kram Maria

Millas hem sa...

Bra tips! Var själv på Gekås (inte min affär egentligen) den 13/12 för några år sedan, och det var också fler personal än kunder!=))
En bra dag att välja om man inte gillar att trängas!

Fräscha våriga skålar du hittade!

Kram Camilla

kungen o majkis sa...

Åh sömn ljuva sömn. Tänk att man kan sakna något så mycket :-D! Finfinaa fyndskålar...och saffransdrömmar är ju ljuuuuuvligt gott :-)!

Lantliv och Loppis sa...

Ajdå, utan sömn är det svårt att känna sig på topp, helt klart!

Färger som blå och turkos är favoriter under våren. De piggar upp i vårvintern och sätter fin färg i hemmet som är omslutet av det annars bleka och ännu ej grönskande sverige.
Hoppas Fröken får sova gott kommande natt!=)

kram Jennica

Helena sa...

Vad jobbigt att inte somna värre än att vakna tidigt.Men jag vaknade 01.10 i natt o trodde jag försovit mig...klarvaken var jag oxå inte heller kul när man ska upp 05.10 :-(
Men jag får sova på e.m en stund!
Kram från mig!

Unknown sa...

Detta fenomen med ikea precis före jul har även jag upptäckt, riktigt skönt faktiskt ;)
Töligt med sömnen, brukar peppar peppar ha långt mellan dessa nätter.
Kram Maria

Hanna sa...

även gekås den 23 december brukar vara jätte bra.
kram
hanna

Härligt hemma sa...

Jag var också på IKEA dagen före julafton, inte för att köpa kök dock. Men upptäckte till min förvåning att det inte var så mycket folk alls....så det får nog bli en tradition!
Skålarna är fina, har också förbarmat mig över några sådana!!
Ha det så gott!!
Kramar Madeleine

Cathrin sa...

Det där med sömn är klurigt. Är grymt avundsjuk på maken som både somnar lätt, sover som en klubbad och till på köpet klarar sig med hälften av mitt eget sömnbehov. Morr. Själv är jag relativt pigg efter tidig morgonuppgång (helt ofrivilligt, men det måste ju utnyttjas) och brinner av pyssellust. Gillar dina fina pallar i förra inlägget!

Malin - I min trädgård sa...

Haha vilket hett tips!

Jaa du det där med sömn. Sedan länge tillbaka går jag som en zombie då lilltjejen inte sover genom natten utan är uppe minst 2 ggr per natt och går upp alldeles för tidigt på mågnonen. Blä! Nu börjar jag ana öroninflammation och det är nästan så att jag hoppas att det är det så att det kan medicineras bort. Hemsk mamma va;-)?

Ha det bra!

PS Mums för skorpor! Saffransskorpor har jag aldrig smakat, så det kanske är dags... Nästa år :-).

millandante sa...

Skönt att du är på gång igen, blev nästan lite orolig där...

Det var ju ett supertips :)
Hoppas nu du får pyssla OCH sova ostört!!
Kram

Livet på Berget sa...

Jaha det där låter som jag det där och så har jag visst en herr Fräken hemma fast han heter herr Larsson. Knivigt det där med sömnen men så är det. Fina skålar, fyndade faktiskt på Dollar store idag de hade lite kuliga ljusstakar i plåt.
Kram
/Sara

Lantliv och Loppis sa...

Vilken härlig blå färg =)
Skålar kan man väl aldrig få för många av va?! Har hur många som helst i mina skåp...
Ha en fin lördagskväll!
/Ellen

Bella sa...

Känner igen det där med att inte kunna somna och så många gånger man önskat att man begåvats med den där genen som gör att man somnar så fort man lägger huvudet på kudden...

Hoppas du får ordning på sömnen och dygnen och vaknar pigg och utvilad imorgon!

Kramar Bella

Monkan sa...

Jag tillhör helt klart kategorin som somnar medans huvudet är på väg ner mot kudden. Kan iofs bero på att jag inte blir trött, och alltså är uppe allt för sent... Jag kanske ska fundera på att ställa en "sovarklocka" som ringer när jag borde gå och lägga mig. Eller jo jag blir faktiskt trött, i sömnen :) Det första jag tänker när jag vaknar är att jag undrar när jag ska få gå och lägga mig :)

Intressant med IkeaBesöksDagen, men det kändes alltså liksom som att ni måste kompensera för alla som inte var där? Och plocka ner lite extra i kundvagnen?

Mycket intressanta sportresultat också, bra jobbat med paradisasken! :) Och vansinnigt snyggt mått du fick i julklapp. Amaryllisar på rea har införskaffats här också och i år har jag börjat förstå Frökens specialare, ja hyacinterna är väldigt fina också när det bara är blad kvar!

Täckkjol och suuuupervarma ullsockor är införskaffade så nu är jag Redo att möta kylan :) men jag räknar inte med att ta många steg utomhus... Taxi till och från flyget skulle t.ex vara perfekt och inte ska man behöva gå ut på lunchen? Nån kan säkert ta med matlåda till mig :)

Annorlunda, om namnet håller vad det lovar så måste det ju vara en fullträff. Cult däremot handlar jag bara i lilla affären runt hörnet här hemma, vill ju gynna de små lokala företagarna. Men jag är grymt imponerad över att Fröken har koll på min (kanske lätt överdrivna) fäbless för detta märke :) Men... nu kommer det dessvärre inte att bli tid för att utforska stan, jag kommer att få besök från Småland samma kväll så jag fick boka ett tidigt plan hem.

Fast jag ska tillbaks. Jag kommer att kräva att resan måste kompletteras med en uppföljning när det är midnattssol! Och så sa vännen I att det var nåt speciellt ställe jag borde besöka då, nån gammal del av stan eller nåt sånt. Nä, jag kliver inte på planet i januari om jag inte får en midnattssolsgaranti först! Tre timmars dagsljus nu? Det låter ju lite... speciellt. Ok, jag packar ner pannlampa också. Nä det är nog bäst att jag följer plan A och håller mig inomhus för annars kommer de andra att skämmas ögon ur sig om de skulle behöva visa sig på stan med mig ;)

Unknown sa...

hej

Visst hittar man bra fynd på fynd avdelningen.

Ha det bra

Kram

Malin på pastill.nu sa...

Känner igen det där. Har alltid haft problem med sömnen. Går jag och lägger mig innan 22 så somnar jag troligtvis innan midnatt. Går jag och lägger mig senare så somnar jag oftast inte förrän framåt 2-tiden. Hopplöst, blir tokig!

Skönt att det verkar gå åt rätt håll med din sömn, den behövs ju för att få energi.