tisdag 1 april 2008

Bäst och pest

Jag har fått en utmaning av Pyssla och syssla där jag skulle fotografera det som jag tycker är bäst respektive värst med mitt hem. Och sedan utmana andra bloggare. Många verkar redan ha visat upp sina för- och nackdelar så jag utmanar alla som känner sig manande!

Bäst är inte så lätt, generellt sätt så älskar jag mitt hem även om allt inte är precis som jag skulle vilja ha det. Jag är en riktig "hemmasittare" som trivs bäst med att vara hemma och lukta på blommorna. Sedan finns det grejer som man gillar extra mycket och vad det är varierar. En klar favorit är ju skolplanschen i inlägget nedan. Men för det mesta så gillar jag soffhörnan! Just nu med lite nya färgglada kuddar.Vad som är värst, ja där finns det ganska mycket som jag kan störa mig på, främst i installationsväg. Gillar inte hur olika ledningar har dragits, och den konstiga väggen i hallen som man inte kan skruva upp något på. Sedan bor jag i ett funkishus med tillhörande minimalt badrum. Inte heller så kul. Men detta är vad jag stör mig mest på. En konstig slang som har något med avfuktning och spisfläkten att göra. Går mellan fläkten och in bakom spisen. Anskrämligt ful är den också. Hur tänkte man när man drog slangen så här? Gick det inte att lägga den osynlig i väggen? Funderar på att klä in den med vit självhäftande plast. Nu har jag dock blivit rätt van den så jag "ser" den nästan inte längre.

4 kommentarer:

Sara sa...

Hejsan

Fin blogg du har, den kollar jag gärna in igen. Ha en bra dag!
Sara

Anonym sa...

Ja man blir hemmablind efter ett tag...Sen om det ska komma hem folk som aldrig varit hemma innan, då kan jag komma på mig själv med att gå o ursäkta mig..då ser jag allt med andra ögon. VIlken skön soffhörna du har, snygga kuddar o soffbordet är jättesnyggt, kram

Anonym sa...

Härligt med färgklicken du har i soffan! Mysko slang, känns som en väldigt konstig lösning.. Jag har också visat vad jag "gillar/gillar inte" hos oss. Välkommen att kika.. Ha en mysig kväll!

Monkan sa...

Den var udda! Kan det vara nån som försöker komma åt maten du lagar, få en liten slurk?

Det där med virkningen är lite sjukt. När vi skulle göra virkprov i sjuan, virka en rak bit, så gick det inte hur jag än försökte, det blev en trekant (missade vändmaskan). Sen på sommarlovet på min kompis farmors land fick jag tag på en tidning med beskrivning på nån duk och av nån anledning så skulle jag testa, med ett gräsligt turkost garn, och det funkade! Sen blev jag virkgalen :-)